SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
radiša

#28026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

ultima_palabra wrote: Baš si se napeo da sastaviš ove dvije rečenice... hajde sad par sati gledanja Farme da se mozak ohladi ;-)
Nemoj biti zavidan sine,losa je to osobina. ;-)
Ko sta radi,ima,njegova stvar.
Last edited by radiša on 19/02/2016 10:12, edited 1 time in total.
dust in the wind

#28027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dust in the wind »

samo ne treba puno moralisati, ponavljam auto je opasna stvar. i jugo i golf i svako... svaki sljedeći put kada budete vozili preko ograničenja, kada budete prolazili kroz trepereće žuto sjetite se toga... i poštujte propise, ne da vas policija ne kazni i napuni budžet, nego radi sebe, radi sugrađana... a ne da divljete, a da je to ne kažnjeno dosad i da se tome radujete. jer samo jednom je dovoljno da uništite i nekom drugom i sebi život.
helpdesk1

#28028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by helpdesk1 »

Zakonom treba dovesti u istu ravan teske prekrsaje u saobracaju, one koji za posljedicu imaju tjelesne povrede, sa onim za upotrebu vatrenog oruzja koje za posljedicu imaju tjelesne povrede. Auto je postalo oruzje, pa tako ga I tretirati u kaznenoj politici. I svakako, policija bi konacno trebala poceti djelovati preventivno, a ne represivno. Jebes kaznu nakon sto neko pogine u saobracaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

radiša wrote:
Tomahawk11 wrote:Sigurno su i zavidni oni sto im ovaj lola sinoc satra clana porodice :roll:
Kakve to sad ima veze sa ovim sto sam napisao?Da citas a izgleda ne citas kako pise nego kako tebi odgovara,sigurno bi procitao kako sam napisao da ne valja to sto rade na cesti.To ko sta vozi,ko koga guzi,su stvari licne prirode. :D
Pa ko gazi svijet? Hajde realno. Gaze babini sinovi, oni koji nisu zaradili svoja auta, nego ih dobili na poklon. Citamo sta se pise, ali ti izgleda nikako da skontas. Nije me briga sta ko radi u svom zivotu i sta ima, ali je cinjenica da smo svjedoci bahacenja babinih sinova bez da snose odgovornost za ubistva koja su izvrsili.
Ne kontas ili ne zelis da skontas, a onda bi ko nekom suknuo.
zateznistub

#28030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Tomahawk11 wrote:Do kad ce 1990. godiste biti dijete? Covjek od 26 godina. Ko da smo zapeli u vremenu, a dripci od 40 godina mjerkaju curice 97/98. godiste :-)
To ko da bi za fudbalera od 25 godina rekli da je jos uvijek nada, buducnost fudbala.
Ovo je djelo covjeka koji bi trebao biti izgradjena licnost, a on jos uvijek jurca u svom beemveu. Ubica na tockovima.I sto je najgore, ove ubice su po defaultu necija djeca (nekog uticajnog, ko ima veze), pa budu minimalno ili nikako kaznjeni za ono sto su ucinili.
Halo ba... :twisted:
dust in the wind

#28031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

nekažnjeno ne znači da ne nećemo nekad drugi put, nebitno kada, nemom drugom uništiti život,i završiti u zatvoru i razmišlajti do kraja života kako smo nekog na taj naćin ubili i uništili minimalno 10 osoba (njegovu porodicu, prijatelje).. pažljivo za volanom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

dust in the wind wrote:samo ne treba puno moralisati, ponavljam auto je opasna stvar. i jugo i golf i svako... svaki sljedeći put kada budete vozili preko ograničenja, kada budete prolazili kroz trepereće žuto sjetite se toga... i poštujte propise, ne da vas policija ne kazni i napuni budžet, nego radi sebe, radi sugrađana... a ne da divljete, a da je to ne kažnjeno dosad i da se tome radujete. jer samo jednom je dovoljno da uništite i nekom drugom i sebi život.
Naravno da je svako vozilo potencijalna opasnost na cesti.
Kako je moralisanje ako svi znamo ko su (99% situacija) oni koji prave te belaje?
Tomahawk11
Globalni moderator

#28033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

zateznistub wrote:
Tomahawk11 wrote:Do kad ce 1990. godiste biti dijete? Covjek od 26 godina. Ko da smo zapeli u vremenu, a dripci od 40 godina mjerkaju curice 97/98. godiste :-)
To ko da bi za fudbalera od 25 godina rekli da je jos uvijek nada, buducnost fudbala.
Ovo je djelo covjeka koji bi trebao biti izgradjena licnost, a on jos uvijek jurca u svom beemveu. Ubica na tockovima.I sto je najgore, ove ubice su po defaultu necija djeca (nekog uticajnog, ko ima veze), pa budu minimalno ili nikako kaznjeni za ono sto su ucinili.
Hoces da kazes da smekas, ali nisi dripac :-D ili samo da nisi dripac :lol: :lol:
Relax...ovo je za one koji jesu :)
dust in the wind

