SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#4126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Prijavih se na forum samo zbog ove teme.
Nemogu da vjerujem da, kao prvo, neko moze sebi dozvoliti toliku kolicinu nehata (da se drugacije ne izrazim) i voziti preko 200 km/h po ulicama grada. Drugo ne svatam roditelje koji mogu nekome sa 25 godina dati u ruke automobil takve snage. I da je sa 18 godina starosti polozio vozacki ispit to je samo 6 godina iskustva sto je premalo za onako jako vozilo. Sto se tice komentara o djevojci koja je bila sa njim u autu nemam rijeci. Da li je mogla predpostaviti da ce joj se to desiti, vjerovatno ne. Sto se tice tuce na đenazi, to je dno dna nase kulture, ponasanja i postovanja mrtvih/rahmetlija. Isti osjecaj i prema ono dvoje koje su dozvolili psima kupanje u fontani koja je dio spomenika poginuloj djeci Sarajeva.
Bluemore

#4127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bluemore »

vozač wrote:
karanana wrote:zna li neko detalje i razloge tuce na dzenazi?
jesu dvije razlicite dzenaze ili ista dzenaza?
valjda je ovaj jedan noć prije pao na kladionici, a ovaj drugi ga podjebavo na dženazi, doduše popio je dvije bezalkoholne prije nego što su otklanjali, to može, reko reis,

a možda i da se ljudi malo isprazne prije "mubarek dana"

i onda me neko pita "šta to ti glumiš, nikad te u džamiji" fuuuuuuuuuuj

neki dan gledam mladu, pokrila se, a na suknji izrezi sa obje strane, pukli bataci, samo se okreću za njom :-)
sinoć opet nindja kornjaca nekakva, u fordu, em je zamotana sa svih strana, em nosi naočale i jos priča na mobitel dok vozi, da bog sačuva
kakve veze "dzamija" sa tucom :?
internazionale

#4128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by internazionale »

Bluemore wrote:
vozač wrote:
karanana wrote:zna li neko detalje i razloge tuce na dzenazi?
jesu dvije razlicite dzenaze ili ista dzenaza?
valjda je ovaj jedan noć prije pao na kladionici, a ovaj drugi ga podjebavo na dženazi, doduše popio je dvije bezalkoholne prije nego što su otklanjali, to može, reko reis,

neki dan gledam mladu, pokrila se, a na suknji izrezi sa obje strane, pukli bataci, samo se okreću za njom :-)
sinoć opet nindja kornjaca nekakva, u fordu, em je zamotana sa svih strana, em nosi naočale i jos priča na mobitel dok vozi, da bog sačuva
logika mu nije jača strana
a kritikov'o bi
No_oNe__

#4129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by No_oNe__ »

ja sam se ukratko osvrnula na pricu o kaznama i placanju istih kod nas i u svijetu za prekoracenje brzine
kao i na blacenje djevojke koja je ostala tako dugo vani CAK do 03

njima je sudbina takva

a mi se zapitajmo kakvo smo mi drustvo i kako odgajamo omladinu
ko su nam uzori (slucajno juce vidjeh da jos uvijek ide ona OCAJNA viza za buducnost na tv-u i da onaj kretenski lik RILE tuce nekog profesora eeeeeeeeeeej!!!! i sjetih se kako je na predstavi hasanaginica u narodnom copor djece iz neke skole koji su dosli geldati predstavu - urlikao na pojavu "RILEEEEEEEEE, ENO RILETAAAAAAAAAAA! OOOJ OCA`M ENO RILETA!" fuj fuj fuj fuj!
i kako se odnosimo prema svemu oko nas!
JThomas

#4130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

pa eto kako se odnosimo kad ga lola nabra 213 po gradu. i đavo mu kriv što je poginuo. a pojedinci traže izgovore, mladost-ludost, trenutak nepažnje (koliko treba zaleta da i najbjesnijeg audija natjeraš na 213?), aha...
vozač

