Rekord (neslavni) drži policajac koji je prije par godina, pijan i bez položenog vozačkog ispita povaljao pješake u Titovoj (u blizini Vječne vatre). Sjeća li se ko tog događaja?cyprus wrote:Čuj 7 pješaka, ovaj kreno rušit rekord![]()
A svakakve stoke za volanom jbt
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
5 0 5
#6476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Creasy
#6477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
505sCrtom wrote:Rekord (neslavni) drži policajac koji je prije par godina, pijan i bez položenog vozačkog ispita povaljao pješake u Titovoj (u blizini Vječne vatre). Sjeća li se ko tog događaja?cyprus wrote:Čuj 7 pješaka, ovaj kreno rušit rekord![]()
Kako moze biti policajac bez polozenog vozackog ispita?
- kokuz_sa
#6478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sjecam se ja..pokusao je otet pistolju bolnici od drugog policajca koji ga je cuvao i ubiti se kad su mu kazali sta se desilo..505sCrtom wrote:Rekord (neslavni) drži policajac koji je prije par godina, pijan i bez položenog vozačkog ispita povaljao pješake u Titovoj (u blizini Vječne vatre). Sjeća li se ko tog događaja?cyprus wrote:Čuj 7 pješaka, ovaj kreno rušit rekord![]()
bio je pijan a to da je bio bez vozacke prvi put cujem
- no_crnjak
#6479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma treba to sve u Zenicu natrpat...dat mu cvaju i haj zivio
-
drama
#6480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
samo da se, jos jednom, sjetim familije klosaru sto mi je zbog kas'tofona od petobe razvalio bravu.
i to sve u merkatoru, na ilidzi...
- hotazmaj
#6481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nisi ti jedini kome se to desilo. Drug mi je ostao bez cd-playera u pomenutoj garazi. Ja ne mogu da shvatim da uprava pomenutog objekta nije u stanju da zastiti imovinu svojih kupaca.drama wrote:samo da se, jos jednom, sjetim familije klosaru sto mi je zbog kas'tofona od petobe razvalio bravu.
-
_ado_
#6482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
meni su prosle zime razbili bocno staklo na autu i izvadili player bez plocice
a jos 2 puta sam vidio razbijena stakla na autu u toj garazi. sve vise mislim da takvo stanje odgovara upravi merkatora, jer da zele mogli bi postaviti jos koju kameru video nadzora(pored postojece dvije), pojacati osiguranje u garazi i tako rijesiti problem.
- perfect_guy
#6483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
znaš da ti svako naglasi da nije odgovoran za tohotazmaj wrote:Nisi ti jedini kome se to desilo. Drug mi je ostao bez cd-playera u pomenutoj garazi. Ja ne mogu da shvatim da uprava pomenutog objekta nije u stanju da zastiti imovinu svojih kupaca.drama wrote:samo da se, jos jednom, sjetim familije klosaru sto mi je zbog kas'tofona od petobe razvalio bravu.
- XL4
#6484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vjerujem da su u pitanju prijatelji ili poznanici doticnog pacifiste, pa je kao tolerantan i nastoji umiriti dvije forumasice. Inace je tip na forumu "najveci utjerivac pravde", zestoki kavgadzija i tipicni balkanski sveznalica. Cista balkanstina. Jedan od boljih primjera mentalno korumpiranog drustva.DaysleepeR wrote:ma samo da pokušam da spriječim "dabogda umro" komentarezateznistub wrote:Boga ti tvoga, sta si ovime hOtio reci?DaysleepeR wrote:srećom niko nije teško povrijeđen, jedan lom potkoljenice, lom skočnog zgloba. ostali lakše i pušteni kući.
uzrok se ne zna, ali niko ne ide namjerno autom na pješake.
Trebao je namjerno pa da se onda malo dublje udubimo u tematiku?
ja sam za mir na svijetu
- DaysleepeR
#6485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
varaš se prijatelju, nemam pojma ko je lik, ali je poziv na linč i ostali izljevi primitivizma na forumu jednako zabrinjavajuća pojava kao i ovo sto se desiloXL4 wrote: Vjerujem da su u pitanju prijatelji ili poznanici doticnog pacifiste, pa je kao tolerantan i nastoji umiriti dvije forumasice. Inace je tip na forumu "najveci utjerivac pravde", zestoki kavgadzija i tipicni balkanski sveznalica. Cista balkanstina. Jedan od boljih primjera mentalno korumpiranog drustva.
i zaista nemam pojma zasto me pratis po temama i napadas na licnoj osnovi...
