Entropio wrote:Ja se izvinjavam ako sam nešto previdio, ali meni se čini da je remećenje javnog reda i mira jedini prekršaj koji je ovaj čovjek napravio. Etiketirati nekoga s
pedofil bez ikakvih materijalnih dokaza je nečuveno! Čitam ove članke i ne mogu da vjerujem... Čovjek se samozadovoljava na balkonu i gnusni pedofil.

Naravno da ne opravdavam ovo što on radi i treba biti kažnjen po zakonu (neki kažu da
nije dobar, pa bi vjerovatno trebao biti i hospitaliziran).
"U razgovoru s komšijama i ostalim roditeljima danas sam saznala da ovo traje već godinama. Ja sam prvi put zvala policiju u novembru prošle godine i tada se desilo isto što i danas, on je ostao zaključan u stanu i policajci su morali otići. Od tog novembra pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju. Učinila sam to opet prije dva dana, ali je i tad rezultat je bio isti kao i danas. Ipak, ja vam moram reći da na ovome neće ostati. Učinit ću sve što je u mojoj moći da on bude maknut odavdje, jer mu tu nije mjesto. Podnijet ću i tužbu i krivičnu prijavu i iskoristiti sva legalna prava kako bi se riješio ovaj problem", kazala je za Sarajevo-x.com majka djevojčice koja tuda ide u školu.
Znači, on se samozadovoljava na balkonu i kad djeca ne idu u školu?
Izbjegavam da sve vrijeme napisem bilo sta ,da ne bi ispala branitelj "poremecenog pedofila" ,mrzitelj djece i briznih roditelja i sl.,ali svaki put kada se pojavi neki "osjetljiv" slucaj i mahalsko novinarstvo ucini svoje,bez utvrdjivanja bilo kakvih cinjenica,po internetu su horde prebijaca,koljaca,dzelata svih vrsta i prizivaoca rukosjekackih rezima..
Cinjenica je da ne zivimo u vremenu koje bi se moglo nazvati sigurnim kako za djecu ,tako i za odrasle,i isto tako je cinjenica da sistem zakaze i kada ima instrumente da djeluje ,ne zbog loseg sistema,vec zbog losih ljudi koji njime rukovode.
Problematicno je nekoga nazvati pedofilom bez nalaza i promatranja,jer koliko nekih indicija ide u tom smjeru,toliko ide i na stranu da je on obicni balkonski egzibicionista,a i takvih je more. I to je devijacija,neprijatna na oko.....ali to nije pedofilija koja je krivicno djelo ,vec eventualno remecenje javnog reda i mira .
Ja se slazem da treba biti rigorozan prema dokazanim pedofilima ,drzati ih pod konstantnim nadzorom ,daleko od djece,a za nepopravljive slucajeve i hemijska kastracija dolazi u obzir ,ali treba biti i oprezan kome ce se zaljepiti etiketa pedofila ,jer to nije sala,vec sa tim treba zivjeti kad cirkus ode !