Ljudi , radila sam u kladionici .Nas dvije bile u smjeni, uletio lik sa pistoljem i vristi dajte pare ,daj pare j....m vam mamicu . Meni je prvi put da prisustvujem pokusaju pljacke i pustam ga da uzme novac , kazem: udji uzmi sam ,(a kontam ja i kolegica cemo prosetati do vrata), ali djevojka koja je samnom , kaze: ma kakve pare, nema para, neces ovaj put ! Iskreno, ja sam se skamenila od straha i nisam mogla da vjerujem sta ona to radi......uzela onu cijev od usisivaca i lupila ga po ledjima (napominjem -lik ima pistolj-kraj smjene mi usisavale )....Pobjegao glavom bez obzira....
Mi u policiji davale iskaz 3 sata , kao da smo mi pljackasi ,pa da nam usklade price , pa sto pitanja , pa im smijesno cuj on pistolj ,ona usisivac....prepoznale ga na slici , policija nam savjetovala da se pravimo kao da nismo ,zbog eventualne odmazde.On vec radio takve stvari.
Kasnije saznam da je djevojka opljackana vec dva puta , i da joj poslodavac nije vjerovao da nije namjesteno , kao - ona se s nekim dogovori da je opljackaju , pa onda podijele novac. Njoj treba posao , i ovaj put nije htjela dozvoliti sebi da prolazi sve sto je prosla vec dva puta.Ispostavi se da je pistolj bio plasticni.
Inace , jadne djevojke koje rade po kladionicama. Zna se kakva klijentela dolazi u kladionice: pijanci , kockari ,psihicki bolesnici , tek punoljetni delikventi, besposlicari....cast izuzetcima , kojih ima ali mnogo manji broj!
Zapale novine , pa bacaju na njih, bacaju petarde iza pulta, pljuju ih kroz one otvore na staklu, da ne pricam o verbalnom maltretiranju......Jadne, razlog zasto su tu je ta mizerna plata, to sto im treba posao .Vjerujte da su prepustene same sebi. Puna je kladionica , psihicki bolesnik te ubjedjuje da je dobio na kladionici , cinjenica je da nije. I maltretira te samo tako razbija , vristi , svi koji su u kladionici polako izlaze i ostavljaju te samu , pa se ti snadji ! Ljudi to je strasno !!!!!!!!
Molim se da djevojka bude dobro!