- Boom71
#6486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Apsolutno se slazem u vezi linca,ali mi ne zivimo u pravnoj i pravednoj drzavi pa ubrzo necemo imati izbora.DaysleepeR wrote:
varaš se prijatelju, nemam pojma ko je lik, ali je poziv na linč i ostali izljevi primitivizma na forumu jednako zabrinjavajuća pojava kao i ovo sto se desilo
- Troll_Happens
#6487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
AliceInChains wrote:Nisam Sarajlija, ali opet:
Procitao sam evo prije deset minuta na vijestima o samoubistvu Dejana. Stajalo je izmedu ostalog, da je Dejan vec prije godinu dana prerezao vene i pokusao samoubistvo. I sta je nakon toga slijedilo? Ljudi su mu se (kao sto sam mogao po tim intervjuima saznati) dobrovoljnije obracali.
Covjek je dakle bio psihicki bolestan. Sta se tice pisihijatrije i psihijatrijskih usluga......tu je Bosna i Hercegovina zadnja rupa Evrope.
Otici kod jednog psihijatra.....tako rijetko cujem, da se to u BIH desi.
Uglavnom, to kod nas, nazalost, nije uobicajeno. Jednostavno smo zaostali.
Pogotovo jedan veci grad poput Sarajeva bi trebao raditi na tome, da se te u usluge normaliziraju, da se narod navikne na psihijatre i da ljudi ne gledaju u ponizavajucem smislu(nije vazno, dali dobra ili losa namjera) na psihicki labilne osobe.
Sve dok se to ne desi, ovo ce u vasem Sarajevu biti tuzna normala. Jer bas u vecim gradovima(gdje je individualnost udebljana- al' ta praksa zivota zna brzo i usamiti) ti se moze lahko desiti kao psihicko labilnim, da se zbog kojekakvih depresija povuces, a da to niko ne primjeti!
Btw. kad vidim onu gradsku bolnicu na Kosevu.....onda me vise nista ne cudi. Ko mrtvacnica.....a Sarajevo glavni grad BIH. Koja sramota
Problem je loshe drushtvo u koje je upao i bolesna sredina...
Dejan Zgonjanin (18) na očajnički čin se odlučio zbog problema koje nije mogao ili nije znao prevazići • Isključenje iz škole i raskid s djevojkom prelili čašu
Veličina slova: Dž. Ma. 08/01/2011 07:57:00
Tragičan kraj jedne mladosti
Osamnaestogodišnji Dejan Zgonjanin, koji je prekjučer ujutro život prekratio skokom s osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Čengić-Vila 2, nije bio sklon drogama i lošem društvu, već je najvjerovatniji motiv za samoubistvo njegov veoma težak život i problemi s kojima se nije mogao ili nije znao nositi. Najteže mu je palo isključenje iz Srednje mašinske škole, a i pored svih molbi u školi mu nisu htjeli pružiti još jednu šansu, ne želeći ništa učiniti po tom pitanju - pojasnila nam je jučer mladićeva majka Radojka Mustedan.
Saznajemo da su iz škole pored Dejana bila isključena još trojica, četvorica učenika, a koji su nakon žalbe upućene Nastavničkom vijeću vračeni u školske klupe.
1. Loše društvo
Dejan je, kako je kazala, izvjesno vrijeme živio s ocem, koji se razbolio i umro. Veoma teško je podnio njegovu smrt, a još teže to što su mu polubrat i polusestra odmah nakon očeve sahrane prodali stan, a njega ostavili na ulici. Vratio se da živi kod majke, a više nikada niko od rodbine s očeve strane nije pitao za njega. Kada se upisao u srednju školu, jedan period je sve bilo uredu. Profesori su ga hvalili. Bio je miran mladić sve dok nije upao u loše društvo.
- Dejan je poslije shvatio da mladići u tu školu dolaze s pištoljima i noževima. Nije se mogao oduprijeti tim lošim momcima te je jedne prilike izboden nožem u školi. Ti mladići su ga tjerali da s njima puši i cigarete u kojima je vjerovatno bila marihuana, te je iz tih razloga jedno vrijeme odbijao ići u školu. Potom se razbolio pa sam ga stalno vodila kod doktora. Nakon toga, ponovo je krenuo u treći razred i tada su opet nastali problemi. Jednoga dana sam došla u školu na informacije i zatekla Dejana u modricama. Navodno su ga ti mladići napali i pretukli - ispričala nam je Radojka.
