SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#9226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Šef wrote:
zateznistub wrote:
Nee nego smo metropola kad za bajram sviraju aca lukas i slicni, metropola smo kad neko ko je prezivio rat u BiH i dan danas lajkuje Cecu i postavlja Corbine i galijine klipove na dan sjecanja za zrtve iz Srebrenice, zato smo Metropola. Metropola smo i zato sto neko stoji na semaforu u 3 ujutro a iz zvucnika urlaju sabrana djela "umjetnika" od preko Drine.

E zato smo metropola.
Ne možeš ništa da napišeš a da se dežurni rodoljubi ne pozovu na rat. :roll: Ceca, Kukrić i Ganićka su dvije strane jednog novčića. To je sve turbo-folk. I to nema veze sa bukom u najužem jezgru grada u dva ujutro. :roll:
Blago tebi i onima okon tebe kad na isti novcic stavljas Cecu i Ganicku :-) a smetaju ti Losa i ostali.
Vjerujem da ti nije nimalo lako. I ne smatram se dezurnim nego stvarnim domoljubom, sto ti ionako ne kontas, jel'de
Šef

#9227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šef »

zateznistub wrote:
Blago tebi i onima okon tebe kad na isti novcic stavljas Cecu i Ganicku :-) a smetaju ti Losa i ostali.
Vjerujem da ti nije nimalo lako. I ne smatram se dezurnim nego stvarnim domoljubom, sto ti ionako ne kontas, jel'de
Ko je rekao da mi smeta Loša? :roll: :D Pročitaj ponovo šta sam napisao pa onda komentariši. :)
GOLFER

#9228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GOLFER »

Nema se tu sta raspravljati... Ljudi koji zive u centru grada imaju pravo na svoj mir, to je normalno stanje... Koncerti i buka, nisu normalno stanje i oni narusavaju mir gradjana.... Kompromis je da se do odredjenog vremena dopusti ta ''buka'' nakon toga nije dozvoljena i svak ko prekoraci dogovorenu vremensku granicu treba da se kazni itd...

To sve vazi za BUKU bila ona od CECE ili Merlina nikakve razlike...
zonbirile

#9229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

zakon je jasan,nigdje ne piše da se može dernečiti do ujutro po bilo kom osnovu.A da lažu,lažu na hvatove i o uspjehu i turizmu.
cappy_tempo

#9230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

majke vam kako za vrijeme sff-a se moze cugati po parkovima,a inace ne moze? moraju oni svaki cejf usrati osim kad su u pitanju sminkeri i oni u pokusaju sminkera. i ona seljadija sto je ostavila onoliko smece treba im ruke polomiti. da mi je vidjeti tu "sarajevsku elitu" koja je "gospoda" i sminkeri. digo se malo nos pa hajd bogati ja sam babin mogu raditi sta hocu. :x
U Sarajevu nema zvijezda ili ne daj ti boze, jet-seta. Istina, poslije rata je bilo pokusaja da se napravi nesto kao sarajevski jet set, i to uglavnom od nekih "padobranaca", i na svu srecu to im nije uspjelo. Sarajlije sve i svakog ignoriraju. Ne traze se autogrami i nitko nikome nije idol. Vrlo lako se moze dogoditi da sjedite za stolom kraj ministra, rock zvijezde ili nekog poznatog reprezentativca. Od njih samo "LEVATI" traze autogram. Oni koji to nisu, gledaju nezainteresirano ispod oka, konstatiraju "poznat mi ovaj frajer odnekud" i nastave pijuckati pice, cak i ako je za susjednim stolom Bono Vox, sto se lako moze dogoditi.
zagrebacka novinarka cini mi se da je pisala ovo

samo da jos dodam "pucanje i drogu i ljude sto na cum nose sakrice crveni tepih,hanina pi... i deenove poze"- boom box sarajevske price :thumbup:
zonbirile

#9231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

u haninu p...u je toliko ulagano, a ona ode,za anđela sa greškom još se ne zna.
Urban B.

#9232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

cappy_tempo wrote:majke vam kako za vrijeme sff-a se moze cugati po parkovima,a inace ne moze? moraju oni svaki cejf usrati osim kad su u pitanju sminkeri i oni u pokusaju sminkera. i ona seljadija sto je ostavila onoliko smece treba im ruke polomiti. da mi je vidjeti tu "sarajevsku elitu" koja je "gospoda" i sminkeri. digo se malo nos pa hajd bogati ja sam babin mogu raditi sta hocu. :x
U Sarajevu nema zvijezda ili ne daj ti boze, jet-seta. Istina, poslije rata je bilo pokusaja da se napravi nesto kao sarajevski jet set, i to uglavnom od nekih "padobranaca", i na svu srecu to im nije uspjelo. Sarajlije sve i svakog ignoriraju. Ne traze se autogrami i nitko nikome nije idol. Vrlo lako se moze dogoditi da sjedite za stolom kraj ministra, rock zvijezde ili nekog poznatog reprezentativca. Od njih samo "LEVATI" traze autogram. Oni koji to nisu, gledaju nezainteresirano ispod oka, konstatiraju "poznat mi ovaj frajer odnekud" i nastave pijuckati pice, cak i ako je za susjednim stolom Bono Vox, sto se lako moze dogoditi.
zagrebacka novinarka cini mi se da je pisala ovo

samo da jos dodam "pucanje i drogu i ljude sto na cum nose sakrice crveni tepih,hanina pi... i deenove poze"- boom box sarajevske price :thumbup:

a sta ta seljadija da radi sa silnim smecem?gdje su kontejneri da bi se bacio taj otpad?ne mislis valjda da u one 3 plave kante moze stati sve ono?
cappy_tempo

