SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
black

#7326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

Image

:mrgreen:
snaga_znanja

#7327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by snaga_znanja »

Odgovorni su svi!

Vlastodrsci sto ne mogu pronaci adekvatna zakonska rjesenja da ti se gace tresu ako pomislis da poneses pistolj i sto ne prave zatvore.

Sudstvo jer ovaj kriminalni olos tolerise na cesti i sto ga osudjuje na simbolicne kazne!

Policija jer nikad nije uspjela preventivno djelovati. Ako vidis da se vecina pucnjava desila u kafanama ili ispred njih jasno je da naoruzan narod sjedi po njima. Pa brate mili racije dan noc. Pretresi auta na cestama sumnjivim likovima. Kad vecina ljudi na forumu zna ko su potencijalni problemi onda zna i policija. Nek ga od ulaza do trgovine 3 puta pretresu itd.

Ovdje se na svim nivoima radi o obicnom javasluku.

Na kraju i ovi navodni kriminalci. Sta si u noge pucaju. U glavu brate mili odma jedan manje!
minjonja

#7328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

kurty wrote:
minjonja wrote:sta bi sa onim likom sto je djevojku pregazio, jel u apsu ili na slobodi? :roll:
U Brezi sto se desilo???
jeste ja mislim, ono navecer kad se djevojka valjda kuci vracala, 21 godina... :(
zonbirile

#7329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

kurty wrote:
zonbirile wrote:@kurty
pa rekoh ti personifikacija,znam ja da nije do Nefića i on samo čita preparirane izvještaje.Za saobraćajku,znam iz šturih saopštenja,normalno po anamo onim novinama u "normalnom ABA3Y to nisam pročitao.Pouzdan sam ko mađarska sobarica,zato mi ništa ne govori.Koliko se sjećam i ti si iz tog kraja,ali ne zamjeri....
jeste ... iz Breze smo i ja i on... cak sta vise i iz istog naselja (na istom birackom mjestu glasamo :lol: :lol: :lol: )
Sto se tice onog udesa, babo od malog je osoba za koju bi i najgorem neprijatelju rekao "daleko ti kuca on njegove bila"... Pretpostavljam da ti je nesto znacilo u pocetku, kad si citao o tom udesu, da je advokat tog malog Faruk Balijagic...
p.s. taj covjek dodje u dom zdravlja i hoce da udje doktoru kojem ne pripada... ako ga puste, sve ok...a ako ne, eto ti njega i balijagica i ovaj hoce da tuzi odmah i ustanovu i doktore i sve redom...

p.s. imat ces za koji min i PP ;-)
--------------------------------------------------------
izvini ,ali bolje da ga nisi branio.Babo malog najgori,a i mali je dripac OK.Ipak meritum stvari je Nefić u službenom autu sa hanumom i pokušaj zataškavanja.ne kontam te ,taman da je Zike T. bio pod autom.
Dr. Oetker

#7330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr. Oetker »

E ako je ovakva situacija dokaz da je sve pod kontrolom onda je Egipat normalna zemlja... :-)
kurty

#7331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

,
Last edited by kurty on 16/02/2011 19:19, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

Kad je ova kantonalna vlada konstituirana?? prije koliko dana??

Treba im dati neki vremenski rok,recimo dva mjeseca,i da se vidi sta KONKRETNO rade,dosta ej vise suplje.

Poslije toga ako se nista ne promjeni,trabamo svi skupa "zagalamiti"

Nije vise bitno ko je na vlasti,koja stranka(nekima ocito jeset bez obzira na stanje u gradu)

Bitno je da napokon se pocne radikalno djelovati i poprvaljati sigurnosna situacija.

Objektivno gledano iz godine u godinu sve vise je pucanja,bombi ,o kradjama i oruzanim otimanjem po ulicama vise niko ni ne govori. :roll:

Mora se radikalno raditi..sta i kako,nisam pamatan,ali nesto se mora raditi.
kurty

#7333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

-LIBERO- wrote:Kad je ova kantonalna vlada konstituirana?? prije koliko dana??

