SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali Ninja

#11451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mali Ninja »

cappy_tempo wrote:frajer koji je neki dan dobio par godina zatvora jer je pomogo vuku poslje ubistva,a i sliku sam kacio na nekoj strani sretnem ga maloprije na pofalicima ide covjek kuci,sa faxa garant se vraca

nema mjesta u zatvoru :D
zli_hordas

#11452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zli_hordas »

Dziba izgleda ko Walter
astrid

#11453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

mahalas505 wrote:
astrid wrote:Opet ranjavanje u nogu :roll:

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111017008
Da li je jedan od aktera onaj Dziba sto ima jedno 50 tak prijava, presuda i tako toga?
Baš taj :roll:
FnatiC

#11454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FnatiC »

cappy_tempo wrote:frajer koji je neki dan dobio par godina zatvora jer je pomogo vuku poslje ubistva,a i sliku sam kacio na nekoj strani sretnem ga maloprije na pofalicima ide covjek kuci,sa faxa garant se vraca
pa trebo si ga pitat dokle ce i sto nije u zatvoru :D
cappy_tempo

#11455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

zaradilo se para od mosta pa sd autom vozikam,a jadnik pjehe isao :D
Van Halen

#11456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Van Halen »

sheilak wrote:
AmoK wrote:Nevjerovatna krađa u Donjem Vakufu: Lopovi ukrali most težak šest tona!
Nekada davno preko tog mosta je išao voz, a lopovi su ga prvo srušili, pa su ga natovarili na kamion i odvezli na neki otpad u Bugojno, kaže stanovnik Krivače

Šest tona težak željezni most nestao je iz naselja Krivače, u Donjem Vakufu. Ukrali su ga lopovi, koji su ga izrezali i prodali na otpadu sekundarnih sirovina.

Stanovnici naselja i korisnici mosta kažu da su bili šokirani kada su vidjeli da neće moći prići svojim kućama.

-To je neviđena drskost. Ako u narednih nekoliko dana padne kiša i potok nabuja, nećemo imati kuda prelaziti preko vode. Nekada davno preko tog mosta je išao voz, a lopovi su ga prvo srušili, pa su ga natovarili na kamion i odvezli na neki otpad u Bugojno-kazao nam je stanovnik iz Krivače, koji je nazvao policiju, nakon što ga je komšija obavijestio da je most ˝nestao˝.

Građani ističu da su nosivi dijelovi mosta bili u odličnom stanju i kažu da su ga namjeravali obložiti novim daskama. Međutim, kradljivci su im osujetili planove...

Dijelove mosta policija je pronašla na otpadu u Bugojnu.

-Treba lopove natjerati da nam ponovo sastave most-kažu ogorčeni stranovnici Krivače.
Kao skeč Nadrealista. :D
Kaznit otpad koji je to kupio i problem riješen.
saabsa

#11457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by saabsa »

Van Halen wrote:
Kaznit otpad koji je to kupio i problem riješen.
Pa sa otpada su i prijavili policiji.
shalla

#11458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shalla »

Lud i ponosan wrote:Odavde je najbolje pobjeci i ka tome definitivno tezim.
Do unazad 2-3 godine sam se ježio od ovakvih izjava, sad ih potpisujem sa obje ruke. Da mi se ukaže prilika, SUTRA bih fino suprugu i eventualno sestru za ruku i zdravo đaci...
Edin H.

