SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hali gali halid

#8326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hali gali halid »

respo

#8327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

@azamo
fazon je sto se ne nerviram na svaku situaciju
al ovo je bas bilo ono sekunda do udesa i da ga udarim jer se uvalio ispred mene
ono standardna voznja oko 60km/h i srecom niko nije bio u krajnjoj lijevoj

i na kraju sreca bez povreda je proslo sve
opet rekoh grize me to sto to ispade kao normalno sada fizicki napasti nekoga i poslije kao da se nista nije desilo

da je i on meni rekao pusi q jebem ti ovo ono meni je svejedno jer me to uopste ne pogadja
al izaci i napasti je vec druga prica
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

metar_drva wrote: da se razumijemo, ja uopšte nisam za te neke tuče, kurčenja, potezanja oružja i sl. isto ako što si se i ti mogao iskulirat, to vrijedi i za njega. al eto, on je morao pokazat da je frajer... mislim, treba nastojat izbjeć takve situacije. to znači da neko treba preć preko nečega, al kao što švabo osim reče, mi smo sujetni i teško se natjeramo progutat knedlu i preć preko nekih stvari (koje su u suštini nebitne).
čuj? :mrgreen:
amrica

#8329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

vi niste normalni :roll:

tuci se, palice, psovanje, adrenalin, nasilje, grozno :run:
Edin H.

#8330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

Da respo, ali kako ces dokazati uopste da je do napada doslo :-)

Nemas svjedoka, nisi isao ljekaru da se zalis, ne znam, opalio me, boli me glava, bar je zabiljezeno.
Otidji u muriju i provjeri mogu li skontati auto.

Ima li kakvih sigurnosnih kamera okolo da su mogle snimiti incident?
kod65

#8331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kod65 »

Kao sto vecina zbori, treba iskulirati da nebi doslo do fizickih obracuna. Vozim auto svaki dan. Uvreda je uvreda, danas je narod jako nervozan i lako plane. Svirnes mu malo, das do znanja da je pogrijesio/la, vise od toga nema potrebe dokazivati.
respo

#8332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

na raskrsnici socijalno cini mi se da ima kamera i to tacno iz pravca pio mio
a ovo se desilo znaci ispred one trafike prije skretanja za grbavicu znaci gdje se nalazi ona apoteka u nizu itd

iskreno svejedno mi je bili se pokrenuo postupak ( a znam da bi morao cim prijavis policiji) ili ne
samo bi kazem volio da mu policija pokuca i kad bi recimo bio neki ukor kazna da plati (ne meni nego bar drzavi da zna da mora odgovarati za nesto sto uradi a nije u okviru zakona)

nemam sta ici kad me niti boli glava niti ima vidljivih ozljeda niti ista
hali gali halid

#8333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hali gali halid »

Pa neki dan je lik pucao zbog "nesporazuma" u saobracaju...
Edin H.

#8334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

amrica wrote:vi niste normalni :roll:

tuci se, palice, psovanje, adrenalin, nasilje, grozno :run:
:x

:D
respo

#8335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

kod65 wrote:Kao sto vecina zbori, treba iskulirati da nebi doslo do fizickih obracuna. Vozim auto svaki dan. Uvreda je uvreda, danas je narod jako nervozan i lako plane. Svirnes mu malo, das do znanja da je pogrijesio/la, vise od toga nema potrebe dokazivati.
ma fazon je kad sam mu svirno on je poceo ispred mahati u autu rukama i kad sam bio pored on je poceo ne znam voziti sta ces i ja mu samo rekao gdje ti je zmigavac i kad je poceo pricati nesto ja mu rekao pusi q
respo

#8336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

hali gali halid wrote:Pa neki dan je lik pucao zbog "nesporazuma" u saobracaju...
zato sada kontam mozda taj koji je pucao i nije kriv sto se desilo u saobracaju
to sto je pucao je druga prica sto se tice krivice

kao sto rekoh srecom ne nosim oruzje a vjerovatno bi i o meni pisalo isto da sam kojim slucajem imao oruzje kod sebe
i siguran sam da bi komentari bili debil neki dosljo poceo pucati itd
siso s brda ne zna sta je saobracaj
narkoman mafijas (nazovi po zelji) napao porodicnog covjeka itd
flyawayll

