SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
salik79

#15801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by salik79 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Bluemore wrote: i ko mu je kriv ?
komsije u zgradi? banka?
Izgubiš stan i mirno klepiš ušima. Vjeruj da bih potpuno istu stvar uradio. Nije zgrada od papira, drveta i plastike da komplet izgori. Šta bi ti bogati uradio ? Da čujem filozofe ? Okrečio ga prije deložacije ? :oops:

A sta bi ti, recimo, da si banka?! Halalio mu dug jer ga je ahbab izradio? Koja je, onda, svrha ziranta? Tu bombu je trebao tom liku, prije nego se ispalio, u usta strpati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Bluemore wrote: i ko mu je kriv ?
komsije u zgradi? banka?
Izgubiš stan i mirno klepiš ušima. Vjeruj da bih potpuno istu stvar uradio. Nije zgrada od papira, drveta i plastike da komplet izgori. Šta bi ti bogati uradio ? Da čujem filozofe ? Okrečio ga prije deložacije ? :oops:
Nije ti stan niko oteo nego si ga izgubio na kocki koja se zove "biti zirant". Niko ti nije kriv osim tebe samog jer "kocka je kurva". I onda zahebes jos najmanje tri porodice zato sto si sam kriv i sam si se uvalio u govna!!! Uvije je bilo od kada je vijeka i svijeta "protegni se koliko mozes a kad kockas budi spreman da izgubis sve".
Tomahawk11
Globalni moderator

#15803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Vezano za taksistu, nisam taksista, ali kad spomenuste uzajamno jemstvo, jesam u istoj situaciji. Bio sam covjeku zirant i on meni. Naravno da se preuzima rizik, ali ne vidim sta bi mi bile krive komsije ili banka u slucaju da neko od nas dvojice zajebe. Dakle, potpisao si, garantujes za kredit, covjek te zajebao, sad treba prosipati silu?! Prilicno glup pristup problemu, ne da nije nista dobio, nego je sebi jos vece probleme navalio na ledja.
O'zone
Globalni moderator

#15804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

IHAAAAAA

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150228061

A ja kontam da'l da nosim sa sobom peper sprej ovi obavezno naoružani a svi imaju dozvole jel da?
cvrčak_na_hedonizmu

#15805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Imamo dvije opcije u životu, banaliziram ali je tako. Djelovanje i nedjelovanje u kriznim situacijama. Da svi djeluju, odnosno da se bore, nešto pokušavaju manje bi bilo problema u budućnosti jer bi prevaranti znali da ih čeka belaj, ako probaju da zajebu ( ne bježe svi u Ameriku ).

S druge strane imamo blećke koji jal mašu ušima, jal puste da ih maltretiraju, otimaju i tako. Ovi su idealni za prevara. Savršen profil ljudi.

Lako je na forumu naprđivati, što si potpisao ugovor ( čuj što si potpisao ugovor, pa jel vi nikome niste nikada nešto potpisali ? ako niste onda nikad u životu niste ništa kupili il baš imate casha pa vas boli kifla za žirante ), da bi tebi neko pomogao moraš i ti nekome pomoći. S tim da smo u siromašnoj državi, ako nemaš, kredit ti je, obično, jedina varijanta. Palamuđenje i pametovanje govori da ste jal nesposobni da uopšte dođete do takve varijante il nemate muda da potegnete il imate cash. Nema četvrte varijante. Odnosno ima, ne talasaj, jebo takav život :D

Oni što pametuju obično šute kad je belaj i većina su u državi. Kad zagusti, mane ih, zato nas gazi ko stigne :D Forumska šuplja, standardno. Svi pametni :D

Ne kažem da je to ispravno to što je uradio, al opet više volim otpor nego ko tele među krave. Naša situacija mi govori da je masa krava okolo, zvaću travu i pametuju drugima, a kad im se desi belaj očekuju da im neko pomogne ( obično je tako, ne kažem da je uvijek ).

Opet ponavljam, isto bih uradio, lakše bih spavao taman bio dužan duplo. Naredna stanica bi bio sudija koji je presudio protiv mene il šef koji je odbio reprogram. Ako idem ledo, da mi ne bude dosadno, da mi neko pravi društvo. Jebo mahanje ušima.

