Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#2026 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

Tibra rules isto kao što se sasvim izvjesno neće praviti koncertna dvorana na MD nego će tu uvaliti neki SPO sto benober šta već
VjecitiStudent

#2027 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Desetine novoizgrađenih zgrada po padinama Bjelava i okolo, sablasno, skoro pa potpuno prazne.
Thorgerson

#2028 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

A gdje bi ti na skenderiji ono napravio? Jedino srusiti citav kompleks Skenderija pa tu onda praviti. Gdje? Na Skenderiji ne znam da ima m2 slobodnog zemljista. Ili su tu vec objekti i zemljiste je preskupo i pitanje je sta je dozvoljeno graditi.

Ovdje imas livadu. Kad zavrse transverzale 5 min bukvalno do aerodroma. I mozes graditi sta hoces i koliko hoces. Mi bi da mozemo sve u centar strpali i dvoranu i stadion i kongresni centar i stambene zgrade :-)
DaffyDuck

#2029 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

neki wrote:ne brinite se, napravice se samo stambene kule, od podvoznjaka nema nista, kao ni od kongresnog centra...nikad im nisu ni bili cilj, nego samo sredstvo da bi progurali izmjenu regulacionog plana i unosenje stambenog prostora u njega..
Na zalost, najrealnije i najslicnije dosadasnjem uzorku ponasanja.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2030 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

Thorgerson wrote:A gdje bi ti na skenderiji ono napravio? Jedino srusiti citav kompleks Skenderija pa tu onda praviti. Gdje?
Citas mi misli 8-)
Skyfox

#2031 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

Thorgerson wrote:A gdje bi ti na skenderiji ono napravio? Jedino srusiti citav kompleks Skenderija pa tu onda praviti. Gdje? Na Skenderiji ne znam da ima m2 slobodnog zemljista. Ili su tu vec objekti i zemljiste je preskupo i pitanje je sta je dozvoljeno graditi.

Ovdje imas livadu. Kad zavrse transverzale 5 min bukvalno do aerodroma. I mozes graditi sta hoces i koliko hoces. Mi bi da mozemo sve u centar strpali i dvoranu i stadion i kongresni centar i stambene zgrade :-)
Ima logike da kongresni centar bude na 5 min od aerodorma, samo sto ovo stvarno zvuci kao SF
DaffyDuck

#2032 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Ali bi bio red i da se onaj aerodrom izmjesti van grada
Haris.ba

#2033 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

U Visoko po mogućnosti? :D
DaffyDuck

#2034 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Ma gdje je manje smoga zimi, al da opet nije gdje daleko.. Sto Visoko?
karanana

#2035 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

ih velike stete sto bi se skenderija morala srusiti da se ova ljepotica napravi......

samo, ovo jeste u domenu sf-a bilo na skenderiji bilo na alipasinom. ko investira 300 miliona? ovi "arapi" sto investiraju 4,5 milijardi u trnovu?
Thorgerson

#2036 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

mali_milojica wrote:
Thorgerson wrote:A gdje bi ti na skenderiji ono napravio? Jedino srusiti citav kompleks Skenderija pa tu onda praviti. Gdje?
Citas mi misli 8-)
Pa ovo dole na onoj cistini i livadi zvuci kao SF...pa sad vidi kako bi tek zvucalo da se srusi skenderija i napravi ovo.
kike-tike

#2037 Re: Sarajevo Construction

Post by kike-tike »

Kongresni centar se isplati praviti, prvo sto je kongresni turizam jako profitabilan a drugo sto recimo jedan ovakav centar je prijeko potreban za SFF ( da bi se prosirio i bio jos veci filmski festival) nebi trebao biti problem naci investitora za ovo, nije ovo neki glupi trzni centar niti jos gluplje turisticko naselje u nedodjiji.
Thorgerson

#2038 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Samo ona ideja da tramvaj ostane gore na trgu mi se ne svidja...ne kontam bas kako ce to funkcionisati... :-)
mali_milojica

#2039 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

Thorgerson wrote:
mali_milojica wrote:
Citas mi misli 8-)
Pa ovo dole na onoj cistini i livadi zvuci kao SF...pa sad vidi kako bi tek zvucalo da se srusi skenderija i napravi ovo.
Naravno da je SF,ali ja kazem sta bi ja uradio. Najveci problem bi bio nostalgicari (Dom Mladih,Mirza Delibasic :oops: ),regulacioni plan,izmjene istog,dozvole i ostalo je manji problem :D
Logovan