#8337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by flyawayll »

respo wrote:
hali gali halid wrote:Pa neki dan je lik pucao zbog "nesporazuma" u saobracaju...

kao sto rekoh srecom ne nosim oruzje a vjerovatno bi i o meni pisalo isto da sam kojim slucajem imao oruzje kod sebe
Pa to je zato sto ljudi sude o nekome koga nisu poznavali..
mrtva kokoš

#8338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

i meni se nedavno desila slicna situacija, bas kroz par dana od one pucnjave u svrakinu. pijaca na stupu kod interexa. kreten se parkirao nasred puta i prica sa nekim, mercedes, pogadjate odakle. haj sacekam 10 tak sekundi,
nista i dalje prica, bole ga brige. mene vec ono nervoza fata krecem lagano prozori nam se gledaju. i ja sad cekam
da on krene da mogu proci jer odokativno kontam da se ne mogu provuci. nista on i dalje stoji. govorim mu ja prodji,
on meni "sta pricasssssss" soson 1/1, 40 tak godina kockasta glava. reko ne mogu proci udarit cu stand, opet ponavlja
"sta pricassssss" primjetim kako mu desna ruka ide ka kaseti. odmah mi je u glavi bila ta pucnjava, pritisnem polahko gas, nekako se provlacim. kontam isto sto i ti bjes me drzi, vidim mamu pored mene prepadnutu. nastavim svojim putem. kad sam kuci dosao tek sam se smirio. kontam i sta da sam imao pistolj, pucao bih, i upropastio sebi zivot..
zbog kretena koji zivi od danas do sutra...
Edin H.

#8339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

respo wrote:

Sve je to tacno, ali nisi imao utoku i vozdra.
Ali hajde zato se sada zaleti i raspitaj ko odrzava te kamere i nabavi snimak.
respo

#8340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

@fly...

a u drugu ruku neki "uljepsavaju" neke a svi znaju da je vise u sukobu sa zakonom nego se hljeba najeo

tipa onoga kojeg je ubila kladionicarka
ma joj bio je raja dobar ovo ono
onaj koji je ubio denisa i koji su mu pomogli
ma sta vi znate oni su gradska raja krvi bi ti dali itd

al opet treba pogledati sta je bilo pa onda pricati i o situacijama i o osobama
konkretno u mojoj situaciji mozda ja i jesam poceo (ja smatram da nisam) opet mislim da nema niko pravo upotrebljavati fizicku silu bez obzira jeli ima vrijedjanja (ovo vazi i da je situacija suprotna mada se ja ne bi doveo u tu situaciju da nekoga fizicki napadam)
ins

#8341 Re: Alen Ploskić, RIP

Post by ins »

rimac wrote:Ljudi moji, to je bilo strašno jučer biti zajedno sa cijelom obitelji, predškolskom djecom, blizu i gledati kako čovjek umire pred vašim očima a vi mu ne možete pomoći. Satima nakon toga nitko ne može doći sebi.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10519130#2

Naupečatljiviji trenutak bio je kad su mladića napokon stavili u vozilo, prilazi jedan od očevidaca koji je tu bio, kuca na prozor vrata i kaže medicinskom osoblju: "U džepu ima mobitel u kojem je ukucano MAMA, pa nazovite". Tko god ima djecu, danas malu a sutra veliku, sigurno se najviše od svega plaši takvog poziva, sa sinovljeva broja a ono policija ili doktor.

O samom događaju je opisano sve. Mladić bez kacige, probao preko špere i sitnog pijeska skočiti bicikom i dogodilo se što se dogodilo.

Činjenice su sljedeće, vezano za ažurnost hitne službe. Imam u mobitelu ukucano, a to mogu i pokazati u svrhu neke istrage, da sam u 18:33 zvao hitnu. Povikao sam na svoju suprugu da ona ne zove, jer sam odmah vidio da je težak slučaj a ne obični pad s bicikla i lom ruke ili nečega, i što vjernije htio prenijeti hitnoj službi. Dvadesetak sekundi se nitko nije javljao, o onda je netko iz gomile rekao da je dobio hitnu. Hitna je potvrdiila, sinoć objavljeno, da su dobili informaciju da se radi o teškom slučaju. Prema izjavama Biljane Jandrić, pacijent je primljen na CUM u 19:05. To je 32 minute. Lokacija je možda kilometar od Hitne pomoći.

