Ovo boldano je suština. Kako ovom narodu generalno utuviti da se ne može Bošnjaštvom okupati, da ga Srpstvo neće čuvati od kerova ili lopava ili da ga Hrvatstvo neće prevesti od kuće do posla. Kako ljudima utuviti u glavu da je potrebno da se okrenu bitnim, suštinskim životnim stvarima i problemima kojima ova država hvala Bogu obitava umjesto da se prebrojavaju krvna zrnca naših i njihovih i da se svađamo oko praznika?izgubljena dusa wrote:Meni treba zivot dostojan covjeka. Treba mi voda, bolnica, siguran grad.... Neka oni svoj patriotizam popišaju i to odmah.sabina1 wrote:Ne može protesti jer će odmah udruženja boraca i RVI na TVSA protestante nazvati neprijateljima Bosne i pozvati iskrene bosanske patriote i njihovu djecu da se odmah povuku u kuce. Ako se protesti nastave sve ce proglasiti cetnicima pa ce izaci na ulice , Radoncic ce ovo sve pokusati iskoristiti da naudi Izetbegovicu dok ce Covic i Dodik trljati ruke. Ne moze protesti.izgubljena dusa wrote:Ne ostaje nista drugo nego da ih dooobro pritisnemo.
Dopisi, tuzbe, PROTESTI, pritisci...pa opet... nesto mora dati rezultata
Ako ih pustimo, dobicemo vadu ko antibiotik „svakih 6 sati po 1 (sat)“
Njima nista ne nedostaje, mi smo ti koji trpe zlo, i tako godinama
Ja sam za proteste, ne odmah, nego juce
Ako njima ne smeta da zive ko bjednici, njihov problem, ali ja ne mogu zivjeti tako. Zivo mi se hebe za njihov patriotizam.
Ako su svoje zivote, mladost i zdravlje dali za ovaj cirkus od zemlje...onda se uzalud borili, jer je prethodno bilo humanije.
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
BadBoy
#6826 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Dozer
#6827 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da sve bude gore - ne postoje ni Bosnjacka, ni Hrvatska, ni Srpska krvna zrnca...BadBoy wrote: Ovo boldano je suština. Kako ovom narodu generalno utuviti da se ne može Bošnjaštvom okupati, da ga Srpstvo neće čuvati od kerova ili lopava ili da ga Hrvatstvo neće prevesti od kuće do posla. Kako ljudima utuviti u glavu da je potrebno da se okrenu bitnim, suštinskim životnim stvarima i problemima kojima ova država hvala Bogu obitava umjesto da se prebrojavaju krvna zrnca naših i njihovih i da se svađamo oko praznika?
- Haris.ba
#6828 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
I šta je zaključak? Ima li šta konkretno, ili se čeka da "neko" pokrene "nešta"?
P.S.
Znate da ide ljeto? Pa vrućine, pa nema padavina. Sadašnja ćutnja samo otvara vrata da nam ljeti kažu - suša.
P.S.
Znate da ide ljeto? Pa vrućine, pa nema padavina. Sadašnja ćutnja samo otvara vrata da nam ljeti kažu - suša.
- Dozer
#6829 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ja vec X puta rekoh - nista bez sile. Dzaba sve. Samo se toga boje i samo od toga strijepe. Sve ostalo je prdimahovina. Nazalost, ali tako je.
- JThomas
#6830 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
samo jedan u nizu kupljenih i plaćenih mehanizama održavanja statusa quo...izgubljena dusa wrote:i jadrndalo wrote:*ebem mater i funkcionerima "udruzenja boraca" kao dezurnim braniteljima svih ratnih i poratnih rak-rana !!!!
-
sele_
#6831 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
...
Last edited by sele_ on 13/09/2022 08:00, edited 1 time in total.
-
Potočna pastrmka
#6832 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Slažem se. Odgovora na mail jos nema, a ni vode još nema, a evo skoro 17 h. Hebe se njima za nase probleme.Dozer wrote:Nazalost, ponavljam - nazalost, ali ovdje se nikad nista nije ni postiglo ni promijenilo na bolje bilo kakvim pismima bilo kome....