Treba im dati neki vremenski rok,recimo dva mjeseca,i da se vidi sta KONKRETNO rade,dosta ej vise suplje.

Poslije toga ako se nista ne promjeni,trabamo svi skupa "zagalamiti"

Nije vise bitno ko je na vlasti,koja stranka(nekima ocito jeset bez obzira na stanje u gradu)

Bitno je da napokon se pocne radikalno djelovati i poprvaljati sigurnosna situacija.

Objektivno gledano iz godine u godinu sve vise je pucanja,bombi ,o kradjama i oruzanim otimanjem po ulicama vise niko ni ne govori. :roll:

Mora se radikalno raditi..sta i kako,nisam pamatan,ali nesto se mora raditi.
mislim da je vise forumasa pominjalo "rok"...da ima daju 100 dana da se vidi sta ce uraditi...ako nista ne urade, onda ce ili ih kuditi, ili nesto poduzeti...
Realno, tesko je ocikaviti da neko za 7 dana nesto promjeni...ili mjesec recimo...ali 100dana je sasvim dovojno da se mnogo toga uradi... Ja nisam iz Sarajeva, ali u Sarjevu sam veci dio vremena, sto zbog fxa, sto zbog drugih stvari...i sreca je /hvala Bogu na tome) da nisam imao problema nikakvih...mada je sve vise i vise pucnjava i drugih problema
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by pici »

black wrote:Image

:mrgreen:
:mrgreen: :thumbup:
dzeno123

#7335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

Ovaj Behmen vrijedja ljudsku inteligenciju sa ovakvim izjavama.
clav

#7336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

Troll_Happens

#7337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

pici wrote:
O'zone wrote:
Premijer KS Fikret Musić poručio je građanima da je sigurnosna situacija u KS pod kontrolom nadležnih kantonalnih institucija, bez obzira na činjenicu što je ona u posljednje vrijeme narušena.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110216083
ev sad Ćitam i nemRem bilivit...... :shock:

vid nam BeTHmena zabrinutog...... :evil:

Image
nije bethmenu legla loza[/quote]

Behmem: jos podrigujem na biber :D ljut rucak bio sto mi ga je spremila....
zonbirile

#7338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

dobro je rekao,oni kontrolišu i kanališu haos.
Dr. Oetker

#7339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr. Oetker »

Ma nesposobne individue su svugdje i u svim strankama, Behmen nije izuzetak. Znam da je teško popraviti naslijeđenu lošu situaciju, to je proces koji će trajati godinama. Ali ovakve uzjave i još par njih Behmena i loši potezi od istog čine veliku štetu gradu i u konačnici njihovoj stranki. Šteta što nesposobnjakovići uvijek i u svim političkim opcijama isplivaju... :-)
mrtva kokoš

#7340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

sto je ovako zabrinut ako je situacija pod kontrolom... :-) :-)
Dr. Oetker

#7341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr. Oetker »

K'o iz starih dobrih socijalističkih vremena kada su se davale uopštene političke izjave. I dosadašnji sdaovci su isto imali katastrofalne izjave i učinak, ali Behmen, a nažalost i ovaj Musić su počeli da rade slično. Gube se, ne znaju raditi, Behmen vuče katastrofalne poteze, a izjavljuju gluposti. Dosadašnja gradonačelnica i premijer kantona onaj Tajo su davali bezobrazne izjave, može se reći da su bili demogozi i sileđije koji jašu na krilima nacionalizma. E Behmen daje svemu dozu "kompetentnosti" čovjeka iz vremena rukovodioca politbiroa. I Musić izgleda počeo gluposti da izjavljuje, mada je imao dobrih poteza (smjena mahmutovičke...) :-)
zonbirile