#11459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

shalla wrote:
Do unazad 2-3 godine sam se ježio od ovakvih izjava, sad ih potpisujem sa obje ruke. Da mi se ukaže prilika, SUTRA bih fino suprugu i eventualno sestru za ruku i zdravo đaci...
A to se na Zapadu kao ne desavaju ovakve stvari :-)
ganjeta

#11460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ganjeta »

Ovakve i to svakodnevne ne desavaju sigurno.
cappy_tempo

#11461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

gledam sinoc slucajeve-x i oni u pofalicima sto su se filmski pucali iz auta dobili 6 mjeseci,a jedan 8 jer je cak i prije nesta radio :shock: . ranili dijete od 14 godina,jednom metak u lobanji stao,drugi na dva mjesta ranjen,rafalali se i pola godine i naravno pusteni su kuci . mjesecar advokat,a oni sto su pucali se smiju i namiguju kameri i kaze priznali djelo pa se dogovorili sa sudijom, valjda ce mu poslat par kila mesa iz jablanice dok se budu zajebavali ko je vise metaka ispuco
Bodkin

#11462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bodkin »

Edin H. wrote:
shalla wrote:
A to se na Zapadu kao ne desavaju ovakve stvari :-)
jarane...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#11463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

ganjeta wrote:Ovakve i to svakodnevne ne desavaju sigurno.
Naravno da ne.
U Americi ti recimo supruga i dvije maloljetne kćeri odu na prvo zajedničko ljetovanje u životu (ti ne možeš jer posao na farmi neće čekati da se ti vratiš) na drugi kraj države, "sunshine state", raj na zemlji...i nedjelju dana poslije toga nađu ih kako plutaju u zalivu polugole, vezanih ruku na leđima i sa cementnim blokovima privezanim za vratove.
I onda čekaš 22 godine da ubicu stigne zaslužena kazna.
Comrad

#11464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Ponovo poredimo kruske i jabuke.

Ovdje pricamo o sarajevu sa cca 300k stanovnika ili bih sa cca 3.5mil. I pojedini to porede sa amerikom, njemackom i slicnim zemljama. Gdje jedna ulica ima vise stanovnika...i jbt logicno je da ima vise budala.

Ali, znao sam da ce se ovo desiti. Da ce ljudima postati normalno to sto se u 5 dana desi isto toliko pucnjava, bacanja bombi i sl. Ko god kaze da je ovako bilo i prije, laze jer nije. Bilo je sranja, ali ne u ovolikoj kolicini. I sacekajte samo dok ovi predju sa koljena u malo vitalnije dijelove tijela. Pa kad bude ubistvo sedmicno onda cemo kontat otkud ovo jbt. Kakvu poruku moze dobit balavac od 18 godina kad mu daju pola godine za rafalanje, kakvu? Nece sigurno pomislit, joj dobro prodjoh, necu vise nikad pistolj u ruke...

Shvatio bih da se radi o nekakvim organizovanim kriminalcima, ali ako ne mozes kontrolirati 500 ljudi koji ti prave problem u gradu, sta onda pricati... Ovo je sve do politicke volje i ovo glavonjama odgovara. Njima ne odgovara da su ljudi sigurni i da im je dobro, jer u tom slucaju sva paznja ode na glavonje...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#11465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Comrad wrote:Ponovo poredimo kruske i jabuke.

Ovdje pricamo o sarajevu sa cca 300k stanovnika ili bih sa cca 3.5mil. I pojedini to porede sa amerikom, njemackom i slicnim zemljama. Gdje jedna ulica ima vise stanovnika...i jbt logicno je da ima vise budala.

Ali, znao sam da ce se ovo desiti. Da ce ljudima postati normalno to sto se u 5 dana desi isto toliko pucnjava, bacanja bombi i sl. Ko god kaze da je ovako bilo i prije, laze jer nije. Bilo je sranja, ali ne u ovolikoj kolicini. I sacekajte samo dok ovi predju sa koljena u malo vitalnije dijelove tijela. Pa kad bude ubistvo sedmicno onda cemo kontat otkud ovo jbt. Kakvu poruku moze dobit balavac od 18 godina kad mu daju pola godine za rafalanje, kakvu? Nece sigurno pomislit, joj dobro prodjoh, necu vise nikad pistolj u ruke...