Također vidim sve mirotvorci po forumu, te nije ti kriva zgrada, banka. Pa jel iko od vas zna da većina demonstracija po Europi, od Slovenije pa nadalje završi nasiljem ? Na šta masa naleti to i fasuje, od automobila do zgrada. Oni debili, a mi pametni. Kad ti nešto ne ide, ruši, da se svi tako ponašamo bilo bi nam bolje. Dokazano. Al jok, mi smo koljevka demokratije :oops: imamo super mentalitet :oops: pa znamo šta nam je činiti :D
Ljakan

#15806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

Haj ti bez okolisanja i neke bezvezne price kazi sta ti je banka kriva ako te je prije potpisa uputila u sve sto te sleduje u slucaju ne pridrzavanja dogovora?Dzaba ti tolki tekst nista sa njim nisi postigo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

cvrcak, jos da citas, ko sto etiketiras druge, gdje bi ti kraj bio....
Pa on nista dobro nije napravio ni za sebe, nema nikakvu moralnu (ili bilo kakvu drugu) satisfakciju, krije se ko mish, jer slijedi haps. Cuj onda da rokne sudiju? Gdje si, Bajramovicu Ismete, nisam te prepoznao?! Mada ni on nije sudije rokao :-)
Ovo o cemu ti pricas nije djelovanje, u onom smislu da si se borio za sebe, nego jedan kukavicki potez. Jbt, nisu komsije digle kredit s tobom da im sjebes stanove? Sta bi sad trebao onaj ispod njega, traziti ga da ga rokne jer su mu popucali prozori i stan mu pun vode?! Nismo u Albaniji da se tako namirujemo.
Bolje je njemu bilo da je on zapalio za Ameriku da trazi tog lolu sto se ispalio. Kad se vec odlucio za represivne mjere. Ovako nista nije uradio.
L u c i f e r

#15808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

nas je narod glup ko kurac

zavali se pa mu svako drugi kriv osim njega samog
Tomahawk11
Globalni moderator

#15809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

L u c i f e r wrote:nas je narod glup ko kurac

I onda treba svoj neki zakon primjenivati.
Pa se cudimo trkacima, cakijasima i ostalim oruzanim snagama na terenu.....dakle, mi bi drzavu, ali da svaka susa moze krojiti svoju pravdu?! Puno se Rambo gledao!
hrasno38

#15810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Imamo dvije opcije u životu, banaliziram ali je tako. Djelovanje i nedjelovanje u kriznim situacijama. Da svi djeluju, odnosno da se bore, nešto pokušavaju manje bi bilo problema u budućnosti jer bi prevaranti znali da ih čeka belaj, ako probaju da zajebu ( ne bježe svi u Ameriku ).

S druge strane imamo blećke koji jal mašu ušima, jal puste da ih maltretiraju, otimaju i tako. Ovi su idealni za prevara. Savršen profil ljudi.

Lako je na forumu naprđivati, što si potpisao ugovor ( čuj što si potpisao ugovor, pa jel vi nikome niste nikada nešto potpisali ? ako niste onda nikad u životu niste ništa kupili il baš imate casha pa vas boli kifla za žirante ), da bi tebi neko pomogao moraš i ti nekome pomoći. S tim da smo u siromašnoj državi, ako nemaš, kredit ti je, obično, jedina varijanta. Palamuđenje i pametovanje govori da ste jal nesposobni da uopšte dođete do takve varijante il nemate muda da potegnete il imate cash. Nema četvrte varijante. Odnosno ima, ne talasaj, jebo takav život :D

Oni što pametuju obično šute kad je belaj i većina su u državi. Kad zagusti, mane ih, zato nas gazi ko stigne :D Forumska šuplja, standardno. Svi pametni :D

Ne kažem da je to ispravno to što je uradio, al opet više volim otpor nego ko tele među krave. Naša situacija mi govori da je masa krava okolo, zvaću travu i pametuju drugima, a kad im se desi belaj očekuju da im neko pomogne ( obično je tako, ne kažem da je uvijek ).