#4131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vozač »

sinoć opet nindja kornjaca nekakva, u fordu, em je zamotana sa svih strana, em nosi naočale i jos priča na mobitel dok vozi, da bog sačuva[/quote]
kakve veze "dzamija" sa tucom :?[/quote]
a kritikov'o bi[/quote]

iskreno, ne znam šta ti znači ovo "logika mu nije jača strana, a kritikovo bi"

nije u pitanju nikakva logika ni kritika, ismijavam stoku koja se pobila, da ti konkretno odgovorim

uzgred, prihvataš li opkladu da će ovi što su se pobili, danas biti u prvom safu na džumi, a za bajram će se opijati u aqui, dajem ti 1:1000, o tome se radi,
a vjerovatno su i klanjali dženazu na kojoj su se nakon toga pobili, u pitanju je najobičnije ismijavanje, ironija, sarkazam, nazovi to kako hoćeš, nije u pitanju kritika jer ovi ne poznaju taj termin (možda da mu ti uputiš kritiku slijedeći put kad se pobije),
dovoljno je poslušati vokabular kojim se koriste "nemoj nožem" :lol: , to ti je u prevodu "sve je dopušteno, al nemoj baš nožem i to pred svijetom"
Last edited by vozač on 30/07/2010 10:49, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

zateznistub wrote:Isti osjecaj i prema ono dvoje koje su dozvolili psima kupanje u fontani koja je dio spomenika poginuloj djeci Sarajeva.
imam ja slike... naguzila se jedna a druga je umjetnica kao s ledja u pozi zigi... obučene su naravno ali eto... popele se gore na spoemnik i bliže onoj staklenoj instalaciji

umjetnici...

fuj nisam mogao vjerovati
na disku su mi slike ako ko ne vjeruje pokušat cu pronaci :cry: :cry: :cry:
internazionale

#4133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by internazionale »

vozač wrote:valjda je ovaj jedan noć prije pao na kladionici, a ovaj drugi ga podjebavo na dženazi, doduše popio je dvije bezalkoholne prije nego što su otklanjali, to može, reko reis,

kakve veze "dzamija" sa tucom :?[/quote]
a kritikov'o bi[/quote]

nije u pitanju nikakva logika ni kritika, ismijavam stoku koja se pobila, da ti konkretno odgovorim

uzgred, prihvataš li opkladu da će ovi što su se pobili, danas biti u prvom safu na džumi, a za bajram će se opijati u aqui, dajem ti 1:1000, o tome se radi,
a vjerovatno su i klanjali dženazu na kojoj su se nakon toga pobili, u pitanju je najobičnije ismijavanje, ironija, sarkazam, nazovi to kako hoćeš, nije u pitanju kritika jer ovi ne poznaju taj termin (možda da mu ti uputiš kritiku slijedeći put kad se pobije),
dovoljno je poslušati vokabular kojim se koriste "nemoj nožem" :lol: , to ti je u prevodu "sve je dopušteno, al nemoj baš nožem i to pred svijetom"[/quote]

sve i da je tačno to što si napis'o ostaje pitanje kakve to ima veze sa džamijom
radijator

#4134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by radijator »

vozač wrote:iskreno, ne znam šta ti znači ovo "logika mu nije jača strana, a kritikovo bi"

dovoljno je poslušati vokabular kojim se koriste "nemoj nožem" :lol: , to ti je u prevodu "sve je dopušteno, al nemoj baš nožem i to pred svijetom"
kako ovdje ima interesantnih MLADIH ljudi to je sjajno. stavovi i mudrolije kakvih se ni imanuel kant ne bi postidio

i onda kažu, dajte mladima šansu.... pa da te Bog dragi sačuva i skloni ovakvih mladih
Troll_Happens

#4135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Lanne wrote:Ja stvarno ne mogu nikako da shvatim ljude koji brane degenerika koji vozi 213km/h kroz naseljeno mjesto.
Pa zamisliš sebe da si šetao ili da si mu se našao na putu pa da te pokupio i u najboljem slučaju napravio invalida od tebe, pa znaš šta i mrtvog bih ga ubila. Dušu ogriješih, ali mi ga nije žao uopšte. Zamislite da vam je sestra bila na mjestu te djevojke.
Mada i što se tiče nje ne znam šta bih rekla, kad je već skontala da divlja zašto mu nije rekla da joj stane da izađe ili je loži brza vožnja i kur_enje u bijesnom autu, mada strašna maca dok joj telefon zvoni u 3h.

