SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kokuz_sa

#5826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

cappy_tempo wrote:sto me ovo nervira kad stave incijale,a frajer tamo bombu bacio,rafalo,zapalio zgradu...a pobije se neko odma puno ime i prezime ide cak se i slike izrove doticnih...
a sta imas od punog imena i prezimena..eto Avaz objavio i ime i prezime samo je fulio ime LOL
simonese

#5827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by simonese »

kokuz_sa wrote:
cappy_tempo wrote:sto me ovo nervira kad stave incijale,a frajer tamo bombu bacio,rafalo,zapalio zgradu...a pobije se neko odma puno ime i prezime ide cak se i slike izrove doticnih...
a sta imas od punog imena i prezimena..eto Avaz objavio i ime i prezime samo je fulio ime LOL
nije bio sam,najmanje tri lika
cappy_tempo

#5828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ako su pogodili ime ali fulili prezime ima li kakve veze osveta za blizance ili sta vec? da me nebi napadali i slicno mozda znam ovog sto je pucao pa zato pitam,a i da mahala malo proradi :mrgreen:
blueblue

#5829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by blueblue »

Ko je sada Hari, neki novi lik? :run:
cappy_tempo

#5830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

blueblue wrote:Ko je sada Hari, neki novi lik? :run:
ako je to taj kojeg ja znam onda nije bas novi,al pasino folovi inace frajer ima muda da kazem i nije neki debil sto se tog mangupisanja tice. znam da ce ovo mozda pogresno zvucati ali red je da se svi akteri predstave :D
vratnik

#5831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vratnik »

dr.gog wrote:
simonese wrote: mislim da je bio obracun lokalnih dilercica u koji je murija uletila
Nije.
:-?
novi.dan.nova.nafaka

#5832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

maxell_sarajevo wrote:Hocemo smjenu gradonacelnika.Ocito je kako je SDP na vlasti da kriminal u Sarajevu cvjeta kao nikad prije.
Sva sreca da je policija blagovremeno reagovala i uhvatilo ovog lika i dobro je sto nije bilo vise povrijeđenih.
;-)
blueblue

#5833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by blueblue »

Izvori ** No links ** PORTALA bliski istražiteljima Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji rade na ovom slučaju, sumnjaju da je večerašnja pucnjava povezana sa napadom na Marija Tomasa prije nekoliko dana, te da se radi o obračunu dvije bande. Policajac je ranjen savim slučajno, jer je počinitelj, navodno, pomislio da mu je organizirana 'sačekuša'.
mrtva kokoš

#5834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

cappy_tempo wrote:
blueblue wrote:Ko je sada Hari, neki novi lik? :run:
ako je to taj kojeg ja znam onda nije bas novi,al pasino folovi inace frajer ima muda da kazem i nije neki debil sto se tog mangupisanja tice. znam da ce ovo mozda pogresno zvucati ali red je da se svi akteri predstave :D
EDIT: to je taj na koga sam i mislio... samo su pogrijesili prezime nije M......, vec N......
Last edited by mrtva kokoš on 16/12/2010 21:04, edited 1 time in total.
cappy_tempo

#5835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

znaci ne nose se vise pistolji,nozevi u grad nego kalas u dzep i lagano na kaficu :lol:
samo_ovaj_put

#5836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

Krsis pravila foruma.
Primiri!

koje je pravilo i koji je moderator to?
Last edited by samo_ovaj_put on 16/12/2010 21:16, edited 1 time in total.
shuriken

#5837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shuriken »

maxell_sarajevo wrote:Hocemo smjenu gradonacelnika.Ocito je kako je SDP na vlasti da kriminal u Sarajevu cvjeta kao nikad prije.
Sva sreca da je policija blagovremeno reagovala i uhvatilo ovog lika i dobro je sto nije bilo vise povrijeđenih.

želiš reći vrijeme je da se gradonačelnik unaprijedi kao što se Semihu unaprijedilo?
nema potrebe, čovjek je već bio federalni premijer.
a i nije utekao nakon pucnjave u Dubai
hotazmaj

#5838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

blueblue wrote:Izvori ** No links ** PORTALA bliski istražiteljima Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji rade na ovom slučaju, sumnjaju da je večerašnja pucnjava povezana sa napadom na Marija Tomasa prije nekoliko dana, te da se radi o obračunu dvije bande. Policajac je ranjen savim slučajno, jer je počinitelj, navodno, pomislio da mu je organizirana 'sačekuša'.
:-) amblivbl :lol:
cappy_tempo

#5839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ovo lahnuli na kafu po evropi ili raji postalo svejedno sto se rafala po gradu? :D
VeDooo1gim

#5840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VeDooo1gim »

Pancir,sljem,i umjesto golfa petice,audija, transporter :)
valterbranisarajevo

#5841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

MUP Kantona Sarajevo ima dva projekta koji bi sigurno poboljšali sigurnost građana Sarajeva.

