edit: samo da se ogradimo, sirotinje ima, ali ne bih rekao da je slika tako crna kao sto se predstavlja...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Lakat Jebić
#6676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja se ne zajebajem
za ruralne sredine necu da govorim, ali sto se tice gradova... pa sve kafane su pune... govorimo kako nam ne trebaju trzni centri jer nema ko da kupuje u njima, a kad udjem u BBI i prodjem pored ALTA-e, sve je puno.. i to ne samo kafane. imamo ogroman broj ministarstava, ali toliko politicara nemamo 
edit: samo da se ogradimo, sirotinje ima, ali ne bih rekao da je slika tako crna kao sto se predstavlja...
- innovision
#6677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
dobro je onoj visoj klasi nema brate nijeLakat Jebić wrote:ja se ne zajebajemza ruralne sredine necu da govorim, ali sto se tice gradova... pa sve kafane su pune... govorimo kako nam ne trebaju trzni centri jer nema ko da kupuje u njima, a kad udjem u BBI i prodjem pored ALTA-e, sve je puno.. i to ne samo kafane. imamo ogroman broj ministarstava, ali toliko politicara nemamo
nisam gladan i obucen sam ali sve preko toga premasuje moj kapacitet
stari i stara rade ja radim kad sitignem imaju skolu medjutim privatnic ih handre itd
hocu nesto moram planirati pola godine u pm jebo to
- Lakat Jebić
#6678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jbg jarane, nije ni na zapadu srednjoj klasi bolji.... svi imamo rodbinu vani, svi znamo (koga zanima) koliko oni rade... naravno razlika u standardu je neuporediva, ali posteno, i u kolicini i efikasnosti rada...innovision wrote:dobro je onoj visoj klasi nema brate nijeLakat Jebić wrote:ja se ne zajebajemza ruralne sredine necu da govorim, ali sto se tice gradova... pa sve kafane su pune... govorimo kako nam ne trebaju trzni centri jer nema ko da kupuje u njima, a kad udjem u BBI i prodjem pored ALTA-e, sve je puno.. i to ne samo kafane. imamo ogroman broj ministarstava, ali toliko politicara nemamo
stari i stara rade ja radim kad sitignem imaju skolu medjutim privatnic ih handre itd
- JThomas
#6679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
to ti je brate pažljivo održavani privid. vanjski sjaj.
- Lakat Jebić
#6680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
moguce, jer ni meni stvarno nije jasno odakle... jer fkt nije to visa klasa, nemamo je toliko, nas ukupno ima oko 4 miliona...
- BiH-x
#6681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Rekao sam prije negdje; u BiH se ne zivi dobro, ali ne zivi se ni losije ovdje nego npr na Kosovu ili u Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji (izuzev Beograda) kao sto mnogi ovdje misle.
-
KenCo
#6682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cappy_tempo wrote:vidim imaju dva komentara oko protesta,a kojih protesta? mozda onih kao protiv denisa pa kad se prestalo slusati dosta i sa deranja lopovi se preslo na kamenjanje onda su svi otisli,govorili kako to ne treba jer ce nas semiha i onaj celavi primiti pa fino saslusati pa ce sami dati otkaz...shvatite da mi nemamo kriticne mase kao sto npr beograd ima ili evo tunis.kod nas izadje 2000 na proteste i tad se nogom u guzicu udaramo,a prvi kamen koji poleti ostane 100 ljudi i vi bi da se vlada rusi
ja sam mislio na organizovanje mirnih protesta sa hiljadama ljudi,da se bas grad digne na noge. kao prije 2 godine u ovo vrijeme. ne mislim ja da treba napraviti drzavni udar. treba pokazati da su gradjani protiv ovoga sto nam se svakodnevno radi u gradu. ocigledno ljudi ne kontaju kako funkcionisu nasi politicari. treba im neko disati za vratom stalno da bi se nesto uradilo. npr. ubice Denisa su dobile maksimalne kazne, ja mislim da to tako ne bi bilo da se nije tolika pompa digla oko toga u gradu.
ako bi doslo do masovnih protesta, korumpirani i nezainteresovani politicari bi se sigurno malo vise potrudili jer znaju da ce izgubiti sljedece izbore ako se nesto ne promjeni. ljudi kod nas su ocigledno neobrazovani i ne znaju da su zapravo oni politicari, oni imaju suverenitet. stalno pricamo da nas neki politicari *ebu, a niko da organizuje peticiju, koja zakonom garantuje da se odredjeni politicar mora smijeniti- takvih primjera indirektne demokratije ima dosta. jedan od njih su i protesti. malo narod pokaze da nije tako naivan pa ces vidjeti kako ce se potruditi da sacuvaju fotelje.