Znate da je došlo prvo vozilo hitne u 18:42, a drugo u 18:54. Gledao sam na mobitel. Znači oni su za deset minuta stigli s mjesta događaja na KOševo. Znam da je za sve ljude koji su bili tu to bilo užasno dugo. Ključno pitanje, zašto se moralo čekati drugo vozilo ako već i iz hitne kažu da su imali informaciju da je težak slučaj. Ne znam je li se mogao spasiti život čovjeku da je sve bilo brže, ali ostaje težak osjećaj da je izgubljen ljudski život. Laički gledano, čvrsto vjerujem da su morali biti brži. Nitko nije bio očaran ni ažurnošću i brzinom kojom plavokosa doktorica izlazi iz auta i prilazi mjestu udesa..... Ka samo pogledam platnu listu i koliko svaki mjesec ode na zdravstveno..... Ili, da ti pomoć treba a ti u Šabićima na Bjelašnici.

Stvarno suosjećam s obitelji.
@rimac

Slazem se da je djelovanje hitne bilo usporeno, ali ne bi volio da neko pomisli da je to uzrokovalo smrt.
Mislim da povrijedjeni sa onakvom povredom glave jednostavno nije imao puno sansi.
Sto se prve ekipe koja je stigla tice, oni su bili u soku kada su vidjeli povredu.
respo

#8342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Splinter wrote:i meni se nedavno desila slicna situacija, bas kroz par dana od one pucnjave u svrakinu. pijaca na stupu kod interexa. kreten se parkirao nasred puta i prica sa nekim, mercedes, pogadjate odakle. haj sacekam 10 tak sekundi,
nista i dalje prica, bole ga brige. mene vec ono nervoza fata krecem lagano prozori nam se gledaju. i ja sad cekam
da on krene da mogu proci jer odokativno kontam da se ne mogu provuci. nista on i dalje stoji. govorim mu ja prodji,
on meni "sta pricasssssss" soson 1/1, 40 tak godina kockasta glava. reko ne mogu proci udarit cu stand, opet ponavlja
"sta pricassssss" primjetim kako mu desna ruka ide ka kaseti. odmah mi je u glavi bila ta pucnjava, pritisnem polahko gas, nekako se provlacim. kontam isto sto i ti bjes me drzi, vidim mamu pored mene prepadnutu. nastavim svojim putem. kad sam kuci dosao tek sam se smirio. kontam i sta da sam imao pistolj, pucao bih, i upropastio sebi zivot..
zbog kretena koji zivi od danas do sutra...
upravo to
meni je samo ajd da kazem krivo sto takvi kao ova dvojica ne odgovaraju za svoje postupke
doduse kod tebe se konkretno nista nije desilo al vrlo lako je moglo cak i gore nego meni
za ovog ne znam odakle je nisam obracao paznju na naglasak jeli sarajevski ili sa strane
Crazy MoFu

#8343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Crazy MoFu »

za ovog ne znam odakle je nisam obracao paznju na naglasak jeli sarajevski ili sa strane
Glavnu stvar nisi upratio !! Nista onda od sve ove price. Haj se ipak ispravi pa reci da je ''odnekud'', da se ima sta ''naglabati''. :-)))
Don Zivconi

#8344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

ssmmiilleeyy wrote:Zao mi je ovog momka pravo :( :( :(

Samo mi je zasmetalo na temi o ljudima koji su doselili u Sarajevo. Npr negdje sam na forumu procitao da ljudi porijeklom iz Istocne Bosne mrze Sarajevo. Nikako ne kontam to razmisljanje,jos me vrijedja da samo ljudi koji dolaze sa strane prave probleme u Sarajevu?