#28034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Tomahawk11 wrote:
dust in the wind wrote:samo ne treba puno moralisati, ponavljam auto je opasna stvar. i jugo i golf i svako... svaki sljedeći put kada budete vozili preko ograničenja, kada budete prolazili kroz trepereće žuto sjetite se toga... i poštujte propise, ne da vas policija ne kazni i napuni budžet, nego radi sebe, radi sugrađana... a ne da divljete, a da je to ne kažnjeno dosad i da se tome radujete. jer samo jednom je dovoljno da uništite i nekom drugom i sebi život.
Kako je moralisanje ako svi znamo ko su (99% situacija) oni koji prave te belaje?
ja na znam... stvarno nisam upoznata sa statistikom koja vozila su jel najsmtronosnija na cestama i u kojim podiocima... ja pričam šta znam. i da svako treba voziti po propisima, al ne zbog policije, nego zbog ovoga što se dešava... ja ne mogu da pričam o nečemu što nedovoljno znam.. ulazi mi to u sferi nagađanja, a time se ne bavim.
dust in the wind

#28035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

vrlo malo znam savjesnih vozača znam... vrlo malo. ali znam puno onih koji pametuju kada se nešto desi o istim stvarima i najglasniji su kritičari.
JThomas

#28036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

a kad fukara iz ilijaša ubije golfom od 6-7 hiljada ženu u saobraćaju, isti se dan zna ime, prezime, zanimanje, dob, da je ranije osuđivan i za šta i da je bio pijan i bez dozvole. ovdje ni incijali.

ne kažem ja da je ovaj manje kriv. ali vrlo su različiti aršini "pravne" države, države za guzonju i njegovog sina.
radiša

#28037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

Tomahawk11 wrote:
radiša wrote:
Tomahawk11 wrote:Sigurno su i zavidni oni sto im ovaj lola sinoc satra clana porodice :roll:
Kakve to sad ima veze sa ovim sto sam napisao?Da citas a izgleda ne citas kako pise nego kako tebi odgovara,sigurno bi procitao kako sam napisao da ne valja to sto rade na cesti.To ko sta vozi,ko koga guzi,su stvari licne prirode. :D
Pa ko gazi svijet? Hajde realno. Gaze babini sinovi, oni koji nisu zaradili svoja auta, nego ih dobili na poklon. Citamo sta se pise, ali ti izgleda nikako da skontas. Nije me briga sta ko radi u svom zivotu i sta ima, ali je cinjenica da smo svjedoci bahacenja babinih sinova bez da snose odgovornost za ubistva koja su izvrsili.
Ne kontas ili ne zelis da skontas, a onda bi ko nekom suknuo.
Na ulici se 70% vozaca bahati.Stanes na pjesacki i posmatras,pola njih bi te zgazili da mogu.Nema kulture jednostavno,voze preko ogranicenja bili ne bili babini sinovi kao sto pojedinci navode.Cinjenica jeste da mlađi prave vise prekrsaja ali za to ja ne krivim njih nego zakon koji im to dozvoljava.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

dust in the wind wrote:
Tomahawk11 wrote:
ja na znam... stvarno nisam upoznata sa statistikom koja vozila su jel najsmtronosnija na cestama i u kojim podiocima... ja pričam šta znam. i da svako treba voziti po propisima, al ne zbog policije, nego zbog ovoga što se dešava... ja ne mogu da pričam o nečemu što nedovoljno znam.. ulazi mi to u sferi nagađanja, a time se ne bavim.
Je li nagadjanje ovo sinoc sto se desilo? Je li nagadjanje kad je onaj zgazio zenu u Nedjaricima? Je li nagadjanje kad sin Hanke Paldum udara gdje stigne? I sta se poslije desava? Povlace se veze, sve u cilju da se pocionioci ne kazne. Nije htio, mlad je, nadocice :roll:
Pricamo o cinjenicama, o onom sto se konstantno desava u gradu....
Ne mrzim nikog, nisam neki nadobudni ters sto mi sve smeta, ali bahati tupoglavci u jakim masinama sto prave belaje po gradu....e oni mi smetaju.
ultima_palabra

#28039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:a kad fukara iz ilijaša ubije golfom od 6-7 hiljada ženu u saobraćaju, isti se dan zna ime, prezime, zanimanje, dob, da je ranije osuđivan i za šta i da je bio pijan i bez dozvole. ovdje ni incijali.

