Splinter wrote:da jos ovdje pokusam...
e ovako, kod starog mi je prije mjesec,dva ukraden kastofon i par CD-ova, parking na M.D. pritom mu je ostecena brava na jednoj strani auta.
no poznavajuci proces prijave i brojnih negativnih iskustava, odlucio se da ne prijavljuje kradju...
maloprije listajuci portal avaza naletim na ovu vijest.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... nih-stvari
e sad ono sto mene zanima je(posto kradja nije prijavljena) da li se moze izvrsiti kakva provjera, jer jedan od ovih kastofona odgovara opisu onoga koji je bio u njegovom autu.
znaci posjedje orginalnu kutiju kastofona, racune. vjerovatno se preko serijskog broja moze izvrsiti provjera,
kao i preko cd-ova...
Nista te ne kosta da pokusas...ako odnes sve to sto imas, i ako naletis na insana, trebalo bi da ti dopuste da pogledas...
p.s. nije mi jasno da li iko iz nase policije ikad uzima otiske...
Prije par godina, odemo ja i rodjak do garaze njegove da dovucemo auto njegovog oca... Sjedem ja u garazi (jedva se provuko), i vidimo da smo se "naherili" na jednu strannu. Izadjemo, kad desnih tockova nema... ukredeni...
Zovnemo policiju, dodju, 2 minute bili, i ljudi moji, ocima se vide tragovi dlanova, prsi, sve sve... al jok, nece oni da uzmu otisak...
Kroz 3-4 dana smo nasli gume, nasli ko je skinuo...sve priznali (jesmo silu zestoku primjenili), al prijava nije podignuta