SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dialer

#6926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dialer »

Sad ce osveta itd. sranjima nikad kraja,drzavne isnsitucije drkaju krc. izvinjavam se na izrazavanju,al je vise pun krc,sranja koje se desavajuz adnja 3 mjeseca.
AS_sa

#6927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by AS_sa »

nije sad stvar ko je Tica i sta je ..... stvar je u kakvom gradu zivimo .... moze neko opet ni kriv ni duzan poginut (sto nije rijedak slucaj) .... grad nam je postao svojevrsni rat bandi i kojekakvih mangupcica koji vade pistolje, nozeve, puske i za najmanje gluposti ... "sta gledas" je postala glavna uzrecica u sarajevu .... nikog vise ne smijes ni gledati .... zalosno ... svejedno, zao mi je momka (kakav god da je ) kojeg cesto gledam na istoj tribini ... i mislim da ce se ovo desavati sve vise i vise sve dok nasi "politicari" i ljudi na funkcijama ne uvedu bar neka osnovna patroliranja policije kako po tranvajima, tako i po vec dobro poznatim NE sigurnim sarajevskim naseljima (Ilidza, Dobrinja, C.Vila, stari gradi i mnoga jos) ........ tuga, cemer, jad , bjeda ...... :x
ja.neron

#6928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ja.neron »

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
mahalas505

#6929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

Gledam veceras na slucajevima x optuzene za ove skorasnja pucanja i bacanja bombi po Pofalicima i blizini, njima sega kad ih policija hapsi, pa kako i ne bi kad ce izaci za koji dan iz zatvora. Onda cita spiker sve dosadnje dogadje za koji su akteri ucestvovali prije, i to jedno 5 minuta, nema sanse da se nadje ijedna olaksavajuca okolost, ali onda dodje sudija kaze nemamo mi zatvora da ih saljemo, pa se daje lakse kazne, tugo moja nasta je ova drzava spala :roll: ...
djes_ba

#6930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by djes_ba »

AS_sa wrote:nije sad stvar ko je Tica i sta je ..... stvar je u kakvom gradu zivimo .... moze neko opet ni kriv ni duzan poginut (sto nije rijedak slucaj) .... grad nam je postao svojevrsni rat bandi i kojekakvih mangupcica koji vade pistolje, nozeve, puske i za najmanje gluposti ... "sta gledas" je postala glavna uzrecica u sarajevu .... nikog vise ne smijes ni gledati .... zalosno ... svejedno, zao mi je momka (kakav god da je ) kojeg cesto gledam na istoj tribini ... i mislim da ce se ovo desavati sve vise i vise sve dok nasi "politicari" i ljudi na funkcijama ne uvedu bar neka osnovna patroliranja policije kako po tranvajima, tako i po vec dobro poznatim NE sigurnim sarajevskim naseljima (Ilidza, Dobrinja, C.Vila, stari gradi i mnoga jos) ........ tuga, cemer, jad , bjeda ...... :x
bravo :thumbup:
Baltazar_khan

#6931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

kad smo kod slučajeva x na hajatu... pa ja mislim da oni ne znaju više oko čega će napraviti prilog, kad ima tih "slučajeva" u izobilju. baš im emisija cvjeta zbog ovih kauboja :oops:
travar

#6932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by travar »

travar, jos jedan komentar i ban ti je.
ostali, vratite se na temu.
dezurni_ucenik

#6933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dezurni_ucenik »

evo citam da je u sinocnjoj pucnjavi na dobrinji ucestvovao sin ramiza delalica ...
jel on prije pola godine pucao u bezistanu??

bas se puno zadrzao u zatvoru
maxell_sarajevo

#6934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Tica napustio bolnicu garant da trazi malog Delalica, pomno pratimo razvoj desavanja Sarajevskog divljeg zapada.
maxell_sarajevo

#6935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

CVIKERASH wrote:evo citam da je u sinocnjoj pucnjavi na dobrinji ucestvovao sin ramiza delalica ...
jel on prije pola godine pucao u bezistanu??

bas se puno zadrzao u zatvoru
A između ove dvije pucnjave krenuo nekome auto da zapali :-D
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=11429
The 51st State

#6936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The 51st State »

-LIBERO- wrote:Nije navijacki.

Al' sto je trazio,puca,nozeve koristio,reketario,zlostavljao...droga,sve i svasta...sta se moglo ocekivati?
Svi koji krenu tim putem,ili ogromna vecina,zavrsavaju na slican nacin.

Nit' mi je drago,nit'razmisljam nesto o tome,ali ocekivano.

p.s da je funkcionisala drzava i sudstvo,on bi u zatvoru jos uvijek bio,tako da mu se ovo,vjerovatno,nebi desilo.

p.p.s PRAVNA DRZAVA,MAJKA :thumbup:
"unutarstranacki pregovori".
goibos

#6937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by goibos »

da je ovo kakva država njih dvojica bi se u zatvoru ubijali a na po ulicama... posebno mali delalić... za ono trostruko ranjavanje bi u SAD-u ležao 3x15 godina a kod nas ga puste nakon dva dana...

treba tražiti ostavku sudije koji ga je pustio na slobodu, nek sebi nađe novi posao, npr u eko policiji al izgleda da nema muda ni za to
zonbirile

#6938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

ne može se tako sa sinom ratnog komadanta pokopanim u aleji velikana na Kovačima.
minjonja

#6939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

koja li je ovo pucnjava po redu u kojoj je mali delalic glavni akter? kad ce on vise snosit posljedice?
Boom71

#6940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

Ovaj slucaj bi se mogao iskoristiti da se "vidi" ko je i na koji nacin odgovoran sto je Celo mali na slobodi!