A način na koji je on zaradio za to auto je najmanje bitan, bitno je da ima maca koje će se naložiti na njegovo auto :x
Uff
svaka cast na postu djelimo misljenje :thumbup:
vozač

#4136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vozač »

radijator wrote:
vozač wrote:iskreno, ne znam šta ti znači ovo "logika mu nije jača strana, a kritikovo bi"

kako ovdje ima interesantnih MLADIH ljudi to je sjajno. stavovi i mudrolije kakvih se ni imanuel kant ne bi postidio

i onda kažu, dajte mladima šansu.... pa da te Bog dragi sačuva i skloni ovakvih mladih
:?: :?: :?: :?: :?:
fixer

#4137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Svako bira svoje drustvo i mora da odgovara za taj izbor. Jasno i glasno. Ne mozemo optuzivati curu, jer ne znamo sta je tad bilo, ali je itekako jasno da ovo prvo spomenuto stoji.
simbabimba

#4138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by simbabimba »

Meni samo jedno nije jasno - juce u Oslobodjenju eto kazu neki taxisti gledali ga kako divlja po gradu - sto nisu zvali policiju???????
Policija - ako su ga snimili - sta su cekali????????

Mene hvata STRAH od ovog grada i od ove drzave opasno!
Bluemore

#4139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bluemore »

pa dovoljno je proci 5 minuta Titovom u odredjeno vriejme i eto ti ludjaka kako prozuje...
GAU 8

#4140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GAU 8 »

simbabimba wrote:Meni samo jedno nije jasno - juce u Oslobodjenju eto kazu neki taxisti gledali ga kako divlja po gradu - sto nisu zvali policiju???????

Gdje si ti do sad bio....
Pa ovo stanje je godinama nepromijenjeno, samo sto su dosadasnji sumaheri ili bili bolji vozaci, ili su jednostavno imali tu ludu srecu pa nisu ranije pravili ovakve udese. A sjecas se lika sto je kod RTV-a ubio sestru rodjenu, onda genijalca takodjer s A8 audijem sto je dezintegrisao tramvajsku stanicu na ch.vili. Omladine sto se u nekom terencu isprevrtala kod stupa.

Svi su oni imali ludu srecu. Nekad nekoga mora zakaciti.
dottore

#4141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dottore »

zateznistub wrote:Prijavih se na forum samo zbog ove teme.
Nemogu da vjerujem da, kao prvo, neko moze sebi dozvoliti toliku kolicinu nehata (da se drugacije ne izrazim) i voziti preko 200 km/h po ulicama grada. Drugo ne svatam roditelje koji mogu nekome sa 25 godina dati u ruke automobil takve snage. I da je sa 18 godina starosti polozio vozacki ispit to je samo 6 godina iskustva sto je premalo za onako jako vozilo. Sto se tice komentara o djevojci koja je bila sa njim u autu nemam rijeci. Da li je mogla predpostaviti da ce joj se to desiti, vjerovatno ne. Sto se tice tuce na đenazi, to je dno dna nase kulture, ponasanja i postovanja mrtvih/rahmetlija. Isti osjecaj i prema ono dvoje koje su dozvolili psima kupanje u fontani koja je dio spomenika poginuloj djeci Sarajeva.
nije on sjedio u kafani do 03 i pio sokiće.... ;)
a ovo sto kazes velika snaga ovo ono, moras bit bas bas bas velika budala da izbacis A8 iz kontrole
zateznistub

#4142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

dottore wrote:
zateznistub wrote:Prijavih se na forum samo zbog ove teme.
nije on sjedio u kafani do 03 i pio sokiće.... ;)
a ovo sto kazes velika snaga ovo ono, moras bit bas bas bas velika budala da izbacis A8 iz kontrole
Da vladas vozilom koje ima konjskih snaga (cca 200 KS) koliko ima Audi A8 treba poprilicno iskustvo i znanje i rekao sam da mi nije jasno da roditelj dozvoli sinu sa 25 godina starosti upravlanje takvim automobilom i vjeruj mi, ne treba biti bas neswto budala da ga se izbaci iz ravnoteze, bez obzira na sva elektronska pomagala kojima raspolaze.
putujucidzindas

