Saobraćajni kolaps u Sarajevu
- Qler
#201 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Ja sam rijesio problem sa guzvom, vozam biciklo ovih dana
I onako mi je cca 3km do posla, za cas sam tu 
- Tahta
#202 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Eh baš ti bi ministru lopatu u šake pa nije ovo ORA 50-60-70 ih godina prošlog vijekaControl panel wrote:Neka se kantonalna vlada angazuje... Malo lopata, krampa... Sta fali zaradit platu, barem nekad...Tahta wrote: Ne znam šta treba da rade ako je samo presvlačenje novog sloja asvalta mogu do 20.-og ako je nešto veće neće do nove godine, prošao pješke i juće i danas pored radova, juće su uspjeli za cijeli dan skinuti stari svaltdanas iskopali rupu na jednom kraju mosta i povadili staru armaturu vezu mosta i obale i to je sve
![]()
rade neka djeca irgete nemaju po 50 kila hudnici popadali baš mi se nešto stužilo i sjetio se ovih naših forumaša đabahljebatora nešto bi ih volio natjerati koji dan na onu građevinu
[/quote]ja sam bio na ORA i nikad mi bolje nije bilo. kada bi neko ponovo nesto tako organizovao ponovo bih isao.
nema veceg zadovoljstva nego kad vidis da si ucestvovao u gradnji necega pa se mozes pohvaliti.
bio sam i udarnik. malo starije generacije znaju o cemu pricam.[/quote]
Ma to si ti prijatelju bio 30 god malđi pa misliš da tio je bilo bolje naravno da ti je bilo bolje bio si mald zdrav sad ti svašta nešta fali , ebi ga i ja pomislim da mi je u ratu bilo bolje jer sam bio malđi i nisam imao nikavih problema bio raha t od pameti
- muha_sa
#203 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
jesul vam više napravili tu testu
kod nas u SweCkoj bi radili i nocu a kod vas dole nece ni danju-khm
- BHF_Manijak
#204 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
PosaljiDER nam te radnike dole, da i kod nas to odrade...muha_sa wrote:jesul vam više napravili tu testu![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#205 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Ova priča se neprestano ponavlja, kao da neko studente i učenike pogrešno uči kako je za Tite bilo lošije, mnogo lošije, a to što tvrde oni što su živjeli u taj vakat i zeman se ne pika jer kao, ''oni su bili mladji, ljepši,...zdraviji,...pa su im sjećanja nerealna.''Tahta wrote: Ma to si ti prijatelju bio 30 god malđi pa misliš da tio je bilo bolje naravno da ti je bilo bolje bio si mald zdrav sad ti svašta nešta fali , ebi ga i ja pomislim da mi je u ratu bilo bolje jer sam bio malđi i nisam imao nikavih problema bio raha t od pameti
Ne vrijedi da postavljam linkove o sveopštoj izgradnji, svakodnevnom otvaranju fabrika i pogona. Sveopštoj sigurnosti gdje se znalo ko šta radi i za šta je odgovoran. Eventualni ministar Saobraćaja Grada bi odmah dao ostavku što nije na vrijeme i kvalitetno informisao javnost o radovima na Ali-pašinom mostu.
Još jedna ORA živi na teritoriji SFRJ, a to je MRAV = Međunarodna Radna Akcija Visoko-Piramide.
-
Walter76
#206 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Negdje sam nacuo da ce radovi biti gotovi ovu sedmicu, kao rade tri smjene da bi sto prije rijesili taj most jer ocito se nisu nadali "kolapsu" u saobracaju kakav je nastao radi njihovog 'ebenog mosta. Ako je ovo tacno da bi za sedmicu zavrsili sa radovima, neka samo neko potvrdi... 
- van Basten
#207 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
sumnjam u taj njihov rad u tri smjene, već sam spominjao da sam jednu noć prolazio oko 22h i gradilište prazno zjapi. Ista slika i danas oko 16h, valjda ljudi ne rade nedjeljom, mala im gužva na cesti pa nisu face... zato sutra kad udare "raditi", a vamo se kolona otegla... ponedjeljkom je uvijek najveća gužva i kad nema radova po cesti, zato sutra očekujem totalnu kalvariju na kantonalnim cestamaWalter76 wrote:Negdje sam nacuo da ce radovi biti gotovi ovu sedmicu, kao rade tri smjene da bi sto prije rijesili taj most jer ocito se nisu nadali "kolapsu" u saobracaju kakav je nastao radi njihovog 'ebenog mosta. Ako je ovo tacno da bi za sedmicu zavrsili sa radovima, neka samo neko potvrdi...
