neki wrote:Problem je i u nacelniku ali i u stanovnicima Dobrinje 3. I pored ogromnih praznih parkinga vecini je problem prohodati 60m od parkinga do zgrade pa parkiraju na trgu, ulicama i prolazima uz haustore. Iz tog razloga je opstina i pokrenula inicijativu da na tom mjestu gradi parking na stoka ne bi parkirala po pjesackim povrsinama.
U sustini...kakav narod takva i vlast..
Pa ne bih ja to bas tako pojednostavio. Glavni problem nije u stanovnicima. Gradjani se ponasaju i rade onoliko koliko im dopustis. Glavni problem je u onima koji su zaduzeni da vode jedno naselje, grad, opstinu. Dakle, ja placam tog istog Efendica i ostale u toj opstini da rade i da mi obezbjede normala zivot. Dakle, JA i ostali GRADJANI ih placamo. Ne placaju oni sami sebe, nit sta proizvode ni nista.
A na Dobriniji ima mnogo problema, koje bi tuzilastvo i sud trebali rijesiti:
- Ko izvlaci i kako novac preko nekakvih ubleha RVI udruzenja i naplacuje javne parkinge i garaze? Dakle prvo to treba rijesiti. Otkud ba nekome pravo da zagradi parking i naplacuje ti to?!?
Garaza na Dobrinji kosta 60 KM ili 70 KM nova garaza. Ej. Znaci jedna garaza ubere preko sigurno preko 10.000 KM mjesecno!!! A otidjite i pogledajte u kakvom su stanju ove prijratne garaze. Marka u njih nije ulozena. Niti imaju videonadzor. Niti imaju rampu. Unutra mracno, nikakva rasvjeta. Dakle, gdje idu ti novci i kome? A bukvalno nije potrebno ni 1000 KM mjesecno da se odrzava garaza. Dakle jednom je malo ocistis. Instaliras kamere i rampu. I to je to.
Ko ce je voditi. Pa daj je upravitelju. Daj je parku, radu...sta ja znam. Ali stavi simobilicnu cijenu 10-20 KM koliko realno i kosta odrzavanje. A ne 60-70 KM.
- Kad si oslobodio sve parkinge - da budu besplatni - kao sto i trebaju, kao sto je i predvidjeno. Kad ih sredis i osvijetlis - a ne da izgledaju ko zona sumraka. Onda fino pritisnes gradjane da parkiraju tu - kako? Kaznama!
- Na Dobrinji ja ne znam da iko pise kazne za parking. Pisu tu i tamo. Automobili su naredani, nema gdje nisu. Dovedi 10 ljudi i nek citav dan pisu kazne. Pa ces vidjeti kako ce raja naucit da parkira.
Ovi iz opstine seru. Kao opravdanje je to da posjetioci nemaju gdje parkirati. Pa evo fino neka posjetioci prohodaju jebenih 70 metara i parkiraju na dva parkinga gdje citav, ali bas citav dan uvijek ima mjesta koliko hoces. Tako da im ta prica ne pije vode.
I da, eto nek naprave tu parking - ko ce to kontrolisati, da se opet raja tu ne parkira koja zivi tu. Dakle, opet ce im biti zauzet. Il ce tu uhljebit nekog da vodi taj parking?