Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#6726 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Running wrote: Vjerovatno BiH u stopu prati... :D
Nije istina, oni nas prate u stopu. :oops:
Haris.ba

#6727 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

sinuhe wrote:Ako godinama zavrcu vodu gradjani zasluzuju barem nezavisnu komisiju da se utvrdi razlog redukcija jer kako vidim nude i razlicita objasnjenja pa i ono da su izvorista presusila u februaru. Na stranu sad sto i komisija ne bi bila nezavisna vec potkupljena od npr. opozicije.
Jest, treba sada kampanju da se objasni šta je bilo. Samo treba da se zna kada će imati vode 24 sata i koliko to košta (zajedno sa kreditima). Jednostavno. Ko obeća jeftinije da će to uraditi - taj treba to i da radi.

I za to nije adresa rasprava skupa građana. Kada su mogli u kantonu imati posebnu sjednicu oko slučaja Memić, gdje je kvaka vezana za vodu? Ali, niko ništa konkretno.

Ali, daleko je Rumunija.
izgubljena dusa

#6728 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

VjecitiStudent wrote:
izgubljena dusa wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ovo je OK, ali mislim da se bez protesta nista nece pomaci ni za milimetar.

Evo I na forumu pricamo o svim pitanjima, znamo odgovore I odgovorne - sve je jasno ko dan.... ali vode nema, I nece je biti sve dok se glavnim akterima ne sjedne zavrat I dok se ne uplase za svoje guzice.

Pusti suplju....osnovno pitanje je - KAD POCINJU PROTESTI?
Kad ih zakažeš.
Evo prijedlog - od 06.02.17. do 10.02.2017 od 10 sati ujutro
Blokirati ih da se ne mogu vratiti savojim kuci dok i nase kuce ne dobiju vodu bez prekida, redukcija, "normalan" pritisak i sl.
Dosta vise i lazi i maltretiranja
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6729 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

Running wrote:Eno u Bukurestu se skupilo 200 000 ljudi na ulici zbog korupcije u administraciji... :bih:

Image
Rojters navodi da je Rumunija jedna od evropskih država sa najvećim stepenom korupcije u državnoj administraciji i mnogim oblastima javnog života pri čemu su tužioci naveli da postoji oko 2.000 slučajeva zloupotrebe vlasti sa ukupnom štetom od milijardu evra nanetom u protekle tri godine.
Vjerovatno BiH u stopu prati... :D
gledao sam anketu među njima o izborima
isti odgovori kao i kod nas ( neće biti bolje, svi su lopovi, nama je sve isto)

ovo je neki eksces
VladaFBiH

#6730 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote:
emi_eft wrote:
:( bas tako, zamislim onu scenu iz TLN, litar krvi.litar vode. Meni voda jos nije dosla, ukupno 19 dana bez vode, znaci ne redukcije po noci nego nikako uopste nema , sutra 20-i dan :( Sto je najgore, sad nije ni do vodovoda, vec do Sarajevo Stana koji ence da popravi jer organizacija koja je u zgradi ima previse duga, a mi sad ostali ispastamo...a zbog smeca se do puknute cijevi se ne moze doci, a niko nece da plati za ciscenje.. Mislim, kad smo mi kao ljudi takav olos, nije se cuditi sto se i institucije ogledaju na nas, i one se na kraju krajeva sastoje od ljudi..Najgore je sto ne znam ni na koga da se ljutim :lol: U mojoj situaciji, svi su krivi, i komsije, i ta organizacija, i Sarajevo stan, a i vodovod zbog cijeg je zavrtanja vode i doslo do pucanja cijevi..I opet , nikom nista...Glavu dajem da ce mi doci racun od 50 KM iako vode nikako nije bilo, isto kao i ljetos..Dodje mi da ko ona nekidan stanem na ulicu i pocnem urlikat :-)
Što ti je Sarajevostan kriv? Upravitelj će ti uraditi ako ima para. Lijepo si rekao da nije ni do vodovoda. Već je do stanara. I šta ostali stanari? Kako oni trpe što nema vode? Jeste napravili kakav sastanak? Kakav dogovor?
a ako još pitamo koje smeće tamo bacao - garant ovi iz vodovoda :)
Dozer