Prvi projekt je tzv jedinica za specijalističku podršku (u suštini još jedna specijalna jedinica) koja bi bila obučena za najrizičnije policijske akcije. Jedinica je formirana i tada su dobili obećanje svih nivoa vlasti da će pomoći u njezinom opremanju. Nažalost po dobrom starom običaju kada je trebalo preći sa riječi na djelo i zavući ruku u džep svi uglavnom šute..

Drugi projekt je tzv kvartovska policija koja bi omogućila prisustvo policajca na teritoriji jednog naselja tokom čitavog dana (otprilike jedan kvartovski policajac na 2.000 stanovnika), što bi uz ostale vidove prisustva policije (patrole, pozornike i sl.) sigurno poboljšalo sigurnost građana. Ovaj projekt veoma uspješno funkcioniše u većini država u okruženju..

Nažalost danas čitam da je kanton izdvojio 4 miliona KM za izgradnju najsavremenije mrtvačnice na Barama. Ne kažem da i taj projekt nije human, ali u situaciji kada je bezbjednosna situacija u gradu kakva jeste, treba prvo osigurati žive građane ovog grada... :oops:

Sa 4 miliona KM veliki dio ovih policijskih projekata bi sigurno bio realizovan...
Sir_Lancelot

#5842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sir_Lancelot »

Kada je toliki mangup, što baci kalašnjikov. Moglo je neko djete da ga nađe... Baš je neozbiljan, ali ono baš jarane...
ja.neron

#5843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ja.neron »

shuriken wrote:

želiš reći vrijeme je da se gradonačelnik unaprijedi kao što se Semihu unaprijedilo?
nema potrebe, čovjek je već bio federalni premijer.
a i nije utekao nakon pucnjave u Dubai
jer je bio pijan :D
cek

#5844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cek »

Kreten :-?
Vragolan

#5845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Sir_Lancelot wrote:Kada je toliki mangup, što baci kalašnjikov. Moglo je neko djete da ga nađe... Baš je neozbiljan, ali ono baš jarane...
jest vala bas, jos pucao na policiju, fakat je neozbiljan ocam
Creasy

#5846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Mali magarac sa Alipasina je zavrsio karijeru. Mislim da bi mu jedno 12 god. u Zenici bilo sasvim dovoljno da razmisli sta je uradio, a nadam se i vise...
Vragolan

#5847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Creasy wrote:Mali magarac sa Alipasina je zavrsio karijeru. Mislim da bi mu jedno 12 god. u Zenici bilo sasvim dovoljno da razmisli sta je uradio, a nadam se i vise...
dolazi im novi junfer :D
photo

#5848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by photo »

ono sto ne kontam zasto policija nije "na vatru uzvratila vatrom?" Imali su svako i zakonsko (na napad se moze uzvratiti silom koja je primjenjena prema onome ko uzvraca - neko puca na tebe i ti mozes pucati na njega i to se zakonski tumaci kao nuzna odbrana) i pravo po sluzbenoj duznosti (policijski sluzbenik ima pravo i obavezu da stiti svoj i zivot gradjana i tom prilikom upotrijebi silu primjerenu kako bi se sprijecilo daljnje ugrozavanje zivota - ukratko, da pucaju na njega)

Da jesu, sumnjam da bi bilo ko ikada vise pokusao da puca na policiju jer bi znao da bi ovi uradili isto.

fakat ne kontam sto oni nisu pucali na njega.
frngla

#5849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by frngla »

na vatru vatrom na skenderiji, ako hari nije razmisljao drotovi bar jesu :) pa nije svadba majka mu stara, da svi pucaju...
Vragolan

#5850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

photo wrote:ono sto ne kontam zasto policija nije "na vatru uzvratila vatrom?" Imali su svako i zakonsko (na napad se moze uzvratiti silom koja je primjenjena prema onome ko uzvraca - neko puca na tebe i ti mozes pucati na njega i to se zakonski tumaci kao nuzna odbrana) i pravo po sluzbenoj duznosti (policijski sluzbenik ima pravo i obavezu da stiti svoj i zivot gradjana i tom prilikom upotrijebi silu primjerenu kako bi se sprijecilo daljnje ugrozavanje zivota - ukratko, da pucaju na njega)

Da jesu, sumnjam da bi bilo ko ikada vise pokusao da puca na policiju jer bi znao da bi ovi uradili isto.

fakat ne kontam sto oni nisu pucali na njega.
jeste ako je ovaj prvi pucao sto i jeste, ali ja mislim da tu ima jedna zackoljica, policajac mora biti 100% siguran da ce ga pogoditi ili nesta slicno ne mogu se sjetiti, i ovdje policije pa ce to malo bolje objasniti
a valja kasnije pravdati taj metak, pa izvjestaje pisati pa unutarnja kontrola itd itd

a mozda su i pokusali da pucaju, ali ako je lik bjezao postoji mogucnost da bi pogodili neduznog prolaznika mozda je bio daleko za "siguran" podgodak
Locked