Nakon toga domaru u školi neko je ukrao kutiju keksa. Dejan je bio s tim momcima koje je domar napao i on mu se suprotstavio. Kada je domar krenuo prema njemu sa šrafcigerom u ruci, Dejan ga je udario, nakon čega je isključen iz škole. Radojka je, kako je kazala, pisala molbe direktoru i ostalima da mu daju još jednu priliku pošto je bio maturant koji se u principu ne isključuju iz škole, ali nikada nije dobila odgovor.
2. Zabranjena veza
Poslije toga se Dejan povukao u sebe. Ni s kim se nije družio, niti je izlazio, a ubrzo je raskinuo i vezu s djevojkom koju je veoma volio. Navodno su joj roditelji branili da bude s njim pošto je druge vjere.
- Patio je zbog toga. Povukao se u sebe, a pogotovo nekoliko dana prije nego što će počiniti samoubistvo. Vidjela sam na njemu da je u depresiji, ali nisam ni sanjala da bi tako nešto mogao uraditi. Tog jutra policija mi je javila na posao šta se desilo. U stanu je bio moj drugi sin s djevojkom. Oni su u to vrijeme spavali, a probudili su ih policajci i tek tada su shvatili šta se desilo. Želim samo pojasniti da je moj sin bio dobar mladić, poslušan i nikada nije pravio probleme. Teški momenti mu nisu dali da ide naprijed - kazala nam je potresena majka Radojka
-
MAN-lion's coach
#6488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
NARKIĆI ZA VOLANOM
Počinioci saobraćajne nesreće koji su u petak automobilom "polo" ( 787- T-138) na trotoaru oborili sedmero pješaka jučer su, nakon zadržavanja u policiji, pušteni na slobodu, potvrdio nam je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.
On je kazao da su kod vozača Admira M. (23) i njegovog suvozača A. M. (22) u urinu pronađeni tragovi droge. Obojica su preksinoć uhapšeni zbog sumnje da su počinili teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa.
Nesreća se dogodila oko 17.10 sati na raskrsnici ulica Hiseta, Vrbanja i Zmaja od Bosne. Mladići koji su se automobilom "polo" kretali iz pravca Istorijskog muzeja skrenuli su s kolovoza u lijevu stranu te na trotoaru pokosili sedmero pješaka.
Povrijeđeni su zbrinuti u KUM-u Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Petero je zadobilo lakše povrede, jedna osoba imala je prijelom desne potkoljenice, a jedna frakturu skočnog zgloba.
- sodom
#6489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hahahah, dobar.komi wrote:ovaj je očito igrao Carmageddona kao mali![]()
![]()
ostalo ne treba komentarisati, teška je muka koja te natjera na takve stvari.
- minjonja
#6490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jedan001 wrote:AliceInChains wrote:Nisam Sarajlija, ali opet:
Procitao sam evo prije deset minuta na vijestima o samoubistvu Dejana. Stajalo je izmedu ostalog, da je Dejan vec prije godinu dana prerezao vene i pokusao samoubistvo. I sta je nakon toga slijedilo? Ljudi su mu se (kao sto sam mogao po tim intervjuima saznati) dobrovoljnije obracali.
Covjek je dakle bio psihicki bolestan. Sta se tice pisihijatrije i psihijatrijskih usluga......tu je Bosna i Hercegovina zadnja rupa Evrope.
Otici kod jednog psihijatra.....tako rijetko cujem, da se to u BIH desi.
Uglavnom, to kod nas, nazalost, nije uobicajeno. Jednostavno smo zaostali.
Pogotovo jedan veci grad poput Sarajeva bi trebao raditi na tome, da se te u usluge normaliziraju, da se narod navikne na psihijatre i da ljudi ne gledaju u ponizavajucem smislu(nije vazno, dali dobra ili losa namjera) na psihicki labilne osobe.
Sve dok se to ne desi, ovo ce u vasem Sarajevu biti tuzna normala. Jer bas u vecim gradovima(gdje je individualnost udebljana- al' ta praksa zivota zna brzo i usamiti) ti se moze lahko desiti kao psihicko labilnim, da se zbog kojekakvih depresija povuces, a da to niko ne primjeti!
