Od ponedjeljka detektore za metal nek sebi kod kuće ugrađujeJThomas wrote:pećanac što je odavao odavao, može eventualno večeras ili sutra naveče ako mu je baš stalo.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
VjecitiStudent
#16501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- uglavnomja
#16502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vjecitistudent
da te ne citiram sve ...
brkas nadleznost policije i suda ...
policija oduzme oruzje, prijavi i ... tu je kraj sto se njih tice. kazne i ostalo nisu njihov posao.
sto se trkaca tice, policija ih sigurno zna, ima likova sa desetinama hiljada maraka kazne. nece policija ici na vrata i kopati mu dzepove da uzme pare. sud izda nalog da se oduzmu nekretnine, pokretnine, obustava na platu ... mehanizmi postoje, kao sto banka uzima rate kredita ili imovinu, duzniku ili zirantu, ili kako uzima laimentaciju ... tako se moze naci i za uzimanje para od kazni. ako lik nemao posao, ima auto. ako nema auto, kazne idu osobi koja je vlasnik auta ...
sto se tice kafana, mislim ... ne pucaju u svojim kafanama ...
je li podrum mjesto gdje se ide sa pistoljem?
jesi li ti ikad prijavio kafanu u svojoj mahali?
decertifikacija, destimulizacija, ukor pred otkaz, degradacija ... nije bitno kako se zove. bitno je da postoje ljudi iznad zakona.
ne postoji policija sa 100% uspjesnosti. s moje tacke gledista vaznije je sto hvataju ubice nego kradljivce kasetofona
da te ne citiram sve ...
policija oduzme oruzje, prijavi i ... tu je kraj sto se njih tice. kazne i ostalo nisu njihov posao.
sto se trkaca tice, policija ih sigurno zna, ima likova sa desetinama hiljada maraka kazne. nece policija ici na vrata i kopati mu dzepove da uzme pare. sud izda nalog da se oduzmu nekretnine, pokretnine, obustava na platu ... mehanizmi postoje, kao sto banka uzima rate kredita ili imovinu, duzniku ili zirantu, ili kako uzima laimentaciju ... tako se moze naci i za uzimanje para od kazni. ako lik nemao posao, ima auto. ako nema auto, kazne idu osobi koja je vlasnik auta ...
sto se tice kafana, mislim ... ne pucaju u svojim kafanama ...
decertifikacija, destimulizacija, ukor pred otkaz, degradacija ... nije bitno kako se zove. bitno je da postoje ljudi iznad zakona.
ne postoji policija sa 100% uspjesnosti. s moje tacke gledista vaznije je sto hvataju ubice nego kradljivce kasetofona
- sema911s
#16503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa nemoj tako znas da su kod nas kriminalci uzorni gradjnji gdje ces ga ubit, uzor svakom tinejdzeru je delalic.,Troll_Happens wrote:Neki dan u americi divlja lik. Jednog posjeko machetom na druge prsko insekticid. Dosla murija sa tri pogotka ga elminisali. I to u nogu grudi i facu da budu sigurni. Kad ce kod nas to tako biti a ne da benjo prijeti policiji da ce ih sve pobiti. To je toliko smjesno da se moze audicija napravit ne samo od nase policije nego i nakaradne nam zemlje uopste.
a amerikanci su fuj brutalni oni su onamo oni kako kazu,. a kod njih kada ti policija dodje na vrata, ako ne lezis na podu popices metak,.,
u saobracaju kada te zaustavi ne pricas dok te nepita dok kod nas posaljes policajca u PM, nahebes mu se svega i svacega gadjas ga nalogom i neplatis isti,
jebes tu policiju i zakon kada policajac nesmije izvadit oruzje sve dok meci ne pocnu prolijetat kroz njega,.,.
mada ih i obucavaju da budu pederi ne policajci(izuzev spec. jedinice)
-
VjecitiStudent
#16504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tačno, ali zašto to ne radi, zašto su nam kafane krcate gostima koji nose nož ili pištolj za pojasom?da te ne citiram sve ...
