svaka revolucija pojede masu dobrih i poštenih ljudi bez sumnje, samo mi zadnji dio teksta djeluje previše pretenciozno, al hajja.neron wrote:
da zna August Brown on bi se okretao u grobu kao janje na ražnju jer je on dao pare da se izgradi zgrada i poslije drugog svjetskog rata dohakaše mu komunisti iako je pomagao ilegalce tokom okupacije
Code: Select all
http://delhaske.blogger.ba/arhiva/2006/11/18
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@ja.neron, nije pažljivo pročitao. U revoluciji 1941-45. je nevin nastradao njegov potomak sa istim imenom i prezimenom kao i njegov babo August Braun.Chmoljo wrote:svaka revolucija pojede masu dobrih i poštenih ljudi bez sumnje, samo mi zadnji dio teksta djeluje previše pretenciozno, al hajja.neron wrote:
da zna August Brown on bi se okretao u grobu kao janje na ražnju jer je on dao pare da se izgradi zgrada i poslije drugog svjetskog rata dohakaše mu komunisti iako je pomagao ilegalce tokom okupacije
Code: Select all
http://delhaske.blogger.ba/arhiva/2006/11/18
Nadam se da će Marija iz Švedske doći da reguliše svoje vlasništvo.
-
mahalas505
#7028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Znam da je malo off topic, ali ljetos bio je turnir u ulicnom basketu, gdje je igrao i gore spomenuti gospodin, i ne smije niko da napravi prekrsaj/faul na njemuComrad wrote:Ajde sta ste se odmah udzigli. Otpo komad fasade pa sta.
Koliko sam upoznat, u kantonalnoj vladi postoji plan koji je zasnovan na konkretnim pokazateljima da ce ubrzo doci do ponovnog osnivanja Austrougarskog carstva koje ce doci i obnoviti ove zgrade. Tako da nema razloga da sad trosimo pare.
Sto se tice Isakovica, znam da je bilo govora o njemu i uvijek se zavrsavalo na tome kao da se ne smije pricati o njemu. Ja uopste ne sumnjam da je to super momak i da ga je vjerovatno nesto prenijelo u tom trenutku. Ali brate, njemu NIJE mjesto na SLOBODI. Pa hebemu covjek je dosao i zaklao rodjenu mamu, sta je vama ljudi? Normalna osoba to ne moze uraditi, a i da to uradi u nekom afektu, mogu samo misliti sta bi sebi pocinio kad bi shvatio sta je uradio. Ne mozemo se pravit slijepi i kontati je li njegov brat taj dan zaboravio da mu da lijek. Drzava se treba pobrinuti za njega i za ostale slicne slucajeve.
Ne znam, ne znaju sta ce sa normalnim ljudima, a kamo li da znaju kako se ponasati sa ljudima koji imaju psihickih smetnji i sl.
- ja.neron
#7029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
moja greška i još sam mu prezime promijenio u englesko, ali istina je da nije bilo većeg gurbeta i poltrona od đure pucara starogPipiDugaDevetka wrote: @ja.neron, nije pažljivo pročitao. U revoluciji 1941-45. je nevin nastradao njegov potomak sa istim imenom i prezimenom kao i njegov babo August Braun.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ukoliko pogledaš komentare, jedna komentatorica koja je poznavala Đuru, tvrdi da je nemoguće da je on takav razgovor vodio sa bilo kojom ženom.ja.neron wrote:moja greška i još sam mu prezime promijenio u englesko, ali istina je da nije bilo većeg gurbeta i poltrona od đure pucara starogPipiDugaDevetka wrote: @ja.neron, nije pažljivo pročitao. U revoluciji 1941-45. je nevin nastradao njegov potomak sa istim imenom i prezimenom kao i njegov babo August Braun.
Bio je članak u Bh. Danima o Đuri, pa i oni tvrde da je znao neke funkcionere poslati na sjednicu, zadatak,... a on kod njega u kuću i u krevet sa ženom mu. Pisnuti žena nije smjela, inače, tvorZa za ''glavu'' joj porodičnu.
Da li je to istina, ja ne znam.
