SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hendrix

#4151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hendrix »

Što se tiče generalno kulture vožnje i obzira prema sigurnosti, provozajte se magistralom M17 do Zenice i malo dalje, poslije autoputa, garantujem da ćete makar jednom izbjeći sudar sa budalom koja pretiče vama u susret i ide u makaze, a možda i zatreba prikočiti jer vam lik sa lijeve strane ulijeće jer ne može da prestigne i onog ispred vas ali ga je svejedno nagario pa šta bude, a možda vas i u tunelu preteknu, to je isto cool pravo.
Bakir1

#4152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bakir1 »

@hendrix koji su to tuneli do zenice :?:
M17 je iskustvo vise u zivotu ali je dovoljno sirok pa je do sada oprastao puno vise pogibija,najlosiji je dio i najnesigurniji poslije plavog mosta iza kaknja,tople vode,i prije lasve
ranger

#4153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

S obzirom da sam znao poginulu djevojku, i nju i saputnicu koja je ostala ziva, reci cu vam samo da je Almina zrtva u pravom smislu te rijeci. Drugarica je tu bila glavna. Naravno ni ona nije zeljela da se ovako nesto desi. Kao i 90% cura u sarajevu pale su na sjaj audija koji im je kasnije dosao glave. Jednostavno sve je slijed sudbine i odsustva zdravog razuma majmuna sa bjesnim autom. Ruzni su ovi postovi o maci kojoj u 3 ujutro zvoni tel. Nije ona bila nikakva maca, niti uopce profil djevojke kakva se ovdje zamislja. Danas sam bio na dzenazi, sta reci... tuga i zalost...
fixer

#4154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

ranger wrote:S obzirom da sam znao poginulu djevojku, i nju i saputnicu koja je ostala ziva, reci cu vam samo da je Almina zrtva u pravom smislu te rijeci. Drugarica je tu bila glavna. Naravno ni ona nije zeljela da se ovako nesto desi. Kao i 90% cura u sarajevu pale su na sjaj audija koji im je kasnije dosao glave. Jednostavno sve je slijed sudbine i odsustva zdravog razuma majmuna sa bjesnim autom. Ruzni su ovi postovi o maci kojoj u 3 ujutro zvoni tel. Nije ona bila nikakva maca, niti uopce profil djevojke kakva se ovdje zamislja. Danas sam bio na dzenazi, sta reci... tuga i zalost...
Za ovu nesrecu je kriv grandovski mentalitet.
bullmastiff

#4155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bullmastiff »

fixer wrote:
ranger wrote:S obzirom da sam znao poginulu djevojku, i nju i saputnicu koja je ostala ziva, reci cu vam samo da je Almina zrtva u pravom smislu te rijeci. Drugarica je tu bila glavna. Naravno ni ona nije zeljela da se ovako nesto desi. Kao i 90% cura u sarajevu pale su na sjaj audija koji im je kasnije dosao glave. Jednostavno sve je slijed sudbine i odsustva zdravog razuma majmuna sa bjesnim autom. Ruzni su ovi postovi o maci kojoj u 3 ujutro zvoni tel. Nije ona bila nikakva maca, niti uopce profil djevojke kakva se ovdje zamislja. Danas sam bio na dzenazi, sta reci... tuga i zalost...
Za ovu nesrecu je kriv grandovski mentalitet.
dobrim dijelmo novokmponovana kultura..koja mozgove ispira ljudima..

al evo gledam profile cure na FB i vidim da vise bila rokerski orjentisana..vjerovatno je ta druga grandovka

ima i druga djevojka profil..ona vec malo zajebanije izgleda....
fixer

#4156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

S obzirom na ovu cinjenicu, ovaj slucaj je dvostruka zalost. Zaliti mozemo pojedince koji su suicidalno neodgovorni, i zene koje takvi isti privlace.
smijesni_ste

#4157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smijesni_ste »

Pa šta je vama ljudi...ovo je stvarno previše...djevojka je sahranjena danas, a ovaj se raspisao samo tako :? :?

Hoćete li konačno prestati pisati o djevojci kao da ste je znali 100 godina, a u stvari pojma nemate ni ko je ni šta je itd, a pogotovo šta je bilo te noći..... :?

Pa bar ste se mogli danas suzdržati komentara..... :cry:
vaca

#4158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vaca »

smijesni_ste wrote:Pa šta je vama ljudi...ovo je stvarno previše...djevojka je sahranjena danas, a ovaj se raspisao samo tako :? :?

Hoćete li konačno prestati pisati o djevojci kao da ste je znali 100 godina, a u stvari pojma nemate ni ko je ni šta je itd, a pogotovo šta je bilo te noći..... :?

