SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
plejka2

#6651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

burek_in_space wrote:
krusty wrote:
puno je veca vjerovatnoca i puno se vise belaja dogadja u nocnim satima

ne mislim na te kradje, nije kradja belaj u tom smislu, nego na ove tuce i ostala sranja uzrokovana alkoholom i drogama
Na prvu bih rekao da si sve u pravu, ali kako ja nisam imao godinama belaja iza ponoci, a nerijetko zaglavim do sitnih jutarnjih sati u gradu?!
I da ne bude samo kako je mene, hvala Bogu, mashio belaj, niko koga ja znam nije imao takvih problema takodje.
Iznad si fino reko"Ako zhelish belaj, naci cesh ga i u podne"
Ti ocigledno ga ne zelis zato ti se i ne desava.
Mada nekad niko nas i ne pita jel zelimo ili ne jednostavno se dogodi..
:roll:
Cyrax

#6652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cyrax »

zvrcak wrote:posto je ovo postala rinaka od sigurnosti, ja bi samo da pozdravim sve koji su citali moje postove, da vas zamolim za oprost ako sam vas uvrijedio necim...

Sta kukate, hodaj po New Yorku u 2-3 po gradu, u Londonu, u bilo kojem drugom gradu u zapadnoj europi, nece te izbosti, nego opljackat i silovat... Vi se raskukali, sta djeca se porokala, neki u KUM, neki u KPZ, djeca bacila bombu, pa sta, opet ce neki u KPZ a neki u dzamiju...
Nas ne zanima New York ili London i sta tamo ljudi rade nego Sarajevo kontas?
hali gali halid

#6653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hali gali halid »

Sinoć oko 19h-20h prolazim Marijin dvorom, kad vidim drotovsku peticu i 4 drota oko lika, a lik gura ona kolica iz supermarketa. Samo sam vidio da je pokušao da bježi, i da se otima, ali ostalo je na pokušaju :mrgreen:
cappy_tempo

#6654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

vidim imaju dva komentara oko protesta,a kojih protesta? mozda onih kao protiv denisa pa kad se prestalo slusati dosta i sa deranja lopovi se preslo na kamenjanje onda su svi otisli,govorili kako to ne treba jer ce nas semiha i onaj celavi primiti pa fino saslusati pa ce sami dati otkaz...shvatite da mi nemamo kriticne mase kao sto npr beograd ima ili evo tunis.kod nas izadje 2000 na proteste i tad se nogom u guzicu udaramo,a prvi kamen koji poleti ostane 100 ljudi i vi bi da se vlada rusi :-)
black

#6655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

zvrcak wrote:posto je ovo postala rinaka od sigurnosti, ja bi samo da pozdravim sve koji su citali moje postove, da vas zamolim za oprost ako sam vas uvrijedio necim...

Sta kukate, hodaj po New Yorku u 2-3 po gradu, u Londonu, u bilo kojem drugom gradu u zapadnoj europi, nece te izbosti, nego opljackat i silovat... Vi se raskukali, sta djeca se porokala, neki u KUM, neki u KPZ, djeca bacila bombu, pa sta, opet ce neki u KPZ a neki u dzamiju...
u NY, Londonu itd. znas u koje ulice i kvartove ne trebas zalaziti i sve ok, u Sarajevu u centru grada u po bjela dana mozes biti izboden, opljackan bla bla...
DaysleepeR

#6656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

cappy_tempo wrote:vidim imaju dva komentara oko protesta,a kojih protesta? mozda onih kao protiv denisa pa kad se prestalo slusati dosta i sa deranja lopovi se preslo na kamenjanje onda su svi otisli,govorili kako to ne treba jer ce nas semiha i onaj celavi primiti pa fino saslusati pa ce sami dati otkaz...shvatite da mi nemamo kriticne mase kao sto npr beograd ima ili evo tunis.kod nas izadje 2000 na proteste i tad se nogom u guzicu udaramo,a prvi kamen koji poleti ostane 100 ljudi i vi bi da se vlada rusi :-)
potpisujem. vlada se mirno ruši na izborima, to je ono dešavanje koje je bilo u oktobru. protestima se vlada ruši samo uz mrtve glave sa obje strane. ne fantazirajte.
black