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1642 ... ke-dozvolesto se trkaca tice, policija ih sigurno zna, ima likova sa desetinama hiljada maraka kazne. nece policija ici na vrata i kopati mu dzepove da uzme pare. sud izda nalog da se oduzmu nekretnine, pokretnine, obustava na platu ... mehanizmi postoje, kao sto banka uzima rate kredita ili imovinu, duzniku ili zirantu, ili kako uzima laimentaciju ... tako se moze naci i za uzimanje para od kazni. ako lik nemao posao, ima auto. ako nema auto, kazne idu osobi koja je vlasnik auta ...
Evo primjera da se može, samo gdje su policajci na ulicama?
Najnoviji običaj je da se i kroz crveno redovno i potpuno nekažnjeno prolazi, jer njih na ulici NEMA.
"lice odranije poznato policiji", "povratnik u vršenju krivičnih djela", ...sto se tice kafana, mislim ... ne pucaju u svojim kafanama ...![]()
Znaju ko su, znaju gdje su, znaju da su naoružani, imaju jednostavnu zakonsku mogućnost da ih i pristojno kazne i oduzmu im oružje, ali umjesto toga imamo redovne pucnjave u kojima učestvuju gore pobrojani, jer policije na ulici NEMA.
Postoji samo jedinica za profesionalne standarde MUP-a, gdje "vrana vrani oči ne vadi", nema više nikakve međunarodne kontrole, decertifikacije, ...decertifikacija, destimulizacija, ukor pred otkaz, degradacija ... nije bitno kako se zove. bitno je da postoje ljudi iznad zakona.
Mi nemamo mafiju, već pretežno klošare.ne postoji policija sa 100% uspjesnosti. s moje tacke gledista vaznije je sto hvataju ubice nego kradljivce kasetofona
U cijeloj priči, jasno je da neko ima debeli interes da oni nesmetano operišu.
- uglavnomja
#16505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kako ne shvatas ono sto zelim reci
policija NEMA mogucnost da kazni nekoga.
ako je neko visestruko poznat policiji, znaci da ga je polcija hapsila x puta.
ali nije policija kriva sto je lik na slobodi. ''
koja je svrha hapsenja kad ga omar oslobodi prije kraja smjene tog istog drota sto ga je uhapsio?
sam si naveo primjer kojim si sebe pobio, policija zaustavila lika, a " na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od A.G. je privremeno oduzeto navedeno putničko motorno vozilo.
nisu mu te kazne pale s neba, nego ih je policija odradila.
koja je svrha hapsenja kad ga omar oslobodi prije kraja smjene tog istog drota sto ga je uhapsio?
sam si naveo primjer kojim si sebe pobio, policija zaustavila lika, a " na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od A.G. je privremeno oduzeto navedeno putničko motorno vozilo.
-
VjecitiStudent
#16506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Policija naravno nema ovlasti suca, no preduslov za bilo kakvu kaznu je da policija uhvati počinioca.
Što nas vraća na početak: Najbrojnija policija Evrope uglavnom hvata samo počinioce najtežih krivičnih djela, za ostalo ih nije briga.
Milion je primjera na stranicama ovog foruma u prilog gornjoj tezi.
Što nas vraća na početak: Najbrojnija policija Evrope uglavnom hvata samo počinioce najtežih krivičnih djela, za ostalo ih nije briga.
Milion je primjera na stranicama ovog foruma u prilog gornjoj tezi.
