Slažem se.Black swan wrote:sad moraš imat doktorat iz oblasti hranjenje pasa
da bi znao koliko je psu dovoljno
dovoljno je koliko ima... a nek volonteri nadoknade razliku
ogradit 3 kilometra kvadratna i tu ih smjestiti s drvenim kućicama
i nek svaki dobije po konzervu dnevno i zdravo
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Alfons Kauders
#5227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
fakat jel moguce da ovo niko ne kontrolise? pa vec mjesecima desetine ljudi tuse te pizdarije ne samo u sarajevu, vec sirom zemlje... i nikom nista... na platou ispred bbi centra ordinira nekoliko momaka i djevojaka, vazda ima nekoliko ljudiO'zone wrote:Ide i ovo pod crnu hroniku jer je kriminal u pitanju
Pažnja: Lažni volonteri na ulicama Sarajeva prodaju čestitke
11. novembar 2013. u 14:23
Određene osobe u Kantonu Sarajevo, predstavljajući se kao volonteri Crvenog križa prodaju slikovnice i bojanke, navodno, za potrebe akcija ove organizacije.
''Obavještavamo građane Kantona Sarajevo da organizacije Crvenog križa u Kantonu Sarajevo nisu štampale nikakvu slikovnicu, niti volonteri na ovaj način vrše prikupljanje novca'', kazala je Feni sekretarka Crvenog križa općine Centar Džemila Ramizi.
Dodala je da volonteri Crvenog križa prodaju samo dvije vrste markica, a to su markice "Nedjelje borbe protiv tuberkuloze" u septembru te "Nedjelje Crvenog križa" u maju, za koje imaju odobrenje od Općine Centar i MUPKS-a.
Naglasila je da volonteri Crvenog križa ne skupljaju priloge po ulici, već isključivo vrše programske aktivnosti koje su definirane Statutom i Programom rada Crvenog križa. Građani koji žele dati prilog, trebaju doći u prostorije Crvenog križa, a za donaciju će dobiti potvrdu.
''Zato molim građane da ne nasjedaju na prevare i ne daju novac osobama koje se predstavljaju kao volonteri Crvenog križa. Sve naše akcije su transparentne'', naglasila je Ramizi.
Podsjećanja radi, ovog ljeta u centru Sarajeva bio je prisutan veliki broj mladih ljudi koji su prodavali čestitke i ostale materijale s objašnjenjem da se novac prikuplja za pomoć nezbrinutoj i bolesnoj djeci.
Moderno prosjačenje i pljačka građana
Duž glavne pješačke zone u Ferhadiji, mladi akviziteri su bili raspoređeni tako da gotovo niti jedan prolaznik nije mogao proći da da mu nisu bile ponuđene čestitke u ime JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu ili, kako je to bilo u julu, doniranje novca u kartonske "kase" postavljene na ulici.
Nekoliko prodavača je tada potvrdilo da radi za firmu Av Card, a direktorica ove firme iz Sarajeva i sestrinske firme Prokard d.o.o. iz Bijeljine. Sanja Vručinić izjavila je za Fenu da njihova firma koja organizira prodaju spomenutih čestitki "nije humanitarna organizacija, već firma koja se bavi trgovinom".
Direktor JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu Saudin Đurević demantirao je ovakve navode te prodaju čestitki nazvao "modernim prosjačenjem i pljačkom građana".
dakle nemam ja problem sto prodaju pizdarije na ulici, vec sto ljudima govore da se prikuplja pomoc za to i to, a ocito lazu... jbg ako je to legalno, hajmo fino mi na forumu napravit nekakvu fol humanitarnu akciju i klepiti lovu
ali bez zajebancije ovo nije nimalo bezazlena pojava, koliko ih samo ima, pa sigurno je da navuku par stotina ljudi svaki dan - inace ne bi bili tu... a onda kad raja skonta da je u pitanju prevara, nece davati lovu ni kad se fakat radi o nekoj akciji
- drug_profi
#5228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kaco, politiziras na svakoj temi. Dobice izbore svako onaj ko obeca da ce rjesiti pse na efikasan nacin bez mudrosera i preuzeti za to odgovornost. Ono, nije me ba briga ni za gej parade ni za istospolne brakove, ne tangiraju me nimalo. Ali me tangiraju kerovi koji postaju sve agresivniji jer je sve manje dostupne hrane i sve vise nasilja prema njima, pa covjeka vise ne vide kao prijatelja, potpuno neselektivno.KatarinaKosaca wrote:Sasvim neovisno o mom stavu i ljubavi prema životinjama. Jel stvarno netko misli da će biti itko pred naredne izbore ko će ići protiv europskih standarda i za uvođenje šintora. Neće, jarane. A imaćeš i gay paradu. Tako, bolje ti je spremiti se, nego jadikovati, jer to je realnost.drugi profil wrote:Kad ce se shvatiti da je sve osim eutanazije tesko i psima i ljudima.