#6657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

DaysleepeR wrote: potpisujem. vlada se mirno ruši na izborima, to je ono dešavanje koje je bilo u oktobru. protestima se vlada ruši samo uz mrtve glave sa obje strane. ne fantazirajte.
to sam davno govorio, svi bi da dizu revoluciju a da ne dobije makar pendrek preko ledja, e ne moze
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

black wrote:
DaysleepeR wrote: potpisujem. vlada se mirno ruši na izborima, to je ono dešavanje koje je bilo u oktobru. protestima se vlada ruši samo uz mrtve glave sa obje strane. ne fantazirajte.
to sam davno govorio, svi bi da dizu revoluciju a da ne dobije makar pendrek preko ledja, e ne moze
i niko ne bi znao ŠTA POSLIJE sa tom revolucijom, kad utrobe premijera i ministara završe na vilama...

mislim, ja znam šta bi bilo: opet bi se našli neki lopovi (teško ih naći u našem narodu) koji bi iskoristili tu situaciju i profitirali...

al eto, valjda to tako izgleda u percepciji ljudi, skupi se fukara zapali koju državnu instituciju i kasnije bude med i mlijeko :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ja to vidim vako

zapališ dvije tri zgrade malo pometeš imovinu... pokretnine i nekretnine političara na vlasti

onda uplašiš svaku sljedeću vlast da će im biti slično ako ne budu radili :?
burek_in_space

#6660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

shalla wrote: A jbg, ti si moderator :mrgreen:
:D
plejka2 wrote: Iznad si fino reko"Ako zhelish belaj, naci cesh ga i u podne"
Ti ocigledno ga ne zelis zato ti se i ne desava.
Mada nekad niko nas i ne pita jel zelimo ili ne jednostavno se dogodi..
:roll:
Moguce su i te situacije, da tebe belaj jednostavno nadje, ali puno puno rjedje. Ne kazhem da nema ni toga.
Ali ono belaja shto sam se ja nagledao u gradu, vecinom je bilo zbog vishka testosterona i alkohola/droge, a manjka pameti.
BIONA

#6661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BIONA »

Zna li iko sta je bilo sa onim momkom sto je cini mi se upuco kamatara na Dobrinji?
Last edited by BIONA on 17/01/2011 14:51, edited 1 time in total.
Chmoljo

#6662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

komi wrote:ja to vidim vako

zapališ dvije tri zgrade malo pometeš imovinu... pokretnine i nekretnine političara na vlasti

a ja to opet vidim ovako, doći će na vlast ljudi koji imaju više *uda da rizikuju, ali će i oni nastaviti istom žestinom... jer našem narodu svakako treba par dekada da skonta ko ga levati...

dok se stvari ne počnu mijenjati u našim glavama naš napredak će ovisiti o briljantnim pojedincima (ako ih bude) ili malim grupama...

ali, možda se stvari i mijenjaju, to je svakako proces koji nije vidljiv golim okom, nego skontaš da se nešto promijenilo tek kada pogledaš unazad... baš kao i rast tvoje djece.
zecko_kupuz

#6663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zecko_kupuz »

Vidim da su se sedmorica lijepo "uvezali" u Blažuju. :roll: Sad je katastrofa prije podne voziti onim prilazom iliti ga autoputem. Neki dan idem, bukvalno se pet metara ispred auta ne vidi ništa. I fino uzmeš voziti desnom trakom sedamdesetak na sat, kad neki pametnjaković odjednom proleti pored, jurca preko stoje. :-)

I to uvijek đavola izazivaju vlasnici krntija starih i po 30 godina. Nigdje ABS-a, nigdje zračnih jastuka. Nema im pomoći, a igraju se sa životom. :sad:

Hvala Bogu pa danas ne bi izgubljenih glava.
DaysleepeR

#6664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

ljetos borci zapališe i demoliraše zgradu vlade pa opet ništa...

stoka je to, dok se ne objese dva tri ministra za banderu nema promjene...
Chmoljo

#6665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

DaysleepeR wrote:

a to će se teško desiti, jer i to što spominješ je bilo orkestrirano od druge političke opcije... nije valjda da misliš da su fakat ono bili spontani nemiri?
innovision

#6666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by innovision »

Cyrax wrote:

Nas ne zanima New York ili London i sta tamo ljudi rade nego Sarajevo kontas?
da interesuje me samo Sarajevo kontas

@ali mi se nikad necemo odluciti u glavama da nesto ko promijenimo nad narodom se sistematski vrsi pranje mozga i opasni socioloski eksperimenti.
prosjecni bosnjo nema pojma o vaznim stvarima gleda samo oko sebe glasa po imenima i vjeri.
vjeruj da borci imaju dobre penzije itd da svi ok zive a ne da se muce o svom jadu hebali bi im sve
clav