- uglavnomja
#16507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ok, pretpostavljam da si i ti zrtva tog nekog nerijesneog slucaja
jos samo ovo, i necu vise
kaze neko 2000 policajaca. je li to 2000 uniformi ili 2000 imena na budzetu mupa?
ako je sve skupa, jos je dobro stanje
postoji ministar i njegova halka, zvana kabinet ...
pa komesar i njegova halka
pa nekih 5-6 sektora
pa nekih 5-6 uprava. sve sa svojim halkicama ...
znaci onih sto fakat odradjuju posao, i to podijeljeni u 3 smjene, vikende i praznike, razne jedinice... nema toliko puno koliko izgleda kad se kaze dvije milje drotova ...
a i za ovu nakardnu podjelu gore, gdje je cilj sto vise fotelja i sto vise komplikacija je kriva poltika, ne onaj sto je na ulici.
jos samo ovo, i necu vise
kaze neko 2000 policajaca. je li to 2000 uniformi ili 2000 imena na budzetu mupa?
ako je sve skupa, jos je dobro stanje
postoji ministar i njegova halka, zvana kabinet ...
pa komesar i njegova halka
pa nekih 5-6 sektora
pa nekih 5-6 uprava. sve sa svojim halkicama ...
znaci onih sto fakat odradjuju posao, i to podijeljeni u 3 smjene, vikende i praznike, razne jedinice... nema toliko puno koliko izgleda kad se kaze dvije milje drotova ...
a i za ovu nakardnu podjelu gore, gdje je cilj sto vise fotelja i sto vise komplikacija je kriva poltika, ne onaj sto je na ulici.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#16508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Objasni mi zašto kada im se prijavi kazneno ili čak neko krivično djelo, dodju i posmatrajuuglavnomja wrote:kako ne shvatas ono sto zelim reci![]()
kaznu za parkiranje na poziv će napisati 1/3 slučaja
prekoračenja brzine pišu pojas ili svjetla
pucnjave onako u zrak, registruju 1/3, čak i iz automatakog oružja zamole da se ne puca nikakva prijava (vidio svojim očima)
prolazaka kroz crveno gledam svaki dan
pješaci preaskaču gdje im je ćejf
divljanje autima i motorima po gradu
gledao više puta na pofalićima, u prolazu pitaju pješaka zašto prelazi, nikakava kazna, legitimacija i sl.
prosjaci, prodavači pored puta
kradje vozila, točkova sa vozila, da li si ikad čuo za neku preventivu? Kad im se to prijavi zajebavaju te u stanici
Da policija radi, primjetio bi garantujem ti
ovako se oslanjamo na dobrotu kršioca zakona
- mali Ninja
#16509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Maloprije prolazim autoputem ublazuju i vidim golf dvica, policija iza sa rotacijom, na golfu porazbijana stakla i na prednjoj sajbi par rupa od metaka...
- Troll_Happens
#16510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/169855/incident-izmedu-premijera-niksica-i-policajcai onda se mi cudimo sto nam je sve ovako i sto benje i co. rade sto rade... Kakav sljam od politicara imamo najbolje preslikava sliku naroda u malom. ..
"Nakon što se smirio sukob navijača FK Sarajevo sa redarima i policijom, federalni premijer, Nermin Nikšić je, kako javljaju naši fotoreporteri, došao do tribine s gostujućim navijačima te je jednog od njih poveo do svečane lože.
Međutim, u tome ga je htio spriječiti pripadnik Specijalne policije kazavši mu da ne može navijača koji je "napao službenu osobu" voditi do svečane lože.
- Premijeru, upozoravam vas da ne možete to raditi - rekao je policajac Nikšiću, koji mu je nešto uzvratio, odnosno, odbrusio i poveo navijača do svečane lože. No, pripadnik Specijalne policije je, sudeći prema fotografijama s lica mjesta, Nikšiću očitao bukvicu."
