SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Better Man
#4076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vidim neki brane kamikazu i tim koji ga brane mogu da kažem da su isti kao on i da bi oni sutra bili spremni napraviti ovako stravičan udes. kamikaza je kriv i nema se tu šta raspravljati, žali nevinih života koje je povukao za sobom.
- karanana
#4077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
s tim sto su neki motori vjerovatno bili i brzi ali njih kamera ne moze uhvatiti.gurabija78 wrote:obojehopi wrote:jel taj što je s audijem vozio, ili možda navjeća brzina odkako je kamera na tom mjestu?Splinter wrote:213km/h kod marshalke...
-
Dendrlix
#4078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uslikace svaki objekat na tockovima koji predje preko senzora, koliko god brzo on isao. Fora sa motorima je da sicaju da prozuje dijelom izmedju dvije trake gdje nama senzora.karanana wrote: s tim sto su neki motori vjerovatno bili i brzi ali njih kamera ne moze uhvatiti.
- karanana
#4079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja sam cuo da ih ne moze uslikat niti uhvatiti ni kad predju preko senzora, odnosno, mozda ih moze uslikati ali da im ne moze izmjeriti brzinu.Dendrlix wrote:Uslikace svaki objekat na tockovima koji predje preko senzora, koliko god brzo on isao. Fora sa motorima je da sicaju da prozuje dijelom izmedju dvije trake gdje nama senzora.karanana wrote: s tim sto su neki motori vjerovatno bili i brzi ali njih kamera ne moze uhvatiti.
ali mozda nisam u pravu.
- zlatiborka
#4080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
karanana wrote:jutros sam prolazio i vidim neku narandzastu platiku koja izlazi iz zemlje i jos neke zice unutar te plastike. da li je na tom mjestu bila bandera? dakle on je citavu banderu "prerezo"? covjece, morao je ici preko 200 sigurno. zivim blizu glavne ceste i svaku noc oko tih doba me bude ti trkaci na motorim i autima i fakat nekad ih krajickom oka uhvatim kako u ta doba projure i idu svi oko tih brzina. ja znam da prasinar ne moze lizalom zaustaviti nekoga niti ce ga sa golfom V ganjati. ali ako icega u ovoj zemlji ima onda je to policije i ovaj grad je slijepo crijevo, ti trkaci ce sigurno negdje naletiti na patrolu dok voze usporeno. zasto nema dojava patrola o tim trkacima?
Ono je bila bandera, vidis kolike su ostale visoke i jake. Strasno, ja sam to jutro iz tramvaja vidjela povaljenu banderu i sav onaj krs od auta......jos je i policija tamo bila.....
- GAU 8
#4081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kakvo je vrijeme doslo, trebaju nam betonske barijere bar 1m visoke oko ove glavne saobracajnice, pa neka se onda odbijaju unutra koliko im drago, a ko ne uspije savladati krivinu tres u beton ...zlatiborka wrote:karanana wrote:jutros sam prolazio i vidim neku narandzastu platiku koja izlazi iz zemlje i jos neke zice unutar te plastike. da li je na tom mjestu bila bandera? dakle on je citavu banderu "prerezo"? covjece, morao je ici preko 200 sigurno. zivim blizu glavne ceste i svaku noc oko tih doba me bude ti trkaci na motorim i autima i fakat nekad ih krajickom oka uhvatim kako u ta doba projure i idu svi oko tih brzina. ja znam da prasinar ne moze lizalom zaustaviti nekoga niti ce ga sa golfom V ganjati. ali ako icega u ovoj zemlji ima onda je to policije i ovaj grad je slijepo crijevo, ti trkaci ce sigurno negdje naletiti na patrolu dok voze usporeno. zasto nema dojava patrola o tim trkacima?