#7342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Dr. Oetker wrote:K'o iz starih dobrih socijalističkih vremena kada su se davale uopštene političke izjave. I dosadašnji sdaovci su isto imali katastrofalne izjave i učinak, ali Behmen, a nažalost i ovaj Musić su počeli da rade slično. Gube se, ne znaju raditi, Behmen vuče katastrofalne poteze, a izjavljuju gluposti. Dosadašnja gradonačelnica i premijer kantona onaj Tajo su davali bezobrazne izjave, može se reći da su bili demogozi i sileđije koji jašu na krilima nacionalizma. E Behmen daje svemu dozu "kompetentnosti" čovjeka iz vremena rukovodioca politbiroa. I Musić izgleda počeo gluposti da izjavljuje, mada je imao dobrih poteza (smjena mahmutovičke...) :-)
--------------------------------------------------
e ,sad napregni svu svoju maštu i imaginaciju i pomisli da oni dovedu ZOI u Sarajevo.Živio A.Sučić.Ne znam ima li čova i ulicu,ko majka najboljeg kockara u Bošnjaka.
Dr. Oetker

#7343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr. Oetker »

zonbirile wrote: --------------------------------------------------
e ,sad napregni svu svoju maštu i imaginaciju i pomisli da oni dovedu ZOI u Sarajevo.Živio A.Sučić.Ne znam ima li čova i ulicu,ko majka najboljeg kockara u Bošnjaka.
Nemrem biliv in it. To je nemoguće. Sjećam se da je i onaj metuzalem gradonačelnik iz vremena alijanse za promjene (ne sjećam se imena tog sdpovca) molio talibane da ne ruše statue Bude i da ako već moraju da ih ne gledaju da ih donesu u Sarajevo olimpijski grad... :-) Mislim, tip ne da je bio car, to mu je antologijska izvala. :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#7344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Dr. Oetker wrote:
Nemrem biliv in it. To je nemoguće. Sjećam se da je i onaj metuzalem gradonačelnik iz vremena alijanse za promjene (ne sjećam se imena tog sdpovca) molio talibane da ne ruše statue Bude i da ako već moraju da ih ne gledaju da ih donesu u Sarajevo olimpijski grad... :-) Mislim, tip ne da je bio car, to mu je antologijska izvala. :lol:
Hamamdžić :D ..veterinar.
Corto Maltese

#7345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Corto Maltese »

Šta ste se nadigli, veći je biser ovo:
"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge", rekao je premijer Kantona Sarajevo.
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 79658.html
O'zone
Globalni moderator

#7346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Corto Maltese wrote:Šta ste se nadigli, veći je biser ovo:
"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge", rekao je premijer Kantona Sarajevo.
HAHAHHA Musić je žeton sa svojim izajavama možda i piše na ovoj temi :lol:
Dr. Oetker

#7347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr. Oetker »

Pera Trta wrote:
Dr. Oetker wrote:
Hamamdžić :D ..veterinar.
E sjetio sam se, ali mi bilo mrsko editovat. Eto kako je bitan i kakav je trag iza sebe ostavio kad mu se ni imena ne možeš iz prve sjetiti...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

Corto Maltese wrote:Šta ste se nadigli, veći je biser ovo:
Aj majko ne mogu da vjerujem :-) :lol: . Pa nakon ove izjave (ako je tačna) premijer bilo čega (pa i mjesne zajednice, kad bi postojala takva funkcija na toj razini) bi trebao sam da pokupi prnje iz kabineta i ode :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Fikret Musić wrote:"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge", rekao je on.
Glasao sam za SDP, ali ne i za Musića jer je stariji od 45 godina.
Ovo citirano, isto kao da je rekao za narokomane, dakle, bolesnike:
''Dadnite im najčistijeg kokaina koliko god zatraže, neka pocrkaju od overdoziranja!''

Nema nam druge, nego da se samoorganizujemo u zaštiti svoje djece i svojih života!
Skream

#7350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skream »

Jel' to neko njesra na Vilsonovom? Any Info?
Locked