ne znas razliku izmedju preleta u niskom letu i slijetanja? na terminalu na ilidzi se cuje slijetanje, ali na aerodromskom ne cujes ako se bas ne fokusiras na to... reci da na aerodromskom se to cuje kao kad avion niskim letom prolazi iznad naselja je u nivou probijanja zvucnog zida, jer avion nikad ne prelijece iznad aerodromskog naselja...neki wrote:iznad aerodromskog ne, iznad pejtona i otesa da, ali nikad da pri tome probiju zvucni zid..holowey wrote:a ranije si cuo da putnicki avioni u niskom letu prelijecu iznad aerodromskog naselja?neki wrote:svasta sam procitao na ovom forumu ali prvi put cujem da avioni probijaju zvucni zid nad Sarajevom, i to jos putnicki..
Sarajevo Construction
- holowey
#2776 Re: Sarajevo Construction
- dadoka84
#2777 Re: Sarajevo Construction
Na aerodromskom se čuje kad avion polijeće i kad sleti te ukljuci reverse thrust, nekad eventualno kad manevrise oko terminala. Ali samo ako je otvoren prozor. Nivo buke zanemariv. Više se čuje tramvaj u gradu.
-
neki
#2778 Re: Sarajevo Construction
Covjek je napisao da ne bi nikad zivio u okolini aerodroma gdje avioni prelijecu u niskom letu, nigdje nije naveo aerodromsko ni terminal..holowey wrote:ne znas razliku izmedju preleta u niskom letu i slijetanja? na terminalu na ilidzi se cuje slijetanje, ali na aerodromskom ne cujes ako se bas ne fokusiras na to... reci da na aerodromskom se to cuje kao kad avion niskim letom prolazi iznad naselja je u nivou probijanja zvucnog zida, jer avion nikad ne prelijece iznad aerodromskog naselja...neki wrote:iznad aerodromskog ne, iznad pejtona i otesa da, ali nikad da pri tome probiju zvucni zid..holowey wrote: a ranije si cuo da putnicki avioni u niskom letu prelijecu iznad aerodromskog naselja?
Moguce da si ocekivao od njega da tacno razjasni na koju mahalu misli i koju sekvencu leta avionom, ako jesi cestitam, ides na slejdeci nivo u cjepidlacenju..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Shon Phon
#2780 Re: Sarajevo Construction
Mozda nije bas pitanje za forum, ali znam da na ovom topicu ima ljudi koji prate dosta stvari vezano za gradnju, a mene interesuje da li neko zna postoji li neki hotel u gradskom jezgru koji je na prodaju (izuzev Hotela Sarajevo)?
- HAVANA
#2781 Re: Sarajevo Construction
Onaj kao mali motelcic se prodavao ,kad na carsiji skrenes prema kovacima,sa desne strane...
-
Dzontra_Volta
#2782 Re: RE: Re: Sarajevo Construction
Hotel Opal u Despicevoj je bio na prodaju.Shon Phon wrote:Mozda nije bas pitanje za forum, ali znam da na ovom topicu ima ljudi koji prate dosta stvari vezano za gradnju, a mene interesuje da li neko zna postoji li neki hotel u gradskom jezgru koji je na prodaju (izuzev Hotela Sarajevo)?
- holowey
#2783 Re: Sarajevo Construction
halvat...na piku je jos uvijek aktivan oglas za prodaju...HAVANA wrote:Onaj kao mali motelcic se prodavao ,kad na carsiji skrenes prema kovacima,sa desne strane...
- agent_zero
#2784 Re: Sarajevo Construction
Mislim da se prodaje i hotel Union na Marindvoru, raskrsnica Tešanjske i Kranjčevićeve. Zadnji put kad sam prolazio vidi se da ne radi, slova od naziva vise po zidu.Shon Phon wrote:Mozda nije bas pitanje za forum, ali znam da na ovom topicu ima ljudi koji prate dosta stvari vezano za gradnju, a mene interesuje da li neko zna postoji li neki hotel u gradskom jezgru koji je na prodaju (izuzev Hotela Sarajevo)?

-
Shon Phon
#2785 Re: Sarajevo Construction
Hvala svima na odgovorima, Halvat je premalen za ono što se traži. I meni je Union odmah bio na umu, jer mi se čini da ne radi, s tim da nisam našao nikakve podatke o firmi koja se vodila kao vlasnik, vjerovatno je izbrisana iz registra, pa ću prošetati do samog hotela.
U obzir dolaze i objekti (zgrade) koje bi se mogle pretvoriti u hotel, kao i same parcele na kojima bi bila moguća gradnja.
U obzir dolaze i objekti (zgrade) koje bi se mogle pretvoriti u hotel, kao i same parcele na kojima bi bila moguća gradnja.
- JanuaryJones
- HAVANA
#2787 Re: Sarajevo Construction
Pokusacu ti ja doci do broja,kolega mi je radio grijanje tu...Shon Phon wrote:Hvala svima na odgovorima, Halvat je premalen za ono što se traži. I meni je Union odmah bio na umu, jer mi se čini da ne radi, s tim da nisam našao nikakve podatke o firmi koja se vodila kao vlasnik, vjerovatno je izbrisana iz registra, pa ću prošetati do samog hotela.
-
mario001
#2788 Re: Sarajevo Construction
Nema dozvoluagent_zero wrote:Mislim da se prodaje i hotel Union na Marindvoru, raskrsnica Tešanjske i Kranjčevićeve. Zadnji put kad sam prolazio vidi se da ne radi, slova od naziva vise po zidu.Shon Phon wrote:Mozda nije bas pitanje za forum, ali znam da na ovom topicu ima ljudi koji prate dosta stvari vezano za gradnju, a mene interesuje da li neko zna postoji li neki hotel u gradskom jezgru koji je na prodaju (izuzev Hotela Sarajevo)?