Opet ponavljam, isto bih uradio, lakše bih spavao taman bio dužan duplo. Naredna stanica bi bio sudija koji je presudio protiv mene il šef koji je odbio reprogram. Ako idem ledo, da mi ne bude dosadno, da mi neko pravi društvo. Jebo mahanje ušima.

Također vidim sve mirotvorci po forumu, te nije ti kriva zgrada, banka. Pa jel iko od vas zna da većina demonstracija po Europi, od Slovenije pa nadalje završi nasiljem ? Na šta masa naleti to i fasuje, od automobila do zgrada. Oni debili, a mi pametni. Kad ti nešto ne ide, ruši, da se svi tako ponašamo bilo bi nam bolje. Dokazano. Al jok, mi smo koljevka demokratije :oops: imamo super mentalitet :oops: pa znamo šta nam je činiti :D
Divno ali zar nije logicno po tvom razmisljanju da je to uradio banci jer ona ga je kao zahebala a ne komsijama koji nemaju veze sa tim. Razmisljanje ti je na nivou Ramba samo sto je to ipak film. Koliko god da si sa nekim dobar i zelis mu pomoci ne mozes ici iznad svojih limita i rizikovati svoj vlastiti zivot tj svoju vlastitu imovinu. Nikoga banka nije prevarila nego je banku pokusao prevariti onaj ko je uzeo kredit a tu se svugdje u svijetu placaju penali. Kad uzmes kredit od banke onda ti je mogucnost da izgubis hipoteku ili da izgubi onaj ko ti je zirant a kad pare uzmes od lihvara onda ako ih ne vratis gubis glavu. Nemo ovdje forumske suplje to supravila zivota a ne filmovi u kojima se desava da i zahebes banku. I ajde donke bi i razumio da je tip imao scoju kucu pa je sjebo al ovdje je sjebo i trenutno zivot tri porodice a za to nema opravdanja. Nisam bas vidio demonstracije onih koji su pokusali da preveslaju banke jer nqa Zapadu ne mogu da stignu do demonstracija brzo zavrse u kavezu.
Forumska suplja je prije ovo tvoje da bi isto uradio jer to sto je uradjeno tesko da se moze mjeriti sa zdravim umom al dobro za niciju se pamet ne moze garantovati.
L u c i f e r

#15811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

sto bosanke radjaju po dvoje djece

da svako dijete ima po jednog ziranta
Bluemore

#15812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bluemore »

ali eto ima uvijek rjesenje jal bomba jal sta drugo... :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#15813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Tomahawk11 wrote:

Pa se cudimo trkacima, cakijasima i ostalim oruzanim snagama na terenu.....dakle, mi bi drzavu, ali da svaka susa moze krojiti svoju pravdu?! Puno se Rambo gledao!
Ko će mi krojiti pravdu ? Nesposobni drotovi, nezainteresovani tužioci i sudije koje boli karina šta se dešava. U ovoj karini od države, jedina pravda je onoliko koliko si spreman da potegneš, rizikuješ ili potoneš u odbrani sebe ( i svog posla, života, bilo čega ). Meni je komšija pokušao na kvarnjaka da otme stan ( na Dobrinji koji je bio na entitetskoj liniji ) dok sam bio u Hrasnom. Šta misliš kako je završilo i šta mislis jel država bila u to upetljana i jesam li pomislio da je upetljam :lol:

I ne, nisam napisao da treba ubiti sudiju ili nekoga iz banke, samo da im treba dobro otežati život. Ako je to meni neko uradio, neka se istom nada. Zato i podržavam ovog što je zapalio stan. Zamjerka je što je to uradio ofirno. Čuj da ga ganja po Americi :lol: Pa da je imao keša de ide u Ameriku sumnjam da bi izgubio stan, al dobro ti to ne shvataš.