Pa bar ste se mogli danas suzdržati komentara..... :cry:
metar_drva

#4159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by metar_drva »

Jedan001 wrote:garant je razgovor prije toga bio u ovom duhu osoba A (+) osoba B (*) :shock: jadno sto je ovakav razgovor u 80% slucajeva medju djevojkama :-) :-)

******* MMMMMMMM..........veceras prestiz i seka aleksic.................i alkohol......bice ludnicaaaaaaa....................
vor 57 Minuten · Kommentieren · Gefällt mir

+++++++ ....pazi sta oblacis,alkohol moze da uradi svasta:)))Cim se spremim stizem ti....MMMM,treba mi nesto medeno:)))
vor 45 Minuten · Gefällt mir

******** mmmmmmm.............medeno,pa onaj mali iz cuprije?m?moze?hiihihihihihi.........a oblacimo se.....kratko bwe....hihiihihih
vor 44 Minuten · Gefällt mir

********* ahahhahahah............zasto?neces ono medeno iz cuprije?m?
vor 39 Minuten · Gefällt mir

+++++++++ ne pravi se blesava....to mi dwug bwe:)))
vor 39 Minuten · Gefällt mir

********* pa da......drug iz srednje skole...ahahhahahahhahahah...........vojim te punoooooooooo
vor 38 Minuten · Gefällt mir

+++++++++ boze,boze sta tebi sve nece da pada na pamet
vor 35 Minuten · Gefällt mir

********** e kad bi znala..............ahahha........salim se bweee............idi se spremaj cekam te.........jubim teeeeeeeeeeee
vor 35 Minuten · Gefällt mir

+++++++++++ krecem.....napicu te veceras samo da znas:)))Hahahahahaaaaaa....jedva cekam!
vor 33 Minuten · Gefällt mir

************ e bwe budi dobra,nemoj ja tebe da napijem...ma oba dve ce da pijemooooooooo..............
vor 32 Minuten · Gefällt mir
wtf, koji je tvoj problem? :shock:
fixer

#4160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Ja ne znam cemu ovo snebivanje. Pa svaki covjek ima nekog ko za njim zali. Barem kad sam ja u pitanju, ja ove pojedince ne krivim direktno. Ja sam stvari postavio malo uopcenije.
Muskarac obicno ima jednostavne ciljeve - privuci paznju zena. Zene obicno odredjuju nacin. Apsolutno me nervira sto svake godine neko mora da plati zivotom u toj igri paunova. Pa uvijek je bilo neodgovornih pojedinaca, ali danas neodgovorni pojedinac moze dobiti u ruke daleko ubojitiju stvar.
high_volume

#4161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by high_volume »

metar_drva wrote:
Jedan001 wrote:garant je razgovor prije toga bio u ovom duhu ...
wtf, koji je tvoj problem? :shock:

Prijavio sam sinoć ovaj post kao degutantan i uvredljiv, najprije za porodicu nedužne mlade žrtve; idiotiziran i krajnje neukusan.
Bila je ovdje aktivna moderatorica @Shoshana... i ništa. Da je bar obrisala post :(
campa_xxx

#4162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

Cujete li vi koliko papci pucaju veceras po gradu?? Valjda svadbe i to... :roll: :x Kad god cujem ovo sjetim se onog malog djecaka sto ga je pogodio zalutali metak dok se igrao u dvoristu :( Pa razmisljaju li ovi sto "slave" da taj metak MORA negdje pasti? :x
minjonja

#4163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

campa_xxx wrote:Cujete li vi koliko papci pucaju veceras po gradu?? Valjda svadbe i to... :roll: :x Kad god cujem ovo sjetim se onog malog djecaka sto ga je pogodio zalutali metak dok se igrao u dvoristu :( Pa razmisljaju li ovi sto "slave" da taj metak MORA negdje pasti? :x
sjecam se kad sam imala deset godina da sam bila na nekoj svadbi. neki lola poceo pucati iz pistolja 2 metra preda mnom u pod. ja ne znam koji mentalni sklop moras imati da ti se to svidja, pogotovo kod nas u bosni gdje su hiljade ljudi ginuli od tih govana, da prostite. ja bih zabranila uopste da iko ima bilo kakvo oruzje. kod koga se nadje, pravac zatvor. nema cile mile. ako hoces da branis od lopova i dzeparosa, imas onaj pendrek i sprej.
bizarne su mi i one plasticne igracke u obliku puske i pistolja. ko to svom djetetu kupuje? treba da mu bude od malih nogu zabavno da puca? meni da dodje neko na svadbu da puca, iste sekunde bih zvala policiju da ih hapse.
Pacificgirl

#4164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pacificgirl »

campa_xxx wrote:Cujete li vi koliko papci pucaju veceras po gradu?? Valjda svadbe i to... :roll: :x Kad god cujem ovo sjetim se onog malog djecaka sto ga je pogodio zalutali metak dok se igrao u dvoristu :( Pa razmisljaju li ovi sto "slave" da taj metak MORA negdje pasti? :x
Da nisi i ti čuo ovaj SFF vatromet?? :-D
plejka2

#4165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Cujem da prze na Hrasnom brdu :D
cappy_tempo

#4166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ja prosle subote na pofalicima stojim kad iz pravca huma zacu se fin rafal i to 2-3 puta,a raja ono niko nista kao "hajd boga ti sta fali"
plejka2