#4143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by putujucidzindas »

simbabimba wrote:Meni samo jedno nije jasno - juce u Oslobodjenju eto kazu neki taxisti gledali ga kako divlja po gradu - sto nisu zvali policiju???????

prije par godina, nakon sto nas je pasat bez tablica zamalo prepolovio na marijin dvoru, vozeci bar 150 km/h, zovnem policiju, totalno u histeriji, da im kazem ad ga bar zaustave, da nesto urade. znas sta nam kazu?
aha, znaci samo vam je ugrozio bezbjednost? nije nista vise?
maslina

#4144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maslina »

internazionale wrote:
vozač wrote:valjda je ovaj jedan noć prije pao na kladionici, a ovaj drugi ga podjebavo na dženazi, doduše popio je dvije bezalkoholne prije nego što su otklanjali, to može, reko reis,

a kritikov'o bi[/quote]

dovoljno je poslušati vokabular kojim se koriste "nemoj nožem" :lol: , to ti je u prevodu "sve je dopušteno, al nemoj baš nožem i to pred svijetom"[/quote]

sve i da je tačno to što si napis'o ostaje pitanje kakve to ima veze sa džamijom[/quote]

Jel` se pravite ludi ili izbjegavate istinu? Ima džamija i te kakve veze s tim. Al` ne džamija kao zgrada, nego kao institucija (kao i crkve, uostalom), koja žmiri na sve grijehe svojih „donatora“ i svojih „sljedbenika“. To mu dođe nešto kao krst oko vrata svih članova srpskih mafijaških skupina. Gaši ode na džumu i već sutradan se o njemu priča kao dobrom, ali malo nervoznom momku. Onda otvoriš firmu, pa više nisi kriminalac, nego „kontraverzni biznismen“. Iskreno, tihi i skromni vjernici su otjerani u zadnje safove iliti zadnje klupe. Treba biti što glasniji kada se kuneš Bogom ili Allahom.
Neki dan prolazim pored parkiranog Mercedesa u kojem sjede braća Ećo (Ećo company). Iz auta trešti neki ezan. Dovoljno za sve građevinske dozvole.
DaysleepeR

#4145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

onaj koji misli da je potrebna brzina, kiša i klizav kolovoz da bi se moderno auto izbacilo iz kontrole i putanje taj nema veze sa vožnjom i zato se i dešavaju ovakve nesreće

4 točka nisu nikakva sigurnost ni putanje ni zaustavljanja ni manevrisanja

ovo je horror što se desilo i dešavaće se i dalje i još dugo

ljudi koji pišu grozne stvari su svakako ogorčeni životom i generalnom situacijom pa jedva dočekaju da se ispušu i tako je, prvi sam nekad takav

ove koji opravdavaju momka koji je vozio i ubio i sebe i ovu djevojku ne kontam nimalo
Better Man

#4146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Dan nakon vijesti o tom stravičnom udesu, čitam o novom kod Busovaće, jedno mrtvo, danas čitam o udesu kod Semizovca, jedno mrtvo. Šta je sa tim vozačima? ćemu tolika jurnjava i žurba s automobilima? Bolje krenuti 5-10 minuta ranije i doći na odredište zdrav i prav.
DaysleepeR

#4147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

vezano za dženazu i tuču

zaista su mi smiješni idealisti koji smatraju da ako je neko islamski vjernik nema u sebi jednake niske porive i manire kao i ostatak čovječanstva

bahatost, bezobrazluk, huja, bijes, nepristojnost, nekultura i ostalo ne nestaju time što neko postane vjernik i to je tako i to je normalno

što više prakticiranje islama bude uzimalo maha u BiH sve će manje biti mjere u ponašanju i sve će biti musliman biti stvar odgoja i kulture a sve manje vezano za iskreni osjećaj vjere a sve će više do izražaja dolaziti ono balkansko u nama na šta niko od nas nije imun bez obzira koliko bio vjernik ili ne

ovo štp se desilo na dženazi je meni sasvim normalno s obzirom kakvi smo ko ljudi, a vjera i vjerovanje i vjerski običaji nemaju veze sa tim niti će u budućnosti biti ikakva zapreka za naš naslijeđeni krkanluk
internazionale

#4148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by internazionale »