Shvatite da je jedini mehanizam kojim se nesto postize - sankcija, odnosno konsekvence za (ne)ucinjeno. Ovdje toga - NEMA. Vec 21 godinu...
I sve dok to ne postane ustaljena praksa, tj. sve dok narod ne uvede konsekvence onima na vlasti i drugim javnim pozicijama, a za (ne)cinjenje bilo cega sto narod od njih trazi - ovdje jednostavno nema i nece biti nikakvog pomaka.
Ja nisam nikakav nasilnik (iako znam biti i te kakav, ako treba), i uopste me bilo kakva vrsta sile niti privlaci, niti impresionira, ali stanje ovdje danas je takvo da je upravo sila jedini nacin za izlaz. Oni ce, bukvalno, samo na to reagovati, a mogu reagovati na samo 2 nacina:
- Ili ce se povuci s pozicija na kojima jesu, a kako bi sacuvali vlastitu glavu,
- Ili ce zasukati rukave i poceti raditi, u strahu za vlastitu glavu, ali i kako bi sacuvali poziciju.
Treca opcija ne postoji.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6833 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa gdje živiš?sele_ wrote:Bez vode sam 22 dana u kontinuitetu. Ima li neko broj ljudi koji se bave rjesavanjem vodovodnih problema privatno, posto vodovod ocigledno ne planira izaci na moju lokaciju? Bilo kakva pomoc je dobrodosla. Hvala
-
vnm
#6834 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
izgubljena dusa wrote:Nisu te zeznuli, ali upravljaju tvojim zivtom, na hinjski nacin.
Kao u logoru - kad cujes pistaljku idi pod tus, kad opet cujes - prstaje kupanje...ovo ko u Hitlerovo doba
kad se voda zavrtala u 12 svaki dan to je bilo ko pistaljka, ovako ti je to ko da kaze ja pistao na ilidzi ko ti je kriv sto nisi cuo u centru.
-
sele_
#6835 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
....
Last edited by sele_ on 13/09/2022 08:04, edited 1 time in total.
- vješalica
#6836 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da li si barem provjerio u komsiluku da li drugi imaju vode da ti nije neka havarija u pitanjuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa gdje živiš?sele_ wrote:Bez vode sam 22 dana u kontinuitetu. Ima li neko broj ljudi koji se bave rjesavanjem vodovodnih problema privatno, posto vodovod ocigledno ne planira izaci na moju lokaciju? Bilo kakva pomoc je dobrodosla. Hvala
-
sele_
#6837 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
...
Last edited by sele_ on 13/09/2022 08:04, edited 1 time in total.
- amar1994
#6838 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Stanje na izvorištu Bačevo – na dan 03.02.2017.godina
Poštovani,
Obzirom na učestale upite naših potrošača, da li su promjene vremenskih prilika uticale na poboljšanje stanja sa izdašnosti izvorišta, informišemo Vas da je još uvijek situacija na glavnom izvorištu Bačevo bez značajnijih promjena. S obzirom da su u proteklom periodu temperature zraka bile veoma niske, na izvorištu Bačevo, čak dosezale i do -27 ⁰C , dublji sloj zemlje se zaledio. Kako se trend niskih temeperatura nastavio i tokom mjeseca januara, to je doprinijelo da su slojevi zemlje i dalje ostali zaleđeni.
Kako se radi o podzemnoj akumulaciji tj. bunarima iz kojih se crpi pitka voda, dolazi do pada podzemne akumulacije, što uzrokuje smanjenu izdašnost samog izvorišta. Izvorište Bačevo snabdijeva 80 % Grada vodom i to u tri pravca: pravac Mojmilo; pravac Igman i pravac Alipašin most. Glavno prihranjivanje vodom izvorišta je iz planinskog masiva Igmana i Bjelašnice, i tek nakon većeg topljenja sa ovog područia možemo očekivati poboljšanje.