- HAVANA
#2789 Re: Sarajevo Construction
-
Shon Phon
#2790 Re: Sarajevo Construction
Znam da je nekad ranije bila afera, da je upala neka inspekcija i da je direktor bio jedini uposlenik hotela 
-
Tuzla111
#2791 Re: Sarajevo Construction
Ova je najaktivnija tema za stanove pa bi volio cuti vase misljenje za stan.
http://www.olx.ba/artikal/23714652/dvos ... ngic-vila/
-
mario001
#2792 Re: Sarajevo Construction
Poznajem covjeka, malo je lud ali eto...Hotel nema dozvolu uglavnomHAVANA wrote:Cuj nema dozvolu.Koja budala se upusta u ovakve stvari bez dozvole.
- drug_profi
#2793 Re: Sarajevo Construction
To su zgrade iz šezdesetih. Stan je adaptiran, ali tebi kao kupcu je to najmanje važno jer ne znaš kvalitet radova, da li je uključivalo sve instalacije, podne podloge, te odabir materijala i boja.Tuzla111 wrote:Ova je najaktivnija tema za stanove pa bi volio cuti vase misljenje za stan.
Pretpostavljam da je ovo kupovina radi rentanja. To se kaže ako ti se sviđa, uzmi. Lokacija je dobra i za stanovanje i za izdavanje. Cijena sigurno može niže. Daj svoju ponudu. Npr. 95000.
- drug_profi
#2794 Re: Sarajevo Construction
Vjerovatno je mislio da će to "završiti" preko nekog svog iz stranke. Masa je tih što su ufurali u veliku investiciju kontajući da se sve može završiti preko štele.mario001 wrote:Poznajem covjeka, malo je lud ali eto...Hotel nema dozvolu uglavnomHAVANA wrote:Cuj nema dozvolu.Koja budala se upusta u ovakve stvari bez dozvole.
- agent_zero
#2795 Re: Sarajevo Construction
Po mom mišljenju, odlična ponuda, stan potpuno renoviran, ako ti ne smeta što nema lift (mada drugi je sprat). I pogrešno je agencija stavila godinu izgradnje, to je 60tih građeno.Tuzla111 wrote:Ova je najaktivnija tema za stanove pa bi volio cuti vase misljenje za stan.
Samo spusti malo cijenu.
@drugi profil
Džabe će davati tu ponudu, u startu će ga odbiti.
Može spustiti koju hiljadu i to je to.
- drug_profi
#2796 Re: Sarajevo Construction
Mislim da se može na stoju zaokružiti, ali se krene od neke niže ponude. Taman sa porezom da izađe na oglašenu cijenu.
-
Tuzla111
#2797 Re: Sarajevo Construction
Ponudio sam 95 al nije htjela a i to sam uradio jer sam mislio da je 80tih gradnja. sad kad znam da je 60tih a i vidi se da nisu kvaliteti radova nista aman zaman, 95k je bila realna ponuda. Da je htjela da se nagadja oko cijene mozda bi i isao do 98. Ipak nema lifta i kad tad ce mi neko prigovoriti za to kad budem da izdajem il rental. A lijep je raspored ustanu, veliki dnevni boravak i spavaca soba.agent_zero wrote:Po mom mišljenju, odlična ponuda, stan potpuno renoviran, ako ti ne smeta što nema lift (mada drugi je sprat). I pogrešno je agencija stavila godinu izgradnje, to je 60tih građeno.Tuzla111 wrote:Ova je najaktivnija tema za stanove pa bi volio cuti vase misljenje za stan.
Samo spusti malo cijenu.
@drugi profil
Džabe će davati tu ponudu, u startu će ga odbiti.
Može spustiti koju hiljadu i to je to.
-
Tuzla111
#2798 Re: Sarajevo Construction
Prije nego se agent i javio, rekao je da bi dala za 103k.drugi profil wrote:Mislim da se može na stoju zaokružiti, ali se krene od neke niže ponude. Taman sa porezom da izađe na oglašenu cijenu.
Ima identican stan na petom, vlasnik trazi 99k.
-
Tuzla111
#2799 Re: Sarajevo Construction
Treba istaci da bi mi agent sve papire zavrsio a od nje bi to naplatio. Isto tako, stan je na prodaju preko mjesec dana i imala je kupce koji su gledali stan, tako da ocigledno svako nudi nize.
- agent_zero
#2800 Re: Sarajevo Construction
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ako u startu ti misliš kupiti stan po cijeni po kojoj ti misliš da realno vrijedi, nećeš ga nikada kupiti.
Danas ti niko kome baš ne gori pod nogama neće spustiti cijenu 7, 8, 9 ili 10 hiljada niže. Max možeš sputiti par hiljada i to je to. Znači nađete se negdje napola, ali tako po šablonu koliko "realno" vrijedi, teško ćeš ga kupiti
.
5 sprat je jeftin zato što je zadnji u toj zgradi, znači em zadnji em nema lifta i logično je da ide dosta, dosta niže.
Danas ti niko kome baš ne gori pod nogama neće spustiti cijenu 7, 8, 9 ili 10 hiljada niže. Max možeš sputiti par hiljada i to je to. Znači nađete se negdje napola, ali tako po šablonu koliko "realno" vrijedi, teško ćeš ga kupiti
5 sprat je jeftin zato što je zadnji u toj zgradi, znači em zadnji em nema lifta i logično je da ide dosta, dosta niže.