#6731 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

drugi profil wrote:Da je kubik dvije marke, da vidis kako bi bilo vode 24/7.
Samo da se ne bi kresali benefiti (ne)rada u JKP, treba pritisnuti raju da to finansira.
Ja mislim da ce na kraju ovog procesa redukcije biti duze od 10-12 sati dnevno i da ce onda izaci sa rjesenjem: voda 1m3 = 1 Eur. I najednom... ima vode.
A zasto i ne bi? Gamad glasa za njih sta god bilo. Kolektivna amnezija nastupi i svima je bitnije sta je dodik rekao nego imaju li vode na cesmi.
Ovo smo vec imali priliku vidjeti, zar ne...?

2012 - ViK salje Vladi KS zahtjev za povecanjem cijene vode za domacinstva. Vlada to odbija. BUKVALNO 2 dana kasnije - pocinju redukcije u vidu smanjenog pritiska od 00:00h. A pritisak je bio toliko smanjen da se nije moglo ni istusirati, tako da je to bilo = nema vode.

2015 - ViK opet salje zahtjev za povecanjem cijene vode, ali ovaj put ne kao povecanje cijene po kubiku, nego kao novi nacin tarifiranja, a koji se sastoji iz 3 tarife po jednom korisniku, a na bazi utroska vode (tako i trenutno obracunavaju). Ovaj zahtjev je USVOJEN.
A zasto je usvojen - Jer je prvi zahtjev bio PREJEFTIN!
Dan nakon usvajanja, opet bukvalno, ukidaju se redukcije.

Poenta ovoga je da je prvi zahtjev bio jeftinija varijanta za gradjane (i zato su ga i odbili), dok je ovaj novi nacin tarifiranja bukvalno uduplao cijenu vode, a cak je cijena otisla i preko 100% viseclanim domacinstvima. Na sve ovo perfidno su dodali i one nekakve 2KM po racunu, na ime odrzavanja....necega... Ja jos ne vidjeh nikoga da je ikada dosao u zgradu da "odrzava" nesto na vodovodnim instalacijama...

Tada se gradjani bune, i Vlada KS nalaze ViK-u da revidiraju cijene, tj. da ih umanje, sto su ovi i uradili. Ali, to je uradjeno tako da su racuni i dalje ostali uvecani za priblizno 100% u odnosu na raniji nacin tarifiranja.
Medjutim, ViK-u i Vladi KS se ni ovo ocigledno nije svidjelo, i s prvim racunima po tom najnovijem i blago umanjenom obracunu - redukcije su se opet vratile. Ali, ovaj put vise ne ni s umanjenim pritiskom, nego se voda zavrne totalno, tako da sada na cesmama od 23:30 pocne padati pritisak, da bi u 00:00 sve bilo suho kao barut.

Radi svega navedenoga ja smatram da je ovdje jedini nacin u protestima, sa sljedecim zahtjevima:
- Vlada KS ima rok od 5 dana da javno objavi strategiju rjesavanja problema vodosnabdijevanja grada (ukidanje redukcija), kao i strategiju prosirenja kapaciteta gradskih izvorista
- ViK ima rok od 5 dana da javno objavi plan i program implementacije strategije Vlade KS

6-ti dan, i ukoliko realizacija navedenoga ne pocne, opet protesti s jednim jedinim zahtjevom - smjena Vlade KS i otkaz svim direktorima ViK-a.
Potočna pastrmka

#6732 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Potočna pastrmka »

Vode nema, evo prošlo pola 5 još ne dolazi. Vladi KS, Vik-u i ostalim govna.rima želim poručiti: Dabogda imali, pa neimali. :thumbup: :thumbup:
izgubljena dusa

