SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Gospoda Ministarka

#3076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gospoda Ministarka »

zonbirile wrote:lukavi i ovi dripci ulice.Puca u noge i slabine mjesto u glavu,srce,i odmah jedan pod zemlju,jedan na 10g i imaš manje 2 problema.Oružje i municiju im djeliti đabe uz obavezu vježbanja gađanja,a ako ko usput pogine,e jebi ga loša sreća.
:thumbup:
Da kad ne bi pucali u centru grada u po bijela dana.
amrica

#3077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

"Nihad Bostandžija (22) i Tarik Zejnilović (23) iz Sarajeva ranjeni su pucnjavi koja se jučer u 12.30 sati dogodila na Novom mostu kod zgrade Vijećnice u Sarajevu. Brzom akcijom policije uhapšen je Admir Lekić (20) iz Sarajeva za kojeg se sumnja da ih je ranio. Kod njega je pronađen pištolj najvjerovatnije korišten u pucnjavi.

Ostala čahura

Dvojica povrijeđenih dovezena su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oko 12.45 sati, kazala nam je portparol KCUS-a Biljana Jandrić. Ona je rekla da Bostandžija ima ustrelnu ranu na leđima u lijevoj lumbalnoj regiji i da se nalazi na Abdominalnoj hirurgiji. Zejnilović je pogođen u desnu natkoljenicu, te je smješten na Ortopediji.

Na lice mjesta odmah je upućena policijska patrola koja je zagradila dio trotoara na Novom mostu gdje je ostala jedna čahura od pištolja manjeg kalibra.

Kako nezvanično saznajemo, Lekić se sreo s Bostandžijom i Zejnilovićem na mostu gdje je došlo do svađe nakon čega je Lekić potegao pištolj. Policiji se požalio da ga je spomenuti dvojac, koji je poznat po nasilništvu, i ranije napadao i maltretirao. Lekić nije policiji poznat.

Sjeo u taksi

Jučer se špekuliralo da je Lekić taksista, ali je takve informacije demantirao Enver Suljagić, predsjednik Udruženja "Sarajevotaksi". On nam je kazao da je Lekić nakon događaja sjeo u taksi vozilo koje je bilo u prolazu.

- Spomenuta osoba koja je uhapšena sjela je u vozilo 334 taksiste Amera Čelikovića koji je prolazio tom ulicom i nije znao šta se dešava. Čeliković je otišao u Policijsku stanicu Stari Grad u Logavinoj ulici da to prijavi i da izjavu - kazao nam je Suljagić.

Policija je uspjela ući u trag Lekiću i on je predat Odsjeku za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajeva. Ovo je već druga pucnjava koja se u u nekoliko mjeseci dogodila u blizini Novog mosta.

Ogorčeni građani

Kod Novog mosta jučer smo zatekli veći broj građana koji su bili ogorčeni zbog još jedne pucnjave, te zbog činjenice da se ova posljednja desila usred bijela dana u najprometnijem dijelu grada.

- Šta će turisti reći kada ovo vide. Govore da je Sarajevo siguran grad, a pogledajte šta se dešava. Dijete mi je došlo u kući i kazalo: "Mama, bilo je kao u filmovima. Stajali su na mostu i onda su zapucali." Mogao je nastradati neko od prolaznika - kazala je jedna od naših sagovornica.

Privođeni i osuđivani

Nihad Bostandžija poznat je po tome što je ga je Sud BiH nepravomoćno osudio na pet mjeseci zatvora zbog nasilništva nad češkim ambasadorom u BiH Jiržijem Kudelom. Tarik Zejnilović poznat je po tome što je u martu prošle godine pobjegao policajcima kada su ga privodili zbog više počinjenih teških krađa. Obojica su prošle godine privođeni zbog razbojništva u "Konzumu" i pucnjave u ulici Telali kod Vijećnice kada je lakše ranjen jedan policajac.
respo

#3078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

lekicu trebao si u vugla
KPNCTNJAH

#3079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

A Lekic kao nije poznat policiji, koji ce mu onda utoka ?
drot

#3080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drot »

zao mi je sto citiram havaz ali
Ranjeni Admir Lekić nađen na ulici u Kiseljaku
20-godišnjak pronađen ranjen ispred ugostiteljskog objekta "Terminus" u Kiseljaku
Autor: Dž. Ma. B.01.02.2010. 09:45

PS Kiseljak: Opsežna istraga
Dvadesetogodišnji Admir Lekić iz Sarajeva dovezen je jučer oko 4.25 sati iz Kiseljaka u sarajevski Klinički centar bolnice Koševo sa povredama noge nanesenim vatrenim oružjem.