Moju kcer je vec pas napao prosle zime bez razloga. Srecom i zahvaljujuci debeloj zimskoj garderobi bez vecih posljedica, samo sa modricama i traumom sto je od djeteta koje voli zivotinje postala dijete koje zazire od istih.
Da znas da sam i ja repetirao i posao u odstrel pa sam se zaustavio samo zbog debilnog zakona koji bi onda mene strpao u kavez umjesto njih.
- Hemera
#5229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
KatarinaKosaca wrote:Sasvim neovisno o mom stavu i ljubavi prema životinjama. Jel stvarno netko misli da će biti itko pred naredne izbore ko će ići protiv europskih standarda i za uvođenje šintora. Neće, jarane. A imaćeš i gay paradu. Tako, bolje ti je spremiti se, nego jadikovati, jer to je realnost.drugi profil wrote:Kad ce se shvatiti da je sve osim eutanazije tesko i psima i ljudima.
Zar vi stvarno mislite da nece politicari pokupiti glasove upravo na uvodjenju Evropskog standarda zvanog eutanazija?Ja se kladim da hoce ,i to prije izbora cak.
Tako je bolje spremiti se i stoicki podnijeti posljedice nerazumnog ponasanja.
- drug_profi
#5230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Evo buraz, ja nerado dajem pare bilo kome. Ali me zaustavi momak kaze crveni krst. Ja njemu markicu bez razmisljanja.Alfons Kauders wrote: dakle nemam ja problem sto prodaju pizdarije na ulici, vec sto ljudima govore da se prikuplja pomoc za to i to, a ocito lazu... jbg ako je to legalno, hajmo fino mi na forumu napravit nekakvu fol humanitarnu akciju i klepiti lovu![]()
ali bez zajebancije ovo nije nimalo bezazlena pojava, koliko ih samo ima, pa sigurno je da navuku par stotina ljudi svaki dan - inace ne bi bili tu... a onda kad raja skonta da je u pitanju prevara, nece davati lovu ni kad se fakat radi o nekoj akciji
Sljedeci put ce klinac iko dobiti, a nekome ce stvarno trebati. To je ta steta koju su nacinili. Jebes markicu.
-
hladan.preminger
#5231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kojih kurcevih EU standarda, kad se u toj istoj EU psi uspavljuju bez problema ikakvih.KatarinaKosaca wrote:Sasvim neovisno o mom stavu i ljubavi prema životinjama. Jel stvarno netko misli da će biti itko pred naredne izbore ko će ići protiv europskih standarda i za uvođenje šintora. Neće, jarane. A imaćeš i gay paradu. Tako, bolje ti je spremiti se, nego jadikovati, jer to je realnost.drugi profil wrote:Kad ce se shvatiti da je sve osim eutanazije tesko i psima i ljudima.
Kako te nije sramota lagati oko stvari koje se bez problema mogu provjeriti? Nadji ovdje na forumu izvode iz zakona pojedinih EU zemalja sto su drugi postali. Ovi neuki i bezobrazni zastitnici pasa, a ne zivotinja generalno, samo jos vecu stetu cine tim istim psima stvarajuci revolt kod ljudi svojim debilnim ophodjenjem.
E s kim se i ja u raspravu upustam?!
- drug_profi
#5232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koliko znam i tamo se uspava svaki pas koji napadne covjeka. Barem gledajuci one americke Animal Cop serijale. Uspava se i onaj koji se ne da dodirivati kad jede, a sto je maltene normalna osobina psa. cak je kod nas u narodu poznato da ne diras psa dok jede.
- Kal El
#5233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jeste, samo jedno je normalno kod psa,kad jede, ne diraj gadrugi profil wrote:Koliko znam i tamo se uspava svaki pas koji napadne covjeka. Barem gledajuci one americke Animal Cop serijale. Uspava se i onaj koji se ne da dodirivati kad jede, a sto je maltene normalna osobina psa. cak je kod nas u narodu poznato da ne diras psa dok jede.