Btw. kad vidim onu gradsku bolnicu na Kosevu.....onda me vise nista ne cudi. Ko mrtvacnica.....a Sarajevo glavni grad BIH. Koja sramota
Problem je loshe drushtvo u koje je upao i bolesna sredina...
Dejan Zgonjanin (18) na očajnički čin se odlučio zbog problema koje nije mogao ili nije znao prevazići • Isključenje iz škole i raskid s djevojkom prelili čašu
Veličina slova: Dž. Ma. 08/01/2011 07:57:00
Tragičan kraj jedne mladosti
Osamnaestogodišnji Dejan Zgonjanin, koji je prekjučer ujutro život prekratio skokom s osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Čengić-Vila 2, nije bio sklon drogama i lošem društvu, već je najvjerovatniji motiv za samoubistvo njegov veoma težak život i problemi s kojima se nije mogao ili nije znao nositi. Najteže mu je palo isključenje iz Srednje mašinske škole, a i pored svih molbi u školi mu nisu htjeli pružiti još jednu šansu, ne želeći ništa učiniti po tom pitanju - pojasnila nam je jučer mladićeva majka Radojka Mustedan.
Saznajemo da su iz škole pored Dejana bila isključena još trojica, četvorica učenika, a koji su nakon žalbe upućene Nastavničkom vijeću vračeni u školske klupe.
1. Loše društvo
Dejan je, kako je kazala, izvjesno vrijeme živio s ocem, koji se razbolio i umro. Veoma teško je podnio njegovu smrt, a još teže to što su mu polubrat i polusestra odmah nakon očeve sahrane prodali stan, a njega ostavili na ulici. Vratio se da živi kod majke, a više nikada niko od rodbine s očeve strane nije pitao za njega. Kada se upisao u srednju školu, jedan period je sve bilo uredu. Profesori su ga hvalili. Bio je miran mladić sve dok nije upao u loše društvo.
- Dejan je poslije shvatio da mladići u tu školu dolaze s pištoljima i noževima. Nije se mogao oduprijeti tim lošim momcima te je jedne prilike izboden nožem u školi. Ti mladići su ga tjerali da s njima puši i cigarete u kojima je vjerovatno bila marihuana, te je iz tih razloga jedno vrijeme odbijao ići u školu. Potom se razbolio pa sam ga stalno vodila kod doktora. Nakon toga, ponovo je krenuo u treći razred i tada su opet nastali problemi. Jednoga dana sam došla u školu na informacije i zatekla Dejana u modricama. Navodno su ga ti mladići napali i pretukli - ispričala nam je Radojka.
Nakon toga domaru u školi neko je ukrao kutiju keksa. Dejan je bio s tim momcima koje je domar napao i on mu se suprotstavio. Kada je domar krenuo prema njemu sa šrafcigerom u ruci, Dejan ga je udario, nakon čega je isključen iz škole. Radojka je, kako je kazala, pisala molbe direktoru i ostalima da mu daju još jednu priliku pošto je bio maturant koji se u principu ne isključuju iz škole, ali nikada nije dobila odgovor.
2. Zabranjena veza
Poslije toga se Dejan povukao u sebe. Ni s kim se nije družio, niti je izlazio, a ubrzo je raskinuo i vezu s djevojkom koju je veoma volio. Navodno su joj roditelji branili da bude s njim pošto je druge vjere.
- Patio je zbog toga. Povukao se u sebe, a pogotovo nekoliko dana prije nego što će počiniti samoubistvo. Vidjela sam na njemu da je u depresiji, ali nisam ni sanjala da bi tako nešto mogao uraditi. Tog jutra policija mi je javila na posao šta se desilo. U stanu je bio moj drugi sin s djevojkom. Oni su u to vrijeme spavali, a probudili su ih policajci i tek tada su shvatili šta se desilo. Želim samo pojasniti da je moj sin bio dobar mladić, poslušan i nikada nije pravio probleme. Teški momenti mu nisu dali da ide naprijed - kazala nam je potresena majka Radojka
- Urban B.
#6491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne zelim nikog osudjivati nit bilo sta al ova izjava dovoljno pokazuje na kako niskim granama nam je drustvo,vidjelo se da je momak u depresiji a niko nije pomogao,ovo je stvar gdje bi se svi trebali zamislit i pocet radit nesto po tom pitanjuPatio je zbog toga. Povukao se u sebe, a pogotovo nekoliko dana prije nego što će počiniti samoubistvo. Vidjela sam na njemu da je u depresiji, ali nisam ni sanjala da bi tako nešto mogao uraditi.