Ono je bila bandera, vidis kolike su ostale visoke i jake. Strasno, ja sam to jutro iz tramvaja vidjela povaljenu banderu i sav onaj krs od auta......jos je i policija tamo bila.....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nama treba ono cudo ispred amabasada
sto tenk moze zaustaviti
gore viri metar a dole 3 metra celika i armiranog betona
sto tenk moze zaustaviti
- kokuz_sa
#4083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
komi wrote:nama treba ono cudo ispred amabasada
sto tenk moze zaustaviti
i to bi nasi ovi trkaci polomili..bosanci su to
- metar_drva
#4084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja mislim da bi ti trebao uključit logiku i razmislit o tome kako se uopšte aktivira kamera, zašto su senzori postavljeni na određenoj udaljenosti jedan od drugog te o tome da povežeš udaljenost senzora sa brzinom i aktiviranjem kamere.karanana wrote: ja sam cuo da ih ne moze uslikat niti uhvatiti ni kad predju preko senzora, odnosno, mozda ih moze uslikati ali da im ne moze izmjeriti brzinu.
ali mozda nisam u pravu.
kamera se ne uključuje tamo gdje nema senzora, tačnije u trakama za lijevo i desno, koje trkači često koriste da zaobiđu senzore, koji su postavljeni samo u tri centralne trake...
- sodom
#4085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Koliko traka glavnom džadom prolazi?metar_drva wrote:ja mislim da bi ti trebao uključit logiku i razmislit o tome kako se uopšte aktivira kamera, zašto su senzori postavljeni na određenoj udaljenosti jedan od drugog te o tome da povežeš udaljenost senzora sa brzinom i aktiviranjem kamere.karanana wrote: ja sam cuo da ih ne moze uslikat niti uhvatiti ni kad predju preko senzora, odnosno, mozda ih moze uslikati ali da im ne moze izmjeriti brzinu.
ali mozda nisam u pravu.
kamera se ne uključuje tamo gdje nema senzora, tačnije u trakama za lijevo i desno, koje trkači često koriste da zaobiđu senzore, koji su postavljeni samo u tri centralne trake...
Osam
- metar_drva
#4086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa 3 jbg, ali ih je 5, kad se uračunaju dvije izlivne, il kako se zovu one za lijevo i desno na svakom semaforu, a preko kojih nema senzorasodom wrote:Koliko traka glavnom džadom prolazi?metar_drva wrote:ja mislim da bi ti trebao uključit logiku i razmislit o tome kako se uopšte aktivira kamera, zašto su senzori postavljeni na određenoj udaljenosti jedan od drugog te o tome da povežeš udaljenost senzora sa brzinom i aktiviranjem kamere.karanana wrote: ja sam cuo da ih ne moze uslikat niti uhvatiti ni kad predju preko senzora, odnosno, mozda ih moze uslikati ali da im ne moze izmjeriti brzinu.
ali mozda nisam u pravu.
Osam
- luckylaka
#4087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Svemirco wrote:Kako neko reče: Tip koji u gradu/naseljenom mjestu vozi preko 200 km/s ili se želi ubiti ili želi ubiti nekog drugog. Da je mentalno zaostao pa da ne može razlučiti dobro od lošeg onda mu niko ne bi ni dao vozačku dozvolu.
Ovo što se desilo je čisto samoubistvo, ubistvo i duplo ubistvo u pokušaju i samo ga tako treba tretirati a svi "moralisti" neka svoje argumente sačuvaju za onaj trenutak kad se nađu na neposrednoj putanji nekog od "pilota", bez obzira jesu li lokalci, dijasporci, stranci ili izvanzemaljci jer im u tom trenutku to uopšte neće biti bitno, obećavam.
Sućut roditeljima poginulih.
- Lanne
#4088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja stvarno ne mogu nikako da shvatim ljude koji brane degenerika koji vozi 213km/h kroz naseljeno mjesto.
Pa zamisliš sebe da si šetao ili da si mu se našao na putu pa da te pokupio i u najboljem slučaju napravio invalida od tebe, pa znaš šta i mrtvog bih ga ubila. Dušu ogriješih, ali mi ga nije žao uopšte. Zamislite da vam je sestra bila na mjestu te djevojke.