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koga, ba, prijavit? Prijaviš, a kako su na platnom spisku lokalnog mafioza, u najboljem slučaju osteneš bez auta... Ovi iz normalnih zemalja kao daju pravno-građanske savjete... Umorana sam od prijavljivanja, mailova, knjiga žalni, sama sebi na budalu ličim. Jedini koji mi je ikad odgovorio na mail je načelnik Hadžibajrić (neovisno o muriji), i rekao da će ispitati slučaj. Pa ovdje zovneš inspektora i kažeš da živi od poreza građana kaže "Ja bih se ubio da živim od tvojih poreza"... a ne glupom drotini... Kokošare hvataju, siću koju nema ko da zaštiti, i samo dodatno kreiraju probleme.. Čast iznimkama.. rijetki su.mk ultra wrote:Objasni mi zašto kada im se prijavi kazneno ili čak neko krivično djelo, dodju i posmatraju
kaznu za parkiranje na poziv će napisati 1/3 slučaja
prekoračenja brzine pišu pojas ili svjetla
pucnjave onako u zrak, registruju 1/3, čak i iz automatakog oružja zamole da se ne puca nikakva prijava (vidio svojim očima)
prolazaka kroz crveno gledam svaki dan
pješaci preaskaču gdje im je ćejf
divljanje autima i motorima po gradu
gledao više puta na pofalićima, u prolazu pitaju pješaka zašto prelazi, nikakava kazna, legitimacija i sl.
prosjaci, prodavači pored puta
kradje vozila, točkova sa vozila, da li si ikad čuo za neku preventivu? Kad im se to prijavi zajebavaju te u stanici
Da policija radi, primjetio bi garantujem ti
ovako se oslanjamo na dobrotu kršioca zakona
-
L u c i f e r
#16512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma kakvo crno prijavljivanje korumpiranim, nepismenim i nesposobnim seljoberima koji su do tog radnog mjesta dosli mahom nepotizmom i zavicajno stranackim stelama
u se i u svoje kljuse
najebo je u bosni onaj kome zatreba policajac, sudija ili doktor; nek mu je bog na pomoci
u se i u svoje kljuse
najebo je u bosni onaj kome zatreba policajac, sudija ili doktor; nek mu je bog na pomoci
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve si u pravu, ali meni đevao ne da mira, stalno me pitaju da li se umorim ispravljajući krive Drine, pa se zaista razočaram svaki put.. ali opet ponovo, nadajući se da će se nešto promijeniti, ali nikad ništa.L u c i f e r wrote:ma kakvo crno prijavljivanje korumpiranim, nepismenim i nesposobnim seljoberima koji su do tog radnog mjesta dosli mahom nepotizmom i zavicajno stranackim stelama
u se i u svoje kljuse
Ovo je ujedno i odgovor bio ovim pametnicama što pitaju da li prijavljujemo. Prijavljujem i ništa, sve gore i gore, a dovodim u rizik ne samo sebe, nego i familiju.
-
L u c i f e r
#16514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
iskreno, ja sam odustao
na svojoj sam kozi osjetio cari i policijsko-pravosudne korumpiranosti i nerada
stoka
na svojoj sam kozi osjetio cari i policijsko-pravosudne korumpiranosti i nerada
stoka
- Alfons Kauders
#16515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Slabo pucnjava sinoc.
Zanima me da li bi se mogle zaraditi pare, odnosno dobiti grant il neki kurac, ukoliko se mi s foruma okupimo da pruzamo kurseve iz upotrebe vatrenog oruzja?
Naime, kada za noc imamo tri pucnjave i 0 poginulih, nesto tu ocito ne stima. Efikasnost za kurac. Kada bi ih naucili da ponekad i pogode nesto, svi bi se medjusobno porokali ili trajno onesposobili za nekoliko mjeseci
Zanima me da li bi se mogle zaraditi pare, odnosno dobiti grant il neki kurac, ukoliko se mi s foruma okupimo da pruzamo kurseve iz upotrebe vatrenog oruzja?