- Boom71
#6492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I vise nego dovoljno!Urban B. wrote:Ne zelim nikog osudjivati nit bilo sta al ova izjava dovoljno pokazuje na kako niskim granama nam je drustvo,vidjelo se da je momak u depresiji a niko nije pomogao,ovo je stvar gdje bi se svi trebali zamislit i pocet radit nesto po tom pitanjuPatio je zbog toga. Povukao se u sebe, a pogotovo nekoliko dana prije nego što će počiniti samoubistvo. Vidjela sam na njemu da je u depresiji, ali nisam ni sanjala da bi tako nešto mogao uraditi.
Halo,u Njemackoj se oko sporta,klubova,ma svega sto se oko njega vrti,ukljuceno 48% volontera!
O socijalnim ustanovama i sistemima pomoci mladim ljudima da i ne govorim.
-
Kukuruz_Barbe-q
#6493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Njemackoj
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jedan001 wrote: Navodno su joj roditelji branili da bude s njim pošto je druge vjere.
-
Kristijana
#6495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Treba familija zahtijevati ostavke ili neko sankcionisanje rukovodstva škole. Dečko je bio maturant, a ako su ostali izgrednici vraćeni u klupe zašto nije i on? Treba to malo istražiti i poduzeti nešto.
Neopisivo mi je žao tog momka, jer ga je previše nesreća snašlo u svega 18 godina i za većinu nije sam bio kriv.
Ovo je priča upozorenja roditeljima i ostalima da obrate pažnju na znake depresije ( povlačenje u sebe i izolacija, iznenadno loše ponašanje, jedan ili više uzastopnih stresnih događaja u životu - sve su to simptomi i okidači depresije ). Važno je da se grade bogomolje i tržni centri, a imamo li savjetovalište za mlade, imamo li telefonsku anonimnu psihološku pomoć, dobre pedagoge po školama koji sami detektiraju probleme? Jok.
Za Dejana je nažalost kasno.
A moglo se, da se htjelo, obratiti pažnju.
Neopisivo mi je žao tog momka, jer ga je previše nesreća snašlo u svega 18 godina i za većinu nije sam bio kriv.
Ovo je priča upozorenja roditeljima i ostalima da obrate pažnju na znake depresije ( povlačenje u sebe i izolacija, iznenadno loše ponašanje, jedan ili više uzastopnih stresnih događaja u životu - sve su to simptomi i okidači depresije ). Važno je da se grade bogomolje i tržni centri, a imamo li savjetovalište za mlade, imamo li telefonsku anonimnu psihološku pomoć, dobre pedagoge po školama koji sami detektiraju probleme? Jok.
Za Dejana je nažalost kasno.
- kokuz_sa
#6496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
lik je mlatno domara..mislis da ce neko u skoli primiti nekog ko je udario osoblje te skole?Kristijana wrote:Treba familija zahtijevati ostavke ili neko sankcionisanje rukovodstva škole. Dečko je bio maturant, a ako su ostali izgrednici vraćeni u klupe zašto nije i on? Treba to malo istražiti i poduzeti nešto.
Ovo je priča upozorenja roditeljima i ostalima da obrate pažnju na znake depresije ( povlačenje u sebe i izolacija, iznenadno loše ponašanje, jedan ili više uzastopnih stresnih događaja u životu - sve su to simptomi i okidači depresije ). Važno je da se grade bogomolje i tržni centri, a imamo li savjetovalište za mlade, imamo li telefonsku anonimnu psihološku pomoć, dobre pedagoge po školama koji sami detektiraju probleme? Jok.![]()
Za Dejana je nažalost kasno.![]()
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#6497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Opet "neshvaćeni umjetnici"...
Pa ionako su maloljetni delikventi slobodni da rade šta hoće, šta više treba da se čini za njih?
Kvragu, pišimo i Ukrajinskim vlastima da puste na slobodu onu dvojicu balavaca što pobiše onoliki narod...i oni su samo neshvaćena neiživljena mladež
Pa ionako su maloljetni delikventi slobodni da rade šta hoće, šta više treba da se čini za njih?