#6733 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Ih da minderpuza poveca cijenu a da kvalitet vode I isporuke ostane ne promjenjen - nece moci :mastakazes:
To znaci meni treba para, pa cu jos malo oteti od gradjana I pri tom ih lgati da se stanje popravilo...aha....
Zive od novaca poreznih obveznika I neka mi neko objasni kako mogu zivjeti bogatije nego mi koja ih finansiramo.
Za sta ja placam poreze - da likovi provode bjes, rasipaju se... I pri tom ne rade svoj posao, odnosno lazu I ne rade nista.

Protesti DA
Ito sa jasnim zahtjevima I tako da javnost ima uvid u dinamiku rjesavanja problema.

Dovela bi ja njima nezavisnu reviziju I precesljala svaki ugovor I svaki novcic koji je dosao (donacije, grantovi, krediti) I kako je potrosen, od `96 pa do dana danasnjeg. Sve sto je nenamenski potroseno bi se moralo vratiti I jos krivicna prijava.... Kako bi se tu naslo novaca za rekonstrukciju :nevjerujem:
addem

#6734 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by addem »

Definitivno stanje sa vodom nikada nije bilo gore nego sa ovom garniturom koja upravlja. Kad se sjetim za vrijeme Zeljkovica ponekad bi bile redukcije zimi nikada. Sad za vrijeme Konakovica svaku noc redukcije jos u 5 voda ne dolazi tek iza pola 6 nekad i 6. I sad Dino reci ti nama kako si nam obeco da ce se do kraja 1016 godine redukccije smanjiti na samo par sati nocu. Ko je ovdje lud?
oldtajmer

#6735 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

Black swan wrote:
Running wrote:Eno u Bukurestu se skupilo 200 000 ljudi na ulici zbog korupcije u administraciji... :bih:

Image
Rojters navodi da je Rumunija jedna od evropskih država sa najvećim stepenom korupcije u državnoj administraciji i mnogim oblastima javnog života pri čemu su tužioci naveli da postoji oko 2.000 slučajeva zloupotrebe vlasti sa ukupnom štetom od milijardu evra nanetom u protekle tri godine.
Vjerovatno BiH u stopu prati... :D
gledao sam anketu među njima o izborima
isti odgovori kao i kod nas ( neće biti bolje, svi su lopovi, nama je sve isto)

ovo je neki eksces
pih sta ce rumuni ...... nas je nedavno bilo sto hiljada :thumbup: :bih:

Image
Running

#6736 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Mogu merlina slusati na -15, a ne mogu se na +15 boriti za svoja prava isto toliko ljudi na istom mjestu. To govori da narod nije bolje ni zasluzio.

Sent from my Gphone
AmirBaa

#6737 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by AmirBaa »

Running wrote:Mogu merlina slusati na -15, a ne mogu se na +15 boriti za svoja prava isto toliko ljudi na istom mjestu. To govori da narod nije bolje ni zasluzio.

Sent from my Gphone
istina od rijeci do rijeci...
Haris.ba

#6738 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

AmirBaa wrote:
Running wrote:Mogu merlina slusati na -15, a ne mogu se na +15 boriti za svoja prava isto toliko ljudi na istom mjestu. To govori da narod nije bolje ni zasluzio.

Sent from my Gphone
istina od rijeci do rijeci...
Samo mala ispravka. Ipak za vodu je druga adresa. Radi se o Kantonu. :D

Nema Dodika ni Ivanića. Nema Čovića ni Abdića. Čista naša ujdurma. Sve više i više mi se sviđa podijeljena nadležnost koju imaju kantoni. Samo urediti pravednije međukantonalnu raspodjelu i prema općinama, te upravljanje dugom.
Adresa je Konaković, vlada i većina u Kantonu.
Dozer

#6739 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Pa mamu im jebem idiotsku.... 23:00, ne mogu se ni oprati jer je pritisak toliko slab da ne moze na tus da izadje!