- dzeno123
#7031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I pojedinci takve glorificiraju.PipiDugaDevetka wrote:Ukoliko pogledaš komentare, jedna komentatorica koja je poznavala Đuru, tvrdi da je nemoguće da je on takav razgovor vodio sa bilo kojom ženom.ja.neron wrote:moja greška i još sam mu prezime promijenio u englesko, ali istina je da nije bilo većeg gurbeta i poltrona od đure pucara starogPipiDugaDevetka wrote: @ja.neron, nije pažljivo pročitao. U revoluciji 1941-45. je nevin nastradao njegov potomak sa istim imenom i prezimenom kao i njegov babo August Braun.
Bio je članak u Bh. Danima o Đuri, pa i oni tvrde da je znao neke funkcionere poslati na sjednicu, zadatak,... a on kod njega u kuću i u krevet sa ženom mu. Pisnuti žena nije smjela, inače, tvorZa za ''glavu'' joj porodičnu.
- PipiDugaDevetka
#7032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja ne poznajem nikoga da Đuru P. Starog glorificira, nego su sami građani odmah poslije prvih slobodnih izbora uklonili njegov spomenik, a Novi Travnik vratio svoje ime jer je do tada to bio grad Pucarevo.dzeno123 wrote:I pojedinci takve glorificiraju.PipiDugaDevetka wrote:Ukoliko pogledaš komentare, jedna komentatorica koja je poznavala Đuru, tvrdi da je nemoguće da je on takav razgovor vodio sa bilo kojom ženom.
Hbg-a, takva vremena bila.
Vidi film ''Otac na službenom putu'' šta je sve glavni junak pretrpio zbog komentara jedne karikature Zuke Džumhura u Politici ili Borbi, ne sjećam se više.
- Urban B.
-
dezurni_ucenik
#7034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vijesti za 07.02.2011. godine
- Razbojništva - Teške krađe - Teške tjelesne povrede
- Razbojništva -
Dana 06.02.2011.godine oko 18,40 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici ”Derby”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
Dana 06.02.2011.godine oko 13,00 sati u ulici Milana Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad mldb. R.M. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
Dana 06.02.2011.godine oko 18,00 sati, obaviještena je III PU da je dana 05.02.2011.godine oko 12,40 sati, u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad mldb. M.A. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
- Teške krađe -
Dana 06.02.2011.godine u 16,30 sati, službenici policije I PU lišili su slobode O.M., rođena 1988.godine, nastanjena u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.M. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti iste.
Dana 06.02.2011.godine u 17,10 sati, u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode I.S., rođen 1986.godine, u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti je predat na nadležnost službenicima policije I PU. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.
- Teške tjelesne povrede -
Dana 06.02.2011.godine oko 17,55 sati, od strane dežurnog dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je IV PU da je u navedenu ustanovu dovežen Z.E., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen sa povredama nanesnim dejstvom iz vatrenog oružja. Nakon ukazivanja ljekarske pomoći isti je zadržan na Odjeljenju ortopedije KC bolnice Koševo, a od strane ljekara su konstatovane teške tjelesne povrede. U obavljenom intervju Z.E. je izjavio da se nalazio na lokalitetu Velikog polja planine Igman, gdje je čuo pucanj iz daljine, nakon čega je osjetio bol u predjelu ruke. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavnju navedenog događaja i utvrđivanja okolnosti povrijeđivanja istog.
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 18 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 31 vozač, 6 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno neregistrovano motorno vozilo i 3 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.
Sarajevo, 07.02.2011.godine
http://www.mupks.ba/
- Razbojništva - Teške krađe - Teške tjelesne povrede
- Razbojništva -
Dana 06.02.2011.godine oko 18,40 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici ”Derby”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
Dana 06.02.2011.godine oko 13,00 sati u ulici Milana Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad mldb. R.M. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
Dana 06.02.2011.godine oko 18,00 sati, obaviještena je III PU da je dana 05.02.2011.godine oko 12,40 sati, u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad mldb. M.A. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
- Teške krađe -
Dana 06.02.2011.godine u 16,30 sati, službenici policije I PU lišili su slobode O.M., rođena 1988.godine, nastanjena u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.M. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti iste.
Dana 06.02.2011.godine u 17,10 sati, u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode I.S., rođen 1986.godine, u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti je predat na nadležnost službenicima policije I PU. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.
