SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
seoBIH

#3826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

bez da je pocinio ikakvo krivicno djelo i sta sve vec ne
Upravo ovo :thumbup: :bih:
snaga_znanja

#3827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by snaga_znanja »

made_in_sarajevo wrote:ali majke mi ja bi specijalcima pogotovo beretkama dao troduplu platu :mrgreen: . kad se skonta malo, sve osim zaustavljanja auta,pisanja kazni specijalna odradi. hapsi,privodi,tuce,ganja... :mrgreen: pa jebo majku jos i mu glavu ne ide da 4 policajca NE ZNAJU jednom momku polugu napraviti :lol:
Ma znaju polugu napraviti nego dok se cevapi u onim stomacinama svare.

Kad ih pogledam. 4 policajca visine po 1.60. Trojica debela, a jedan corav. I neko ce me uvjeriti da su posao dobili regularnim putem. To sto polugu ne znaju napraviti dovoljno govori o njima. Da je neko bi sposobniji i blentaviji snimak bi se zvao "Mladi putnik bez karte prebio 4 policajca..." :lol:
zateznistub

#3828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

snaga_znanja wrote:
123456789 wrote:Nije privatni tramvaj vec ne znas citati zakone. Ako u Becu moze revizor izvrsiti legimitisanje u Sarajevu ne moze jer zakon tako nesto NE PROPISUJE.

Radnici GRAS-a nemaju apsolutnno nikakvo zakonsko uporiste da zovu policiju :) Opet kao i Nedzad Brankovic kazem, pa po zakonu :)
Platis kartu i nemas problema. Nema potrebe za listanjem zakona i pametovanjem.
:thumbup: Sva pamet ovog svijeta!
FreakyStyley

#3829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Al' najjace mi je sto veh bi aja vode, a raja ga bogaranjem brani. :lol: Kae lik "nedaj se momak." :lol:
seoBIH

#3830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

zateznistub wrote:
snaga_znanja wrote:
123456789 wrote:Nije privatni tramvaj vec ne znas citati zakone. Ako u Becu moze revizor izvrsiti legimitisanje u Sarajevu ne moze jer zakon tako nesto NE PROPISUJE.

Radnici GRAS-a nemaju apsolutnno nikakvo zakonsko uporiste da zovu policiju :) Opet kao i Nedzad Brankovic kazem, pa po zakonu :)
Platis kartu i nemas problema. Nema potrebe za listanjem zakona i pametovanjem.
:thumbup: Sva pamet ovog svijeta!
Rekose oni koji ne koriste GRAS :) Da ga koristis kao mi koji smo osudjeni na njega ne bi pricao ovako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ko nema kartu najbolje je da bez dizanja tenzija napusti vozilo
tako sam ja radio
ako ti ne daju da napustiš kupiš kartu
vade_mecum

#3832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vade_mecum »

i momak je pocinio prekrsaj tako sto je mirno sjedio u tramvaju??
zateznistub

#3833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

123456789 wrote: Rekose oni koji ne koriste GRAS :) Da ga koristis kao mi koji smo osudjeni na njega ne bi pricao ovako.
Ma sta mi zboris? Ja samo u zadnje vrijeme idem autom na posao, a do tada uredno koristio gras i placao isti. Uvijem kartu imao. Prvo sto ne zelim da koristim nesto a ne placam drugo nisam u situaciji da se guram sa revama i murijom.
limeni

#3834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by limeni »

momak je kriv to je tacno, trebao je izaci iz tramvaja kada su mu to naredili. ovdje je gras nazalost upravu, i u zapadnim drzavama ulaze ponekad revizori sa drotovima po noci u tramvaj, ali kod ovog grasa je sve goli amaterizam. ima hiljadu situacija kada ogule turiste i NIKADA ni jedan revizor za takvo nesto nije odgovarao. gras je sve tramvaje i trole dobio donacijama, ni marke nisu ulozili u infrastrukturu a gras ima 50miliona maraka duga?! cijena prevoza je evropska nema sta, ali su tramvaji u takvom stanju da je covjeka strah da ce se osugat u njemu koliko vode racuna o nama. od mene ni marke necete dobiti, sve dok ne pocnete raditi na posten nacin!
FreakyStyley

#3835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Black swan wrote:ko nema kartu najbolje je da bez dizanja tenzija napusti vozilo
tako sam ja radio
ako ti ne daju da napustiš kupiš kartu
To je to. Ja je nikad nemam. Kad je bas problem, sto se rijetko desava, jer jebe se revizorima sto ja nemam kartu, al' eto kad vec dodje do toga, izadjem, sacekam iduci i cao.
FreakyStyley

#3836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

vade_mecum wrote:
...bez karte.
oldtajmer

#3837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

Cholina_Lokica wrote:Realno, nije imao kartu, izadji, neces zove se policija, sve po zakonu. Za promjenu od onoga kad revizori ti traze dokumente mimo zakona. Bolje i ovo nego onaj snimak revizora divljaka.
Al' da je smjesno jeste, 4 murijaka ga nose :lol:
ok sve je to po zakonu,ali svako ko se vozi grasom zna da kada revizori udju u neko vozilo peglanje od njihove strane je selektivno,prodju pola raje koja nema kartu pa se onda naklate na jednu osobu
a o policiji je suvisno pricati,indolentni kada zaista treba a onda u ovakvim situacijama glume nekakav zakon :-)
uglavnomja

