Sarajevo City Center
- navedeni
#251 Re: Sarajevo City Center
Gonul Kahvesi otvara, mali novi lanac turskih kafeterija, ali ne kao starbucks i slicno nego tradicionalni turski. 50 eura po m2 plus odrzavanje 6 eura po kvadratu. Metropolia i Vatra uzeli najbolje prostore za kafic i restoran, oni lopovi
- vješalica
#252 Re: Sarajevo City Center
dzaba se nadas...Skyfox wrote:nadam se da nece napraviti neki vanjski parking tu...
- Hajvan
#253 Re: Sarajevo City Center
zdrav rezon bi rekao da investitor koji izgradi 1000+ garažnih mjesta u svojem objektu nema interesa praviti otvoreni parking ispred glavnog ulaza u svoj skupi i grandiozni objekat…
balkanski, vukojebski rezon (u meni) kaže- samo se nadaj da neće biti biti parkinga….

balkanski, vukojebski rezon (u meni) kaže- samo se nadaj da neće biti biti parkinga….
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#254 Re: Sarajevo City Center
ma dobro ja prvi nemam živaca ići dole u garaže
-
archi_a
#255 Re: Sarajevo City Center
Ma ja, dje ces u garazu parkirat ?!?!
Nije fora da ostali ne vide tvoju limuzinu i kako ti izlazis iz nje.
- Qler
#256 Re: Sarajevo City Center
Vala meni su garaze zakon. Nije mi jasno i u Merkur na stupu kad idem, svi se nabiju na cestu, po trotoarima, a garaza, jos velika tabla pise da je pod video nadzorom, zjapi prazna... i u obi-u isto, uvijek svi nabijeni uz onu ogradu, po cesti, a garaza poluprazna...
- corvus_edin
#257 Re: Sarajevo City Center
Nema dok ne opale po džepu - nije mi jasno zasto se ne kažnjava više i strogije... neka dignu kaznu za parkiranje na trotoaru na 50 KM i eto dodatnih sredstava ua općinski budžetQler wrote:Vala meni su garaze zakon. Nije mi jasno i u Merkur na stupu kad idem, svi se nabiju na cestu, po trotoarima, a garaza, jos velika tabla pise da je pod video nadzorom, zjapi prazna... i u obi-u isto, uvijek svi nabijeni uz onu ogradu, po cesti, a garaza poluprazna...
no... eveo malo unutrašnjosti

- Truba
#258 Re: Sarajevo City Center
e đe me nađearchi_a wrote:Ma ja, dje ces u garazu parkirat ?!?!
a kad idem autom onda parkiram na ravnom jer ne volim nizbrdice i uzbrdice
-
blue tabu
- Truba
#260 Re: Sarajevo City Center
samo mi se ne svidja što će veći dio izgleda biti nedostupan za nas obične pijune
- Skyfox
#261 Re: Sarajevo City Center
i ja kontam da se vode time da ce parking nagrditi izgled objekta. veliki display ovo ono a ispod parkingHajvan wrote:zdrav rezon bi rekao da investitor koji izgradi 1000+ garažnih mjesta u svojem objektu nema interesa praviti otvoreni parking ispred glavnog ulaza u svoj skupi i grandiozni objekat…
- johntra
#262 Re: Sarajevo City Center
a šta ono kopaju prekoputa? potputnjak?
-
stup metropola
#263 Re: Sarajevo City Center
prave kip tvrtku kotromanicu
- johntra
#264 Re: Sarajevo City Center
fakat? onoliko kopaju radi kipa?
- Država
#265 Re: Sarajevo City Center
Stvarno?stup metropola wrote:prave kip tvrtku kotromanicu
-
Ambrozija
#266 Re: Sarajevo City Center
Ako mislis na Vrbanja ulicu, prosiruju je, koliko ja znam.johntra wrote:a šta ono kopaju prekoputa? potputnjak?
- johntra
#267 Re: Sarajevo City Center
ma to sam i mislio, a i nadam se da će tako biti, jer je tu saobraćajni čep...ako onoliko kopaju i stavljaju ispod one podupirače, pretpostavljam da će to biti potputnjak, da se rastereti prelazak preko ceste...i to bi bila dobra stvar...
-
neki
#268 Re: Sarajevo City Center
prokopavaju kanal za novu kanalizacionu cijev.
Kakav tvrtko, kakvi potputnjaci...
Kakav tvrtko, kakvi potputnjaci...
- johntra
#269 Re: Sarajevo City Center
pa recite odmah, šta se pravite englezi
...fino sam pitao...hoće li bar širiti cestu?
- karanana
#271 Re: Sarajevo City Center
oni iz skupstine kenjaju previse pa im treba sira cijev.
jebo majku kanalizacionu cijev prave mjesecima.
jebo majku kanalizacionu cijev prave mjesecima.