@hrasno, koliko ti je godina ? 60-ak vjerujem, društvo se malo promijenilo, kasniš i to dobro.

pogriješio sam što sam uopšte upao u raspravu, moja greška, neće se ponoviti. Da bih nešto dokazao moram početi da se hvalim. Nemam pametnija posla. Forum ( na kojem piše kao urbanija i pismenija raja ) je generalno slika i prilika društva u kojem živimo, bezvoljne sline bez muda koje gazi ko hoće i kako hoće, od političara do lokalnih narkosa i nazovi kriminalaca. Svakom svoje.
L u c i f e r

#15814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

:roll:
Ljakan

#15815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

Jest mi negativci,papci ti pozitivac.Ja bi stvarno volio da mi objasnis kako je banka negativac ako si ti doso da trazis od njih i ako si se slozio sa njihovim pravilima.Mozda bi ti kamatari bolji bili od banke? :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

eh pa nece trazit od kamatara ...zna da ode glooova :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#15817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Tomahawk11 wrote:

Ko će mi krojiti pravdu ? Nesposobni drotovi, nezainteresovani tužioci i sudije koje boli karina šta se dešava. U ovoj karini od države, jedina pravda je onoliko koliko si spreman da potegneš, rizikuješ ili potoneš u odbrani sebe ( i svog posla, života, bilo čega ). Meni je komšija pokušao na kvarnjaka da otme stan ( na Dobrinji koji je bio na entitetskoj liniji ) dok sam bio u Hrasnom. Šta misliš kako je završilo i šta mislis jel država bila u to upetljana i jesam li pomislio da je upetljam :lol:

I ne, nisam napisao da treba ubiti sudiju ili nekoga iz banke, samo da im treba dobro otežati život. Ako je to meni neko uradio, neka se istom nada. Zato i podržavam ovog što je zapalio stan. Zamjerka je što je to uradio ofirno. Čuj da ga ganja po Americi :lol: Pa da je imao keša de ide u Ameriku sumnjam da bi izgubio stan, al dobro ti to ne shvataš.

@hrasno, koliko ti je godina ? 60-ak vjerujem, društvo se malo promijenilo, kasniš i to dobro.

pogriješio sam što sam uopšte upao u raspravu, moja greška, neće se ponoviti. Da bih nešto dokazao moram početi da se hvalim. Nemam pametnija posla. Forum ( na kojem piše kao urbanija i pismenija raja ) je generalno slika i prilika društva u kojem živimo, bezvoljne sline bez muda koje gazi ko hoće i kako hoće, od političara do lokalnih narkosa i nazovi kriminalaca. Svakom svoje.
A jebo ga ti, uvlacis pricu sa stanom na licnoj osnovi (gdje te u potpunosti podrzavam, isto bih postupio), sa pricom gdje si, pri punoj pameti, potpisao da garantujes za taj i taj iznos, znaci pravno legalan ugovor izmedju banke, duznika i jemca. Ne ide, covjece. Ako ces traziti krivca na licnoj osnovi, to je onaj u Americi. Njemu se treba napiti krvi. Banka trazi svoje. Raznio stan i time nesto postigao? Nisam siguran.
Svjestan sam u kakvoj drzavi zivim, korumpiranoj do kosti, ali isto tako sumnjam da cu daleko stici ako budem uzimao vlast u svoje ruke. Opet napominjem, onaj ko me licno nazulja, to je druga prica.
L u c i f e r

#15818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

odavno nisam vidio da se neko vako isprovaljiva na forumu

nicim izazvan

kae: "Kad ti nešto ne ide, ruši, da se svi tako ponašamo bilo bi nam bolje"

:lol: :facepalm:
hrasno38

#15819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

L u c i f e r wrote:odavno nisam vidio da se neko vako isprovaljiva na forumu

nicim izazvan

kae: "Kad ti nešto ne ide, ruši, da se svi tako ponašamo bilo bi nam bolje"