-
teAMICA
#208 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Hajmo pitat ministra mozemo li mi, gradjani, volontirat, pa nocu da radimo?
Fakat mi dodje mail da mu posaljem, kupim fino kakvo radno odijelo i ozezi
-
tahoma
#209 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Mene je prosto strah i pomislit' sta me sabahile ceka 
- mayab
#210 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Sinoc oko 19 sati prodjoh pored mosta kod Vistafona, prakticno gotov, vec navucen asfalt prvi sloj, ostaje jos zavrsni sloj, masine za asfaltiranje i valjci stoje!
Dakle, skoro gotovo, e sad me zanima zasto su prvobitno govorili da ce ga raditi do 3.oktobra!Koja pljačka!
Dakle, skoro gotovo, e sad me zanima zasto su prvobitno govorili da ce ga raditi do 3.oktobra!Koja pljačka!
- lijek-za-sve
#211 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Zar to nije samo pola mosta,sta je sa drugom stranom,omom prema Ilidzi?Hoce li to sad raditi ili nekad za pola godine godinu?
-
zonbirile
#212 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
ja idiota na ovako nabrijane vozače jučer im servirali maraton u Centru

- nosara
#213 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Danas je posebno interesantno na gradskim ulicama...
Ministru saobracaja i kompletnoj kantonalnoj vladi, jos jednom, od srca...
Ministru saobracaja i kompletnoj kantonalnoj vladi, jos jednom, od srca...
-
sarajevo63
#214 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
teAMICA wrote:Hajmo pitat ministra mozemo li mi, gradjani, volontirat, pa nocu da radimo?
-
sarajevo63
#215 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Japanci izrađuju puteve brže od bh. političara pred izbore!
Samo nekoliko dana nakon razarajućeg zemljotresa u Japanu je već počela obnova. Radovi koji su počeli 17. marta na djelu magistrale Great Kanto u Nakai su zvaršeni, a nova cesta je sinoć puštena u promet (22. mart).
Mnogi radnici su se vratili na svoje poslove samo dan nakon potresa i cunamija.
Pojedine firme u najteže pogođenim područjima Japana su već počele sa radom.
- Japanski narod je jedinstven nakon velikog zemljotresa i cunamija.
U BiH bi ovo dionica puta bila toliko zahtjevna, da bi se njena sanacija mogla realizovati jedino pred izbore…
Samo nekoliko dana nakon razarajućeg zemljotresa u Japanu je već počela obnova. Radovi koji su počeli 17. marta na djelu magistrale Great Kanto u Nakai su zvaršeni, a nova cesta je sinoć puštena u promet (22. mart).
Mnogi radnici su se vratili na svoje poslove samo dan nakon potresa i cunamija.
Pojedine firme u najteže pogođenim područjima Japana su već počele sa radom.
- Japanski narod je jedinstven nakon velikog zemljotresa i cunamija.
U BiH bi ovo dionica puta bila toliko zahtjevna, da bi se njena sanacija mogla realizovati jedino pred izbore…
- Ma.Le.Na
#216 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
za kad se planira rekonstrukcija tram. pruge? 
-
fixer
#217 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Ako ti smeta nece se nikad krenuti s radovima. Samo reci. Mogu ove pruge sacekat do kad te ne bude. CujMa.Le.Na wrote:za kad se planira rekonstrukcija tram. pruge?
- nosara
#218 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Strukture cekaju snijeg i minuse... A onda krece rekonstrukcija pruge... Hell, yeah...! 