Mada i što se tiče nje ne znam šta bih rekla, kad je već skontala da divlja zašto mu nije rekla da joj stane da izađe ili je loži brza vožnja i kur_enje u bijesnom autu, mada strašna maca dok joj telefon zvoni u 3h.
A način na koji je on zaradio za to auto je najmanje bitan, bitno je da ima maca koje će se naložiti na njegovo auto
Uff
Pa zamisliš sebe da si šetao ili da si mu se našao na putu pa da te pokupio i u najboljem slučaju napravio invalida od tebe, pa znaš šta i mrtvog bih ga ubila. Dušu ogriješih, ali mi ga nije žao uopšte. Zamislite da vam je sestra bila na mjestu te djevojke.
Mada i što se tiče nje ne znam šta bih rekla, kad je već skontala da divlja zašto mu nije rekla da joj stane da izađe ili je loži brza vožnja i kur_enje u bijesnom autu, mada strašna maca dok joj telefon zvoni u 3h.
A način na koji je on zaradio za to auto je najmanje bitan, bitno je da ima maca koje će se naložiti na njegovo auto
Uff
-
smijesni_ste
#4089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Prestani molim te eto...samo prestani...a i ostali.... uzela si za pravo suditi nekome na osnovu ove gluposti, a koja i ne mora biti tačna uopšte ...možda da i o tebi koju kažemo na osnovu avatara??? Ti znaš eto šta je ona govorila i kako se ponašala u tim kobnim trenucima...Lanne wrote:...mada strašna maca dok joj telefon zvoni u 3h.
-
callmethebreeeze
#4090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da li su imena zrtava objavljena?
-
smijesni_ste
#4091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100728001callmethebreeeze wrote:da li su imena zrtava objavljena?
-
callmethebreeeze
#4092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
tragedija, ali me ne cudi.
- metar_drva
#4093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hm, možda su je zvali zabrinuti roditelji, jer se nije vratila kući, a bilo je kasno? možeš li sebi predstaviti kako su joj se roditelji osjećali dok su je uzalud zvali? naravno, očekivati od nekoga ko je totalno bezosjećajan i nečovječan poput tebe (mada, ima ih još mnogo) da na to pomisli i shvati, je totalno nerealno. čitam ove komentare i velika većina ih je stvarno fuj. ono što ja vidim su 2 izgubljena i još barem 4 uništena života ljudi bliskih nastradalim. nevjerovatno stvarno, pa kakvi ste to ljudi, jbt? i onda neko počne srat kako u bosni žive dobri ljudi, nadasve merhametli...?! fujLanne wrote:...mada strašna maca dok joj telefon zvoni u 3h.
-
radijator
#4094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
bolesni ljudi su svuda oko nasmetar_drva wrote:hm, možda su je zvali zabrinuti roditelji, jer se nije vratila kući, a bilo je kasno? možeš li sebi predstaviti kako su joj se roditelji osjećali dok su je uzalud zvali? naravno, očekivati od nekoga ko je totalno bezosjećajan i nečovječan poput tebe (mada, ima ih još mnogo) da na to pomisli i shvati, je totalno nerealno. čitam ove komentare i velika većina ih je stvarno fuj. ono što ja vidim su 2 izgubljena i još barem 4 uništena života ljudi bliskih nastradalim. nevjerovatno stvarno, pa kakvi ste to ljudi, jbt? i onda neko počne srat kako u bosni žive dobri ljudi, nadasve merhametli...?! fujLanne wrote:...mada strašna maca dok joj telefon zvoni u 3h.
a što je najgore... nisu toga ni svjesni
- Lanne
#4095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
radijator wrote:bolesni ljudi su svuda oko nasmetar_drva wrote:hm, možda su je zvali zabrinuti roditelji, jer se nije vratila kući, a bilo je kasno? možeš li sebi predstaviti kako su joj se roditelji osjećali dok su je uzalud zvali? naravno, očekivati od nekoga ko je totalno bezosjećajan i nečovječan poput tebe (mada, ima ih još mnogo) da na to pomisli i shvati, je totalno nerealno. čitam ove komentare i velika većina ih je stvarno fuj. ono što ja vidim su 2 izgubljena i još barem 4 uništena života ljudi bliskih nastradalim. nevjerovatno stvarno, pa kakvi ste to ljudi, jbt? i onda neko počne srat kako u bosni žive dobri ljudi, nadasve merhametli...?! fujLanne wrote:...mada strašna maca dok joj telefon zvoni u 3h.