Shvatio bih da se radi o nekakvim organizovanim kriminalcima, ali ako ne mozes kontrolirati 500 ljudi koji ti prave problem u gradu, sta onda pricati... Ovo je sve do politicke volje i ovo glavonjama odgovara. Njima ne odgovara da su ljudi sigurni i da im je dobro, jer u tom slucaju sva paznja ode na glavonje...
Ali se ovdje rjeđe dešavaju ovakvi, ekstremno teški slučajevi, kao ovaj koji sam naveo (nedavno aktueliziran u SAD). A i kad se desi, pola foruma se digne u zaštitu ubice jer je isti pripadnik "Sejdić-Finci" populacije (paljenje starice prije skoro 4 godine).
Don Zivconi

#11466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

Danas išao u tužilaštvo da dam iskaz :D prije šest godina svjedočio sam jednom razbojništvu i tek je sad predmet došao na red. Bila je u pitanju upotreba pištolja :-? znaci 6g predmet leži u ladici :-)... na pozivu stoji ukoliko se ne odazovete pozivu 5.000KM a ako odbiješ svjedočiti 30.000KM. I pitam ja tužitelja u čemu je kvaka :mrgreen: što me zovete svoj svoga zaboravio... kaže tužitelj zamalo da bude zastara :lol: sreća pa ga nađoše :-) , stvarno nisu normalni. Morao sam se istrest na tužiocu pa sam ga pitao gdje je ovaj okrivljeni (ja naravno znam samo da vidim dal oni znaju) kaže služi višegodišnju zatvorsku kaznu za neko djelo koje je počinio nakon ovoga za koje bi ja trebao svjedociti :mrgreen: i ona ja nastupam i kažem mu koja je konj sve djela počinio do tog teškog krivičnog djela za koje sada leži 7g. Naravno nisam mogao da šutim da ne kažem da sam bjesan na pravosuđe radi ovakvih stvari jer da su ga procesuirali radi djela koja je uradio od prije 6 godina vjerovatno bi bio pritvoren i nebi napravio ovu pizdariju za koju sada leži. Dobio sam samo lagani smješak uz rijeci vidim da ste ljuti na pravosuđe :roll:
shalla

#11467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shalla »

Pera Trta wrote:
Naravno da ne.
U Americi ti recimo supruga i dvije maloljetne kćeri odu na prvo zajedničko ljetovanje u životu (ti ne možeš jer posao na farmi neće čekati da se ti vratiš) na drugi kraj države, "sunshine state", raj na zemlji...i nedjelju dana poslije toga nađu ih kako plutaju u zalivu polugole, vezanih ruku na leđima i sa cementnim blokovima privezanim za vratove.
Jah, baš je isto, 310 miliona i 3,5 miliona stanovnika...
Svaki, SVAKI jebeni dan je ovdje neki divlji zapad, a što je najgore čak i oni koji se jako trude gledati samo svoja posla najebu jer ovi debili ne znaju pucati... Uđeš u tramvaj najebeš, uđeš u prodavnicu najebeš, šetaš kroz bezistan najebeš, odeš u kafić najebeš, šta je rješenje, da ne izlazimo iz kuće jer smo jedino u njoj sigurni???
karanana

#11468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

kako mogu plutati a cementni blokovi im vezani za vratove?
cappy_tempo

#11469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

shalla wrote:
Pera Trta wrote:
Naravno da ne.
Jah, baš je isto, 310 miliona i 3,5 miliona stanovnika...
Svaki, SVAKI jebeni dan je ovdje neki divlji zapad, a što je najgore čak i oni koji se jako trude gledati samo svoja posla najebu jer ovi debili ne znaju pucati... Uđeš u tramvaj najebeš, uđeš u prodavnicu najebeš, šetaš kroz bezistan najebeš, odeš u kafić najebeš, šta je rješenje, da ne izlazimo iz kuće jer smo jedino u njoj sigurni???
ko kaze da si u kuci siguran? bahne ti lopov u kucu ne znajuci da si tu i sta mu mozes? "ooo jarane bujrum hoces da ti pomognem iznjeti? hoces kafu,sok?"

dovoljno mi je da vidim majmune kako se smije kad ih privode ili izvode iz suda :x
Pera Trta

