SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- KPNCTNJAH
#2276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I tu se vracamo na tramvaj i koliko znam vecina je pljuvala po ljudima koji su samo sjedili i nista nisu poduzeli, a neka mi neko kaze kako su onda oni mogli znati u tom trenutku jel` preminuli momak bio nevin ?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
istina, apsolutno. samo teško će neki kriminalac potezati pištolj ili nož na ljude bez razloga, što nije slučaj sa balavurdijom na steroidima i turbo-folku ili narkomanom...KPNCTNJAH wrote:I tu se vracamo na tramvaj i koliko znam vecina je pljuvala po ljudima koji su samo sjedili i nista nisu poduzeli, a neka mi neko kaze kako su onda oni mogli znati u tom trenutku jel` preminuli momak bio nevin ?
moja je opaska bila samo da ne ispadne da uvijek strada nevin čovjek. to je sve. nisam ni ja ravnodušan što se šaketaju na sred ulice, u po bijela dana, niti odobravam nasilje. zna se ko je dužan da nas bije
-
suspect_zero
#2278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Chmoljo wrote:istina, apsolutno. samo teško će neki kriminalac potezati pištolj ili nož na ljude bez razloga, što nije slučaj sa balavurdijom na steroidima i turbo-folku ili narkomanom...KPNCTNJAH wrote:I tu se vracamo na tramvaj i koliko znam vecina je pljuvala po ljudima koji su samo sjedili i nista nisu poduzeli, a neka mi neko kaze kako su onda oni mogli znati u tom trenutku jel` preminuli momak bio nevin ?
moja je opaska bila samo da ne ispadne da uvijek strada nevin čovjek. to je sve. nisam ni ja ravnodušan što se šaketaju na sred ulice, u po bijela dana, niti odobravam nasilje. zna se ko je dužan da nas bije
Dobra intuicija ovaj put.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
bitno je da se razumijemosuspect_zero wrote:Dobra intuicija ovaj put.Chmoljo wrote:istina, apsolutno. samo teško će neki kriminalac potezati pištolj ili nož na ljude bez razloga, što nije slučaj sa balavurdijom na steroidima i turbo-folku ili narkomanom...KPNCTNJAH wrote:I tu se vracamo na tramvaj i koliko znam vecina je pljuvala po ljudima koji su samo sjedili i nista nisu poduzeli, a neka mi neko kaze kako su onda oni mogli znati u tom trenutku jel` preminuli momak bio nevin ?
- mali Ninja
- aze
#2281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
MojaMalenkost wrote:Pa baš bi me zanimalo šta bi mislio o tome kad bi tebe tako napali, a ja te slikao sa 10 metara.karanana wrote:pa da i ja dobijem metalnom sipkom po glavi i besplatan kurs plivanja u miljacki? zasto i zbog koga? zbog nekih neporavnatih racuna i nerazmirica osoba sumnjivih karaktera? od mene mogu dobiti samo poziv policije.MojaMalenkost wrote:Moje Sarajlije... Samo vi gledajte i ne pomažite jedni drugima
sto se mene tice mogu se svi pomarat i popucat. njihova posla. samo nek normalan narod ne gine.
A ti bi kao skocio pred ovu trojicu (bas bi ovom sto ga fekaju mnogo i pomogo
- mali Ninja
#2282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne napisah ovu tugu jad i čemer..
jutros odvukoše oktaviju ispred moje zgrade, lopovi zadnje im bilo ...
meni prije desetak dana obiše auto, isjekoše vrata i iščupaše volan, zadnjih noći ne mogu spavati pa gledam kroz prozor od 11 do 3-4 ujutro i nagledam se svega. minimum svaku noc se oglasi neki alarm, kidanje zadnjeg brisača, razbijanje bočnih stakala...
ja stvarno ne znam gdje ovo vodi, ali nije dobro

meni prije desetak dana obiše auto, isjekoše vrata i iščupaše volan, zadnjih noći ne mogu spavati pa gledam kroz prozor od 11 do 3-4 ujutro i nagledam se svega. minimum svaku noc se oglasi neki alarm, kidanje zadnjeg brisača, razbijanje bočnih stakala...