#2040 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

mali_milojica wrote: Naravno da je SF,ali ja kazem sta bi ja uradio. Najveci problem bi bio nostalgicari (Dom Mladih,Mirza Delibasic :oops: ),regulacioni plan,izmjene istog,dozvole i ostalo je manji problem :D
Daleko bolje bi bilo da se čitava Skenderija preuredi, obnoviti sve, i Dom Mladih i dvoranu, itd.
Haris.ba

#2041 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

DaffyDuck wrote:Ma gdje je manje smoga zimi, al da opet nije gdje daleko.. Sto Visoko?
Ništa, onako. :D

https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... kst582.htm
http://www.magazinplus.eu/clanak/visock ... o-ratovao/

P.S.
Poznat mi jedan lik iz Skupštine Fondacije. Viđam ga na televiziji kako mu dolaze čestitati bajram. Na vrh mi jezika njegovo ime...
VjecitiStudent

#2042 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

kike-tike wrote:Kongresni centar se isplati praviti, prvo sto je kongresni turizam jako profitabilan a drugo sto recimo jedan ovakav centar je prijeko potreban za SFF ( da bi se prosirio i bio jos veci filmski festival) nebi trebao biti problem naci investitora za ovo, nije ovo neki glupi trzni centar niti jos gluplje turisticko naselje u nedodjiji.
Kako se ove ublehe lako primaju.
U Sarajevu i sada ima i smještajnih i prostornih kapaciteta za 'kongrese', pa gdje su?
Više ih se takvih skupova i skupića desi na Jahorini ili Neumu, nego u zagađenom glavnom gradu.
mayab

#2043 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

Logovan wrote:
mali_milojica wrote: Naravno da je SF,ali ja kazem sta bi ja uradio. Najveci problem bi bio nostalgicari (Dom Mladih,Mirza Delibasic :oops: ),regulacioni plan,izmjene istog,dozvole i ostalo je manji problem :D
Daleko bolje bi bilo da se čitava Skenderija preuredi, obnoviti sve, i Dom Mladih i dvoranu, itd.
Samo prosetajte platoom Skenderije, i okolo, i sami pogledajte, i slozićete se sa mojom konstatacijom ( i ne samo mojom!) , da je kompleks Skenderija zreo za rušenje i nanovo izgradnju nekog kulturno-sportsko-(kongresno)-trgovačkog centra!.
Jer sada, ono najvise lici na zapusteno ruglo grada!
mali_milojica

#2044 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

mayab wrote:
Logovan wrote:
Samo prosetajte platoom Skenderije, i okolo, i sami pogledajte, i slozićete se sa mojom konstatacijom ( i ne samo mojom!) , da je kompleks Skenderija zreo za rušenje i nanovo izgradnju nekog kulturno-sportsko-(kongresno)-trgovačkog centra!.
Ja se slazem.
Imas citav plato,vec srusenu dvoranu,druga koja je zastarjela,Dom mladih koji mozda jedini lici na nesto. Pola prostora je prazno. Licno ne pamtim kad sam dole usao. Svakako gomilaju gubitke.
Rusi Meho.
kike-tike

#2045 Re: Sarajevo Construction

Post by kike-tike »

VjecitiStudent wrote:
kike-tike wrote:Kongresni centar se isplati praviti, prvo sto je kongresni turizam jako profitabilan a drugo sto recimo jedan ovakav centar je prijeko potreban za SFF ( da bi se prosirio i bio jos veci filmski festival) nebi trebao biti problem naci investitora za ovo, nije ovo neki glupi trzni centar niti jos gluplje turisticko naselje u nedodjiji.
Kako se ove ublehe lako primaju.
U Sarajevu i sada ima i smještajnih i prostornih kapaciteta za 'kongrese', pa gdje su?
Više ih se takvih skupova i skupića desi na Jahorini ili Neumu, nego u zagađenom glavnom gradu.
Nema ni jedan ozbiljan kongresni prostor u Sarajevu jos od Holiday Inn-a koji je skroz propao. Jedino gdje se odrzavaju kongresi u sarajevu je Holiwood Hotel na Ilidzi i Hotel Grand. To su jako mali prostori za ne vise od 100 ljudi, i to je smjesno za neki ozbiljniji kongresni turizam. Jedini ozbiljan kongresni centar je Sava centar u Beogradu, ja za drugi ne znam, i ne znam otkud tebi podatci da u Sarajevu ima neki ozbiljan prostor za takve svrhe :roll: Ja sam misljenja da za ovu investiciju nije tesko naci nekoga, ima puno vise smisla nego nekakve lazna naselja turisticka.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... izam+.html
VjecitiStudent

