SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hm, zakleo bih se da se jedna MZ u NG zove "Staro Hrasno"...
inače, crta je DO Bosmalovih nebodera sa one strane rijeke, a na Otoci, stanicu poslije crta je cesta pored novoizgrađenog staklenog nebodera, koji pripada Novom Sarajevu.
inače, crta je DO Bosmalovih nebodera sa one strane rijeke, a na Otoci, stanicu poslije crta je cesta pored novoizgrađenog staklenog nebodera, koji pripada Novom Sarajevu.
- ultima_palabra
#7602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nije, crta je kod one zelene novogradnje, preko puta U2 picerijeChmoljo wrote:hm, zakleo bih se da se jedna MZ u NG zove "Staro Hrasno"...
- respo
#7603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hrasno brdo ili ???ultima_palabra wrote:Upravo ti tipkam iz Hrasnog, opština Novi Grad.respo wrote:nijedan dio hrasnog nije u novom gradu al je dio c vile u novom gradu
kako chmoljo rece ide od podvoznjaka do mosta miljackom do bosmalovog mosta pa onda pored bosmala gore negdje ne znam sad tacno kuda prolazi koje kuce pripadaju
uglavnom bosmal pripada novom sarajevu
od bosmala to mosta na otoci i merkur pripada c vili 2 mada mnogi grijese pa to nazivaju otokom
otoka je ustvari samo onaj krug zgrada i neboderi unutra
a da se vratimo na ovu polemiku zelene zgrade u hrasnom su novo sarajevo
- perfect_guy
#7604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kod selex pumpe, da bude jasnije, pošto je U2 malo bliže Bosmaluultima_palabra wrote:Nije, crta je kod one zelene novogradnje, preko puta U2 picerijeChmoljo wrote:hm, zakleo bih se da se jedna MZ u NG zove "Staro Hrasno"...
- perfect_guy
#7605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ako misliš na teheranku, granica prolazi onim šetalištem na lijevoj obali miljacke, tako da zgrada ostaje u NGrespo wrote: hrasno brdo ili ???
kako chmoljo rece ide od podvoznjaka do mosta miljackom do bosmalovog mosta pa onda pored bosmala gore negdje ne znam sad tacno kuda prolazi koje kuce pripadaju
uglavnom bosmal pripada novom sarajevu
od bosmala to mosta na otoci i merkur pripada c vili 2 mada mnogi grijese pa to nazivaju otokom
otoka je ustvari samo onaj krug zgrada i neboderi unutra
a da se vratimo na ovu polemiku zelene zgrade u hrasnom su novo sarajevo
- respo
#7606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
onda moja greska
do sada sam mislio i jos mi je neko to govorio cini mi se da ide ulicom pravo kako most ide gore pored bosmala pa gore gdje zavrsava pitaj nacelnika
edit nasao sam kartu i upravu ste jedan mali dio pripada ng
a zanimljivo je i da onaj dio od hrasna do otoke se zove c vila a svi zovu otoka a tamo gdje svi zovu c vila je ustvari c vila 1 i c vila 2
do sada sam mislio i jos mi je neko to govorio cini mi se da ide ulicom pravo kako most ide gore pored bosmala pa gore gdje zavrsava pitaj nacelnika
a zanimljivo je i da onaj dio od hrasna do otoke se zove c vila a svi zovu otoka a tamo gdje svi zovu c vila je ustvari c vila 1 i c vila 2
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma meni je taj dio poprilično nejasan i mutan bio
mada je logičnije da to sve ide cestom koja dijeli... al šta je kod nas logično 
- respo
#7608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
znao sam da ide cik cak i kao i ti cmoljo mislio tako ulicom od podvoznjaka do mosta na otoci miljackom do bosmalovog mosta i onda ulicom pravo gore
al eto ne ide do mosta nego malo dublje pa dijeli one nebodere od zelenih zgrada i valjda pored malog bosmala pa opet cestom do selexa pa tek onda gore ili skroz do one specijalne skole pa gore pravo
al eto ne ide do mosta nego malo dublje pa dijeli one nebodere od zelenih zgrada i valjda pored malog bosmala pa opet cestom do selexa pa tek onda gore ili skroz do one specijalne skole pa gore pravo
- perfect_guy
#7609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
najlakše ti je zapamtiti da su selex i žuti neboderi u NG, a crveni u NSrespo wrote:znao sam da ide cik cak i kao i ti cmoljo mislio tako ulicom od podvoznjaka do mosta na otoci miljackom do bosmalovog mosta i onda ulicom pravo gore
-
leigh
#7610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zna li neko šta je bilo u tramvaju na marindvoru, policija iza tramvaja, nekoliko njih u tramvaju, ljudi stoje ispred i čekaju. Oko pola devet
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#7611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Valjda neko razbio tramvajdžiju, jer je GRAS danas vozio neorganizovanije nego obično (iako je to teško moguće) pa ljudima prekipilo.leigh wrote:Zna li neko šta je bilo u tramvaju na marindvoru, policija iza tramvaja, nekoliko njih u tramvaju, ljudi stoje ispred i čekaju. Oko pola devet
- Creasy
#7612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
respo wrote:onda moja greska
Moj teren... nekad bio.
