Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
corvus_edin

#301 Re: Sarajevo Construction

Post by corvus_edin »

Skyfox wrote:
btw zna li se koja je zgrada visa SCC ili zajednicke institucije? Neki dan gledam sa baste iz Alte cini mi se da SCC ima sprat vise...

Image

slika: by sogno sa http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=6434
Ambrozija

#302 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambrozija »

maxell_sarajevo wrote:Kazu navodno hotel
Kakav hotel, ima li gdje kako ce izgledati?
Nebitan32

#303 Re: Sarajevo Construction

Post by Nebitan32 »

Na drugoj temi se vodi razgovor o arapskim investicijama u Bosni. Poveznica
http://www.klix.ba/forum/masovni-izosta ... 60s25.html

Sad, zanima me sudbina bivse kasarne Jajce. Ko je vlasnik i ima li ikakvog plana za obnovu iste? Ima li neki plan pronalazenja investitora ili se onako "ceka"? Mislim da tu ima ogroman potencijal. Moze li se izvrsiti pritisak na gradske vlasti ili konkrenije na gradonacelnika i kantonalnu vladu?

Image
rajv0sa

#304 Re: Sarajevo Construction

Post by rajv0sa »

Ja zivim za dan kad ce ovo govno rusit :x , da mi je znat koji je hajvan ovo projektirao
Image
esad_plavi

#305 Re: Sarajevo Construction

Post by esad_plavi »

JOINT_1921 wrote:Ja govorim vise o isplativosti, koncesiji na prostore, tekme, procenat, ha hu, folovi golovi.. Isplativije je uloziti u stadion, nego u ovo sra*e 15 miliona...
Kakva isplativost brate mili, u prosjeku 1500 ljudi na utakmici (i to bi u nekoj stvari bilo, da nema derbija i jos dvije-tri dobre utakmice godisnje)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#306 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

kako vam se svidjaju one stepenice na kaptolu

nisu loše samo nadam se da neće polomiti one isntalacije

također vidim jutros da se kod hacijende ruši neka zgrada
zna li se šta će se praviti
saibaba

#307 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

bELMIN_666 wrote:Ja zivim za dan kad ce ovo govno rusit :x , da mi je znat koji je hajvan ovo projektirao
Image
Mladen Gvozden
Ambrozija

#308 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambrozija »

bELMIN_666 wrote:Ja zivim za dan kad ce ovo govno rusit :x , da mi je znat koji je hajvan ovo projektirao
Zasto? Da je recimo druga kombinacija boja npr. crno-bijelo, ne bi izgledalo toliko lose :D
Skyfox

#309 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

Nebitan32 wrote:Na drugoj temi se vodi razgovor o arapskim investicijama u Bosni. Poveznica

Sad, zanima me sudbina bivse kasarne Jajce. Ko je vlasnik i ima li ikakvog plana za obnovu iste? Ima li neki plan pronalazenja investitora ili se onako "ceka"? Mislim da tu ima ogroman potencijal. Moze li se izvrsiti pritisak na gradske vlasti ili konkrenije na gradonacelnika i kantonalnu vladu?

Image
Nekad davno su pricali da ce od kasarne praviti kazino i hotel sto je i ostalo samo na prici....
Skyfox

#310 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

Ovo izgleda zanimljivo "na papiru"

http://www.sa-c.net/index.php/projects/ ... entar.html
...multiplex kina sa četri sale
Truba

#311 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

sve je na papiru zanimljivo... ali na terenu dođe do izmjena i onda se pretvori u nešto što ne bi trebalo

protiv sam ruševina i ledina tako da gdje god vidiš ledinu treba nešto moderno graditi ali da se struka pita a ne lovatori

mene taj dalas sa samohvalom podsjeća na jednu epizodu dilan doga :D ali ne mogu se sjetiti koju...
Skyfox

#312 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

:-D Gotovo

Image
exliberal-ex

#313 Re: Sarajevo Construction

Post by exliberal-ex »

Ima li ikakvih informacija kad ce ovaj objekat konacno biti zavrsen I dat na upotrebu.....pa da prave kineski zid :zzzz:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#314 Re: Sarajevo Construction

Post by -LIBERO- »

#315 Re: Sarajevo Construction

Post by Mr. Brightside »

Skyfox wrote:Ovo izgleda zanimljivo "na papiru"

kol'ko skontah, ...na trenutnoj lokaciji Standarda?

a lokacija u jednom dijelu i vlasništvo Miškovića :mrgreen:
me_mery

#316 Re: Sarajevo Construction

Post by me_mery »

[quote="Nebitan32"]Na drugoj temi se vodi razgovor o arapskim investicijama u Bosni. Poveznica