:lol: :facepalm:
Jes i prosle godine na demonstracijama popale zgrade i evo nakon toga nam ruze procvale ovu zadnju godinu. Razmisljanje nekoga ko je na dobrim i kvalitetnim drogama. Budes nekom zirant za solidne pare, potpises ugovor u kojem znas sta te ceka ako se pare ne budu vracale, sve to odradis uz osmjeh, baja koji je uzeo kredit te izlevati i pobjegne, banka mora namiriti dugove a ti si bio garant za njih i onda ti kriva banka!!!!!!
Ovo paljenje stana je zavrsilo srecom bez posljedica po ljude a sta da je ne daj boze neko stradao, da je neko dijete izgubilo zivot u pozaru sto nije rijetkost jer vatra se brzo siri sta bi onda Rambo-Cvrcak rekao????
Ne nisam 60 nego 50 zato i razmisljam kao neko od 50 a ne ne kao neko koga adrenalin dere ko u pubertetskim danima. Vidio sam dosta takvih u zivotu koji bi eto kao silom poravnavali racune ne sagledavajuci svoju vlastitu krivnju i zajebali sebe i svoje porodice za citav zivot. Kad budes Cvrcak imao djecu onda neces razmisljati ko Rambo nego ko neko od 50 godina, neko ko ima zivotne skole a ne samo one sa navijackih tribina.
ganjeta

#15820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ganjeta »

Pa tu ste negdje sa godinama :D .

Jbg lako je palmuditi is tople fotelje svoga doma, kad te nešto udari po glavi nema tu zdravog razuma.
L u c i f e r

#15821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

jesu nam vala procvale ruze nakon proslogodisnje paljevine nema sta :D
Ljakan

#15822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

ganjeta wrote:Pa tu ste negdje sa godinama :D .

Jbg lako je palmuditi is tople fotelje svoga doma, kad te nešto udari po glavi nema tu zdravog razuma.
jest pogotovo kad sam sebe dovedes do toga. :D
hrasno38

#15823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

ganjeta wrote:Pa tu ste negdje sa godinama :D .

Mozda na papiru ali u razmisljanjima ni blizu. Razumijem ja probleme i treba im se suprostavljati ali ako sam sebi stvoris problem zasto onda drugi trebaju da ispastaju. I da lako je jer nisam nikada niti cu ikada pristati da nekome budem zirant za tolike svote i staviti zivot svoje porodice na kocku niti bi trazio nesto slicno od bilo koga jer zivimo u takvim vremenima da danas jesi a sutra ko zna gdje si. Zivim u svom rodnom gradu za koji sam krv prolio kao podstanar ali jebi ga ne moze mi stici da uzmem kredit za stan jer tad bi morao zveknuti i sebi i svojoj porodici sisarike u dupe. Mogu koliko mogu, ne dugujem nikom nista niti meni ko duguje i zivot je lijep koliko toliko.
I meni su dok sam bio na liniji u Hrasnom pokusali uletiti u stan i prisvojiti ga al to je bio rat i drukciji nacini pregovaranja :D Svi smo mi imali makar jednog komsiju cija je guzica zinula pogotovo u ratu na nesto tudje.
hrasno38

#15824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

L u c i f e r wrote:jesu nam vala procvale ruze nakon proslogodisnje paljevine nema sta :D
ma nema ludilo....iz budzeta zakrpljene sve rupe samo sto pola indijanaca nema pojma odakle te pare iz budzeta
O'zone
Globalni moderator

#15825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Rasprava je bezzze.

Sam otišao u banku. Sam pristao da bude žirant. Tip ga izlevatio (ni prvi ni posljednji). Znaš šta si potpisao. Znaš da neko mora vratiti lovu a pošto je tvoj potpis tu to ćeš biti 100% ti, ako love nema ima imovina.

Šta si dobio uništavanjem stana? Banka će ga opet uzeti, ti ćeš završiti u zatvoru i opet moraš vratiti tuđi kredit. Znači nema izvlakuše jedino da se ubiješ.

Samim postupkom nisi uništio samo svoju imovinu nego i tuđu, svojih komšija, ljudi koji nemaju apsolutno nikakve veze sa tvojim problemom ali si ti njima napravio problem. Sad će oni eventualno morati u banku da uzmu kredit za renoviranje uništenog stana.

Očekuje sažaljenje?! Nema ga ni bogde. Da je našao tipa koji ga je zadužio i ubio hljeb u njemu - svaka čast! Ovako ništa.
Locked