DaysleepeR wrote:vezano za dženazu i tuču

zaista su mi smiješni idealisti koji smatraju da ako je neko islamski vjernik nema u sebi jednake niske porive i manire kao i ostatak čovječanstva

bahatost, bezobrazluk, huja, bijes, nepristojnost, nekultura i ostalo ne nestaju time što neko postane vjernik i to je tako i to je normalno

što više prakticiranje islama bude uzimalo maha u BiH sve će manje biti mjere u ponašanju i sve će biti musliman biti stvar odgoja i kulture a sve manje vezano za iskreni osjećaj vjere a sve će više do izražaja dolaziti ono balkansko u nama na šta niko od nas nije imun bez obzira koliko bio vjernik ili ne

ovo štp se desilo na dženazi je meni sasvim normalno s obzirom kakvi smo ko ljudi, a vjera i vjerovanje i vjerski običaji nemaju veze sa tim niti će u budućnosti biti ikakva zapreka za naš naslijeđeni krkanluk
glupost je beskrajna
photo

#4149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by photo »

meni je zao djevojke. kakva god da je bila, mislim da nije imala pojma da ce sjesti u auto sa samoubicom i ubicom. sta god da su njih dvoje radili u autu, kakav god da je stimung bio, zdrav razum svakog od nas treba da zna gdje je granica ludiranja. zdrav razum kojeg nema bas svako. ako je vzac imao para da ga kupi u svedskoj i doveze do sarajeva, ne kontam sta mu je trebalo da se izivljava u samom gradu? mogao ga je nazati na auto-putevima koliko je htio (jeste da nije mogao 213 ali ipak....)

je li mi ga zao? ne znam. zao mi ga je kao ljudskog bica. kao pojedinca.... ne znam.

zao mi djevojke koja je izasla to vece s namjerom da se dobro provede, upozna nekoga, da ima sta da isprica jaranicama sutra, mozda da ode s nekim u krevet tu vece.... ovako, zavrsila je tragicno a da ni sama nije tome kriva.

obzirom da civjek uci na vlastitom primjeru a ne na tudjem (da nije tako, ovo se ne bi desilo) za ostale koji se mangupisu (da ne kazem kurce) na cesti u gluho doba noci, volio bih da vam pukne guma pri brzini od 50 km/h, da se auto ne prevrne, da ne bude nikome nista, da niko ne nastrada ali da se userete od straha i bar malo razmislite sta se moze desiti kada se kurcite.

pa slijedeci put kada sjednete u auto, sjetite se sta je bilo ranije i vozite kao normalni ljudi.
ultima_palabra

#4150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

photo wrote:meni je zao djevojke. kakva god da je bila, mislim da nije imala pojma da ce sjesti u auto sa samoubicom i ubicom. sta god da su njih dvoje radili u autu, kakav god da je stimung bio, zdrav razum svakog od nas treba da zna gdje je granica ludiranja. zdrav razum kojeg nema bas svako. ako je vzac imao para da ga kupi u svedskoj i doveze do sarajeva, ne kontam sta mu je trebalo da se izivljava u samom gradu? mogao ga je nazati na auto-putevima koliko je htio (jeste da nije mogao 213 ali ipak....)

je li mi ga zao? ne znam. zao mi ga je kao ljudskog bica. kao pojedinca.... ne znam.

zao mi djevojke koja je izasla to vece s namjerom da se dobro provede, upozna nekoga, da ima sta da isprica jaranicama sutra, mozda da ode s nekim u krevet tu vece.... ovako, zavrsila je tragicno a da ni sama nije tome kriva.

obzirom da civjek uci na vlastitom primjeru a ne na tudjem (da nije tako, ovo se ne bi desilo) za ostale koji se mangupisu (da ne kazem kurce) na cesti u gluho doba noci, volio bih da vam pukne guma pri brzini od 50 km/h, da se auto ne prevrne, da ne bude nikome nista, da niko ne nastrada ali da se userete od straha i bar malo razmislite sta se moze desiti kada se kurcite.

pa slijedeci put kada sjednete u auto, sjetite se sta je bilo ranije i vozite kao normalni ljudi.
:thumbup: Poslije ovoga se nema više šta pisati o ovoj temi...
Locked