Iz pravca ovog izvorišta ukupno nam nedostaje količina od 200 l/s, za koju nema alternativnog snabdijevanja. I pored ovakve situacije na glavnom izvorištu Bačevo, kao i svakodnevne popravke kvarova na cjevovodima, KJKP VIK Sarajevo u ovim teškim uslovima pokušava održati kontinuirano vodosnabdijevanje shodno raspoloživosti trenutnih količina vode na našim izvorištima.
Kako je došlo do povećanje temperature zraka i otapanja snijega, očekujemo da ovakva situacija ne bi trebala potrajati, a značajnije poboljšanje podzemnih akumulacija očekujemo u dane vikenda, što podrazumjeva i veću količinu vode prema gore navedena tri pravca.
Na fotografijama možete vidjeti trenutnu situaciju na izvorištu Bačevo, kao i rijeke Bosne gdje su količine vode minimalne.
Vršeći analizu i poređenje u odnosu na ljetni period, na pojedinim bunarima, bilježi se pad nivoa, koji se može porediti sa nekim ljetnim mjesecom, kao što je avgust ili septembar, gdje stanje podzemne akumulacije bude na veoma niskom nivou.
KJKP Vodood i kanalizacija d.o.o Sarajevo
- Logovan
#6839 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Joj što nas lijepo i kvalitetno jebu u zdrav mozak.
Kakvo god vrijeme bilo, uvijek će naći razlog da kažu da nije do njih. Kakva govna.
Kakvo god vrijeme bilo, uvijek će naći razlog da kažu da nije do njih. Kakva govna.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6840 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ahahahahahha
- vješalica
#6841 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
trebao si nazvati i prijaviti kvar direktno kod sebe na interrvencijesele_ wrote: Svi imaju vode u komsiluku samo ja nemam. Jedan forumas je prije 15ak dana odledio guranjem crijeva kroz pvc cijev, medjutim ja sam gurao i uspio sam provuci i odlediti preko 20m od sahta, ali dalje ne ide. Pretpostavka je da se tu cijev spljostila jer dalje crijevo ne ide inace bi odledio bar jos malo. A do spoja na glavnu cijev ima nekih 30m. Ves perem kod prijatelja i rodbine, kupamo se gdje stignemo komsije, teretana, bazen uglavnom patnja isto ko u ratu. Roditelji griju na sporetu, loncic i snalazi se. Isto mi je u ratu bilo.
ili krenuti u potragu za ovim privatnicima možda ti mogu pomoći oni što privatno vrše čišćenje septičkih da ti vide instalaciju ili tako nešto da zovneš vodoinsalatere da utvrde o čemu je riječ
mislim otoplilo je sad pa nema leda u instalaciji da bi to bio uzrok jedino to što si naveo da se cijev oštetila
-
Innovation
#6842 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da li je prikljucak legalan ili vas je neko prikljucio?vješalica wrote:trebao si nazvati i prijaviti kvar direktno kod sebe na interrvencijesele_ wrote: Svi imaju vode u komsiluku samo ja nemam. Jedan forumas je prije 15ak dana odledio guranjem crijeva kroz pvc cijev, medjutim ja sam gurao i uspio sam provuci i odlediti preko 20m od sahta, ali dalje ne ide. Pretpostavka je da se tu cijev spljostila jer dalje crijevo ne ide inace bi odledio bar jos malo. A do spoja na glavnu cijev ima nekih 30m. Ves perem kod prijatelja i rodbine, kupamo se gdje stignemo komsije, teretana, bazen uglavnom patnja isto ko u ratu. Roditelji griju na sporetu, loncic i snalazi se. Isto mi je u ratu bilo.
ili krenuti u potragu za ovim privatnicima možda ti mogu pomoći oni što privatno vrše čišćenje septičkih da ti vide instalaciju ili tako nešto da zovneš vodoinsalatere da utvrde o čemu je riječ
mislim otoplilo je sad pa nema leda u instalaciji da bi to bio uzrok jedino to što si naveo da se cijev oštetila
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#6843 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dje je Dr. Kuca, jel mu direktorica pustila vodu?
