put kroz Vogošću

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zandar

#51 Re: put kroz Vogošću

Post by zandar »

amrica wrote:A ko ide u grad, napr, sa Ilidze preko Stupa, Rajlovca Vogosce kad moze drito Ilidza Sarajevo?
Pa i vrapci znaju da je od Stupa do raskrsca Robot, Velpro... u Rajlovcu ludilo 20 sati dnevno? A i puno vise km.

A ne slazem se da nikad nije zakrcenje do Vogosce preko Bara, pa zna biti zivi uzas, dosta da ide kolona prema gradu, a da neko, ko ide prema Vogosci zeli skrenuti lijevo, na neki sporedni putic, okuka pod "laktom", mora iz 2 puta motati, a niko iz suprotnog pravca nece stati da ga pusti.....

pa ne pricamo o ilidzi nego o vogosci :-)

pominjem taj put, jer recimo da krenes kod nekog na vojnicko polje, kuda ces ici?

znaci bolje ti je opet preko bara :D
zandar

#52 Re: put kroz Vogošću

Post by zandar »

d2 wrote:autoput zenica sarajevo ce se spojiti sa cestom koja ide prema blazuju u rejonu vlakova tako da ce se iz vogosce tim putem moci jako brzo doci iz vogosce do ilidze izbjegavajuci rajlovacke guzve

da, a kad? :-) :D
zandar

#53 Re: put kroz Vogošću

Post by zandar »

Arslan wrote:
zandar wrote:
fa84 wrote:pa dobro bil ti zivio radije u nekoj staroj zgradi u novom sarajevu ili novom gradu ili u novo gradnji u vogosci
ja bi prije izabrao novo gradnju

kad spomenu novogradnju, te zgrade nisu ni prismrditi zgradama koje su napravljene pred rat po JUS-u. recimo zgrade na dobrinji 5 su bolje od gotovo svih zgrada koje su napravljene poslije rata u sarajevu i okolini.
zasto jednostavno ne kazes da ne volis vogoscu :D :D

imam li razloga da ne volim vogoscu? :roll:
zandar

#54 Re: put kroz Vogošću

Post by zandar »

alica.k wrote:
zandar wrote:ali nebitno, ne znam sta da se napravi dole, vogosca je ipak prigradsko naselje i nema sanse da kvadrat stana bude skuplji nego npr. u opstini novo sarajevo
gdje god se okrenes zelenilo, sve ti blizu (u opstini i mupu sve zavrsis ODMAH), jedino sto su vogoscanski dani katastrofa al nadajmo se da ce se i to rijesiti dogodine. u gradu si za 20 min autom AKO ima guzve, ako nema onda puno brze, tek kad dodjes tu negdje do alipasine zapnes. e de mi sad to uporedi sa novim sarajevom. tramvaji drndaju, prasine svugdje, ne mos trave nigdje vidjet samo asfalt asfalt asfalt, a guzve kad je spica - da sam sebi kosu pocupas.

ne znam fakat sta se sad neki bune protiv cijena stanova ovdje i slicno. da nije novogradnje ove za par mjeseci ne bi se ni mogao kupiti stan tu, jer rijetko hoce ljudi da prodaju osim ak nece u grad, pa se onda ponovo vracaju vamo (znam troje :D).
amrica wrote:A ne slazem se da nikad nije zakrcenje do Vogosce preko Bara, pa zna biti zivi uzas,
to je kad deminiraju ili kad cestu popravljaju. da je ikad drugo bila guzva, ja se ne sjecam...

vogosca je dobra jedino za mlade bracne parove sa malom djecom :D
Elpi73

#55 Re: put kroz Vogošću

Post by Elpi73 »

Možemo mi kljukati jedni na druge , ali definitivno bilo gdje u Sarajevu nije riješena komunikacija onako kako bi mi to htjeli i zamišljali !
Stoga nam ostaje da se strpimo i nadamo da nešto od para koje nas globe ove državne , gradske i sve ostale kvazi vlasti pretekne , pa se napravi neki metar puta .
Ogromna je disproporcija širenja naselja u odnosu na infrastrukturu , i Vogošča nije ništa bolja od bilo koje druge opštine !
Prilikom kupovine stana , kuče ili bilo koje nekretnine plača se porez , i to je zavidna cifra , samo što ta cifra ide prevashodno za nadogradnju opštinske administracije , a ako nešto pretekne onda se okiti neka ulicna svjetiljka ili neki metar nestandardizovanog puta bez riješenja oborinskih voda ili sliva !
Što naravno za posljedicu ima sanaciju svake dvije godine !
A i to ide preko kojekakvih štela u urbanizmu i tako dalje u nedogled !

Promjenio sam par lokacija za življenje u Sarajevu , i na kraju sam kupio plac i izgradio sebi dom po svom !
Unutar svoje avlije radim što me volja , bez da strahujem da se neki manijak zaleti nekom truljom u igralište namjenjeno za djecu,ili da se kvazi novi mangupi popucaju unutar istog !
kameni.spavac

#56 Re: put kroz Vogošću

Post by kameni.spavac »

Vogosca je nakon rata postala postala kao druga I.B.
Tako da, NE hvala, ne bi tu zivio da mi plate.
Qler

#57 Re: put kroz Vogošću

Post by Qler »

Kad nemas izbora, zivio bi i u Ilijasu, a ne Vogosci. I ja sam tako mislio, ali sada kad treba razmisljati o stanu, da se covjek kuci, pa skonta 2000KM kvadrat na Malti, ili 1500KM u Vogosci, covjek se zapita. A i ja sam govorio da nikada ne bih na Dobrinju, pa eto, sad sam tamo...
alica.k