ja stvarno ne znam gdje ovo vodi, ali nije dobro
- Cholina_Lokica
#2283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a kako ce tek biti zanimljivo ako pocnu one velike magle sto znaju kod nas se spustitimali Ninja wrote:ne napisah ovu tugu jad i čemer..
ja stvarno ne znam gdje ovo vodi, ali nije dobro![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
MojaMalenkost
#2284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Skočio bi kao što sam hiljadu puta skočio. Vidio bi ti njihovu reakciju da im se samo jedan suprotstavi.aze wrote:MojaMalenkost wrote:Pa baš bi me zanimalo šta bi mislio o tome kad bi tebe tako napali, a ja te slikao sa 10 metara.karanana wrote:
pa da i ja dobijem metalnom sipkom po glavi i besplatan kurs plivanja u miljacki? zasto i zbog koga? zbog nekih neporavnatih racuna i nerazmirica osoba sumnjivih karaktera? od mene mogu dobiti samo poziv policije.
sto se mene tice mogu se svi pomarat i popucat. njihova posla. samo nek normalan narod ne gine.
A ti bi kao skocio pred ovu trojicu (bas bi ovom sto ga fekaju mnogo i pomogotako sto bi i tebe isfekali
) koja su sutala ovog.. iako ne znas zasto ga tuku,niti bilo koga ko ucestvuje u toj tuci ..
- aze
#2285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Djesi zBetmenMojaMalenkost wrote:Skočio bi kao što sam hiljadu puta skočio. Vidio bi ti njihovu reakciju da im se samo jedan suprotstavi.aze wrote:MojaMalenkost wrote:
Pa baš bi me zanimalo šta bi mislio o tome kad bi tebe tako napali, a ja te slikao sa 10 metara.
A ti bi kao skocio pred ovu trojicu (bas bi ovom sto ga fekaju mnogo i pomogotako sto bi i tebe isfekali
) koja su sutala ovog.. iako ne znas zasto ga tuku,niti bilo koga ko ucestvuje u toj tuci ..
-
MojaMalenkost
#2286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Dečko prestani me citirati. Ne poznajemo se, a ako imaš želju upoznat me, spreman sam ti je ispuniti 
- aze
#2287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Strasno strasnoMojaMalenkost wrote:Dečko prestani me citirati. Ne poznajemo se, a ako imaš želju upoznat me, spreman sam ti je ispuniti
Ps: Molim administraciju da banuje doticnog ... plasi me svojim prijetnjama
- amortizer
#2288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@Vratnik, malo respekta prema djeci koja "nalete" na ovaj forum. Hoces li da im stravu moramo saljevati kad vide ove spodobe? Na sta li su ovi rodjeni, tj. na koju stranu?vratnik wrote:s obzirom na to sa se sa-x dotakao jedne pravo osjetljive teme, http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091117038, rekoh da se pozdravimo.
Sve fini bizMismeni. 1501245 KM dnevni pazar hotela
- Boom71
#2289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
To oko prilijetanja kad je neka frka i nekoga cipelare je pravo diskutabilno.
Ja bih uvijek priletio kad su neki klinci u pitanju,jer je u vecini slucajeva ili maltretiranje slabijeg ili neko djecacko mangupisanje i fakat moze da bude kobno.
Pogotovo stajem u odbranu klinca-zrtve.
Ovaj slucaj kao na slici je nesto drugo.Vrlo vjerovatno je ovaj "donji" zasluzio po usima.
Evo izvinjajem se ako je nekom ovaj komentar "truba" ili sam ful'o,jer su ovi namarali postenog i savjesnog gradjanina bez prijekorne moralne vertikale.

Ja bih uvijek priletio kad su neki klinci u pitanju,jer je u vecini slucajeva ili maltretiranje slabijeg ili neko djecacko mangupisanje i fakat moze da bude kobno.
Ovaj slucaj kao na slici je nesto drugo.Vrlo vjerovatno je ovaj "donji" zasluzio po usima.