Pa jebem im sve od neandertalaca do marsovaca, a pogotovo ovo sad sto zivi!!!!
vnm

#6740 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vnm »

postepeno pomjerili zavrtanje sa 12 na 11 sati.
kontali me zajebat, a ja pomjerio tusiranje sa pola 12 na 10 pa zajebite onog ko vas napravi :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6741 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Dozer wrote:Pa mamu im jebem idiotsku.... 23:00, ne mogu se ni oprati jer je pritisak toliko slab da ne moze na tus da izadje!

hahahahahahaha e kod mene u 23,00 nestalo vode!!! Dakle polako spustaju jebem li im pleme SDA-ovsko koji ih nakoti takve i tolike skotove. Ovo vise nema veze sa pamecu.......u bivsoj drzavi makar vode se ne sjecam da je ikada nestalo izuzev ako je kvar bio u pitanju......i ovi nesto pricaju....majku vam jebem upravo onako kako se pise ONO STO JE TITO NAPRAVIO VI NE ZNATE NI DA OKRECITE!!!!
hrasno38

#6742 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Dozer wrote:Pa mamu im jebem idiotsku.... 23:00, ne mogu se ni oprati jer je pritisak toliko slab da ne moze na tus da izadje!

da nisi osto nasapunjan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#6743 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Nisam se ni stigao nasapunjati, bem im porod....
animus

#6744 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by animus »

Mamicu im njihovu. Sta je slijedece? Zavrtanje oko osam. Neka se igraju sa vatrom ali kad pukne bit ce belaj.
hrasno38

#6745 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Dozer wrote:Nisam se ni stigao nasapunjati, bem im porod....
suti dobro je onda....mogo si ostati ili nasapunjan ili usran :lol: :lol: :lol: :lol:
Fudo Bosna

#6746 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Kontam u 23.30h ce zatvoriti i krenem u 23.00h , hajde da dospem flase dok ne zavrnu, kad, hoces stulac, sve im po spisku grebem, ovu bagru iz VIK a treba svu smijeniti i blokirati im prostorije!

Jutros iza 5.30h dosla , do proljeca ce biti pomjereno, hinjski, "laganini", od 22h do 06h redukcije!

Narode, ova bagra iz VIK a ako im se ne stane na put ce biti sve drskija i bezobraznija, zar se ne znaju imena LJUDI U MENADZMENTU ZAR SE NE ZNA OSOBA KOJA DIREKTNO NAREDJUJE OVE GREBAVANJE NARODA I ZAVRTANJE VODE KAO U RATU, U RATU JE OVO RADIO AGRESOR, SADA ONI, dajte imena i prezimena tih ljudi i slike sefova ili tehnickog koji naredjuje zavrtanje u 23 h da ovo vise stane, ova DRSKOST ! :evil:

Znaju li se imena: generalnog, zna li se kako se zove tehnicki direktor ili sef smjene koji naredjuje ovo "od oka" , nicim najavljeno zavrtanje citav sat prije termina u 23h umjesto u 24h, IMENA ?

Je li moguce da ovo sefovi nocne smjene zavrcu ranije iz ciste zagrebancije ?
Last edited by Fudo Bosna on 02/02/2017 23:42, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#6747 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Cuj smijeniti, treba ih sa zoljom docekati, mater im jebem agresorsku...
oldtajmer

#6748 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

like a boss :smeker: kod mene zatvaraju tek oko 12 :igrac: :igra1:
amar1994

#6749 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

:run:
animus

#6750 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by animus »

Ocekujem uskoro vijest u crnoj hronici kako je neko sa maskom nalupao bejzbol palicom radnika koji je trebao zavrnuti ventil. Ili jos bolje direktora i njegove silne zamjenike. Pogotovo onog sto med prodaje na Markalama.
Post Reply