U bolnici nam je potvrđeno da je mladić zadobio prostrelne rane u predjelu lijevog koljena i potkoljenice te je nakon ukazivanja pomoći smješten na Odjel ortopedije, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Prema prvim informacijama, ovaj 20-godišnjak pronađen je ranjen ispred ugostiteljskog objekta „Terminus“ u Kiseljaku, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Navodno je ranjeni mladić ispričao policiji da ne zna na koji je način ranjen i da je iz jednog kafića izašao na ulicu i stopirao. Kantonalno tužilaštvo Travnik u saradnji sa Policijskom upravom Kiseljak vodi istragu o ovom ranjavanju.

Povrijeđenom mladiću je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Kiseljak, a potom je prevezen u Klinički centar Koševo u Sarajevu.

Slučaj je prijavila policiji dežurna sestra Doma zdravlja Kiseljak.
alibaba_i_30_godina

#3081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

Trazili ste divlji zapad a dobili ste samo divlji. :roll:
delightful

#3082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

respo, opomena pred ban.
Omerovim_Koracima

#3083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Omerovim_Koracima »

Nesmijes vise ni do granapa pred zgradu otic. Svi mangupi nesha,kad si mangup,pobij se na shake. E Bosno ***********************
Max Bunker

#3084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Max Bunker »

http://www.bljesak.info/content/view/48935/155/ :x

Hebem im majku i kosti. Eto. Pa neka i ban fasujem, al zaista moram opsovati.
Ovo su, glavu dajem isti pederi, koji su meni prisli pred BBI-m prije dvije hefte i isto krenuli, koliko je sati, imas dvije marke ako nemas daj mobitel da staru nazovem, samo je problem bio sto sam ja visok 197 cm i sto sam poprilicno krupan, pa im je trebalo muda da krenu na mene. Fino rekao da nemam ni mobitel, ni dvije marke i da sam nervozan i da produze dalje.
Pod hitno, pod hitno traziti smjenu ministra unutrasnjih poslova i nadleznih komandira policijskih stanica, jer DEBELO LAZU, kada kazu da se ne mogu boriti sa kriminalom i da su im ruke vezane. Mozete, itekako mozete, samo nemate vi MUDA I PAMETI da to odratite. Da se pozovem na Dragana Vikica, pa da porucim policajcima, PROCITAJTE STA VAM PISE NA ZNACKI I VIDJET CETE STA MOZETE. Mozete, ako zelite, narediti da Miljacka prestane teci, kolike su vam ovlasti.
Pored toga, dragi nasi vlastodrsci, nadjite pare KOJE VAM MI DAJEMO ( ja ne placam, al moji starci plate finu cifru na ime poreza na kraju godine ) PA IZGRADITE INSTITUCIJE, da se sljam makne sa ulice, a ne Behmenu da gledas gdje ces se napiti a ti Mehmedicu, gdje ces biti vidjen i sloziti svoju pacenicku facu, kao da ti je, Boze prosti, sve pomrlo.
zonbirile

#3085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

sinoć bi dobro na slučajevima-X obračun u Meksiku,pa jebote ko na Žuči,samo što granate ne rokaju.Epilog 24 ubijenih,od toga jedan vojnik i par prolaznika.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

u meksiku je pravi narko rat samo što se to krije i nije zanimljivo s političke strane za medije
kad bi poginula neka američka zvijezda slučajno kao turist odmah bi postalo zanimljivo

jednom sam čitao... irak u najgorim danima je imao mrtvih kao brazil i meksiko...
zonbirile

#3087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

komi wrote:u meksiku je pravi narko rat samo što se to krije i nije zanimljivo s političke strane za medije
kad bi poginula neka američka zvijezda slučajno kao turist odmah bi postalo zanimljivo

jednom sam čitao... irak u najgorim danima je imao mrtvih kao brazil i meksiko...
---------------------------------------------------
davno prije paragvaj/urugvaj nisam siguran je imao ekardone smrti.Nešto kontam po našim favelima zači i pročisti zrak malo,jedino riješenje.
clav

#3088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

jutros dijete u tramvaju zaprijeti revizoru da ce ga izbosti nozem.. jel ovo bodenje nozem i tramvaj pali neke lampice?
cappy_tempo

#3089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

clav wrote:jutros dijete u tramvaju zaprijeti revizoru da ce ga izbosti nozem.. jel ovo bodenje nozem i tramvaj pali neke lampice?
taj revizor da je mangup kao sto se predstavljaju djevojkama,strancima ili skolarcima noge bi mu polomio,obriso bi tramvaj sa njim pa taj vise nikad ne bi ni pomislio na noz a ne da prijeti
clav

