SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
L u c i f e r
#16226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
fakat se coek uci dok je ziv
danas sam prvo naucio da je americka industrija = 0
a zatim da nasi hipst...khm...studenti studiraju ko sto japanci rade
danas sam prvo naucio da je americka industrija = 0
a zatim da nasi hipst...khm...studenti studiraju ko sto japanci rade
- Logovan
#16227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja sam znao provoditi po 7-8 sati na fakultetu, pa ako može ovoliko, onda može i 10.seoBIH wrote:Dzabe idemo u oftopic, ali koji to fax? Nasi fakulteti? NEMA SANSE! Prvo radi studenata, a onda radi profesora. Da neko provede 5 dana u sedmici po 10h na faxu? No way
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#16228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne studira svako ekonomiju ili neki drugi shit fax, pa da nema obaveze nikakveseoBIH wrote:Dzabe idemo u oftopic, ali koji to fax? Nasi fakulteti? NEMA SANSE! Prvo radi studenata, a onda radi profesora. Da neko provede 5 dana u sedmici po 10h na faxu? No way
ovo je zajedno sa AiE 5ti semestar, najteži semestar u školovanju koji možeš imati na ETFu

-
L u c i f e r
#16229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
moj nedime sta nam rade... 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#16231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Na Masinstvu sam znao provoditi po 12h na faxu. Nije stalno,ali je znalo biti po dva takva dana u sedmici.
Predavanja su pocinjala u 9h.
Predavanje traje 45 min.
Odmor izmedzu svakog predavanja 15 min.
Svako predavanje pocinje na puni sat.
Minimalno 7 predavanja dnevno.
Predavanja su pocinjala u 9h.
Predavanje traje 45 min.
Odmor izmedzu svakog predavanja 15 min.
Svako predavanje pocinje na puni sat.
Minimalno 7 predavanja dnevno.
- seoBIH
#16232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Covjek bi rekao da su kafici prazni, a amfiteatri puni.
- Capajebo
#16233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Igrom slucaja znam nesto vise o ovom incidentu (ako je to ono sto ja mislim, ovo se desilo preksinoc) i nije bas ovako kako pise, i kako je taj otac rekaoTroll_Happens wrote:Znaci nekom polomiš lubanju i dobiješ prekršajnu prijavu ili čitaj ništa. Joj govana i policije i sudstva. Ali to već znamo. ....vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150307030
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#16234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne znam,mozda si u pravu. Ja sam ti rekao svoje sa iskustvom na Masinstvu. I znam da na birou rada mas.ing nema,dok onih sa menadzmenta,politicara,novinara,filozofa i sl imamo i za izvoza.seoBIH wrote:Covjek bi rekao da su kafici prazni, a amfiteatri puni.
Mozes i ti reci na koji fax ides.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovo za avione
kad su rekli zena...
odmah sam rekao 250 posto ima veze s nekim frajerom i ljubomorom
kad su rekli zena...
odmah sam rekao 250 posto ima veze s nekim frajerom i ljubomorom
- Secer_033
#16236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja se pisam od sege, cuj zbog ljubomore.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
avioni su toliko veza sjebali
ali guski mozda i nisu mogli samo da se malo strpila
ali jok
to je kad pileci mozak ni hormoni rade
ali guski mozda i nisu mogli samo da se malo strpila
ali jok
to je kad pileci mozak ni hormoni rade
- Troll_Happens
#16238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Moguće da i oni imaju umjesanosti. Dok su dobili i oni neke prijave.Capajebo wrote:Igrom slucaja znam nesto vise o ovom incidentu (ako je to ono sto ja mislim, ovo se desilo preksinoc) i nije bas ovako kako pise, i kako je taj otac rekaoTroll_Happens wrote:Znaci nekom polomiš lubanju i dobiješ prekršajnu prijavu ili čitaj ništa. Joj govana i policije i sudstva. Ali to već znamo. ....vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150307030
- Ljakan
#16239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sumnjam da je bilo ovako kako otac kaze nebi policija sigurno ovako odreagovala.
