Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8451 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
jel im zajednička osobina da su ćete il ujke 
- Dozer
#8452 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ni jedno.
A dvojica od te trojice su takodjer tu. Nikad nigdje otisli nisu.
A dvojica od te trojice su takodjer tu. Nikad nigdje otisli nisu.
- Truba
#8453 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
onda ne mislimo na istu skupinu... svi ovi što su držali govore su vani... jedan je bio i admin na forumu... i svi su ćete il ujke 
hotio sam reći da ovdje nema promjena dokle god prosvjednici dobivaju takva imena i nadimke
a uvijek će se neko pridružiti s lijevim ili desnim nebitno zahtjevima i zasrati prosvjede...

hotio sam reći da ovdje nema promjena dokle god prosvjednici dobivaju takva imena i nadimke
a uvijek će se neko pridružiti s lijevim ili desnim nebitno zahtjevima i zasrati prosvjede...

Last edited by Truba on 23/08/2017 11:03, edited 1 time in total.
- Dozer
- Truba
#8455 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
dobro ba ajde ti si najpametniji 
- Dozer
#8456 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nisam najpametniji, ali vrlo dobro znam o cemu pricam. Eto ti pp.
Ali, ono sto je meni danas fascinanto jeste izostanak bilo kakvih protesta radi vode... Zaista bih volio da mi neko razjasni taj fenomen...
Ali, ono sto je meni danas fascinanto jeste izostanak bilo kakvih protesta radi vode... Zaista bih volio da mi neko razjasni taj fenomen...
- Haris.ba
#8457 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jedini logični zaključak je:
da vode ima - i da zato nema protesta.
da vode ima - i da zato nema protesta.
-
julisiz es grant
#8458 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ti si se, po vlastitim postovima, borio protiv korpusa kojim je komandovao ovaj gospodin. Ovo je jako zanimljivo štivo:Dozer wrote:Zenu bivseg komandanta Armije BiH, Sefera Halilovica, nisu upucali nego - raznijeli OSA-om.
Usput joj ubise i brata, kontajuci da je to Sefer. Cisto da se zna.
Neki drugi komandanti su poginuli u potpuno cudnim okolnostima na linijama, a neki su pokusani biti ubijeni snajperima usred grada.
Ovo su sve cinjenice. Dakle, bez lupetanja o kojem se nista ne zna, please.
http://www.icty.org/x/cases/galic/tjug/ ... 31205e.pdf
Ne znam koliko si pratio haške presude, ali ovaj gospodin prema presudi nikada neće izaći iz zatvora...SAMO zato što je bio komandant jednog korpusa. E sad, ako je taj korpus poštovao ženevske konvencije i ostale norme, zašto li im je komandant tako drastično kažnjen?
- Truba
#8459 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
nisu poštovali ljudska prava 1941-1945 kao ni 1992-1995.
- Dozer
#8460 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zato sto je naredjivao i sprovodio sve sto jeste, kao glavnokomandujuci, zato sto nije kaznjavao zlocince u svojim redovima, kao i zato sto nije cinio nista da sprijeci zlocine. Sve je to krsenje mnogih konvencija, od djelovanja obicnih vojnika, pa do komandne odgovornosti glavnokomandujuceg.julisiz es grant wrote:Ti si se, po vlastitim postovima, borio protiv korpusa kojim je komandovao ovaj gospodin. Ovo je jako zanimljivo štivo:Dozer wrote:Zenu bivseg komandanta Armije BiH, Sefera Halilovica, nisu upucali nego - raznijeli OSA-om.
Usput joj ubise i brata, kontajuci da je to Sefer. Cisto da se zna.
Neki drugi komandanti su poginuli u potpuno cudnim okolnostima na linijama, a neki su pokusani biti ubijeni snajperima usred grada.
Ovo su sve cinjenice. Dakle, bez lupetanja o kojem se nista ne zna, please.
http://www.icty.org/x/cases/galic/tjug/ ... 31205e.pdf
Ne znam koliko si pratio haške presude, ali ovaj gospodin prema presudi nikada neće izaći iz zatvora...SAMO zato što je bio komandant jednog korpusa. E sad, ako je taj korpus poštovao ženevske konvencije i ostale norme, zašto li im je komandant tako drastično kažnjen?
I nije to "SAMO", nego je to osnovno. Onaj koji komanduje mora i odgovarati za one kojima komanduje. Nagooglaj "Pravo komandne odgovornosti".
Ovdje bi se, recimo, mogla povuci neka paralela s roditeljima i djecom. Djeca ne odgovaraju za svoje postupke, nego to za njih rade roditelji koji su duzni usmjeriti ih na ispravne stvari/pravi put, kao i sprijeciti i/ili sankcionisati stvari koje ne treba i ne smiju da se rade.
E, isto tako je i sto se tice komandanta i njegovih vojnika.
Last edited by Dozer on 23/08/2017 12:44, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#8461 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
odoste vi nadaleko i naširoko od teme.
Protesta neće biti niti biih bilo sve da nam vodu skroz zavrsnu jer smo mi kao narod mazohisti i svi bi da nam neko drugi riješi probleme.
Protesta neće biti niti biih bilo sve da nam vodu skroz zavrsnu jer smo mi kao narod mazohisti i svi bi da nam neko drugi riješi probleme.
- Dozer
#8462 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da. Tzv. "sadaka-people/folk", ili ti "sadaka-narod".
Sta da se radi...naviklo se u zadnjih 500-600 godina da vazda neko drugi sve zavrsava, a narod samo da odradjuje klimoglav i lize zicegu onih "gore", pa ma koliko ti odozgo njalike po njemu...
Zalosno.
Sta da se radi...naviklo se u zadnjih 500-600 godina da vazda neko drugi sve zavrsava, a narod samo da odradjuje klimoglav i lize zicegu onih "gore", pa ma koliko ti odozgo njalike po njemu...
Zalosno.
Last edited by Dozer on 23/08/2017 12:40, edited 1 time in total.
-
julisiz es grant
#8463 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
OdosmoRoccohljup wrote:odoste vi nadaleko i naširoko od teme.
- oldtajmer
#8464 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
prolazim pored vik-a danas kao ono gomila raje ispred,kontam protesti,kad kurko uhvatio se red za placanje vode
kakvi mi i protesti,kod mene u zgradi preko dvadeset stanova,a kad se organizuje skup stanara povodom nekog problema i sl,pet ljudi ako dodje dobro je,jbg najveci problem ovog naroda je hronicna qurcobolja
kakvi mi i protesti,kod mene u zgradi preko dvadeset stanova,a kad se organizuje skup stanara povodom nekog problema i sl,pet ljudi ako dodje dobro je,jbg najveci problem ovog naroda je hronicna qurcobolja
- amar1994
#8465 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kakva je situJacija sa redukcijama , nisam u toku
?
Centar-Šip
23:00 ili 00:00
Centar-Šip
23:00 ili 00:00
- addem
#8466 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nikada goreg stanja u kantonu nije bilo do ovog Konakovica. Pa sta smo mi Bogu dragom zgrijesili da nam on premijer bude. Da li taj lik uopste konta kakva je situacija i kakva je sramota ovo sto se dogadja. Pa covjece u vrijeme Kozadre i Zeljkovica je bilo duplo bolje a ista su stranka.
-
corei3
#8467 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ove godine sam na odmoru u blagaju na buni. Govori mi gazdarica da im 3 mjececa nema kise. Ima gazda bazen i veliku bastu. Bazen uvijek dopunjva a trsvu stslno zaljeva. Ksd covjek malo duze boravi u hercegovini vidi kolika je zapravo susa ovdje. Jebote sve je zivo spaljeno.
Ali vode ima i ima je stslno. Sad zamislim sarajevo i svo ono zelenilo i sume i livade i usporedim sa ovom pustinjom i zapitam se kako nemamo vode.
Ali vode ima i ima je stslno. Sad zamislim sarajevo i svo ono zelenilo i sume i livade i usporedim sa ovom pustinjom i zapitam se kako nemamo vode.
- amar1994
#8468 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U Dalmaciji zadnja kisa pala u Aprilu , a vode ima uvijek
, nabijem ove SDA debile
, onog supka nije stid na Hadž otic