Naime, kada za noc imamo tri pucnjave i 0 poginulih, nesto tu ocito ne stima. Efikasnost za kurac. Kada bi ih naucili da ponekad i pogode nesto, svi bi se medjusobno porokali ili trajno onesposobili za nekoliko mjeseci
- pirpa
#16516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
koga ces ti uciti da puca kad si jedino pusku na internetu vidio.Alfons Kauders wrote:Slabo pucnjava sinoc.
sta balavis gluposti ... jel neku noc u podrumu momak ni kriv ni duzan izresetan i jos se ne zna hoce li preziviti.
fini ste vi neki ljudi kad prizeljujete neciju smrt... u kuci vam tako bilo
-
L u c i f e r
#16517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa đes ti alfonse nalet te ne biloAlfons Kauders wrote:Slabo pucnjava sinoc.
konto sam da te trajno bahnovalo
ne do bog
- Steph
#16518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Eki u Podrumu.. Baš me čudi da je tu bio neki belaj.
- Alfons Kauders
#16519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisam pratio te tehnoloske trendove, ali mi se cini da nije bilo neta kod nas kad sam zadnji put pucao iz puske... bilo je modema, al na 2400 baudapirpa wrote:koga ces ti uciti da puca kad si jedino pusku na internetu vidio.Alfons Kauders wrote:Slabo pucnjava sinoc.
sta balavis gluposti ... jel neku noc u podrumu momak ni kriv ni duzan izresetan i jos se ne zna hoce li preziviti.
fini ste vi neki ljudi kad prizeljujete neciju smrt... u kuci vam tako bilo
ne prizeljkujem smrt neduznih, nit luk jeli, nit luk mirisali... vec prizeljkujem da revolverashi budu precizniji i da se medjusobno iskorijene... a ne da pucaju uokolo svaka 2-3 dana, ne pogodivsi nista osim baksuza koji se zateknu na pogresnom mjestu...
- Alfons Kauders
#16520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma jok, malo pretumbo vrijeme, obaveze ovo ono... pa se ne pojavljujem... a nije vala ni zanimljivo ko prije...L u c i f e r wrote:pa đes ti alfonse nalet te ne biloAlfons Kauders wrote:Slabo pucnjava sinoc.
konto sam da te trajno bahnovalo
ne do bog
-
L u c i f e r
#16521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nije vala
i ja malo odviknem, priviknem, i tako...

i ja malo odviknem, priviknem, i tako...
- Alfons Kauders
#16522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nemres ti bez svojih cukoljubaca i revolucionara...L u c i f e r wrote:nije vala![]()
i ja malo odviknem, priviknem, i tako...![]()
![]()
-
L u c i f e r
#16523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Alfons Kauders wrote:nemres ti bez svojih cukoljubaca i revolucionara...L u c i f e r wrote:nije vala![]()
i ja malo odviknem, priviknem, i tako...![]()
![]()
sadisto
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jos jedan od primjera u kakvom gradu zivimo...
Jucer na semaforu stanem prvi ....crveno svijetlo.....iz mene nekoliko auta....iz kolone najnormalnije izadje crni audi....najnormalnije predje citavu kolonu i jos normalnije prvo prodje kroz jedno crveno a onda kroz drugo crveno....kao da semafora uopste nema!!!!! Rulet smrti na cesti ko u akcionim filmovima...a mogu zivot dati da se radi o nekome ko je 100 puta do sad bio kaznjavan i bio kod sudije....ali boli ga nacu...on je glavni u ovom sve vecem jadu od grada.
Jucer na semaforu stanem prvi ....crveno svijetlo.....iz mene nekoliko auta....iz kolone najnormalnije izadje crni audi....najnormalnije predje citavu kolonu i jos normalnije prvo prodje kroz jedno crveno a onda kroz drugo crveno....kao da semafora uopste nema!!!!! Rulet smrti na cesti ko u akcionim filmovima...a mogu zivot dati da se radi o nekome ko je 100 puta do sad bio kaznjavan i bio kod sudije....ali boli ga nacu...on je glavni u ovom sve vecem jadu od grada.
- Troll_Happens
#16525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sto ga nisi slikao tj zapisao broj tablica i papka ocrnio po forumima... ?hrasno38 wrote:Jos jedan od primjera u kakvom gradu zivimo...