- muha_sa
-
mudrac2
#16241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a razlika je što u tom lancu ima još đuture institucija i karika. recimo neko vjeruje policiji, al zna da dok to prođe tužilaštvo, sud, od toga neće biti ništa.JThomas wrote:a razlika između to dvoje je?mudrac2 wrote:nije da ne vjeruje, nego ih iskustvo naučilo da od prijavljivanja nema neke fajde.Freamon Lester wrote:MUP Kantona Sarajevo je blago receno zanimljiva organizacija. Tesko narusavanje javnog reda i mira, a nemaju nikakvih saznanja. To govori o MUP-u dvije stvari: narod ne vjeruje ovoj policiji jer im niko ovo nije prijavio i oni su sami nesposobni pa im je ovo promaklo.
a sad pronađi Juru

- JThomas
#16242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nije zatvaranje jedini lijek, niti se realno može svakoga ko je kriv zatvoriti, ni u pravim državama. policija se uopšte ne bavi prevencijom, nema kontakt sa zajednicom (osim sa onima koji ih časte burekom i ćevapima u svojim radnjama) niti povjerenje zajednice. a morala bi, naročito kad se vidi koliko para troši. tu je mnogo veća razlika između milicije i policije, a ne kad se sranje već desi. odbijaju oni bubrege u stanici i danas kad se sranje već desi, ali tad je kasno.
-
emko1234
#16243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma naravno da nije. Mediji uvijek prenesu jednu stranu priče. Isto ko kad je source prenio kako je neko napao onog Haris Trbovića, a on oči majkine, na ranu ga privit pa se nakon par dana ispostavilo nešto deseto.Capajebo wrote:Igrom slucaja znam nesto vise o ovom incidentu (ako je to ono sto ja mislim, ovo se desilo preksinoc) i nije bas ovako kako pise, i kako je taj otac rekaoTroll_Happens wrote:Znaci nekom polomiš lubanju i dobiješ prekršajnu prijavu ili čitaj ništa. Joj govana i policije i sudstva. Ali to već znamo. ....vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150307030
-
mudrac2
#16244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a to je malo širi problem. pogledaj i današnje konkurse za policiju pa ćeš vidjeti da je samo bitno imati bilo kakav fakultet. dakle o struci ni govora. šta očekivati od jednog npr mašinskog inžinjera, trenera odbojke, učitelja geografije i sl. ?JThomas wrote:nije zatvaranje jedini lijek, niti se realno može svakoga ko je kriv zatvoriti, ni u pravim državama. policija se uopšte ne bavi prevencijom, nema kontakt sa zajednicom (osim sa onima koji ih časte burekom i ćevapima u svojim radnjama) niti povjerenje zajednice. a morala bi, naročito kad se vidi koliko para troši. tu je mnogo veća razlika između milicije i policije, a ne kad se sranje već desi. odbijaju oni bubrege u stanici i danas kad se sranje već desi, ali tad je kasno.
-
sumirprimus
#16245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma vala za drota more bit i doktor nauka...
al ako nema kakvog fitnes testa.ebo to...
ja sam mislijo da su jedno inspektori,a drugo drotovi?
-
mudrac2
#16246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma oni ne kreiraju politiku institucije, njihovo je da rade šta im se kaže. problem su ovi na višim pozicijama.sumirprimus wrote:ma vala za drota more bit i doktor nauka...
- vješalica
#16247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Obicni cin policajca je IV stepen SS, inspektor mladji VSSmudrac2 wrote:a to je malo širi problem. pogledaj i današnje konkurse za policiju pa ćeš vidjeti da je samo bitno imati bilo kakav fakultet. dakle o struci ni govora. šta očekivati od jednog npr mašinskog inžinjera, trenera odbojke, učitelja geografije i sl. ?JThomas wrote:nije zatvaranje jedini lijek, niti se realno može svakoga ko je kriv zatvoriti, ni u pravim državama. policija se uopšte ne bavi prevencijom, nema kontakt sa zajednicom (osim sa onima koji ih časte burekom i ćevapima u svojim radnjama) niti povjerenje zajednice. a morala bi, naročito kad se vidi koliko para troši. tu je mnogo veća razlika između milicije i policije, a ne kad se sranje već desi. odbijaju oni bubrege u stanici i danas kad se sranje već desi, ali tad je kasno.
Jadna je drzava i ljudi u njoj koji ocekuju da im djecu vaspitava policija umjesto kucna 4 zida fujjj
Drugi su mehanizmi i sistemi u drstvu prevencije prije policije
-
sumirprimus
#16248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa sve je problem...slazem se sve mora valjat...mudrac2 wrote:ma oni ne kreiraju politiku institucije, njihovo je da rade šta im se kaže. problem su ovi na višim pozicijama.sumirprimus wrote:ma vala za drota more bit i doktor nauka...
al ovi na dnu piramide,da bar liče ,da mogu potrčat na 50 m...
- KPNCTNJAH
#16249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Po prici forumasa ovo se samo kod nas moze desiti
-
todd_smith
#16250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
klasicna fotomontazaKPNCTNJAH wrote:
Po prici forumasa ovo se samo kod nas moze desiti