SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
karanana

#5151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

i ja cuh
erni3

#5152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by erni3 »

maxell_sarajevo wrote:Nesto puce na Cengic Vili :shock:
Tata se malo igra rata
mahalas505

#5153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

Cafe Camargue wrote: to što se poslije desilo je smiješno i neozbiljno, da ne kažem za osudu
ali
za mene je ovdje puno ružnije to što ti nisi, uprkos uredno datom žmigavcu i popodnevnoj gužvi, htio pustiti drugog vozača da se ubaci u tvoju traku
nisi pokazao nikakvu solidarnost i razumjevanje
al si došao da si tobože požališ
Bože sačuvaj

neki dan se ona žali što ju je policija kaznila jer je vozila jednosmjernom ulicom u suprotnom pravcu, sad ovaj s ovim "slučajem"... pa nije ni čudo što raja ginu svaki dan... kad se ovako namjere junak na junaka, pucaju tvrdoglave glave ko u horroru...
Posebno kad junak kaze nema veze moze se ponekad preticati na punoj, posebno kad je neka krivina u blizni. Fakat su ti nekad komentari nigdje veze.
Cholina_Lokica

#5154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

ranger wrote:jest off topic al evo napisat cu...
u gradu svakakvih vozaca ima, to svi znaju, al ovo sto se meni desilo neki dan je necuveno.
vozimo se u popodnevnoj guzvi normala oko 60km/h, ja u krajnjoj lijevoj traci ispred mene auto, izmedju nas razmak mozda 2 metra. u srednjoj traci pored mene zeleni BMW 3 lagano ubrzava, hladno daje lijevi zmigavac i na mene, ja vidim sta se desava i ne posustajem, drzim se svoje trrake i lagano bjezim lijevo, vidi i on mene, i trza volanom na mene ko biva da popustim, al i ja ne popustam. da nije zalosno bilo bi smijesno, lik me trza isto ko na formuli 1, al ja i dalje ne popustam dok jednom lola onako rijesen da me udari nije odlucno smotao lijevo u moju traku i ja uz histericno sviranje prikocim i propustim ga, da me ne udari.
auto nije bilo moje a i bio sam sam al da nije tako bilo, nisam siguran kako bi zavrsilo... :x :x
haman pa svakodnevna situacija...
jeste bezobrazno, ali, po zakonu da je bilo sta bilo ti bi bio kriv, jer kad neko upali zmigavac da se prestroji, obavezan si ga pustiti, i da je murija tu bila, mogli su tebe komotno kazniti, jer si ti napravio prekrsaj :D
amortizer

#5155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amortizer »

Dile wrote:
u gradu svakakvih vozaca ima, to svi znaju, al ovo sto se meni desilo neki dan je necuveno.
vozimo se u popodnevnoj guzvi normala oko 60km/h, ja u krajnjoj lijevoj traci ispred mene auto, izmedju nas razmak mozda 2 metra. u srednjoj traci pored mene zeleni BMW 3 lagano ubrzava, hladno daje lijevi zmigavac i na mene, ja vidim sta se desava i ne posustajem, drzim se svoje trrake i lagano bjezim lijevo, vidi i on mene, i trza volanom na mene ko biva da popustim, al i ja ne popustam. da nije zalosno bilo bi smijesno, lik me trza isto ko na formuli 1, al ja i dalje ne popustam dok jednom lola onako rijesen da me udari nije odlucno smotao lijevo u moju traku i ja uz histericno sviranje prikocim i propustim ga, da me ne udari.
auto nije bilo moje a i bio sam sam al da nije tako bilo, nisam siguran kako bi zavrsilo... :x :x
jeste bezobrazno, ali, po zakonu da je bilo sta bilo ti bi bio kriv, jer kad neko upali zmigavac da se prestroji, obavezan si ga pustiti, i da je murija tu bila, mogli su tebe komotno kazniti, jer si ti napravio prekrsaj :D
:D Gdje to?
Sarkazam, ali ima dosta pilota koji ce shvatiti to upravo tako, pa da ponovimo:
Covjek (@ranger) ne mijenja pravac kretanja i nije duzan nikoga da "pusti". Da je tako, svi bi se uvaljivali k'o kamikaze, sa upaljenim "zmigovalecem", naravno. :thumbup:
Qler

#5156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Trebao si se samo jos malo pribliziti tom ispred sebe. Pa nek' se onda uvaljuje.

Nisam jednom natjerao "trkace" i taxiste na sine kod masinske skole. Ja budala idem desnom trakom, a oni pametni onom izlivnom, prema stanici, pa se uvaljuju na kraju. Nedam im nikad da mi se uvale, samo po gasu. Jednog sam ML-a na trotoar natjerao kod ambasade. Ispadam ja i jos 100 ljudi kreteni sto postujemo zakon, a eto on pametan, pa nasao da se uvaljuje...
djes_ba

#5157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by djes_ba »

E pazi giganta
Brucošijada na Ekonomiji bila je pun pogodak
http://www.sarajevo-x.com/showtime/clanak/101011018
i predzadnja slika dosao covjek na brocusijadu sa utokom da se provede
Last edited by djes_ba on 11/10/2010 15:56, edited 2 times in total.
Cafe Camargue

#5158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

Qler wrote:Trebao si se samo jos malo pribliziti tom ispred sebe. Pa nek' se onda uvaljuje.