#3090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

cappy_tempo wrote:
clav wrote:jutros dijete u tramvaju zaprijeti revizoru da ce ga izbosti nozem.. jel ovo bodenje nozem i tramvaj pali neke lampice?
taj revizor da je mangup kao sto se predstavljaju djevojkama,strancima ili skolarcima noge bi mu polomio,obriso bi tramvaj sa njim pa taj vise nikad ne bi ni pomislio na noz a ne da prijeti
u ovom slucaju je revizor krajnje korektno obavljao svoj posao, stavise bio je i spreman da uradi to sto si napisao(zaustavile ga kolege), ali ako je to u cijeloj prici najveci problem, onda smo u jos vecem sranju nego sto mislim da jesmo.
cappy_tempo

#3091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

clav wrote:
cappy_tempo wrote:
u ovom slucaju je revizor krajnje korektno obavljao svoj posao, stavise bio je i spreman da uradi to sto si napisao(zaustavile ga kolege), ali ako je to u cijeloj prici najveci problem, onda smo u jos vecem sranju nego sto mislim da jesmo.
ma grad je u takvom problemu da se vise ne gleda koji je problem veci ili manji,svaki dan pucanjava,povlacanje noza a po facebooku se redaju grupe podrske tim pocionicima,znaci kud ces dalje kad ja sad tebe upucam ili izbodem jer mi je cejf takav i onda moja raja podrsku daje preko facebooka i uzivo,a drugi jedva docekaju pa se uclane u takve grupe,znaci drugim rijecima svi oni podrzavaju to sto sam ja uradio.( naravno tebe sam uzeo kao primjer :D) ovom gradu i ovoj drzavi treba ciscenje takvo sto ce nas neko obrisat kao naciju,civilizaciju pa neki novi ljudi koji barem malo mozga imaju da krenu opet iz pocetka
amrica

#3092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:(

Dvadesetjednogodišnjak preminuo nakon što ga je udario automobil na Čengić-Vili
D.Đ. u CUM dovezen u stanju bez pulsa i pritiska, pokušana reanimacija ali bez uspjeha
Autor: FENA
23.03.2010. 20:42

Pješak D. Đ. (1989) preminuo je od posljedica zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila na lokalitetu Čengić-Vila, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Biljana Jandrić kazala je da je spomenuta osoba u CUM dovezena u stanju bez pulsa i pritiska. Pokušalo se s reanimacijom, ali bez uspjeha.

Prema informacijama iz MUP-a KS pješaka D. Đ. udario je automobil na dijelu kod tramvajskog stajališta u pravcu grada na Čengić-Vili, a ekipa vrši uviđaj tog događaja.
neo7

#3093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

ja kad god stojim na tramvajskom dobro gledam i na cestu jer voze zaista grozno....

Pa jbte :S
Skyfox

#3094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

neo123 wrote:ja kad god stojim na tramvajskom dobro gledam i na cestu jer voze zaista grozno....

Pa jbte :S
skoro na svakom drugom stajalistu je iskrivljena ograda, kaoja ne pruza nikakvu zastitu od kamikaza...
Troll_Happens

#3095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

a e :x vo lole koja ga je udarila

Image
Cholina_Lokica

#3096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

je li ga udario na cesti ili na tramvajskoj?
karanana

#3097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

ovo mi izgleda kao da ga je udario na cesti. a tu raja vazda od treske i vranica precicom idu do i od stanice prelazeci cestu jedno 50 metara od semafora i pjesackog prelaza.
Cholina_Lokica

#3098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

karanana wrote:ovo mi izgleda kao da ga je udario na cesti. a tu raja vazda od treske i vranica precicom idu do i od stanice prelazeci cestu jedno 50 metara od semafora i pjesackog prelaza.
i meni isto.. na cesti da je bilo... ne bi me iznenadilo da je pretrcavao cestu... :(
Dioda

#3099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

Uzas :(
karanana wrote:ovo mi izgleda kao da ga je udario na cesti. a tu raja vazda od treske i vranica precicom idu do i od stanice prelazeci cestu jedno 50 metara od semafora i pjesackog prelaza.
Gledam svaki dan, ko god izadje iz tramvaja, tu predje ulicu :sad:
zlatanko

#3100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatanko »

Danas sa mnom na fakultetu bio ovaj momak,kolega, na vježbama. Ako je to taj momak iz Brčkog, vjerujem da jest. Sad ga više nema.

Bunio se što profesor nije prozvao njegovo ime. Nisam ga poznavao lično, nek mu je laka crna zemlja.
Locked