Kvragu, pišimo i Ukrajinskim vlastima da puste na slobodu onu dvojicu balavaca što pobiše onoliki narod...i oni su samo neshvaćena neiživljena mladež
- zvrcak
#6498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Izjava majke, dokazuje koliko u sustini nije bila zainteresovana za sina!!! ZNAS da ti sina "maltretiraju", PREDPOSTAVLJAS da pusi cigare u kojima ima marihuane, DRUZI se sa likovima koji nose pistolje, nozeve itd... I TI KAO MAJKA NISTA NE PODUZMES???
Ako su ga maltretirali, sto ga nisi prepisala u drugu skolu???
Ako su ga tjerali da se drogira, sto nisi prijavila muriji, pa ga prepisala u drugu skolu???
Ako su nosili utoke i nozeve , sto nisi prijavila muriji, pa ga prepisala u drugu skolu???
Nikog ne osudjujem, samo moji roditelji nebi postupili ovako!!!
Ako su ga maltretirali, sto ga nisi prepisala u drugu skolu???
Ako su ga tjerali da se drogira, sto nisi prijavila muriji, pa ga prepisala u drugu skolu???
Ako su nosili utoke i nozeve , sto nisi prijavila muriji, pa ga prepisala u drugu skolu???
Nikog ne osudjujem, samo moji roditelji nebi postupili ovako!!!
-
Kristijana
#6499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nisu svi dobri roditelji, to stoji. Ni priručnika nema za odgoj djece, a to je najteži posao na svijetu.
Međutim, ogromna je razlika između tinejdžera sa sitnim prestupima ( marihuana, šamar domaru ) i onog koji ubija nožem ili koji spali staricu. Ili čak onog koji naizgled ne radi ništa, a maltretira drugu djecu po školi, otima novac po dvorištu, tuče slabije... Očito je da je ovaj dečko bio u lošem društvu jer je ili s njima, ili protiv njih... Možda je samo gledao kako da preživi i uklopi se u tom zvjerinjaku zvanom srednja škola. Ne sjećate se kako su djeca okrutna i to ona fina djeca, mamine ćerkice i sinčići, s peticama? Takvi ismijavaju djecu s hendikepom, sirote, pa i one druge vjere. Malo im treba da nekog uzmu na zub. Znate kakve su škole, pogotovo danas, kad su djeci kriminalci i cajke idoli. Cijelo društvo u banani, premijeri pljačkaju narod sa sve kezom od uha do uha i po zakonu ( pa se izvuku sa Suda ), a još neformirana djeca treba da poštuju autoritet i plate kaznu! Ma dajte! Ne budimo licemjeri.
Mogli su ga našamarati za lekciju i neka ga u školi. Kud će bez škole, a završni razred? Ni na faks ni na posao! Ne mogu mu na osnovu jedne greške odrediti čitavu budućnost! Srbin, pa još bez škole, u SA? Zaposlio bi se on 2050. u gradu gdje ljudi s 2 fakulteta posla nemaju i gdje se posao dobija po imenu i stranci. Pa šta njemu i ostaje osim samoubistva? Takvi odbačeni često idu u krvave pohode po školi. On je sav svoj jad usmjerio na sebe. Pokazao je i samim samoubistvom da je kod njega u pitanju autodestrukcija a ne nasilje prema drugima. Zato je i bio zaslužio drugu šansu. Zato i postoji opcija ''pred isključenje''.
Što se marihuane tiče, ko od vas je nije probao? Ja nisam, ali vi momci ste skoro svi. Svašta ima po školama, puno je nepravdi... Moje društvo su proganjali jer smo se furali na Hare Krišne, slušali hevi metal, nosili dugu prljavu kosu i vodali se za ruke. I proglasilo nas narkomanima, čak i sektašima, samo tako, a ja u životu nisam ni cigaretu zapalila a čak i tada kao klinka sam znala da je to furka, zezamo se, učimo o svijetu, družimo se. I danas mi je smiješno kad se sjetim da je moje društvo bilo pametnije i moralnije od pola profesora. Licemjerje vlada školstvom, kao i svim ostalim.
Srednjoškolci upadaju u razne furke, eksperimentišu. To je normalan proces, samo se kod nas očekuje da smo svi ''normala''. Nikog nije briga šta se kući dešava. Nije, pobogu, isti tinejdžer iz funkcionalne i nefunkcionalne porodice! Dečko nije poštovao autoritet, domara, školske norme pa hajde, uništimo ga do kraja! Ko je bez grijeha u srednjoj, pa makar samo markirao ili pušio u wc-u ( nema razlike između običnog duhana i marihuane, ne zaista ), taj ili laže ili je imao strogog oca. Ovaj dečko je izgubio oca i toliko je dosta da i taj domar, da je čovjek, ustane i kaže: Ne dirajte malog. Pa ga zovne na kafu, pa da mu savjet. Tako se to radi, ljudski. Radi se ''specijalno a la Munižaba vaspitanje'' s takvim momcima.