Nisam jednom natjerao "trkace" i taxiste na sine kod masinske skole. Ja budala idem desnom trakom, a oni pametni onom izlivnom, prema stanici, pa se uvaljuju na kraju. Nedam im nikad da mi se uvale, samo po gasu. Jednog sam ML-a na trotoar natjerao kod ambasade. Ispadam ja i jos 100 ljudi kreteni sto postujemo zakon, a eto on pametan, pa nasao da se uvaljuje...
ta dva slučaja se ne mogu porediti
jer jedno je kad se neko "uvaljuje" preko pune (dakle, krši zakon), a drugo kad mjenja traku na saobraćajnici sa više traka u istom smjeru, gdje su sve isprekidane, gdje je to zakonom dozvoljeno
holowey

#5159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

[quote="djes_ba"]E pazi giganta
i predzadnja slika doso covjek na brocusijadu sa utokom da se provede
aaaaaaaa drzave i govana

sve brucos do brucosa :-)
dosli ba da ganjaju puterice, pa morao delegat pokazati da ima veliku...utoku... :lol:
shin

#5160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shin »

Vidi torbicanera :lol:
Miki123

#5161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Miki123 »

holowey wrote:
djes_ba wrote:E pazi giganta
i predzadnja slika doso covjek na brocusijadu sa utokom da se provede
aaaaaaaa drzave i govana

sve brucos do brucosa :-)
dosli ba da ganjaju puterice, pa morao delegat pokazati da ima veliku...utoku... :lol:
Ne kontam. Ne mora značiti da mu je ovo gan :)
karanana

#5162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

ne kazem da nije, ali ni meni ova slika i ovaj "prelom" torbice ne govori da je to gun.
JThomas

#5163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

ma ne mora ovo biti utoka. nego pogledajte ih, k'o klonovi njih četvorica :lol:
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#5164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by UltrasNaBaterije »

ma garant je dezodorans :lol: :lol:

i vi ste naivni
skuhlo

#5165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skuhlo »

Dile wrote:
Moje lično iskustvo (sa policijom) govori upravo suprotno: išli iza mene i snimali me; uhvatili me na 84 km/h = 50 KM + prestrojavanje (sa upaljenim žmigavcem) pri kojem sam oduzeo prvenstvo autu koje je išlo svojom trakom = 100 KM. I normalno da onaj koji se drži svoje trake ima prednost i nije dužan nikoga propustiti, pod ne znam kakvim uslovima (upravo suprotno).
Haris.ba

#5166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Haris.ba »

Danas sam imao sadržajan dan. Na Koševu iz čista mira golf 2(a koji drugi) spucao u banderu. Malo mokra cesta bila uz desni rub. Izgleda da su mu nove gume bile na autu. :-D Haj može se svakome desiti. Vjerovatno naglo ulazio u krivinu I nije nikoga ugrozio, na trotoaru nafaka da nije bilo nikoga.
A na Stupu lik profesionalnom bajkeru(ima one tajice, fluoroscentni prsluk...) maznu biciklo. Biciklista prislonio bic uz ulaz radnje(mislio neće niko, pa nije ga zavezao lancom). Za 10 sekundi iskoči(nemam blage veze odakle) lik i nonšalantno naštima jaknu i zatvori je, i hop na bic. Trči biciklista za njim, al vjerovatno džaba. Vjerovatno će ga talnuti za stoju, a bic košta više od milju.
Miki123

#5167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Miki123 »

Haris.ba wrote: A na Stupu lik profesionalnom bajkeru(ima one tajice, fluoroscentni prsluk...) maznu biciklo. Biciklista prislonio bic uz ulaz radnje(mislio neće niko, pa nije ga zavezao lancom). Za 10 sekundi iskoči(nemam blage veze odakle) lik i nonšalantno naštima jaknu i zatvori je, i hop na bic. Trči biciklista za njim, al vjerovatno džaba. Vjerovatno će ga talnuti za stoju, a bic košta više od milju.

:lol: :lol: :lol: ovo smijeh od žalosti
ssmmiilleeyy

#5168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

Ljudi ostave upaljeno auto i odu do granapa ili trafike

Hadžo uskoči i vozi kao da je njegovo :D

:thumbup:

Enjoy Bosnia and Herzegovina
terra_incognita

#5169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Šta se dešava na potezu Baščaršija-Katedrala ?
erni3

#5170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by erni3 »

terra_incognita wrote:Šta se dešava na potezu Baščaršija-Katedrala ?
Izlozba pasa :lol: :lol: :lol:
terra_incognita

#5171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Zar već :D i što na tramvajskim šinama :)
burek_in_space

#5172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

terra_incognita wrote:Šta se dešava na potezu Baščaršija-Katedrala ?
Nemam pojma, ali mozhda ima neke veze sa Hillary?!
van Basten

#5173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by van Basten »

valjda tramvajska šina negdje pukla, pa tramvaji samo do stanice voze :-)
cigara

#5174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cigara »

pun grad ameba ko ti, zato i nema druge nego na silu se uvaljivati, bez toga bi pola auta na raskrsnici ostalo
zalis se na frajera koji je bolji vozac od tebe, u pocetku ti fino dao zmigavac, ubrzo i trzo da ga primjetis i prikocis, ti shumaher pomislio "vidi papka uvaljuje mi se" a da nisi pri tome pomislio da mozda mora u tvoju traku skrenuti, a ne zato sto hoce, gori si od one zene sto se zali da ju je murija zapisala jer je isla jednosmernom u pogresnom smjeru
ja uvijek pustam druge da prodju ako je takva guzva da ne mogu iza mene se uvaliti u traku bez da usporavaju drugu traku, par auta dodatnih ispred ne znaci nista
cute poison

#5175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

[quote="djes_ba"]E pazi giganta
i predzadnja slika dosao covjek na brocusijadu sa utokom da se provede

Ma nije ovo vidjelo pistolja ba :)
al' oni mi bas na brucose lice :D
Locked