Sent from my LT26i using Tapatalk
- Cyrax
#5234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dosao si tobe ako nistahladan.preminger wrote: E s kim se i ja u raspravu upustam?!
- Alfons Kauders
#5235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da, upravo to - nece napraviti neku bog zna kakvu finansijsku stetu i nece se obogatit, klepit ce par hiljada ljudi za 3-4 markice, nikakva para, al ce sjebat sve one koji se fakat bave humanitarnim radiomdrugi profil wrote:Evo buraz, ja nerado dajem pare bilo kome. Ali me zaustavi momak kaze crveni krst. Ja njemu markicu bez razmisljanja.Alfons Kauders wrote: dakle nemam ja problem sto prodaju pizdarije na ulici, vec sto ljudima govore da se prikuplja pomoc za to i to, a ocito lazu... jbg ako je to legalno, hajmo fino mi na forumu napravit nekakvu fol humanitarnu akciju i klepiti lovu![]()
Sljedeci put ce klinac iko dobiti, a nekome ce stvarno trebati. To je ta steta koju su nacinili. Jebes markicu.
jebi ga, to je prevara, ne znam zasto im se tolerise... ako hoce da prose, neka prose, neka prodaju privjeske, upaljace i picke materine... ali nemaju pravo govoriti da se radi o humanitarnim akcijama kada je jasno da je rijec o trgovini, s marzama od 500-1000%
- Muhamed Đakmić
#5236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Samo malo, prodavanje markica od strane Crvenog krsta je legalno, prodavanje slikovnica i čestitki nije, treba između tih stvari napraviti razliku.
- KatarinaKosaca
#5237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da, po auropskim standardima se uspava svaki pas koji se nekome ne sviđa, ili kad liječi svoje komplekse inferiorisnosti, tj. kad ne smije na jačeg i većeg od sebe
Nadajte se da će pobijediti stranka koja će uvesti šintore, inače najveće civilizacijsko dostignuće. A koliko su ljudi dobra i plemenita vrsta baš ova tema može pokazati i dokazati.

Nadajte se da će pobijediti stranka koja će uvesti šintore, inače najveće civilizacijsko dostignuće. A koliko su ljudi dobra i plemenita vrsta baš ova tema može pokazati i dokazati.
- Muhamed Đakmić
#5238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nevješto spinovanje i spamovanje, smiješna ispadaš
A te stranke koje će se zalagati za provođenje postojećeg zakona, evropskog kako ga ti zoveš, će završiti izbore evropski, kao što je prošle završila Stranka za evropsko Sarajevo
A te stranke koje će se zalagati za provođenje postojećeg zakona, evropskog kako ga ti zoveš, će završiti izbore evropski, kao što je prošle završila Stranka za evropsko Sarajevo
- KatarinaKosaca
#5239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve je kako babo kaže,Muhamed Đakmić wrote:Nevješto spinovanje i spamovanje, smiješna ispadaš![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#5240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bodkin wrote:ja ne znam kako se covjek suzdrzao da ne ubije te aktiviste. stare mi ti aktivisti su poprilicni idioti. galame na covjeka kojem je pas ugrizao trudnu zenu. pa da je neciji, da nije lutalica, ja bih ubio na licu mjesta. i to jos imam dvoje pasa kuci i obozavam ih.
treba vidjeti koliko tih aktivista ima ucnog ljubimca uopste. pustati da se psi razmnozavaju na ulici i braniti ih sve vrijeme je suludo. trebalo je po starom sistemu raditi sve dok se ne skupi lova za provodjenje tog novog zakona
nisu oni sekunde normalni, ti ko fol aktivisti,i moja mama ima cuku i baš ga volimo ali napasti čovjeka jer je branio trudnu suprugu,bolesno
- Muhamed Đakmić
#5241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Babo eutanaziraKatarinaKosaca wrote:Sve je kako babo kaže,Muhamed Đakmić wrote:Nevješto spinovanje i spamovanje, smiješna ispadaš![]()
A te stranke koje će se zalagati za provođenje postojećeg zakona, evropskog kako ga ti zoveš, će završiti izbore evropski, kao što je prošle završila Stranka za evropsko Sarajevosasvim neovisno o tvojim snovima.. Ne sviđaju se ni meni gay parade pa ću ih imati gledati
jer tako babo kaže. Živi bili pa vidjeli..