Idealna prilika da se napokon pokrene pitanje sigurnosti i sjase malo sa policije.
zonbirile

#6941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Boom71 wrote:Ovaj slucaj bi se mogao iskoristiti da se "vidi" ko je i na koji nacin odgovoran sto je Celo mali na slobodi!

Idealna prilika da se napokon pokrene pitanje sigurnosti i sjase malo sa policije.
-----------------------
da mali nije našao babinu seharu,pa mu ne ne mogu,nego ne smiju ništa?
dezurni_ucenik

#6942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dezurni_ucenik »

malisa krenuo stopama svog babuke.....i mene zivo zanima ko je odgovoran zasto on se igra kauboja i indijaca po sarajevu a nije u zatvoru..ko mu cuva ledja
Boom71

#6943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

zonbirile wrote:
Boom71 wrote:Ovaj slucaj bi se mogao iskoristiti da se "vidi" ko je i na koji nacin odgovoran sto je Celo mali na slobodi!

-----------------------
da mali nije našao babinu seharu,pa mu ne ne mogu,nego ne smiju ništa?
Moguce je.U svakom slucaju napraviti jak pritisak.
Da napokon vidimo ko je to odgovoran!
Vragolan

#6944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

odavno niko behmena da spomene :D

da li moguce na nivou kantona proglasiti vanredno stanje
da se to malo rascisti, pofata i strpa u neke privremene zatvore
pa neka ih u privremenim zatvorima dok se ne donesu odgovarajuci zakoni
znam da je ovo sve na dugom stapu ali kad tad ce se morati uraditi radikalni potezi ako se vlast misli ozbiljno pozabaviti sa ovim problemom
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

29-GODIŠNJI državljanin Srbije Lirim Bytyqi (Bitići) zvani Svrka, i još jedna osoba čiji je identitet policiji djelomično poznat, osumnjičeni su za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele u srijedu navečer u centru Sarajeva.
:roll:
AS_sa

#6946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by AS_sa »

Vragolan wrote:odavno niko behmena da spomene :D

da li moguce na nivou kantona proglasiti vanredno stanje
da se to malo rascisti, pofata i strpa u neke privremene zatvore
pa neka ih u privremenim zatvorima dok se ne donesu odgovarajuci zakoni
znam da je ovo sve na dugom stapu ali kad tad ce se morati uraditi radikalni potezi ako se vlast misli ozbiljno pozabaviti sa ovim problemom
ma kakav behmen ,,.... gdje ce ti bolan gradonacelnik biti covjek 70 i kusur godina .... pa on se jedva dovuce do posla ... dovesti nekog mladjeg i sposobnijeg da bar kaze sta se desava a ne da suti ko gore navedeni .... a ovaj sin od delalica-lokalni mangupcic ... i mislim da ce sad jos veci problemi nastati .... nije Tica bezveze izasao iz bolnice sa metkom u ramenu ... ako ga sad ne "kokne" nece nikad ....
stochar

#6947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by stochar »

najgore je policiji, mogu misliti kako se glupo osjecaju. zadnjih deset godina, svake sedmice neka pucnjava, oni skoro uvijek krivce uhvate 24 sata nakon toga, i evo deset godina hvataju jedne te iste. jebo te, kad pobrojis, maksimalno 20 ljudi je povezano sa svim tim pucnjavama, rijetko bude neki incident oko medje ili komsijska svadja, ali toga uvijek ima. ovi su najjaci sto stalno pucaju, policija ih stalno privodi, i oni opet na slobodi. nije tesko pronaci krivca...
ultima_palabra

#6948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

stochar wrote:najgore je policiji, mogu misliti kako se glupo osjecaju. zadnjih deset godina, svake sedmice neka pucnjava, oni skoro uvijek krivce uhvate 24 sata nakon toga, i evo deset godina hvataju jedne te iste. jebo te, kad pobrojis, maksimalno 20 ljudi je povezano sa svim tim pucnjavama, rijetko bude neki incident oko medje ili komsijska svadja, ali toga uvijek ima. ovi su najjaci sto stalno pucaju, policija ih stalno privodi, i oni opet na slobodi. nije tesko pronaci krivca...
Demonstracije ispred opštinskog/kantonalnog suda, oni su najslabija karika... samo što se niko neće počešati dok neko nevin ne nastrada.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

stochar wrote:najgore je policiji, mogu misliti kako se glupo osjecaju. zadnjih deset godina, svake sedmice neka pucnjava, oni skoro uvijek krivce uhvate 24 sata nakon toga, i evo deset godina hvataju jedne te iste. jebo te, kad pobrojis, maksimalno 20 ljudi je povezano sa svim tim pucnjavama, rijetko bude neki incident oko medje ili komsijska svadja, ali toga uvijek ima. ovi su najjaci sto stalno pucaju, policija ih stalno privodi, i oni opet na slobodi. nije tesko pronaci krivca...
iz prve ruke znam da se divno osjećaju... onda dođe neko na forum i hoće da sruši vlast zato što ga policajac nije persirao.

uvijek smo znali odrediti prioritete.
cappy_tempo

#6950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

i nastrada neko nevin,imamo proteste sedmicu dana,sudije kao nesta urade i aj zdravo...ne kontam nema mjesta,a sudi se vuku i heraku za ubistvo,gasiju... za njih ima mjesta,a za ove valjda "jace" preko starog nema mjesta :?
Locked