#58 Re: put kroz Vogošću

Post by alica.k »

koje snobovsko razmisljanje.
kameni.spavac

#59 Re: put kroz Vogošću

Post by kameni.spavac »

Vrlo moguce, ali eto, na srecu ja ne moram razmisljati o kupovini stana jer zivim u privatnoj kuci. Sretno svima koji kupuju stanove, ali Vogosca kao naselje je odron bas iz razloga koji sam naveo. Moj stav, doticna ga ne mora prihvatiti.
immuno

#60 Re: put kroz Vogošću

Post by immuno »

Ova gospoda sto kaze da je Vogosca odron eto cini mi se nemoraju zivjeti u Vogosci hvala bogu i nevidim razlog zasto zele "ogaditi" svima tu opstinu jer ima ljudi koji moraju,zele i zive vrlo lijepo u toj istoj Vogosci.Ja sam rodjena sarajka i to iz starog dijela grada i zivjela sam u Vogosci ( nisu mi nikli rogovi).Sto se tice gradskog prevoza jedini koji je tacan ko svajcarski sat je vogoscanski bus svakih 15 minuta za pocetne stanice,sto se tice licnog prevoza autom nigdje u gradu nestizes za neko razumno vrijeme zbog guzvi pa tako ni u niti iz Vogosce.

Sto se tice infra-strukture ima sve sto joj treba od doma zdravlja ( sa nekoliko spec. sluzbi),apoteke,skolu,obdaniste,sportske terene,snabdijevanje je dobro .....

Evo jedne anegdote na temu Vogosca,ja tek doselila u Vogoscu i vozim se busom i stanica "pod mostom" kod Ciglana guzva uhu kad jedan momak zavika ; hajte vogoscici malo naprijed da udjemo :lol:
Kinaski

#61 Re: put kroz Vogošću

Post by Kinaski »

immuno wrote:Ova gospoda sto kaze da je Vogosca odron eto cini mi se nemoraju zivjeti u Vogosci hvala bogu i nevidim razlog zasto zele "ogaditi" svima tu opstinu jer ima ljudi koji moraju,zele i zive vrlo lijepo u toj istoj Vogosci.Ja sam rodjena sarajka i to iz starog dijela grada i zivjela sam u Vogosci ( nisu mi nikli rogovi).Sto se tice gradskog prevoza jedini koji je tacan ko svajcarski sat je vogoscanski bus svakih 15 minuta za pocetne stanice,sto se tice licnog prevoza autom nigdje u gradu nestizes za neko razumno vrijeme zbog guzvi pa tako ni u niti iz Vogosce.

Sto se tice infra-strukture ima sve sto joj treba od doma zdravlja ( sa nekoliko spec. sluzbi),apoteke,skolu,obdaniste,sportske terene,snabdijevanje je dobro .....

Evo jedne anegdote na temu Vogosca,ja tek doselila u Vogoscu i vozim se busom i stanica "pod mostom" kod Ciglana guzva uhu kad jedan momak zavika ; hajte vogoscici malo naprijed da udjemo :lol:
Nije bas tako , dobro znas da se zna desiti mislim cesto se desava da preskoce neku turu
alica.k

#62 Re: put kroz Vogošću

Post by alica.k »

da u zadnje vrijeme preskacu ture, tonu ljudi na stanici bude, ciko kaze nemaju za goriva :S
Ujedam

#63 Re: put kroz Vogošću

Post by Ujedam »

alica.k wrote:da u zadnje vrijeme preskacu ture, tonu ljudi na stanici bude, ciko kaze nemaju za goriva :S
Da, to je tačno, moram se nadovezati, ali u posljednje vrijeme kasne, preskaču red vožnje odnosno linije, sa razlogom jer im nedostaje goriva a također ne rade kočnice.
Qler

#64 Re: put kroz Vogošću

Post by Qler »

kameni.spavac wrote:Vrlo moguce, ali eto, na srecu ja ne moram razmisljati o kupovini stana jer zivim u privatnoj kuci. Sretno svima koji kupuju stanove, ali Vogosca kao naselje je odron bas iz razloga koji sam naveo. Moj stav, doticna ga ne mora prihvatiti.
Vala ako zivis u kuci sa starcima, ja bi radije u Ilijas nego tako. Nema gore varijante od zivota u zajednici, i to je cinjenica.
Pitarrr82

#65 Re: put kroz Vogošću

Post by Pitarrr82 »

Ujedam wrote:
alica.k wrote:da u zadnje vrijeme preskacu ture, tonu ljudi na stanici bude, ciko kaze nemaju za goriva :S
Da, to je tačno, moram se nadovezati, ali u posljednje vrijeme kasne, preskaču red vožnje odnosno linije, sa razlogom jer im nedostaje goriva a također ne rade kočnice.

Ko im to jos vjeruje :mrgreen:
Ujedam

#66 Re: put kroz Vogošću

Post by Ujedam »

Pitarrr82 wrote:
Ujedam wrote:

Ko im to jos vjeruje :mrgreen:
Ne znam vala, pitam se i sama ponekad.. oni su zlo! :D
Pitarrr82

#67 Re: put kroz Vogošću

Post by Pitarrr82 »

Ma rekao sam svoje misljenje o njima na onoj temi o GRAS-u... pa da ne gusim temu ovdje :)
Post Reply