- eltroxin
#272 Re: Sarajevo City Center
Zoraexliberal-ex wrote:Hajvan wrote:ma ovo je fuj… kad se samo sjetim od prljavštine posivijelih potleušica Magrosa, pa one ružnn građevinske ograde uzduž trotoara; i onih crvenih kioska ispred- trovač, pa onaj što je prodavao one masne krofne što su se svi iz MTŠ i ŠMZ na velikim odmorima otimali o njih…. cirka 1987/8
eto ne sjećam se "boljih" vremena… kako je tad lijepo i sivo bilo….
Šalu na stranu- na ovom forumu obitavaju i neka jako nesretna bića kojim ništa ne valja- čak i oni događaji koji su svjetlosnim miljama ispred onih "boljih, zlatnih vremena".
nemoj zajebavat, pljeska sa kajmakom je bas bila![]()
![]()
..koliko sam ih pojeo tu...pogotovo onih pjanskih kad nismo htjeli uzimat u pekari prije davora..ako se nevaram gazdarica je bila mara...
a onaj sto je prodavao krofne, uvezo masinu iz amerike onu najmanju a ubio se od para
sad se sjetih bila je i cvjecara , jel vlasnik imao isto cvjecaru preko puta ganiceve vile, mido ili kako se vec zvao , imao zenu plavusu
A inace je cijeli taj potez bio elitni kraj Sarajeva
- Logovan
#273 Re: Sarajevo City Center
Otvaranje sredinom marta: Ovako izgleda unutrašnjost Sarajevo City Centra
http://www.klix.ba/biznis/privreda/otva ... 40227058#1
http://www.klix.ba/biznis/privreda/otva ... 40227058#1
-
miop
#274 Re: Sarajevo City Center
BETONSKO RUGLO U CENTRU SARAJEVA: Bankrotirao Al Shiddi, prestaju radovi na najvećem shopping centru u BiH
23.04.2012. - 08:27:45
Po svemu sudeći, u dogledno vrijeme nije izgledan nastavak radova na planiranom najvećem tržnom, kongresnom, stambenom i hotelsko-ugostiteljskom centru u Bosni i Hercegovini, kojeg je kompanija Al Shiddi iz Saudijske Arabije počela graditi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu – na Marin Dvoru, u blizini zgrade zajedničkih institucija BiH, hotela Holiday inn i dr.
Umjesto luskuznog i blještavog objekta očito će i dalje ostati nedovršeno netonsko ruglo, pa se na neki način ponavlja sudbina kontroverznog projekta Bosmal, također u Sarajevu, samo u naselju Hrasno.
Bankrot u Riyadhu
Naime, kako doznaje sarajevski “Dnevni avaz”, pozivajući se na navodno pouzdane izvore, kompanija Al Shiddi, koja je investitor projekta na Marin Dvoru, bankrotirala je i u svom sjedištu u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji. Avaz ovu informaciju prenosi prilično pompezno, tvrdeći da su njegovi novinari još prije više godina otkrili da je kapital Al Shiddija u Riyadhu “težak” samo 2,5 miliona dolara i da tako slab investitor neće moći finansirati objekt u Sarajevu i ispuniti zakonske obaveze.
- Al Shiddi je preko svog direktora u BiH, odnosno čovjeka koji je držao malu pijacu u unutrašnjosti srednje Bosne, obećao 114 miliona KM investicija u objekt od 32.000 metara kvadratnih i potpisao da će uplatiti 2,5 miliona KM radnicima “Magrosa” i zaposliti više od 200 ljudi. U međuvremenu, uvjeti tendera kriminalno su promijenjeni nakon njegovog okončanja i tobožnjim Saudijcima je dozvoljeno da grade objekt od 82.000 metara kvadratnih. Ni tu nije bio kraj, već su sve obaveze prema Kantonalnoj agenciji za privatizaciju u Sarajevu, kriminalnim aneksima ugovora, također, odgađane do besmisla. Uglavnom, uz dugovanja domaćim izvođačima radova, Al Shiddi je počeo s betonskim radovima, koji su prije više mjeseci stali – piše Avaz, navodeći da iza pogodovanja kompaniji stoji sadašnji član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Podsjetimo da je i medijski tajkun, vlasnik Avaza, Fahrudin Radončić, bio “u igri” za dobivanje atraktivne lokacije.
Pročitajte što Dnevni avaz piše u ovom slučaju. Prenosimo tekst iz sarajevskog dnevnika:
Pokrivanje kriminala?
Prema našim informacijama, razlog tome je što formalni vlasnik “Al Shiddija” u Rijadu više nije imao interesa da pokriva kriminal suštinskih vlasnika “Al Shiddija” u BiH. Medijske špekulacije tvrde da je “Al Shiddi” u vlasničkim rukama Bakira Izetbegovića, Hasana Čengića i Harisa Silajdžića, preko kojeg je trebalo oprati više stotina miliona maraka otetog donatorskog novca.