#11470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

karanana wrote:kako mogu plutati a cementni blokovi im vezani za vratove?
http://en.wikipedia.org/wiki/Oba_Chandler
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#11471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by enko 1964 »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111018046

"Kako je novinarima rekao glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić, droga je dobre kvalitete, a najvažniji rezultat akcije je sklanjanje droge sa ulice"

Ovo mu ga dođe k'o reklama. Svakako će odmah vanka a onda će mušterije navaliti. Čovjek ima potvrdu s najvišeg mjesta da dila samo kvalitetno :skoljka:
karanana

#11472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

Pera Trta wrote:
karanana wrote:kako mogu plutati a cementni blokovi im vezani za vratove?
http://en.wikipedia.org/wiki/Oba_Chandler
hmmm tako se tijelo napuse.

"The blocks were tied around each of their necks to make sure they died from either suffocation or drowning, and to make sure the bodies were never found. However, the bodies ended up being found when they bloated due to decomposition and floated to the surface."
Pera Trta

#11473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Da, tijelo se nekoliko dana poslije smrti naduje od truležnih gasova.
Edin H.

#11474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

AmoK wrote:Nevjerovatna krađa u Donjem Vakufu: Lopovi ukrali most težak šest tona!
Nekada davno preko tog mosta je išao voz, a lopovi su ga prvo srušili, pa su ga natovarili na kamion i odvezli na neki otpad u Bugojno, kaže stanovnik Krivače

Šest tona težak željezni most nestao je iz naselja Krivače, u Donjem Vakufu. Ukrali su ga lopovi, koji su ga izrezali i prodali na otpadu sekundarnih sirovina.

Stanovnici naselja i korisnici mosta kažu da su bili šokirani kada su vidjeli da neće moći prići svojim kućama.

-To je neviđena drskost. Ako u narednih nekoliko dana padne kiša i potok nabuja, nećemo imati kuda prelaziti preko vode. Nekada davno preko tog mosta je išao voz, a lopovi su ga prvo srušili, pa su ga natovarili na kamion i odvezli na neki otpad u Bugojno-kazao nam je stanovnik iz Krivače, koji je nazvao policiju, nakon što ga je komšija obavijestio da je most ˝nestao˝.

Građani ističu da su nosivi dijelovi mosta bili u odličnom stanju i kažu da su ga namjeravali obložiti novim daskama. Međutim, kradljivci su im osujetili planove...

-Treba lopove natjerati da nam ponovo sastave most-kažu ogorčeni stranovnici Krivače.

Two brothers have been charged with stealing a western Pennsylvania bridge and selling the 15.5 tons of scrap metal for 5,000 dollars (£3160).

:-)

Two brothers have been charged with stealing a western Pennsylvania bridge and selling the 15.5 tons of scrap metal for 5,000 dollars (£3160).

http://www.independent.ie/and-finally/p ... 07405.html

Pa je'l tezimo Zapadu ili ne :-) - ali ipak, 6 tona naspram 15,5 :zzzz:
sanaman

#11475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sanaman »

Edin H. wrote:

:-)

http://www.independent.ie/and-finally/p ... 07405.html

Pa je'l tezimo Zapadu ili ne :-) - ali ipak, 6 tona naspram 15,5 :zzzz:
samo se tjesi,najlakse je reci da ima gore, po toj logici poredjenja jos nismo dotakli dno...ima do etiopije i somalije koliko hoces :-)

ako ti nije zahmetli pogledaj samo malo crnu hroniku na sa-x i koliko puta je doslo do pucanja i bacanja bombi u zadnjih 30 dana...za jedan EVROPSKI grad koji ima manje od 450 000 stanovnika, nema nas u Evropi dva puta :D :D

a da naravno, sada ce Pariz, London, Madrid, Berlin ... :zzzz: i njihov kriminal

P.S. boli me briga kako je njima, vec me brine kako je NAMA...
Locked