#9233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

pa seljaci i ovi sto su bacali i seljaci oni sto su organizovali to
mrtva kokoš

#9234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

fakat i mene nerviraju ovi dvostruki arsini pa makar oni bili i za vrijeme festivala. neko ko hoce da se "ubije" nece cekati festival da bi to uradio a cini mi se da vecina ovih sminkera jedva ceka festival da bi radili ono sto "normalnim" danima nije dozvoljeno :-) po meni je isto tako licemjerluk piti citavu godinu i onda napraviti pauzu za ramazan, cini mi se da se miro i ekipa vodili ovakvim parametrima, trebao je onda ostaviti vrijeme festivala kao i prosle godine ali ne eto on se kao vjernik izborio za nesto sto ocigledno njemu nije bio cilj. ne znam volio bih da grijesim ali sve se bojim da je ovo sponzorski, citaj pivarski lobi a isto tako lobi od strane drugih sponzora...
jer ko bi ljevao u sebe onoliki alkohol da nije festivala, sto za vrijeme ramazana ocigledno ne bi mogli raditi, osim stranaca, tako da su se sjetili genijalne ideje i pomjeranja datuma odrzavanja festivala.
bas me interesuje sta ce sljedece godine uraditi. :-)
zonbirile

#9235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

šta li će queer festival sada u ovako dramatičnim danima?
cappy_tempo

#9236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ti sto ne cugaju za ramazan su najjaci,a prva noc bajrama u onom istom odijelu sto je u dzamiju otisao ode negdje da se uz cecu ubije alkoholom :mrgreen:
zonbirile

#9237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

M92 razorniji od rakete Peršing. :D
JThomas

#9238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

festival našeg licemjerja, iliti uporedi 30. juli i 1. avgust u gradu :D
zonbirile

#9239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

i nečije, zna se čije otimačine poreznih obveznika.Koji lažovi,pričaju o turističkom bumu,popunjenosti kapaciteta,a ne kažu da su ti na račun SFF odsjeli po hotelima.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#9240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

JThomas wrote:festival našeg licemjerja, iliti uporedi 30. juli i 1. avgust u gradu :D
haha, u subotu ce se lokati po klubovima i parkovima, a 1.8 ce 80% istih ljudi iftariti od Vjecne do Carsije i prosipati moral o Ramazanu i vjeri opcenito:D
zonbirile

#9241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

i uvijek iste face pred TV ekranima pričati o mirisu baklave kod nane :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:festival našeg licemjerja, iliti uporedi 30. juli i 1. avgust u gradu :D
svakom svačije. ni ja ne cugam uz Ramazan. popijem ponekad kad nije. je li to licemjerno ili ne, reći će onaj koji je zadužen za to :mrgreen: no, licemjerno je kad se uzme drugima prosipati pobožnost. a to bogami rade i oni koji nikad ne piju. prosipa pobožnost, a zavidna je hinja recimo... :mrgreen:

Ahmmed je upravu kada kaže: bolje manje, nego više. ko i Omer Hajjam:

iako se s pobožnošću ne razmećem ja,
iako me svako ko griješnika zna,
moja nada se na Tvojoj se svemilosti grije,
jer nikad nisam rekao: jedan da su dva.

sve što je mainstream je licemjerno, manje ili više. religijsko opredjeljenje je kod nas (Balkan) apsolutni mainstream, tako da... :)
♥ Julianna ♥

#9243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ♥ Julianna ♥ »

cappy_tempo wrote:ti sto ne cugaju za ramazan su najjaci,a prva noc bajrama u onom istom odijelu sto je u dzamiju otisao ode negdje da se uz cecu ubije alkoholom :mrgreen:
:thumbup: tzv. Mazlimz 92
mrtva kokoš

#9244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

zonbirile wrote:i uvijek iste face pred TV ekranima pričati o mirisu baklave kod nane :-)
zato se baklava vise u mojoj kuci ne jede pa ni za ramazan i bajram ogadili mi je :mrgreen: :lol:
♥ Julianna ♥

#9245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ♥ Julianna ♥ »

Zato što ti nije ista ko kod nane :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote:i uvijek iste face pred TV ekranima pričati o mirisu baklave kod nane :-)
gori sam ja što odgovaram, ali - koji klinac ti iko ima pričati o mirisu baklave, i koji klinac gledaš tv ZA BAJRAM? ako ga slaviš, naravno :-)

ooooooooj, tema Crna hronika... :lol:
ledeni_caj

#9247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ledeni_caj »

Chmoljo wrote:
Izgleda da je grad fakat siguran. :D :lol:
madner

#9248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

Eto sad vam smeta i sto covjek ne cuga gotovo citav mjesec. Das im prst oni hoce ruku.
mrtva kokoš

#9249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

ledeni_caj wrote:
Chmoljo wrote:
Izgleda da je grad fakat siguran. :D :lol:
:lol: :lol: :lol:
astrid

#9250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Ovo je Crna hronika ili ........ :zzzz:
Relativno mirno,pa ćemo ovdje početi razmjenjivati recepte za kolače :-)
Locked