Dakle moji su iz Istocne Bosne,Dedo mi je pricao da je u Sarajevu bilo 150 hiljada stanovnika dok je on bio mlad (dok je radio u njemu) Sad je problem sto je neko rodjen negdje drugo ili ne daj boze sto se iz Inostranstva doselio u Sarajevo.Opet se vracamo na isto,ne smijemo stavljati sve ljude u isti koš. Evo uzmimo Primjer : Brajlovica, porodice Bekto,Bunjo i onog covjeka sto je vlasnik kompanije za proizvodnju Oružja (iz Goražda)+ hiljade njih koji su uspjesni. i zbog nekih ljudi pojedinci na ovom forumu prozivaju sve ostale.to mi jako smeta :(
Ono što mi smeta u Sarajevu jeste da se svako voli baviti tudjim problemima iskreno mene ne zanima kako je bilo ko od gore pomenutih stekao Bogatstvo. Zasto ? Zato sto postoje institucije koje su na drzavnom/kantonalnom/Federalnom Budzetu i koji se zaduzene da obavljaju svoj posao :) :)

Toliko od mene
E pa vidis ima nas koje jako zanima kako su neki od tih "uspješnih" stekli BOGATSTVO, zašto ne provode zakone na pomenutim???? pa jako jednostavno sve su to familijarno rodbinske veze i vezice sa doticnim bogatasima... da mislim na institucije koje su na državnom kantonalnom i ostalim džabalesku budžetima... i onda se ljute sto im kako oni kazu zemljak(e) ljudi :dance: ma daj idi umij se malo sve si ovo znao nije bilo potrebe da ti ja objašnjavam
delightful

#8345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

don zivconi, vrijedjanje nije dozvoljeno. opomena.
rimac

#8346 Re: Alen Ploskić, RIP

Post by rimac »

ins wrote:
rimac wrote:Ljudi moji, to je bilo strašno jučer biti zajedno sa cijelom obitelji, predškolskom djecom, blizu i gledati kako čovjek umire pred vašim očima a vi mu ne možete pomoći. Satima nakon toga nitko ne može doći sebi.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10519130#2

Naupečatljiviji trenutak bio je kad su mladića napokon stavili u vozilo, prilazi jedan od očevidaca koji je tu bio, kuca na prozor vrata i kaže medicinskom osoblju: "U džepu ima mobitel u kojem je ukucano MAMA, pa nazovite". Tko god ima djecu, danas malu a sutra veliku, sigurno se najviše od svega plaši takvog poziva, sa sinovljeva broja a ono policija ili doktor.

O samom događaju je opisano sve. Mladić bez kacige, probao preko špere i sitnog pijeska skočiti bicikom i dogodilo se što se dogodilo.

Činjenice su sljedeće, vezano za ažurnost hitne službe. Imam u mobitelu ukucano, a to mogu i pokazati u svrhu neke istrage, da sam u 18:33 zvao hitnu. Povikao sam na svoju suprugu da ona ne zove, jer sam odmah vidio da je težak slučaj a ne obični pad s bicikla i lom ruke ili nečega, i što vjernije htio prenijeti hitnoj službi. Dvadesetak sekundi se nitko nije javljao, o onda je netko iz gomile rekao da je dobio hitnu. Hitna je potvrdiila, sinoć objavljeno, da su dobili informaciju da se radi o teškom slučaju. Prema izjavama Biljane Jandrić, pacijent je primljen na CUM u 19:05. To je 32 minute. Lokacija je možda kilometar od Hitne pomoći.

Znate da je došlo prvo vozilo hitne u 18:42, a drugo u 18:54. Gledao sam na mobitel. Znači oni su za deset minuta stigli s mjesta događaja na KOševo. Znam da je za sve ljude koji su bili tu to bilo užasno dugo. Ključno pitanje, zašto se moralo čekati drugo vozilo ako već i iz hitne kažu da su imali informaciju da je težak slučaj. Ne znam je li se mogao spasiti život čovjeku da je sve bilo brže, ali ostaje težak osjećaj da je izgubljen ljudski život. Laički gledano, čvrsto vjerujem da su morali biti brži. Nitko nije bio očaran ni ažurnošću i brzinom kojom plavokosa doktorica izlazi iz auta i prilazi mjestu udesa..... Ka samo pogledam platnu listu i koliko svaki mjesec ode na zdravstveno..... Ili, da ti pomoć treba a ti u Šabićima na Bjelašnici.