Evo izvinjajem se ako je nekom ovaj komentar "truba" ili sam ful'o,jer su ovi namarali postenog i savjesnog gradjanina bez prijekorne moralne vertikale.
-
zonbirile
#2290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
--------------------------------------------------------mali Ninja wrote:ne napisah ovu tugu jad i čemer..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kada već dežuraš da ti doniramo snajper,ne moraš u glavu,onako pedagoški u koljeno.Policiji se ionako neće javljati.
- KadSeMrtviProbudimo
#2291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma truba je, naravno, i to ponajviše u onom dijelu kad postoji "vjerovatnoća da je neko zaslužio po ušima"...Boom71 wrote:To oko prilijetanja kad je neka frka i nekoga cipelare je pravo diskutabilno.
Nemamo mi prava odlučivati ko je zaslužio ili nije, još samo treba da se skupimo i izvršimo linč nad "poštenim i savjesnim građanima prijekorne moralne vertikale", pa da "pravda bude zadovoljena"
Mislim da je bilo čija reakcija u ovakvim slučajevima obavezna, pa makar dobili i "po nosu" zbog miješanja, no, možda će zbog miješanja nečiji život biti spašen, ko zna. Sjetimo se samo sarajevskog tramvaja
- -Romeo-
#2292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sretno ti bilo, ali ipak bez meneKadSeMrtviProbudimo wrote:Ma truba je, naravno, i to ponajviše u onom dijelu kad postoji "vjerovatnoća da je neko zaslužio po ušima"...Boom71 wrote:To oko prilijetanja kad je neka frka i nekoga cipelare je pravo diskutabilno.
Nemamo mi prava odlučivati ko je zaslužio ili nije, još samo treba da se skupimo i izvršimo linč nad "poštenim i savjesnim građanima prijekorne moralne vertikale", pa da "pravda bude zadovoljena"![]()
Mislim da je bilo čija reakcija u ovakvim slučajevima obavezna, pa makar dobili i "po nosu" zbog miješanja, no, možda će zbog miješanja nečiji život biti spašen, ko zna. Sjetimo se samo sarajevskog tramvaja
i samo da nadodam, to ne mora biti samo po nosu, to može biti i čakija pod rebra, palija preko glave ili pak metak u čelo.
- mali Ninja
#2293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
još jedan golf manje ispred moje zgrade, maloprije dodjoh kuci kad neka galama i policija, pridjem, pitam šta se desilo, dobijem odgovor da je parking negativna za jednog golfa dvojkuzonbirile wrote:--------------------------------------------------------mali Ninja wrote:ne napisah ovu tugu jad i čemer..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kada već dežuraš da ti doniramo snajper,ne moraš u glavu,onako pedagoški u koljeno.Policiji se ionako neće javljati.
snajper nego šta, rastalimo se za pušku, kome treba sačuvati auto u grbavičkoj, pa da mirno spavate, jer ja ne mogu
-
nova_korisnica
#2294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mali Ninja wrote:još jedan golf manje ispred moje zgrade, maloprije dodjoh kuci kad neka galama i policija, pridjem, pitam šta se desilo, dobijem odgovor da je parking negativna za jednog golfa dvojkuzonbirile wrote:--------------------------------------------------------mali Ninja wrote:ne napisah ovu tugu jad i čemer..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kada već dežuraš da ti doniramo snajper,ne moraš u glavu,onako pedagoški u koljeno.Policiji se ionako neće javljati.![]()
snajper nego šta, rastalimo se za pušku, kome treba sačuvati auto u grbavičkoj, pa da mirno spavate, jer ja ne mogu![]()
![]()
![]()
![]()
grbavicka??
i mom rodjaku su maznuli auto tu prije nekoliko godina....
zar policija ne moze jednu sedmicu patrolu postaviti negdje u zasjedu??? mislim svejedno im je...da li sjedili negdje bezveze ili tu...tu ima bar moze lopov u mrezu uletiti..