#3838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

FreakyStyley wrote:
vade_mecum wrote:
...bez karte.

i nije htio da izadje i tako onemogucio ostalim putnicima da se voze dalje ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Dosadni ste.
vade_mecum

#3840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vade_mecum »

FreakyStyley wrote:
vade_mecum wrote:
...bez karte.
i u kojem clanu bilo kojeg zakona ili zakonskog akta pise da policija ima pravo kontrolisati karte i sankciono djelovati protiv osoba koji kartu nemaju??
JThomas

#3841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

nemaš kartu, voziš se protivpravno, odbijaš da napustiš vozilo. tramvaj stoji, iza njega ide sljedeći tramvaj, ljudi u oba tramvaja čekaju, pravi se kuršlus u cijelom saobraćaju jer je jedna jedina pruga...to je drsko ponašanje kojim ometaš JAVNI gradski saobraćaj i samim tim prekršaj protiv javnog reda i mira. kojim potencijalno ometaš desetine i desetine ljudi, a ne samo nekoliko oko sebe. i vi argumentujete da POLICIJA ne smije da te udalji, minimumom razumne sile? e u krivom ste, smije.

ali opet kao što kažem - balkanac čita bukvalno i čita samo što mu odgovara i gdje su pobrojana prava.
Last edited by JThomas on 03/09/2013 16:40, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#3842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by snaga_znanja »

uglavnomja wrote:
...a putnici telad platili kartu i podrzavaju onog koji nije...
caffeinefreak

#3843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by caffeinefreak »

123456789 wrote: Momak je mogoa samo iz solidarnosti s drugima da izadje iz tramvaja, dok policija ni na koji nacin nije mogla da izda naredjenje da izadje.
123456789 wrote: Radnici GRAS-a nemaju apsolutnno nikakvo zakonsko uporiste da zovu policiju :) Opet kao i Nedzad Brankovic kazem, pa po zakonu :)
Mislim da nisi upravu, jer da kontas sta si napisao ne bi se hvalio time da citas nekakve zakone i ostale sluzbene dokumente.
JThomas wrote: al' balkanac od demokratije zna samo prava, a njihova ograničenja i obaveze, do tog dijela i ne dođe.
:thumbup:
Mračajski proto

#3844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Mračajski proto »

leet wrote:Dosadni ste.
Đavola bi se oni ovako ponašali u busu kod Hakije. :D
oldtajmer

#3845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

snaga_znanja wrote:
uglavnomja wrote:
...a putnici telad platili kartu i podrzavaju onog koji nije...
mogu se kladiti da i ovaj sto je snimao nema kartu :lol:
dadoka84

#3846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dadoka84 »

Ko udje u vozilo javnog gradskog prevoza bez karte, a ne kupi kartu ni kod vozaca i treba da bude izbacen, po mogucnosti s nogama naprijed.

Revizori su mi ogavni sa selekcijom provjere karata. Obicno nastradaju zene, studenti a pogotovo stranci.
caffeinefreak

#3847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by caffeinefreak »

vade_mecum wrote: i u kojem clanu bilo kojeg zakona ili zakonskog akta pise da policija ima pravo kontrolisati karte i sankciono djelovati protiv osoba koji kartu nemaju??
Ne pravi se englez, nije policija kontrolisala nikakve karte nikome i nikada, vec je dosla po pozivu sluzbenika grasa radi zaustavljanja JAVNOG GRADSKOG SAOBRACAJA
uglavnomja

#3848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

vade_mecum wrote:
FreakyStyley wrote:
vade_mecum wrote: i momak je pocinio prekrsaj tako sto je mirno sjedio u tramvaju??
...bez karte.
i u kojem clanu bilo kojeg zakona ili zakonskog akta pise da policija ima pravo kontrolisati karte i sankciono djelovati protiv osoba koji kartu nemaju??

policija ne kontrolise karte, dosla je da izbaci lika koji se svojim maloumnim ponasanjem nahebao majke svim putnicima u svim trajvanima u tom periodu.
snaga_znanja

#3849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by snaga_znanja »

dadoka84 wrote:Ko udje u vozilo javnog gradskog prevoza bez karte, a ne kupi kartu ni kod vozaca i treba da bude izbacen, po mogucnosti s nogama naprijed.

Revizori su mi ogavni sa selekcijom provjere karata. Obicno nastradaju zene, studenti a pogotovo stranci.
Njihova selekcija moze biti svakakva ali rjesenje za bilo kakvu neugodnost je da si kupis kartu...
Woman

#3850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Woman »

meni je drago što je policija ovako ažurna i hitra. još kada bi bili takvi recimo kada se zapuca il eksplodira,pa država bi nam bila divota
Locked