Stvarno suosjećam s obitelji.
@rimac

Slazem se da je djelovanje hitne bilo usporeno, ali ne bi volio da neko pomisli da je to uzrokovalo smrt.
Mislim da povrijedjeni sa onakvom povredom glave jednostavno nije imao puno sansi.
Sto se prve ekipe koja je stigla tice, oni su bili u soku kada su vidjeli povredu.
Nisam utvrdio da su krivi, ali nisam rekao ni da nisu. Mislim, međutim, da bi trebali mjerodavni dati odgovor na to pitanje.
ssmmiilleeyy

#8347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

@Don

Pa ne moze biti u rodbinskim vezama sa svim istraziteljima jel da ??
Nismo ja i ti ovlasteni da im sudimo(jer imaju ljudi koji se skoluju za takve stvari) a jedino koga mozes krivit jeste vlast i oni koji rade u tim insprektoriskim sluzbama.
Siguran sam da to nisu Glupi Ljudi jer nisu slucajno uspjesni jel tako ?? Ako su se i koristili nekim prevarama ili vezama onda je to njihova stvar.

Nisu svi bogati ljudi iz Bosne uspjeli kako ti mislis,doista ima ljudi koji su svojim radom znanjem stekli bogatstvo.

Evo ne moraju biti primjeri iz Istocne Bosne,Ukucaj Enver Moralic

:D
dzeno123

#8348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

Moj respo ili presuti ili budi spreman na okrsaj. Vjeruj da bi ti i moj stari izletio (ne dicim se gluho bilo) ali doduse ne bi ti se ni uvalio tako. Nikad ne znas sta te ceka iza krivine odnosno ko je sa druge strane i svemu prilazi sa rezervom.

Dok je ovakav vakat, suti i trpi, barem se ja vodim takvom parolom jer ne skolujem se 20 godina da bi to u minuti upropastio radi papka... :sad:
Last edited by dzeno123 on 21/05/2011 00:06, edited 1 time in total.
ssmmiilleeyy

#8349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

http://www.youtube.com/watch?v=vVsnv5KicHU

Znaci respo ovako si trebao reagovati kao ovaj vozac od 3:45 sekunde siguran sam da ne bi imao problema hehe

:D :D
respo

#8350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

dzeno123 wrote:Moj respo ili presuti ili budi spreman na okrsaj. Vjeruj da bi ti i moj stari izletio (ne dicim se gluho bilo) ali doduse ne bi ti se ni uvalio tako. Nikad ne znas sta te ceka iza krivine odnosno ko je sa druge strane i svemu prilazi sa rezervom.

Dok je ovakav vakat, suti i trpi, barem se ja vodim takvom parolom jer ne skolujem se 20 godina da bi to u minuti upropastio radi papka... :sad:
da je bio neki mladji bio bi spreman 100% al opet stariji covjek prvo nisam ocekivao to od njega a drugo opet kazem da sam nesto i pokusao bilo bi neki narkoman mafijas ili nazovi kako hoces napao porodicnog covjeka koji je vozio zenu
bilo bi opet po meni i jos gore vjerovatno policija prekrsajna ili krivicna zavisi kako bi se zavrsilo ako bi kojim slucajem ja izasao kao "pobjednik"
i na kraju svega bi ispao siledzija vidis kako ovi mladi nemaju postenja prema starijima vidis kako je dosao odnekud i kvari nam grad itd

a sto se tice tvog starog vjerovatno i da se uvali tako izvinuo bi se i sve bi se zavrsilo na tome
a ne kao sto sam napisao kako je ovaj reagovao ne znam voziti sta je sta hoces ne sjecam se tacno odo ovo dvoje sta je rekao niti razmisljam vise o tome
u tome je bitna razlika
jer desi se da ne vidis auto mrtvi ugao fazoni jer se to moze i meni tebi petom desetom desiti i ne bi ni pomislio da mu kazem bilo sta ruzno
Locked