(jesam ambiciozna, jelde? :DD
- mali Ninja
#2295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma kakvi oni, čitam u novinama u busovači neki policajac trazio iznude za auta, znaci svi oni duvaju u istu tikvu.nova_korisnica wrote:
grbavicka??
zar policija ne moze jednu sedmicu patrolu postaviti negdje u zasjedu??? mislim svejedno im je...da li sjedili negdje bezveze ili tu...tu ima bar moze lopov u mrezu uletiti..
onu noc kad je poplašena oktavija, petica je odjurila za njom, kontam stigli ga, kad ono truba, momak se za glavu fata, ostala saobracajna po belaju, kasko nece da mrdne uhom, policija slijeze ramenima i napominju na koriščenje alarma, garaža, isl ...
-
suspect_zero
#2296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
aze wrote:
Baš tako...........Jeleč je poznat po svom kabadahijskom ponašanju i kriminalnim radnjama.........Sud i Tužilaštvo je takvo kakvo jeste, da nekada nema drugog načina do silom udariti na silu...........nažalost, tako je
-
pipicaga
#2297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nova_korisnica wrote:
grbavicka??
A sta i da postavi i da ga uhvate? Da ga uhvate na djelu za par mjeseci je opet tu uzevsi u obzir na onu presudu od 8 mjeseci za otimanje auta prijetnjom pistoljem.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#2298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@zonbirile i pipicaga
bez snajpera i poziva na nasilje! opomena!
bez snajpera i poziva na nasilje! opomena!
-
nova_korisnica
#2299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pipicaga wrote:nova_korisnica wrote:
grbavicka??
A sta i da postavi i da ga uhvate? Da ga uhvate na djelu za par mjeseci je opet tu uzevsi u obzir na onu presudu od 8 mjeseci za otimanje auta prijetnjom pistoljem.![]()
![]()
8 mjeseci??? omg...ja s**** i sistema
u bosni je jedino isplativo kriminal....
samo me cudi da ove stranice crne hronike nisu punije
evo vidim da sinoc nije bilo puno incidenata...svaka nam cast
- Boom71
#2300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja sam legalista i posten i fin i sta ja imam od toga ?!
Pravo me nerviraju komentari tipa "ne treba uzimati pravdu u svoje ruke" i sl.
Do nedavno sam imao Stafforda,koji je nocu u mom dvoristu patrolirao.
Znaci,prilicno visoka ograda,sve zakljucano i ne postoji sansa da pas izadje sam i sl.
E sad,ako je neko u neko doba noci,nasilno usao tako sto je razvalio jaku bravu ili preskocio,jeli to znaci da sam ja kriv sto ga je moj pas unakazio dozivotno ili preklao(svi znamo kako izgleda napad staffa ili pita) ?
Jeli to uzimanje pravde u svoje ruke,ako ja u svom dvoristu imam psa koji je slobodno pusten,a sa druge strane maximalno obezbjedjen da ne preskoci ogradu i napadne (ne dao Bog) neko dijete ili neduznog covjeka,a neko "dobronamjeran" pokusa da mi klepi auto ili nesto ukrade i sl.pokusa da mi otudji imovinu,a ovaj ga "razvali?
Izvinjavam se ako je post ne jasan,ali zurim....

Pravo me nerviraju komentari tipa "ne treba uzimati pravdu u svoje ruke" i sl.
Do nedavno sam imao Stafforda,koji je nocu u mom dvoristu patrolirao.
Znaci,prilicno visoka ograda,sve zakljucano i ne postoji sansa da pas izadje sam i sl.
E sad,ako je neko u neko doba noci,nasilno usao tako sto je razvalio jaku bravu ili preskocio,jeli to znaci da sam ja kriv sto ga je moj pas unakazio dozivotno ili preklao(svi znamo kako izgleda napad staffa ili pita) ?
Jeli to uzimanje pravde u svoje ruke,ako ja u svom dvoristu imam psa koji je slobodno pusten,a sa druge strane maximalno obezbjedjen da ne preskoci ogradu i napadne (ne dao Bog) neko dijete ili neduznog covjeka,a neko "dobronamjeran" pokusa da mi klepi auto ili nesto ukrade i sl.pokusa da mi otudji imovinu,a ovaj ga "razvali?
Izvinjavam se ako je post ne jasan,ali zurim....