ne kažem ja da je ovaj manje kriv. ali vrlo su različiti aršini "pravne" države, države za guzonju i njegovog sina.
Upravo tako. Isto kao ona seoska baraba što je ubila vozača GRAS-a, znalo se sve o njemu dok ga nisu još ni uhvatili.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

radiša wrote: Na ulici se 70% vozaca bahati.Stanes na pjesacki i posmatras,pola njih bi te zgazili da mogu.Nema kulture jednostavno,voze preko ogranicenja bili ne bili babini sinovi kao sto pojedinci navode.Cinjenica jeste da mlađi prave vise prekrsaja ali za to ja ne krivim njih nego zakon koji im to dozvoljava.
Ok, da se slozim s tobom, generalno je tanka saobracajna (kao i svaka druga) kultura u gradu.
No, kad sin jednog cevabdzije (koji ima veze u sudu) ubije covjeka, onda ispadne da pojede vuk magarca. Nece vise, popravice se. Nije htio.
Vidi, nema to nikakve veze sa tim da je neko od roditelja dobio na poklon bijesno auto. Naravno da nisu svi blesavi. Ali, u pravilu dio babinih sinova pravi belaje, jer im se moze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
JThomas wrote:a kad fukara iz ilijaša ubije golfom od 6-7 hiljada ženu u saobraćaju, isti se dan zna ime, prezime, zanimanje, dob, da je ranije osuđivan i za šta i da je bio pijan i bez dozvole. ovdje ni incijali.

Upravo tako. Isto kao ona seoska baraba što je ubila vozača GRAS-a, znalo se sve o njemu dok ga nisu još ni uhvatili.
I ona baraba sto zgazi djevojku u Ilijasu, isto tako.
radiša

#28042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

Tomahawk11 wrote:
radiša wrote: Na ulici se 70% vozaca bahati.Stanes na pjesacki i posmatras,pola njih bi te zgazili da mogu.Nema kulture jednostavno,voze preko ogranicenja bili ne bili babini sinovi kao sto pojedinci navode.Cinjenica jeste da mlađi prave vise prekrsaja ali za to ja ne krivim njih nego zakon koji im to dozvoljava.
Ok, da se slozim s tobom, generalno je tanka saobracajna (kao i svaka druga) kultura u gradu.
No, kad sin jednog cevabdzije (koji ima veze u sudu) ubije covjeka, onda ispadne da pojede vuk magarca. Nece vise, popravice se. Nije htio.
Vidi, nema to nikakve veze sa tim da je neko od roditelja dobio na poklon bijesno auto. Naravno da nisu svi blesavi. Ali, u pravilu dio babinih sinova pravi belaje, jer im se moze.
Para vrti gdje burgija nece.Takva nam drzava,vecina roditelja te djece su u nekoj "vodecoj" stranci.Takvi ne samo da nas gaze na ulici nego nas gaze gdje god mogu.Mi smo izgleda previse sljepi cim im to dozvoljavamo godinama a najglasniji smo preko drustvenih mreza,kad treba pokazat jacinu glasa na izborima niđe nas...
insaneinthebrain

#28043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

i onog momka na ilidzi sto ubi, a na klixu nista. poje vuk magarca :roll:
JThomas

#28044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

evo incijali sad prije 3 minute.
zateznistub

#28045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Tomahawk11 wrote:
zateznistub wrote:
Hoces da kazes da smekas, ali nisi dripac :-D ili samo da nisi dripac :lol: :lol:
Relax...ovo je za one koji jesu :)
:skoljka:
VjecitiStudent

#28046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:evo incijali sad prije 3 minute.
Nije valjda opet neki mali "zmaj"?

Hajmo kladioničari, utjecajno prezime koje počinje sa A, ko bi to mogao biti?
karanana

#28047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

Pali su kriteriji ako vam je hadzo i babin sin frajer koji vozi auto od 9 hiljada maraka staro preko 10 godina i sa kilometrazom ko odavde do mjeseca i nazad.
VjecitiStudent

#28048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

S obzirom od koga je auto nabavljeno, ovdje je najvjerovatnije neki policijski sin u pitanju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#28049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

mario001

#28050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Na nju je, u neposrednoj blizini Heco pijace, velikom brzinom naletio automobil BMW X5, kojim je upravljao 24-godišnji vozač, čiji identitet iz policije nisu željeli saopćiti.

Da nesreće bude gora, sve se odigralo pred očima Fikretinog supruga Adema, koji je sinoć neutješno plakao, sjedeći na trotoaru nekoliko metara od mjesta gdje je nastradala njegova supruga.

Njih dvoje su se, priča nam Adem, bavili sakupljanjem papirne ambalaže na pijaci, a nesreća se dogodila taman kad su završili posao i trebali krenuti kući.

– Nazvao sam je na mobitel i rekla mi je da ide. Vidio sam je kako ide prema meni i gura kolica. U tom trenutku je naletio automobil. Toliko je brzo išao da je zviždao – u šoku nam priča Adem.

Tad je, kaže, pogledao u pravcu supruge i vidio kada je automobil udario i odbacio je nekoliko metara uvis.

– Toliko je puklo da sam mislio da se ruši onaj neboder tamo – kroz suze dodaje Adem.

Iza Fikrete mu je, kaže, ostao sin, koji ide u treći razred.

Sarajevski policajci i vještak saobraćajne struke, sinoć su, nadzorom kantonalne tužiteljice Kantona Sarajevo obavljali uviđaj. Na mjestu događaja, između krhotina automobila, ostala su Fikretina kolica.
Locked