- respo
#7613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nek je sa srecom onda nama sto je nekad bioCreasy wrote:respo wrote:onda moja greska
Moj teren... nekad bio.
svaka cast kad se ovdje javljas jesi pristupacniji od pojedinaca u toj istoj policiji ali zakljucujuci nekad po postovima si da bog sacuva
- Creasy
#7614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
respo wrote:nek je sa srecom onda nama sto je nekad bioCreasy wrote:respo wrote:onda moja greska
Moj teren... nekad bio.
svaka cast kad se ovdje javljas jesi pristupacniji od pojedinaca u toj istoj policiji ali zakljucujuci nekad po postovima si da bog sacuva
Ali vraticu se... soon.
-
bejzik
#7615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kenan Fazlić izašao iz pritvora....piše po fejsbuku uveliko
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ko je tajbejzik wrote:Kenan Fazlić izašao iz pritvora....piše po fejsbuku uveliko
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
šta je ono hankin mali izašao
iz bolnice
-
vryzas
#7618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jedan Pirke je morao da bude ubiVen

-
Islamovic
#7619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kod benzinske pumpe Selex je granica Novog Sarajeva i Novog Gradarespo wrote:nijedan dio hrasnog nije u novom gradu al je dio c vile u novom gradu

- respo
#7620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
znam sada mada gledaj po karti sada hrasno zovu gdje je trg heroja ovo nisu napisali kako se zove oko robota i bosmala
zanimljivo je recimo da je c vila i preko miljacke u novom gradu
ovdje jebo lud zbunjenog
kako je dobro je mogli su jos ovo iskomplikovati pa da bude slicno kao na dobrinji gdje granica entiteta
trecina zgrade u federaciji onda srednji dio u rs pa opet kraj u federaciji
zanimljivo je recimo da je c vila i preko miljacke u novom gradu
ovdje jebo lud zbunjenog
kako je dobro je mogli su jos ovo iskomplikovati pa da bude slicno kao na dobrinji gdje granica entiteta
trecina zgrade u federaciji onda srednji dio u rs pa opet kraj u federaciji
- astrid
#7621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Valjda je to Č.Vila 2..a ovo `vamo Č.Vila 1 tj.Novo Sarajevorespo wrote:zanimljivo je recimo da je c vila i preko miljacke u novom gradu
...hebem li ga više ako znam
-
1906
#7622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
c.vila 2 je cijela gradacacka, a to su zgrade pocev od bosmala do merkura
i ona spada u novi grad
i ona spada u novi grad
- black
#7623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jel ovo mapiranje grada ili crna hronika
hebote koliko rasprave k'o da je NY 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa sta bi na kraju?? Je l' u pucackim igricama bio i Hankin sin ili nije?????
- ultima_palabra
#7625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne mogu da vjerujem... a nju nako fino nana u Čajniču naučila šta je to Bajram