a što je najgore... nisu toga ni svjesni
Njeni roditelji da su bili zabrinuti zvali bi je prije 3h i na kraju krajeva ne bi joj dozvolili da u ta doba bude na ulici sa njim, jer vejrujem da joj i ne znaju da je bila sa tim frajerom.
I kad već kažeš 2 izgubljena života i 4 uništena - ko ih je napravio takvim jedan nafurani kreten, debil i imbecil.
Da je u pitanju neko tvoj, da neki manijak iz obijesti ubije ili napravi invalidom nekog tvog bližnjeg pitala bih te o osudi i osjećaju.
I svi vi koji branite ovog mamlaza ste gori nego on i bili bi u stanju isto tako nešto uraditi.
I hvala Bogu da je bilo kasno zamisli da je bio dan kada tu ima puno pješaka
- Cholina_Lokica
#4096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
anfakingblivbl
eto @Lanne nema vise mace kojoj je zvonio mob. ni manje ni vise nego u 3, vjerujem da je tebi sad citav zivot laksi...
:smjalikojinemorzedaprestanedapovracaodgadnognarodaovdje:
eto @Lanne nema vise mace kojoj je zvonio mob. ni manje ni vise nego u 3, vjerujem da je tebi sad citav zivot laksi...
- Lanne
#4097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Žalosno je što je toliko glupa bila, a svima bi nam život bio lakši da nema morona od kojih moramo strahovati na ulici i sve one trkače i njihove obožavatelje bih smjestila zajedno u ludaru pa da se pridružite haDile wrote:anfakingblivbl![]()
-
maxell_sarajevo
#4098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
armin071 wrote:Ni prvi ni posljednji koji je ovako zavrsio. Nije on kriv sto je nasa policija i uopste kazne za ovakve prekrsaje smijesni(blago receno). Sta je za njega bilo npr. i da su ga zaustavili i rekli mu da mora platiti 100 maraka ili ti ga 50 eura. To je on placao u Svedskoj za pogresno parkiranje. Za ovakvo ludovanje ja bih odmah odredio oduzimanje i vozila i vozacke dozvole. A onda kazna da mu se zamanta pa ako ne moze da je plati fino auto na licitaciju i dati mu rest para ali opet bez vozacke. Pa Svicarska policija "zivi" od ovih mangupa-parajlija. Tamo nema odredjene kazne nego kolko si "tezak" toliko ces i da platis... Ako mozes da vozis auto od 50 hiljada za tebe je haveru kazna malo drugacija. I kao sto neko rece zamislite da je bio dan i autobuska stanica bila "puna" i da vam se tu slucajno zadesio tu neko vas npr. dijete ili sl. Za ovakve likove i da ostanu zivi sto je rijetkost nakon ovakvih brzina i smrtna kazna je malo..... Svjestan si da mozes ubiti i opet to radis, znaci svjesno ides da ubijes nekoga...
Za ovakve ne trebaju novcane kazne oni sami sebe kazne letenjem u provaliju ili udarcem u banderu, a neki i pod kamionom zavrse.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pojedinci su ovdje prešli svaku mjeru...
umjesto što skačete po mrtvim kostima, pametnije bi bilo da tražite nešto pred Vladom Kantona!!!
- Cholina_Lokica
#4100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
super si ti meni... samo nastavi... ta glupaca se nije jos ohladila, pozuri da je pljujes prije totalnog hladjenjaLanne wrote:Žalosno je što je toliko glupa bila, a svima bi nam život bio lakši da nema morona od kojih moramo strahovati na ulici i sve one trkače i njihove obožavatelje bih smjestila zajedno u ludaru pa da se pridružite haDile wrote:anfakingblivbl![]()