#4167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Oguglala raja samo ovi cobani sto pucaju nasumice treba njih zarafalat.Ko da ne mozes obiljezit svadbu bez tih gluposti.Seljacka posla..
campa_xxx

#4168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

Pacificgirl wrote:
Ma ne :lol: ...stvarno pucaju idioti :roll:
Pacificgirl

#4169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pacificgirl »

campa_xxx wrote:
Pacificgirl wrote:
Ma ne :lol: ...stvarno pucaju idioti :roll:
Ima tema na forumu o Čolinom vatrometu oko 1, svi se prestravili, možda je onda to...
zateznistub

#4170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Juri i terenom i cestama

tako se to radi...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

31. Jul. 2010. 23:27 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Jedan001

30 dana
vozač

#4172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vozač »

94, sjedim sa rajom, otoka, mir, tišina, zavučeni 100 %, nigdje ni pomena o mogućoj vidljivosti sa agresorskih položaja, rupa, ništa se nije čulo, kad odjednom zviz metak u kanister pored mojih nogu, voda iscuri ko u crtanim filmovima, srećom probušio ga je na pola, pa je nešto H2O i ostalo u njemu,

poenta je da metak mora negdje pasti, samo je pitanje trenutka kad će opet neko nedužan stradati
IDIOTI, ŠTA DRUGO REĆI
Gasho

#4173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gasho »

Ovo je katastrofa svih katastrofa. presli smo granicu sigurnosti iz koje nema povratka bez drakonskih mjera, koje na zalost nikad nece moci biti uvedene zbog objektivnih okolnosti.
- Svako prekoracenje brzine preko 100km/h u gradu - hitno zaustavljanje, pucanje u oba koljena vozacu, zapljena i unistavanje automobila po hitnom postupku. U gusto naseljenom mjestu, voziti preko 100km/h je pokusaj masovnog ubistva.
- Svaki namjerno izazvan incident (u situacijama koje su ocito takve), kao npr. fizicki napad na neduznog gradjanina. razbijanje tudje imovine bez posebnog povoda... sve radnje objesnih pojedinaca koji to rade bez posebnog povoda - hapsenje i egzikucija streljanjem po kratkom postupku bez prava na pokop ili bilo kakvu ceremoniju oprastanja od pokojnika. Ti ljudi nisu ljudi nego otpad koji se slucajno nasao na ovom svijetu da normalnim zagorcavaju zivot.
- svaka vrsta objesnog ponasanja, bez fizickih napada na druge i unistavanja imovine (kad krelac recimo udje u prodavnicu bez "dobar dan" ili javni prijevoz i pocne vikati i svojim ponasanjem unositi nemir kod drugih prisutnih - hapsenje i teski fizicki rad 3 mjeseca na dionici nekog autoputa - bilo bi ja mislim nekoliko hiljada pari ruku da tucaju kamen po citav dan
Nasem drustvu je hitno potrebna dobra tiranija za rehabilitaciju kulturne svijesti. Inace, svaki ulazak u javnu instituciju, pordavnicu i sl. bez dobar dan i dovidjenja kazniti ne manje od 500KM. Postali smo uzasno nekulturna, primitivna i prostacka nacija. popovi, imami, svecenici... puni ih mediji, a nikad primitivniji nismo bili. treba vratiti hladnu i tvrdu cizmu: vrlo brzo bi primitivni narod dosao pameti i postao mirniji, kulturni i civiliziraniji nego u centru Beca. Ostar, nemilosrdan i krut zakon za SVE, od prosjaka do ministra i tajkuna. U prva dva mjeseca streljali bi izmedju 2000 i 5000 ljudi, pohapsili izmedju 15000 i 20000. Poslije toga, ostali bi zivjeli u izuzetnom skladu i harmoniji, i poneki idiot spreman da napravi incident iz vlastite objesti popio bi metak i to je to. I djeca bi bezbrizno isla u skole, prelazila cestu. vrlo brzo naucili reci dobar dan, dovidjenja, starijima "ljubim ruke" i sl. kao nekad u "doba mraka bez ljudskih prava". Ljudi bi sporove rjesavali razgovorom ili u institucijama predvidjenim za takve stvari. Prvi ko ponudi ovakav program, svim srcem glasam za njega!
high_volume

#4174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by high_volume »

Gasho wrote:Ovo je katastrofa svih katastrofa...

- Svako prekoracenje brzine preko 100km/h u gradu - pucanje u oba koljena vozacu..
- Svaki namjerno izazvan incident - egzikucija streljanjem po kratkom postupku bez prava na pokop
- svaka vrsta objesnog ponasanja - hapsenje i teski fizicki rad 3 mjeseca

... Prvi ko ponudi ovakav program, svim srcem glasam za njega!

A srca imaš? :lol: :lol: :lol:
vjesticanametli

#4175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

Gasho wrote:Ostar, nemilosrdan i krut za SVE, od prosjaka do ministra i tajkuna.
:lol:
Locked