Nema ga da prostaci
Nema ga da prostaci
- hopi
#6844 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
vode nestalo mislim i prije 23h
nikakvo obavještenje, isprika, obrazloženje
mislim da je vrijeme za oružani sukob
- addem
#6845 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Opet ugasise vodu. Nema sta treba ovaj narod dobro j....
-
izgubljena dusa
#6846 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da postuju ziva bica u "glavnom gradu", kako u naslovu pise, ne bi zavrtali voduamar1994 wrote:Stanje na izvorištu Bačevo – na dan 03.02.2017.godina
Poštovani,
Obzirom na učestale upite naših potrošača, da li su promjene vremenskih prilika uticale na poboljšanje stanja sa izdašnosti izvorišta, informišemo Vas da je još uvijek situacija na glavnom izvorištu Bačevo bez značajnijih promjena. S obzirom da su u proteklom periodu temperature zraka bile veoma niske, na izvorištu Bačevo, čak dosezale i do -27 ⁰C , dublji sloj zemlje se zaledio. Kako se trend niskih temeperatura nastavio i tokom mjeseca januara, to je doprinijelo da su slojevi zemlje i dalje ostali zaleđeni.
Kako se radi o podzemnoj akumulaciji tj. bunarima iz kojih se crpi pitka voda, dolazi do pada podzemne akumulacije, što uzrokuje smanjenu izdašnost samog izvorišta. Izvorište Bačevo snabdijeva 80 % Grada vodom i to u tri pravca: pravac Mojmilo; pravac Igman i pravac Alipašin most. Glavno prihranjivanje vodom izvorišta je iz planinskog masiva Igmana i Bjelašnice, i tek nakon većeg topljenja sa ovog područia možemo očekivati poboljšanje.
Iz pravca ovog izvorišta ukupno nam nedostaje količina od 200 l/s, za koju nema alternativnog snabdijevanja. I pored ovakve situacije na glavnom izvorištu Bačevo, kao i svakodnevne popravke kvarova na cjevovodima, KJKP VIK Sarajevo u ovim teškim uslovima pokušava održati kontinuirano vodosnabdijevanje shodno raspoloživosti trenutnih količina vode na našim izvorištima.
Kako je došlo do povećanje temperature zraka i otapanja snijega, očekujemo da ovakva situacija ne bi trebala potrajati, a značajnije poboljšanje podzemnih akumulacija očekujemo u dane vikenda, što podrazumjeva i veću količinu vode prema gore navedena tri pravca.
Na fotografijama možete vidjeti trenutnu situaciju na izvorištu Bačevo, kao i rijeke Bosne gdje su količine vode minimalne.
Vršeći analizu i poređenje u odnosu na ljetni period, na pojedinim bunarima, bilježi se pad nivoa, koji se može porediti sa nekim ljetnim mjesecom, kao što je avgust ili septembar, gdje stanje podzemne akumulacije bude na veoma niskom nivou.
KJKP Vodood i kanalizacija d.o.o Sarajevo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
evo, 23:00 - vode nema...gotovo
-
izgubljena dusa
#6847 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Trreba nekkoga bar dobro uplasiti I zprijetiti mu da se vec jednom uozbiljehopi wrote:vode nestalo mislim i prije 23h
-
izgubljena dusa
#6848 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da prostis j.bu ne vadeaddem wrote:Opet ugasise vodu. Nema sta treba ovaj narod dobro j....
- amar1994
#6849 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
da , zavrnuli u 22:30 100%hopi wrote:vode nestalo mislim i prije 23h
- hopi
#6850 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
nisam nasilnik, razbojnik, poštewn građanin
ali mislim da bi bio spremam nekoga ubiti zbog ovoga i poslije mirno zaspati
ako budu kakvi protesti ali samo nasilni dolazim
ali mislim da bi bio spremam nekoga ubiti zbog ovoga i poslije mirno zaspati
ako budu kakvi protesti ali samo nasilni dolazim