I ja nasao raspravljati sa znalcima, pa nije valjda toliko tesko wikipediju prelistati. Ah pa ja vidis zaboravio sam da favele predstavljaju Brazil. MOgli bi rec onda da je posrnuli Detroit amerika ili South cental u LA da je amerika itd itd.
Evo sa wikiped da se ne mucite, neka admini halale nije zgoreg nekad nesa i nauciti
Brazil je prema Međunarodnom monetarnom fondu i Svjetskoj banci najveća nacionalna ekonomija u Latinskoj Americi, osma najveća svjetska ekonomija po tržišnim tečajevima i sedma najveća u paritetu kupovne moći.[239][240][241] Aktualni je BDP (PKM) po glavi stanovnika 10 200 $, prema podacima svjetske banke 64. najveći BDP na svijetu. Brazil raspolaže velikim i razvijenim poljoprivrednim, rudarskim, proizvodnim i uslužnim sektorima, kao i velikom radnom snagom.[242] Izvoz je u velikom porastu i stvara novu generaciju poslovnih magnata.[243] Glavni izvozni proizvodi uključuju avione, električnu opremu, automobile, etanol, tekstile, obuću, željeznu rudu, čelik, kavu, narančin sok, soje i usoljenu govedinu.[244] Brazil pojačava svoju prisutnost na međunarodnim financijskim i robnim tržištima, i ubraja se u grupu četiri nove ekonomske sile nazvane BRIC.[245] Brazil raspolaže velikim mineralnim bogatstvom. Znatna su nalazišta boksita, željeza, mangana, nikla, fosfata, platine, uranija, grafita, te zlata i dijamanata za industrijske potrebe (brazilski topaz- cijenjeni dragi kamen zlatnožute boje).
Sta bi vi tek za Indiju rekli, bijeda jel tako