- innovision
#6683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma treba ustav da se mijenja 100 dana nema vlade boze sacuvaj
@ja uopste ne bi rekao da sam ja ili mi srednja klasa?zivi se bilo koji luksuz ne dolazi u obzir tako da nisam srednja klasa mozda neka niza
imam rodbine razne jbg od gradjevinaca preko doktora nauka,istina je da se radi lomi se al zato svake sedmice kes buraz, imaju svi kuce bar po dva auta ,hodaju na dva odmora itd bgt jel mi to radimo.
svi se jadaju na hipoteke valja placati ovo ono ja im samo kazem mars zivse sa istim pritiskom kao ovdje ali bar 10 bolje
@ja uopste ne bi rekao da sam ja ili mi srednja klasa?zivi se bilo koji luksuz ne dolazi u obzir tako da nisam srednja klasa mozda neka niza
imam rodbine razne jbg od gradjevinaca preko doktora nauka,istina je da se radi lomi se al zato svake sedmice kes buraz, imaju svi kuce bar po dva auta ,hodaju na dva odmora itd bgt jel mi to radimo.
svi se jadaju na hipoteke valja placati ovo ono ja im samo kazem mars zivse sa istim pritiskom kao ovdje ali bar 10 bolje
- vjesticanametli
#6684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
narod je na kafiKenCo wrote:cappy_tempo wrote:vidim imaju dva komentara oko protesta,a kojih protesta? mozda onih kao protiv denisa pa kad se prestalo slusati dosta i sa deranja lopovi se preslo na kamenjanje onda su svi otisli,govorili kako to ne treba jer ce nas semiha i onaj celavi primiti pa fino saslusati pa ce sami dati otkaz...shvatite da mi nemamo kriticne mase kao sto npr beograd ima ili evo tunis.kod nas izadje 2000 na proteste i tad se nogom u guzicu udaramo,a prvi kamen koji poleti ostane 100 ljudi i vi bi da se vlada rusi
ja sam mislio na organizovanje mirnih protesta sa hiljadama ljudi,da se bas grad digne na noge. kao prije 2 godine u ovo vrijeme. ne mislim ja da treba napraviti drzavni udar. treba pokazati da su gradjani protiv ovoga sto nam se svakodnevno radi u gradu. ocigledno ljudi ne kontaju kako funkcionisu nasi politicari. treba im neko disati za vratom stalno da bi se nesto uradilo. npr. ubice Denisa su dobile maksimalne kazne, ja mislim da to tako ne bi bilo da se nije tolika pompa digla oko toga u gradu.
ako bi doslo do masovnih protesta, korumpirani i nezainteresovani politicari bi se sigurno malo vise potrudili jer znaju da ce izgubiti sljedece izbore ako se nesto ne promjeni. ljudi kod nas su ocigledno neobrazovani i ne znaju da su zapravo oni politicari, oni imaju suverenitet. stalno pricamo da nas neki politicari *ebu, a niko da organizuje peticiju, koja zakonom garantuje da se odredjeni politicar mora smijeniti- takvih primjera indirektne demokratije ima dosta. jedan od njih su i protesti. malo narod pokaze da nije tako naivan pa ces vidjeti kako ce se potruditi da sacuvaju fotelje.