-
corei3
#8469 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ali sto mi je zanimljivo skoro svi spartmani su sa bazenima, ljudi masovno zsljevaju baste i travljake (svaki dan to gledam),onaj jedan kompresorom pere avliju brat brztu 15×15m. I sve je to ovdje uredu, nema price o redukcijama,o tomr da se stedi,niko mi nije rekso da ne potezem vodu izs 23 jer je nema i sl.
- amar1994
#8470 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
NOOOrOOOOd znOOOOOO i kraj price

-
smijesni_ste
#8471 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dabogda ostao tamo, ali nismo te sreće... 
- Maharadza
#8472 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
I hafiz se sa svakom' mrakom slika!amar1994 wrote:NOOOrOOOOd znOOOOOO i kraj price![]()
Dinčuku kamenovati, nema većeg šejtana tamo!
- bersK
#8473 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Maharadza wrote:I hafiz se sa svakom' mrakom slika!amar1994 wrote:NOOOrOOOOd znOOOOOO i kraj price![]()
![]()
Dinčuku kamenovati, nema većeg šejtana tamo!
Najjaci efendija na Fb, ubjedjuje s narodom oko one ceste sto auto samo ide a fol uzbrdo. Covjek mu zacepio usta objasnjenjem, eo vidjoh obriso komentar. Kaki kurac nauka rodzo, sve je to Bozija sila
- nepass1
#8474 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
a tek zimi kad pocnu pucati cijevi 
- Dozer
#8475 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A ja, evo, sad pratim potrosnju u ulazu od 8 stanova i 19 stanara, od kojih je 10 penzionera, 6 zaposlenih, i troje djece.
I po vodomjeru ispada da smo u protekla 2 dana potrosili 13 kubika vode (13.000 litara), odnosno da je svako od nas potrosio po 342 L za dan...
Kako nema vode ba? Vidite da je ima, i to u nevjerovatnim kolicinama...
I po vodomjeru ispada da smo u protekla 2 dana potrosili 13 kubika vode (13.000 litara), odnosno da je svako od nas potrosio po 342 L za dan...
Kako nema vode ba? Vidite da je ima, i to u nevjerovatnim kolicinama...