- Ma.Le.Na
#219 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
fixer wrote:Ako ti smeta nece se nikad krenuti s radovima. Samo reci. Mogu ove pruge sacekat do kad te ne bude. CujMa.Le.Na wrote:za kad se planira rekonstrukcija tram. pruge?
valjda smijem pitat
znam da se mora...al jbg nije mi drago...ne zbog rekonstrukcije nego haosa koji ce nastat kada krenu
obzirom da koristim taj prevoz...bas na toj relaciji..zaista mi se srce ne raduje silnoj guzvi i kasnjenju u danima kada ce taman i kisa da krene
et..jel sad jasnije
- nosara
#220 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Bice 17 alternativnih pravaca i 42 alternativne vrste prijevoza...Ma.Le.Na wrote:fixer wrote:Ako ti smeta nece se nikad krenuti s radovima. Samo reci. Mogu ove pruge sacekat do kad te ne bude. CujMa.Le.Na wrote:za kad se planira rekonstrukcija tram. pruge?![]()
valjda smijem pitat
znam da se mora...al jbg nije mi drago...ne zbog rekonstrukcije nego haosa koji ce nastat kada krenu
obzirom da koristim taj prevoz...bas na toj relaciji..zaista mi se srce ne raduje silnoj guzvi i kasnjenju u danima kada ce taman i kisa da krene
et..jel sad jasnije
-
fixer
#221 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Pa kad koristis tu dionicu, svaki put kad krenes kukati zbog guzvi koje je obnova napravila, sjeti se da ces iduci put biti barem mrvu sigurnija.Ma.Le.Na wrote:fixer wrote: Ako ti smeta nece se nikad krenuti s radovima. Samo reci. Mogu ove pruge sacekat do kad te ne bude. Cuj![]()
valjda smijem pitat
et..jel sad jasnije
Stvarno pojedince ne razumijem. Zale se na guzve zbog obnove mosta, a most je bio u katastrofalnom stanju. Treba da neko nastrada, pa da se onda shvati da je ovo sto rade nuznost.
- fidoremilienko
#222 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Proljeće iduće godine! TO važi i za 6-icu!Ma.Le.Na wrote:za kad se planira rekonstrukcija tram. pruge?
- nosara
#223 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Nije bila nuznost u julu, avgustu, ali je postala nuznost sredinom septembra...?fixer wrote:Pa kad koristis tu dionicu, svaki put kad krenes kukati zbog guzvi koje je obnova napravila, sjeti se da ces iduci put biti barem mrvu sigurnija.Ma.Le.Na wrote:fixer wrote: Ako ti smeta nece se nikad krenuti s radovima. Samo reci. Mogu ove pruge sacekat do kad te ne bude. Cuj![]()
valjda smijem pitat
et..jel sad jasnije
Stvarno pojedince ne razumijem. Zale se na guzve zbog obnove mosta, a most je bio u katastrofalnom stanju. Treba da neko nastrada, pa da se onda shvati da je ovo sto rade nuznost.
Da ne govorim o organizaciji alternativnih pravaca koja je, onako sdpsda-ovski, za kurac...
-
VjecitiStudent
#224 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Bezbeli je trebalo vremena da se prvo u tendersku komisiju postave pravi ljudi, koji ce onda odabrati pravu firmu.nosara wrote:Nije bila nuznost u julu, avgustu, ali je postala nuznost sredinom septembra...?![]()
Da ne govorim o organizaciji alternativnih pravaca koja je, onako sdpsda-ovski, za kurac...
Taman posla, SDP na vlasti, a da firme povezane sa SBiH dobivaju posao.
Valjda je red da firme dobre sa SDP-om sad budu malo na kantonalnoj sisi.
- drndalo
#225 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Stvarno ne znam koja je ovo obnova pruge iza rata na potezu Skenderija-Vijecnica ? 3-ca ili 4-ta ??? Jos pretprosli put su izjavljivali da ce gumeni umeci koje su postavljali u asfalt ublazavati buku tramvaja u prolasku za "130%"fixer wrote:Pa kad koristis tu dionicu, svaki put kad krenes kukati zbog guzvi koje je obnova napravila, sjeti se da ces iduci put biti barem mrvu sigurnija.
nosara wrote:Da ne govorim o organizaciji alternativnih pravaca koja je, onako sdpsda-ovski, za kurac...
Za potpun ugodjaj nedostaju nam jos samo ZAgraBiH kadrovi, koji su do sada sve obnove vodili uredno, brzo, efikasno, jeftino, Japanski jednom rjecju...VjecitiStudent wrote:Bezbeli je trebalo vremena da se prvo u tendersku komisiju postave pravi ljudi, koji ce onda odabrati pravu firmu.
Taman posla, SDP na vlasti, a da firme povezane sa SBiH dobivaju posao.
Valjda je red da firme dobre sa SDP-om sad budu malo na kantonalnoj sisi.