#2046 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Gdje ste kongresi?
Hotel Grand Sarajevo raspolaže sa 7 konferencijskih sala kapaciteta od 10 do 250 mjesta sa potrebnom tehničkom opremom.
Hotel Saraj se nalazi u starom dijelu grada Sarajeva samo nekoliko minuta udaljenosti od srca Bascarsije.
Hotel ima 140 soba, 6 konferencijskih sala ( od 20 do 600 osoba ) koje su opremljene sa najnovijim tehnoloskim elementima, restoran, besplatnu garazu i parking mjesta.
HOTEL HOLLYWOOD SARAJEVO je najveći...
Kapacitet smještaja u Bosni i Hercegovini s 418 jedinica smještaja najvišeg standarda
Kongresni centar sa 18 sala, 3000 mjesta i tehnički najsavršenijom opremom
Restoran u kojem se u 4 ili 8 prostora može istovremeno uslužiti 1500 gostiju
kike-tike

#2047 Re: Sarajevo Construction

Post by kike-tike »

VjecitiStudent wrote:Gdje ste kongresi?
Hotel Grand Sarajevo raspolaže sa 7 konferencijskih sala kapaciteta od 10 do 250 mjesta sa potrebnom tehničkom opremom.
Hotel Saraj se nalazi u starom dijelu grada Sarajeva samo nekoliko minuta udaljenosti od srca Bascarsije.
Hotel ima 140 soba, 6 konferencijskih sala ( od 20 do 600 osoba ) koje su opremljene sa najnovijim tehnoloskim elementima, restoran, besplatnu garazu i parking mjesta.
HOTEL HOLLYWOOD SARAJEVO je najveći...
Kapacitet smještaja u Bosni i Hercegovini s 418 jedinica smještaja najvišeg standarda
Kongresni centar sa 18 sala, 3000 mjesta i tehnički najsavršenijom opremom
Restoran u kojem se u 4 ili 8 prostora može istovremeno uslužiti 1500 gostiju
Ovi jako dobro zaradjuju na kongresima, i to od ovih nasih nevladinih org. i firmi, sta bi bilo tek da ima nesto ozbiljnije. Ne shvatam tvoju politiku, kako ce biti neka pretjerana kongresna aktivnost kad nema kapaciteta, nemoj mi samo govoriti da su ova tri hotela ti slini kapaciteti o kojima ti pises, jer je to smjesno za bilo sta ozbiljnije.
Logovan

#2048 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

mayab wrote: Samo prosetajte platoom Skenderije, i okolo, i sami pogledajte, i slozićete se sa mojom konstatacijom ( i ne samo mojom!) , da je kompleks Skenderija zreo za rušenje i nanovo izgradnju nekog kulturno-sportsko-(kongresno)-trgovačkog centra!.
Pa ja, to sam i mislio. Samo Dom Mladih mora ostati Dom Mladih, dvorana MD mora ostati dvorana MD, plato neka i dalje bude plato, itd.
mali_milojica

#2049 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

Logovan wrote:
mayab wrote: Samo prosetajte platoom Skenderije, i okolo, i sami pogledajte, i slozićete se sa mojom konstatacijom ( i ne samo mojom!) , da je kompleks Skenderija zreo za rušenje i nanovo izgradnju nekog kulturno-sportsko-(kongresno)-trgovačkog centra!.
Pa ja, to sam i mislio. Samo Dom Mladih mora ostati Dom Mladih, dvorana MD mora ostati dvorana MD, plato neka i dalje bude plato, itd.
Izuzetno postujem lik i djelo naseg najveceg sportiste,ali apsolutno ne vidim potrebu za dvoranom. Bosna jedna,druga,treca pred izdisajem ili su na aparatima za odrzavanje zivota,jedino sto od sporta dise u ovom gradu je fudbal i to vecinom na skrge,osim mozda FKS. Ja bih volio kad bi neko napravio nesto slicno Slovenskim Stozicama,ali daj Boze
Sad ce se neki uhvatiti tradicija ovo-ono,samo se sjetite sta su Englezi uradili od Wemleya ili Arsenal od Highburyja gdje su preko 100 godina igrali na njima. Zivot ide dalje.
Iskreno mislim da Dom Mladih i obje dvorane treba poravnati,mozda napraviti jednu modernu,funkcionalnu i prelijepu dvoranicu za cca 5000-7000 ljudi,a ostalo dati da prave zgrade,sopinge,kongresne centre. Kad se napravi Juzna Longitudinala i spoji se sa aerodromom,na istom ces biti za 10-15 min iz samog centra grada.
VjecitiStudent

#2050 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Iseliti sve stanovnike, sve poravnati, pa onda napraviti apartmane za Arape, jel to ta vizija?
Post Reply