-
KenCo
#6685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sta mislis otkud izreka " kakav narod takva vlast"vjesticanametli wrote:narod je na kafiKenCo wrote:cappy_tempo wrote:vidim imaju dva komentara oko protesta,a kojih protesta? mozda onih kao protiv denisa pa kad se prestalo slusati dosta i sa deranja lopovi se preslo na kamenjanje onda su svi otisli,govorili kako to ne treba jer ce nas semiha i onaj celavi primiti pa fino saslusati pa ce sami dati otkaz...shvatite da mi nemamo kriticne mase kao sto npr beograd ima ili evo tunis.kod nas izadje 2000 na proteste i tad se nogom u guzicu udaramo,a prvi kamen koji poleti ostane 100 ljudi i vi bi da se vlada rusi
- cappy_tempo
#6686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da ne citiram goleme postove
KenCo nas nikad nece biti 20-30 000 na protestima,max. broj je 5000 i zar fakat mislis da nekog glavnonju u vladi boli ona stvar sto ti i ja ispred zgrade na minusu urlamo "lopove lopove".ako cemo ih tako smjeniti,natjerati da rade sta god hajmo onda svaki dan ali kao sto neko rece bolje je na kafu otici nego 20min boriti se za sebe.prije rata kad se pucalo ispred vlade koliko je raje samo bilo,a sad nek se onoliko skupi ja cu dodika preko ledja istetovirati
.nemaju nasi politicari obraza pa da upali deranje lopovi,kod nas treba odma udariti pa kad im guza ko meduza bude radila onda ce poceti raditi ili otkaze dati i pustiti normalnije da rade,a ti normalni ce vidjeti da ne mogu zajebavati narod pa ako nista za nijansu bolje ce raditi.
-
Gray
#6687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Lakat Jebić wrote:jbg jarane, nije ni na zapadu srednjoj klasi bolji.... svi imamo rodbinu vani, svi znamo (koga zanima) koliko oni rade... naravno razlika u standardu je neuporediva, ali posteno, i u kolicini i efikasnosti rada...innovision wrote:dobro je onoj visoj klasi nema brate nijeLakat Jebić wrote:ja se ne zajebajemza ruralne sredine necu da govorim, ali sto se tice gradova... pa sve kafane su pune... govorimo kako nam ne trebaju trzni centri jer nema ko da kupuje u njima, a kad udjem u BBI i prodjem pored ALTA-e, sve je puno.. i to ne samo kafane. imamo ogroman broj ministarstava, ali toliko politicara nemamo
Ne bih se složio da srednjoj klasi nije bolje na zapadu. Evo recimo ovdje (U Švedskoj), koliko ja vidim srednjoj klasi je sasvim ok. Imaju ne samo za preživit, nego i za kupiti auto, otići na dobar godišnji odmor (Tajland, FIlipini ili sl.), kupiti novi tv i slično, stvari koje se kod nas moraju planirati mjesecima, ako se ikako mogu priuštiti.
I sve to može neko ko radi u fabrici ili čak u supermarketu, barem koliko ja vidim.
Plus, nije toliko naglašeno kapitalističko iskorištavanje. Radnje rade uglavnom od 10 ujutru do 8, neki supermarketi duže, fabrike ovisno od posla, imaju najduže godišnje odmore u Evropi (moj rođak ima oko 35 radnih dana, ali to je iznad zakonskog minimuma koji je 25 dana), koliko su mi rekli imaju čak određeni bonus na platu kada je godišnje jer su tada veći troškovi (doduše to je možda samo u njegovom ugovoru a ne generalno, nisam siguran) itd.
-
KenCo
#6688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ti si rekao sto i jacappy_tempo wrote:da ne citiram goleme postoveKenCo nas nikad nece biti 20-30 000 na protestima,max. broj je 5000 i zar fakat mislis da nekog glavnonju u vladi boli ona stvar sto ti i ja ispred zgrade na minusu urlamo "lopove lopove".ako cemo ih tako smjeniti,natjerati da rade sta god hajmo onda svaki dan ali kao sto neko rece bolje je na kafu otici nego 20min boriti se za sebe.prije rata kad se pucalo ispred vlade koliko je raje samo bilo,a sad nek se onoliko skupi ja cu dodika preko ledja istetovirati
![]()
.nemaju nasi politicari obraza pa da upali deranje lopovi,kod nas treba odma udariti pa kad im guza ko meduza bude radila onda ce poceti raditi ili otkaze dati i pustiti normalnije da rade,a ti normalni ce vidjeti da ne mogu zajebavati narod pa ako nista za nijansu bolje ce raditi.
moramo se trgnuti i poceti djelovati, dosta gubitnickog mentaliteta
- vjesticanametli
#6689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pricajti meni kenCo nesto o narodu i protestima ............. nek crkne narod kad zna 
- Lakat Jebić
#6690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma nisam ja ni mislio da ja isto srednjoj klasi ovdje i na zapadu, osnovni razlog je u standardu. samo sam htio reci da nije tako crno kakva je atmosfera...