- KatarinaKosaca
#5242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne po načinu koji se to ovdje želi predstaviti. Najmanje pištoljima, prijetnjama, prebijanjem is vim što se da pročitati na ovoj temi. Zna se kako, kad i pod kojim uvjetima babo autanizira, a ne radi "mrzim kerove"Muhamed Đakmić wrote:Babo eutanaziraKatarinaKosaca wrote:Sve je kako babo kaže,Muhamed Đakmić wrote:Nevješto spinovanje i spamovanje, smiješna ispadaš![]()
A te stranke koje će se zalagati za provođenje postojećeg zakona, evropskog kako ga ti zoveš, će završiti izbore evropski, kao što je prošle završila Stranka za evropsko Sarajevosasvim neovisno o tvojim snovima.. Ne sviđaju se ni meni gay parade pa ću ih imati gledati
jer tako babo kaže. Živi bili pa vidjeli..
- mali Ninja
#5243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ko nije vidio da pujdo mazne svoje govno dok je jos vruce, taj voli pujde ...
-
Bodkin
#5244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
to kazem. ne kontam ljude koji apriori seru po ljudima koji bi, nakon sto im je zenu/cerku ujeo pas lutalica, uzeo automat i pobio sve sto hoda na cetiri noge u gradu. sasvim normalna ljudska osobina. a ovi aktivisti napadanjem takvih ljudi ne cine nikakvu uslugu lutalicama nego upravo suprotnokakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:ja ne znam kako se covjek suzdrzao da ne ubije te aktiviste. stare mi ti aktivisti su poprilicni idioti. galame na covjeka kojem je pas ugrizao trudnu zenu. pa da je neciji, da nije lutalica, ja bih ubio na licu mjesta. i to jos imam dvoje pasa kuci i obozavam ih.
treba vidjeti koliko tih aktivista ima ucnog ljubimca uopste. pustati da se psi razmnozavaju na ulici i braniti ih sve vrijeme je suludo. trebalo je po starom sistemu raditi sve dok se ne skupi lova za provodjenje tog novog zakona
nisu oni sekunde normalni, ti ko fol aktivisti,i moja mama ima cuku i baš ga volimo ali napasti čovjeka jer je branio trudnu suprugu,bolesno
- zmajadaH
#5245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako kažu drugovi Kinezi (naravno, svi znamo da su Kinezi ljudi) :
Pas koji laje, nije dovoljno kuhan !!!
Pas koji laje, nije dovoljno kuhan !!!
-
BadBoy
#5246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Meni je najgore od svega što nema priča sa ovim ljubiteljima pasa (nisu to ljubitelji životinja već samo pasa). Svaki pokušaj diskusije se završi na tome "fuj odvratni ste, ljudi su grozni".
- SmokingMan
#5247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dok kod daidže (koji treba da operiše srce uskoro) i daidžince prokišnjava strop,a inače je skoro u čitavom stanu strop havarisan zbog požara,a kojeg je opština bila dužna popraviti prije nekih 4-5 godina,pojedinci,dobročinitelji većine pasa lutačica,koji terorišu grad Sarajevo,daju kojekakve "morale" lekcije po forumu.BadBoy wrote:Meni je najgore od svega što nema priča sa ovim ljubiteljima pasa (nisu to ljubitelji životinja već samo pasa). Svaki pokušaj diskusije se završi na tome "fuj odvratni ste, ljudi su grozni".
-
Bodkin
#5249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dok vi opet u drugu krajnost. jer su cuke krive sto penzioneri rove po kontejnerimaGenije wrote:i dok penzioneri rove po kontejnerimaz1xter wrote:Dok kod daidže (koji treba da operiše srce uskoro) i daidžince prokišnjava strop,a inače je skoro u čitavom stanu strop havarisan zbog požara,a kojeg je opština bila dužna popraviti prije nekih 4-5 godina,pojedinci,dobročinitelji većine pasa lutačica,koji terorišu grad Sarajevo,daju kojekakve "morale" lekcije po forumu.BadBoy wrote:Meni je najgore od svega što nema priča sa ovim ljubiteljima pasa (nisu to ljubitelji životinja već samo pasa). Svaki pokušaj diskusije se završi na tome "fuj odvratni ste, ljudi su grozni".
- Muhamed Đakmić
#5250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisu cuke krive, ali izdvajati 20 miliona maraka na godišnjem nivou, umjesto da se nakon 15 dana vrši eutanazija pasa prihvaćenih u azil je jako nehumano.