Sad, zanima me sudbina bivse kasarne Jajce. Ko je vlasnik i ima li ikakvog plana za obnovu iste? Ima li neki plan pronalazenja investitora ili se onako "ceka"? Mislim da tu ima ogroman potencijal. Moze li se izvrsiti pritisak na gradske vlasti ili konkrenije na gradonacelnika i kantonalnu vladu? [quote="Nebitan32"]

ja koliko znam vojska BiH je jos uvijek vlasik kasarne. Koliko mi je poznato (tako mi rece vojnik koji je tada cuvao zgradu) oni ne mogu prodati kasarnu jer je tada u toku bila raspodjela vojne imonovine. Eh od tada je ja mislim ta raspodjela zavrsena...sta se dalje ceka ptice znaju. Pricalo se o tom nekom investitoru koji je navodno htio da srusi kasarnu i gradi nanovo sto ne moze nikako jer je kasarna proglasena nacionalnim spomenikom..mada iskreno i to ko zna koliko su pouzdane price. Meni to sve lici na rekla kazala. Rekla bih da neko cuva tu lokaciju i ceka da se kasarna sama od sebe srusi i u kakvom je stanju bilo istocno krilo kada sam ja zadnji put bila nece morati dugo cekati. Sjecam se da sam bila na jesen te godine i onda opet u proljece i hodnik kojim sam hodala u jesen nije bio prohodan na proljece jer se preko zime urusio jos jedan dio tavanice. Onoj predivnoj zgradi podhitno treba intervencija, ali sanse za to su ravne nuli jer sto vise vremena prolazi to ce vise para trebati uloziti.
Al eto vrijeme ce pokazati.
udrch

#317 Re: Sarajevo Construction

Post by udrch »

Mr. Brightside wrote:
Skyfox wrote:Ovo izgleda zanimljivo "na papiru"

kol'ko skontah, ...na trenutnoj lokaciji Standarda?

a lokacija u jednom dijelu i vlasništvo Miškovića :mrgreen:
nije ba, ovo je kod Doma zdravlja Otoka, gdje je Dallas salon namještaja, od nedavno Bingo, a prije bio Konzum..
međutim to je manje bitno..najbitnije je da je ovo kao što vidiš iz teksta projekat u planu, a u planu je još dok je Sarajevo imalo gradonačelnicu, a zadnje koje se sjećam je Semiha Borovac, a to je bilo prije 4,5 godina..od tada je i Dallas skoro pa čučno..znači ovo ne vjerujem da će da se gradi..

mene zanima je li neko zna d ali će uskoro ASA da nastavi gradnju iza ovog objekta, to je objekat iz afere Reket?
uložili su nekoliko miliona na iskop i minusne etaže, ne vjerujem da će odustati skroz..
Nebitan32

#318 Re: Sarajevo Construction

Post by Nebitan32 »

Izabran izvođač radova: Izgradnja južne longitudinale do kraja maja

http://ekapija.ba/Vijest/investicije/iz ... maja/25715

Image

Do kraja maja trebala bi započeti izgradnja južne longitudinale i 12. transverzale, odnosno stupske petlje. Ovo je za Oslobođenje kazao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica.

Prema riječima Bubice, potpisan je supsidijarni ugovor kojim će Federacija BiH biti garant Kantonu Sarajevo za kredit koji se uzima od EBRD-a.

„Realizacija ugovora između KS-a i EBRD-a je bila stopirana jer nije bio potpisan supsidijarni ugovor između Kantona i FBiH. I taj ugovor je potpisan i sada se čeka potpisivanje ugovora sa EBRD-om kako bi novac bio operativan. Odabran je izvođač radova i nadzor, tako da očekujem da do kraja maja očekujem da počne izgradnja“, istakao je Bubica.

U prvoj fazi izgradnje južne longitudinale radit će se saobraćajnica od Mosta Suade i Olge do raskrsnice za Vraca. Na toj dionici riješeni su imovinskopravni odnosi, dok će na drugoj dionici biti potrebno srušiti zgradu koja se nalazi na trasi kojom bi trebala proći južna longitudinala.

Stupska petlja će, prema riječima Bubice, nakon realizacije projekta konačno biti u punoj funkciji, što će rasteretiti saobraćaj u Novom Gradu i Ilidži, a po spajanju na koridor 5c, osjetno će se smanjiti i saobraćajne gužve u gradu.

Ima i video na poveznici
Comrad

#319 Re: Sarajevo Construction

Post by Comrad »

ajde vise pocnite je pravit u pm. vise su mi dopizdile vijesti pocinjemo za mjesec, pocinjemo za godinu...kad pocnete javite se poceli smo i kraj price.

valjda cekaju da se poklopi zavrsetak sa izborima. :roll: :roll:
Logovan

#320 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Do kraja maja? Je l' ove godine ili naredne? :skoljka:

Sami Bog zna koliko će to trajati. Otegnut će se pravo. :-) :-)
Last edited by Logovan on 20/05/2013 12:15, edited 1 time in total.
Skyfox

#321 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

Znaci ipak ce rusiti onu zgradu kod raskrnice!?!
Truba

#322 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

dakle trolejbuski saobraćaj
zdravo
O'zone
Globalni moderator

#323 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Black swan wrote:dakle trolejbuski saobraćaj
zdravo
Haj i onako je slab :mrgreen:

Nego koje će tek sad špice da nastanu ujutro i popodne na glavnoj džadi a posebno na Marijin Dvoru :shock:
DON_eARL

#324 Re: Sarajevo Construction

Post by DON_eARL »

Postaviti patrole na izlazima iz naselja. Ako u autu nisu minimalno 4 osobe, ne možeš u grad. :D
burekodsira

#325 Re: Sarajevo Construction

Post by burekodsira »

DON_eARL wrote:Postaviti patrole na izlazima iz naselja. Ako u autu nisu minimalno 4 osobe, ne možeš u grad. :D
koliko sam kroz filmove skonto, u americi imaju u gradovima bze trake za auta sa 2+osobe, znaci ako hoces sam da se frajerises mrs u guzvu :D
Post Reply