- Cholina_Lokica
#6691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kakvi smo, dobro nam jeLakat Jebić wrote:ma nisam ja ni mislio da ja isto srednjoj klasi ovdje i na zapadu, osnovni razlog je u standardu. samo sam htio reci da nije tako crno kakva je atmosfera...
- innovision
#6692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
crnije je 10 puta prohodaj malo po drugim gradovima da vidis kako se ziviLakat Jebić wrote:ma nisam ja ni mislio da ja isto srednjoj klasi ovdje i na zapadu, osnovni razlog je u standardu. samo sam htio reci da nije tako crno kakva je atmosfera...
- johnny_blazze
#6693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
taman kako smo zasluziliCholina_Lokica wrote:kakvi smo, dobro nam jeLakat Jebić wrote:ma nisam ja ni mislio da ja isto srednjoj klasi ovdje i na zapadu, osnovni razlog je u standardu. samo sam htio reci da nije tako crno kakva je atmosfera...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#6694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I ovdje se svako ljeto ide na Jadransko, a za te iste pare koje potroše po Dalmaciji bi mogli otići i u neka egzotičnija mjesta tipa Turske, Egipta, nikad više auta nije bilo registrovano, ima se mobitel po članu porodice, u prosjeku makar pola porodice puši cigare, loče se po kafanama... Ja ne kažem da to nije na kredit, vjerovatno jeste, ali nećemo glumiti srednju klasu ako to nismo uvaljujući se u kredite. A ako se već fura na tu neku srednju klasu onda neka se prestane kukati.Gray wrote:Ne bih se složio da srednjoj klasi nije bolje na zapadu. Evo recimo ovdje (U Švedskoj), koliko ja vidim srednjoj klasi je sasvim ok. Imaju ne samo za preživit, nego i za kupiti auto, otići na dobar godišnji odmor (Tajland, FIlipini ili sl.), kupiti novi tv i slično, stvari koje se kod nas moraju planirati mjesecima, ako se ikako mogu priuštiti.
- respo
#6695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
upravu je lakat bar za sarajevo ne zivi se toliko lose kao sto se prica
- dzeno123
#6696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne znam kako raja ne moze da shvati da vecinu nevladinih organizacija drzi sdp koja je trenutno vladajuca stranka u sa kantonu i sve dok je tako nece biti novih protesta organizovanih od nevladinih organizacija. Evo u porastu je kriminal pa cak i u duplo vecem broju u odnosu na period kada se desio slucaj Denis Mrnjavac ali sto se sad ne oglasi "Dosta", pa nece rusit svog covjeka Behmena.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kako ih SDP "drži"? ja koliko znam NVO dobijaju pare što uglavnom iz budžeta, a SDP nije mogao primirisati tim budžetima... dakle kako to SDP "drži" te NVO?dzeno123 wrote:Ne znam kako raja ne moze da shvati da vecinu nevladinih organizacija drzi sdp koja je trenutno vladajuca stranka u sa kantonu i sve dok je tako nece biti novih protesta organizovanih od nevladinih organizacija. Evo u porastu je kriminal pa cak i u duplo vecem broju u odnosu na period kada se desio slucaj Denis Mrnjavac ali sto se sad ne oglasi "Dosta", pa nece rusit svog covjeka Behmena.
- Ma.Le.Na
#6698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Večeras je oko 22.30 došlo do pucnjave u jednom sarajevskom tramvaju. Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi je ranjen N.F., rođen 1945. godine.
Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a su izašli na lice mjesta, kako bi izvršili uviđaj i utvrdili okolnosti pucnjave
source.ba
- kurty
#6699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kako source javlja...
opet pucnjava
Večeras je oko 22.30 došlo do pucnjave u jednom sarajevskom tramvaju. Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi je ranjen N.F., rođen 1945. godine.
Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a su izašli na lice mjesta, kako bi izvršili uviđaj i utvrdili okolnosti pucnjave.
Uskoro opširnije...
opet pucnjava
Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a su izašli na lice mjesta, kako bi izvršili uviđaj i utvrdili okolnosti pucnjave.
Uskoro opširnije...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#6700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
"Niska stopa kriminala, mahom uvežena..."