No, zapadne zemlje i SAD u međuvremenu su počeli temeljito pratiti finansijske tokove porijeklom iz arapskih zemalja i račune pojedinaca povezanih s islamskim radikalima. Zbog toga spomenuti plan nije mogao biti realiziran i sve je dovelo do toga da finansijske injekcije pranjem ukradenog i prljavog novca više nisu bile moguće.
Prestanak radova neminovno će otvoriti i pitanje sudbine objekta u centru Sarajeva. Laži da je gradnja stala zbog novog projektiranja i namjene prostora više niko ne shvata ozbiljno, te je više nego jasno da nadležna tužilaštva trebaju početi raditi svoj posao, utvrditi krivičnu odgovornost i početi procesuiranje velikog korupcijskog skandala u Sarajevu.
Također, Agencija za privatizaciju treba objekt vratiti sebi, što je, prema sadašnjim zakonima, vrlo jednostavno i izvedivo pod jednim uvjetom – da crveno-zelena koalicija ne izmišlja nove zakone i ne traži izgovore da tolerira korupciju vrha SDA.
Prošireni interesni trokut
Ekonomskim padom “Al Shiddija” ostaje dilema šta će biti s pljačkom hotela “Bristol”. On je ponuđen na tenderu i prvi je ponuđač u korupcijskoj režiji povukao svoju ponudu od deset miliona KM, te je hotel, u koji je Bakir Izetbegović prethodno uložio više miliona maraka za adaptaciju putem svog Zavoda za izgradnju Kantona, pripao drugoplasiranom “Al Shiddiju” za samo pet miliona maraka.
U istom trokutu treba posmatrati i igre sa “BBI bankom” i “BBI Consultingom”, gdje su mladomuslimanski krugovi napravili ideološko-feudalni finansijski krug oko centra Sarajeva, jer su najbolje lokacije brutalno opljačkane za sitne novce.
Posebna je priča što taj trokut strateški isplanirano dodatnu ekonomsku i političku moć pravi dugogodišnjim usisavanjem “BH Telecoma” i drugih državnih kompanija. Prije toga, Bakir Izetbegović omogućio je Hilmi Selimoviću da bez ijedne marke državi otme zlatnu koku “Sarajevsku pivaru” i nakon toga još stotinjak najuspješnijih bh. kompanija, gdje se opet pretpostavlja da je Izetbegović stvarni suvlasnik Selimovićeve urušene imperije koja duguje desetine miliona maraka poreza državi.
“Al Shiddi” nastao u Istanbulu
Kako tvrde pojedini međunarodni izvori, strateški dogovor o formiranju “Al Shiddija” s vlasničkom maskom u Rijadu, svojevremeno je napravljen u Istanbulu. Indikativan može biti i podatak da je za direktora “Al Shiddija” u Sarajevu bila postavljena sestra Harisa Silajdžića!?
Putem “Al Shiddija” u BiH je trebalo kao njihov novac ubaciti donatorske pare koje su dobili građani BiH u ratu, a trojka prisvojila na svoje račune.
Također, trokut BBI – “Al Shiddi” – “Bristol” trebao je postati kadrovska baza za djecu mladomuslimanskih sinova koji su tokom rata bili izvučeni u Maleziju.
Interno, njihove ideološke vođe tada su im rekle: “Neka ginu seljačka i radnička djeca, a vi se spremajte da nakon rata upravljate državom.”
Zašto su ubijeni Ugljen i Leutar?
Dobri znanci političkih likvidacija u režiji bošnjačke državne mafije i danas tvrde da Nedžad Ugljen nije ubijen jer je, kako je govorio Bakir Izetbegović, Ćeli Delaliću “bio izdajnik”, već je počeo službeno istraživati porijeklo novca o kojem se pričalo u Istanbulu i koji se skriva iza “Al Shiddija”. Prema istoj verziji, iz istovjetnih razloga likvidiran je i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Jozo Leutar, koji se drznuo da isti kriminal pokuša policijski dokumentirati i procesuirati.
- mayab
#275 Re: Sarajevo City Center
Ja se iskreno nadam da ce tih bijednih 100m ceste do mosta Olge i Suade napraviti da lici na cestu u sredistu grada a, ne ovo sada, em grbava kao preorana, em neka nebulozna krivina i jos 100 godina staro drvo koje je s_ebalo asfalt i trotoar, em prometni čep bez potrebe!Ambrozija wrote:Ako mislis na Vrbanja ulicu, prosiruju je, koliko ja znam.johntra wrote:a šta ono kopaju prekoputa? potputnjak?