- Teške tjelesne povrede -
Dana 06.02.2011.godine oko 17,55 sati, od strane dežurnog dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je IV PU da je u navedenu ustanovu dovežen Z.E., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen sa povredama nanesnim dejstvom iz vatrenog oružja. Nakon ukazivanja ljekarske pomoći isti je zadržan na Odjeljenju ortopedije KC bolnice Koševo, a od strane ljekara su konstatovane teške tjelesne povrede. U obavljenom intervju Z.E. je izjavio da se nalazio na lokalitetu Velikog polja planine Igman, gdje je čuo pucanj iz daljine, nakon čega je osjetio bol u predjelu ruke. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavnju navedenog događaja i utvrđivanja okolnosti povrijeđivanja istog.
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 18 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 31 vozač, 6 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno neregistrovano motorno vozilo i 3 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.
Sarajevo, 07.02.2011.godine
http://www.mupks.ba/
-
samo_ovaj_put
#7035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nista je to naspram desavanja u regionu
u modrici se otelile dvije krave u toku dana,a u tuzli djeca razbila prozor na zgradi igrajuci fudbala
ipak smo mi najsigurniji
u modrici se otelile dvije krave u toku dana,a u tuzli djeca razbila prozor na zgradi igrajuci fudbala
ipak smo mi najsigurniji
- metar_drva
#7036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
šta se bunite, u africi svakih 60 sekundi prođe minuta, a vi se tu zajebavate
- cappy_tempo
#7037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110208025
dobro je,poceo sam se brinuti da je pucanje opalo
- Urban B.
#7038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nek vise nauce da pucaju il nek im drzave plati obuku 
-
riko-ga
#7039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma vidi se da to nije sluzilo JNA a ni ARBiH.Trba vratiti obavezno sluzenje vojnoga roka.Urban B. wrote:Nek vise nauce da pucaju il nek im drzave plati obuku
- drndalo
#7040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Treba Kresi izmisliti Ministarstvo za obucavanje u pravilnom pucanju... 
- black
#7041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nemojte tako pa sarajevo je "najsigurniji" grad u regionu 
- Comrad
#7042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A: Ma ajd, samo nek se ne puca...
B: Pa puca se!
A: Ma ajd, nek se barem ima sta jest...
B: Pa nema, hljeb jos malo pa 2KM!
A: Ma ajd, nek je ziva gla..tup
B: Pa puca se!
A: Ma ajd, nek se barem ima sta jest...
B: Pa nema, hljeb jos malo pa 2KM!
A: Ma ajd, nek je ziva gla..tup
- smoki_choko
#7043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cappy_tempo wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110208025
Brat mu sakrio pištolj
Pucao sebi u nogu pa prijavio da ga je ranila nepoznata osoba
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110208099
- cappy_tempo
#7044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
necemo mi zbog grasa i centrotransa vikati "nek je ziva glava" nego cemo zbog pucanja i cakijanja idiota koji ne znaju pogoditi frajera sa 2m 
- Urban B.
#7045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Od svih ovih revolverasa ovaj dosad je najveci biser 
- HAVANA
#7046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Što reko chisum...ja kretena,roknu sam sebe,iz zasjede 
- Urban B.
#7047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
HAVANA wrote:Što reko chisum...ja kretena,roknu sam sebe,iz zasjede
- amrica
#7049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ima ih jos
Vaha
"Dinamov trener zatim se podsjetio ratnih vremena u Mostaru, pa je objasnio kako je došlo do njegov ranjavanja u stražnjicu.
'Imao sam sukob s niškim specijalcima'
„Imao sam sukob sa, kako su mi rekli, niškim specijalcima. Nosio sam pištolj za pojasom i pokušao sam ga pomjeriti, a on je opalio. Prvi i jedini put sam sebi napravio ranu. Imao sam teških momenata u ratu, ali život ide dalje.“

Vaha
"Dinamov trener zatim se podsjetio ratnih vremena u Mostaru, pa je objasnio kako je došlo do njegov ranjavanja u stražnjicu.
„Imao sam sukob sa, kako su mi rekli, niškim specijalcima. Nosio sam pištolj za pojasom i pokušao sam ga pomjeriti, a on je opalio. Prvi i jedini put sam sebi napravio ranu. Imao sam teških momenata u ratu, ali život ide dalje.“
- muha_sa
#7050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
žiku amriceamrica wrote:ima ih jos![]()
Vaha