Škola postoji zbog učenika, ne zbog profesora, direktora i domara. Pobogu, nije ošamario bespomoćnu djevojčicu ili vandalizovao groblje.
Međutim, ogromna je razlika između tinejdžera sa sitnim prestupima ( marihuana, šamar domaru ) i onog koji ubija nožem ili koji spali staricu. Ili čak onog koji naizgled ne radi ništa, a maltretira drugu djecu po školi, otima novac po dvorištu, tuče slabije... Očito je da je ovaj dečko bio u lošem društvu jer je ili s njima, ili protiv njih... Možda je samo gledao kako da preživi i uklopi se u tom zvjerinjaku zvanom srednja škola. Ne sjećate se kako su djeca okrutna i to ona fina djeca, mamine ćerkice i sinčići, s peticama? Takvi ismijavaju djecu s hendikepom, sirote, pa i one druge vjere. Malo im treba da nekog uzmu na zub. Znate kakve su škole, pogotovo danas, kad su djeci kriminalci i cajke idoli. Cijelo društvo u banani, premijeri pljačkaju narod sa sve kezom od uha do uha i po zakonu ( pa se izvuku sa Suda ), a još neformirana djeca treba da poštuju autoritet i plate kaznu! Ma dajte! Ne budimo licemjeri.
Mogli su ga našamarati za lekciju i neka ga u školi. Kud će bez škole, a završni razred? Ni na faks ni na posao! Ne mogu mu na osnovu jedne greške odrediti čitavu budućnost! Srbin, pa još bez škole, u SA? Zaposlio bi se on 2050. u gradu gdje ljudi s 2 fakulteta posla nemaju i gdje se posao dobija po imenu i stranci. Pa šta njemu i ostaje osim samoubistva? Takvi odbačeni često idu u krvave pohode po školi. On je sav svoj jad usmjerio na sebe. Pokazao je i samim samoubistvom da je kod njega u pitanju autodestrukcija a ne nasilje prema drugima. Zato je i bio zaslužio drugu šansu. Zato i postoji opcija ''pred isključenje''.
Što se marihuane tiče, ko od vas je nije probao? Ja nisam, ali vi momci ste skoro svi. Svašta ima po školama, puno je nepravdi... Moje društvo su proganjali jer smo se furali na Hare Krišne, slušali hevi metal, nosili dugu prljavu kosu i vodali se za ruke. I proglasilo nas narkomanima, čak i sektašima, samo tako, a ja u životu nisam ni cigaretu zapalila a čak i tada kao klinka sam znala da je to furka, zezamo se, učimo o svijetu, družimo se. I danas mi je smiješno kad se sjetim da je moje društvo bilo pametnije i moralnije od pola profesora. Licemjerje vlada školstvom, kao i svim ostalim.
Srednjoškolci upadaju u razne furke, eksperimentišu. To je normalan proces, samo se kod nas očekuje da smo svi ''normala''. Nikog nije briga šta se kući dešava. Nije, pobogu, isti tinejdžer iz funkcionalne i nefunkcionalne porodice! Dečko nije poštovao autoritet, domara, školske norme pa hajde, uništimo ga do kraja! Ko je bez grijeha u srednjoj, pa makar samo markirao ili pušio u wc-u ( nema razlike između običnog duhana i marihuane, ne zaista ), taj ili laže ili je imao strogog oca. Ovaj dečko je izgubio oca i toliko je dosta da i taj domar, da je čovjek, ustane i kaže: Ne dirajte malog. Pa ga zovne na kafu, pa da mu savjet. Tako se to radi, ljudski. Radi se ''specijalno a la Munižaba vaspitanje'' s takvim momcima.
Škola postoji zbog učenika, ne zbog profesora, direktora i domara. Pobogu, nije ošamario bespomoćnu djevojčicu ili vandalizovao groblje.
- ultima_palabra
#6500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mada vjerujem da je majka malo romantizirala priču, opet tužna sudbina u pm
Niko više nema ni vremena ni živaca za patnje drugoga... RIP Dejane