#6667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

:lol: :lol: :lol:
cappy_tempo

#6668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

DaysleepeR wrote:

gledam na tv-u to fina brojka boraca ispred vlade,pocese belaji ajde moze proci,ja krenem na tekmu i prolazim tamo nema 100 ljudi koji se tuku sa policijom,a ostali stali kod gimnazije i kukaju :-) .samo ako ce se praviti protesti sa rusenjem to treba napraviti nenajavljeno,jer ovako najavi se i koga onda mozes sresti u zgradi? ali kao sto neko rece jebo proteste ako barem svaki drugi nije spreman popiti pendrek pa makar jednom preko ledja.gledam 2000 kad su srbi milosevica skidali,pa sad u tunisu kad policija puca bukvalno na protestante al nema odustajanja i kukanja po tvu "kako su to placenici" nego se staje uz te ljude i ide se do kraja,"zato" su sad srbi pred ulaskom u EU,a nas i albanija prestigla.kad bi mi do kraja otisli ja se kunem da bi jedna od jacih drzava bili.2-3 milina stanovnika kad bi se pare podjelile kako treba gdje bi nam kraj bio... ali hajde sta fali bolje sjediti kuci i tipkat na sa-x kako nam je tesko i jebeno za zivjeti i hajmo sa dostom derati se lopovi,joj ovo lopovi mi je najjace :lol:
iPod

#6669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by iPod »

black wrote:
Tacno ! Evo pogledajte malo kako to ide u Tunisu... Predsjednika sprcali i svo mu obezbjedjenje i eno ga pobjego lik u S. Arabiju ;)
krusty

#6670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by krusty »

burek_in_space wrote:
krusty wrote:
puno je veca vjerovatnoca i puno se vise belaja dogadja u nocnim satima

ne mislim na te kradje, nije kradja belaj u tom smislu, nego na ove tuce i ostala sranja uzrokovana alkoholom i drogama
Na prvu bih rekao da si sve u pravu, ali kako ja nisam imao godinama belaja iza ponoci, a nerijetko zaglavim do sitnih jutarnjih sati u gradu?!
I da ne bude samo kako je mene, hvala Bogu, mashio belaj, niko koga ja znam nije imao takvih problema takodje.
nisam ni ja brate al sam se nagledao svakakvih belaja i naslusao prica od drugih, i to uglavnom onih glupih, zbog sitnice... nisam ni rekao da je garantovano da ce ti se nesto desiti. a zavisi i od mjesta gdje se izlazi i gdje se hoda u te sitne sate.

i sto neko drugi spomenu, nije fol ni u tome da ako se klonis belaja da te nece snaci, pa koliko upravo takvih ljudi bude napadnuto ? mislim da je isti broj belaja onih gdje su obje strane nafurane na belaj, kao i onih gdje upravo ljudi koji se klone toga budu napadnuti bez razloga.

ima dosta likova u ovom gradu koji samo izlaze sa ciljem da naprave belaj, a kome se najlakse kur**** nego slabijim od sebe
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

DaysleepeR wrote:

jedna zgrada ne čini revoluciju :mrgreen:

rekao sam 2-3 zgrade i privatnu imovinu :D političara... + koje auto :D

očito nije došlo do grla većini :D
Boom71

#6672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

Chmoljo wrote: jer našem narodu svakako treba par dekada da skonta ko ga levati...

dok se stvari ne počnu mijenjati u našim glavama naš napredak će ovisiti o briljantnim pojedincima (ako ih bude) ili malim grupama...

ali, možda se stvari i mijenjaju, to je svakako proces koji nije vidljiv golim okom, nego skontaš da se nešto promijenilo tek kada pogledaš unazad... baš kao i rast tvoje djece.
Tacno,proces je to bolan i dug,a ja vremena bas i nemam!
Za rjesenje nam treba par kljucnih stavri kojih ovoga momenta ne vidim.

Nemamo mi jakih likova da masu digne i sto je najbitnije usmjeri i kanalise!
Lakat Jebić

#6673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lakat Jebić »

u bosni se uopste ne zivi toliko lose...
A-R-N-I

#6674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A-R-N-I »

Lakat Jebić wrote:u bosni se uopste ne zivi toliko lose...
:lol: :lol: :lol: :lol:
mora da si iz Somalije dosao... :mrgreen:
Boom71

#6675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

Lakat Jebić wrote:u bosni se uopste ne zivi toliko lose...
:lol:
Locked