meteorit135531 wrote:Ja vodu nemam od 8 januara. Živim bez vode mjesec dana. Kvar je uredno prijavljen 9 januara, ali odgovoreno mi je : uredu zapisali smo, javice vam se neko..
Pa je bila priča da je do naših instalacija, pa da je voda zaledila, pa nas je ljubazni čiko iz Vika pitao da nam nisu možda vodu isključili?
Pa me je barem 5 minuta uvjeravao da nije do njih. Da imaju puno posla, da su zapisali podatke i da će provjeriti
Zvao sam u petak , u subotu , jučer danas... išao sam tri puta u Jaroslava Cernija da prijavim , samo me prebacuju iz kancelarije u kancelariju i govore :
Nije do nas , nije do nas.. bio 2 puta u Terenskom nadzoru , zapisali podatke i proslijedili..
Javi će se neko.. doći će.. od 8 januara..
Opet mi kaže , pa i ja nemam vodu 25 dana, i ja sam prijavio kvar..
Imaju puno posla , kaže mi čiko iz Vodovoda.. u subotu zovem i derem se; kaže imamo samo jednu dežurnu ekipu, i poklopi slušalicu. Kasnije neće da se javi
033 210 707 sam zvao barem 150 puta..
Samo govore , sve ja razumijem, ekipe su na terenu.. neki su mi govorili i druže i jarane dok su pričali sa mnom
Spominju i neke radne naloge , kao nisu izdati.. imaju samo jednu dežurnu ekipu a 500 radnika viška!
U međuvremenu serem u kesu i vodu donosim sa izvora i od komšije.. zvao sam majstora koji je skinuo vodomjer i kaže pa nemaš vode do sahta.. da nisu isključili?
Nije mi mogao pomoći. Jer vode do sahta nema..
I tako.. sjedim i tipkam. I razmišljam samo dok neke stvari zavrsim i dolazim ti moja Njemačko!
Ja ovaj grad svaki dan sve više i više mrzim. Gadi mi se živjeti ovdje. I to zaista tako i mislim.
Znam kako ti je. Nisam ni ja imala. Jesi li zvao upravitelja ako si u zgradi? Ako si u kuci, morat ces majstora zvati i navadit se visik an VIK dezurnoj sluzbi, ne trosi dzaba vrijeme na administraciji.. Deri se, prijeti, zovi klix, ajaz. Meni dosla jucer, 9og nestala.. Sretno, javi kako prodje..