Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amar1994

#6501 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Logovan wrote: Evo na poslu polako ostajem bez vode, još malo i zavrnuta. :zid: Majke mi, još koja godina i počet ćemo jedni druge ubijati radi vode.
debili :-) :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6502 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Logovani u vodenici radi :lol: :lol: :mrgreen:
Maharadza

#6503 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

Tomahawk11 wrote:
emi_eft wrote:
Tomahawk11 wrote:Mozda se ne moze, ali se mora....ko te pita.
Iz nekog razloga, nisam ni ja jutros struje imao.
Zapravo, samo moj blok zgrada. Ko ce ga vise znati sta se desava.
Vazda nesta nema....dabogda imalo.
Ma znam, nisam dosad ni kukala, al jarane prvo 7 dana bez vode, pa onda ko nesto curka, i sad opet nema.. Majke mi ako ce nastravit da selim nekud, drugi, stabilniji dio grada, sta god. Imam dijete, znas kad ne moze oprat rukice sedam dana kako treba, vdam ga po kafanama da kaki..Fakat vise ne mogu, nije figurativno , ja sam ozbiljna. A protest definitivno treba. Znali su svi urlikat za JMBG pa dadose RS drzavljanstvo, a sto zivimo ko stoke, svi sute. U 12 bi svi na protest, vec u 5 ko ga jebe. Lijeni smo. Jel ti dosla struja, sta su rekli do cega je?
Jasno, razumijem te, imas malo dijete i nedostatak vode je zaista veliki problem.
Problem je uopste sto i kad nema vode, al kad imas malo dijete, onda je to jos veci problem.
Ne znam sta da ti kazem....mozes se seliti, ali u cijelom Kantonu je manje vise ista situacija.
Jedino sto neki nemamo to da nam je i zaledila voda, al redukcija ko redukcija nikog ne fula.

Ne znam, jutros sam tumarao sa telefonom, na poslu imam, vidjecu kuci kad dodjem, valjda bude struje.
Hoćeš reći da i na Poljinama zavrću vodu našim Bošnjačkim prvacima i velikanima?! :O
Tomahawk11
Globalni moderator

#6504 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Maharadza wrote: Hoćeš reći da i na Poljinama zavrću vodu našim Bošnjačkim prvacima i velikanima?! :O
Ne znam, nisam nikad bio na Poljinama.
Logovan

#6505 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Logovani u vodenici radi :lol: :lol: :mrgreen:
Tako nekako dođe. :lol: :D
hzsa22

#6506 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hzsa22 »

Ja sam imao situaciju da su zaledile plasticne cijevi u kuci. Nasao sam neke majstore koji imaju kao neku masinu kojom ubrizgavaju vrelu vodu u cijevi te na taj nacin otope led. Otprilike nekih sat vremena je kod mene trajalo. Naplatili su 80 KM. Ako ko ima isti problem, pp za kontakt.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#6507 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by W0rM »

hzsa22 wrote:Ja sam imao situaciju da su zaledile plasticne cijevi u kuci. Nasao sam neke majstore koji imaju kao neku masinu kojom ubrizgavaju vrelu vodu u cijevi te na taj nacin otope led. Otprilike nekih sat vremena je kod mene trajalo. Naplatili su 80 KM. Ako ko ima isti problem, pp za kontakt.
Pokusao te kontaktirat preko PP-a ne moze. Mozel taj broj ljudino ovako da mi posaljes, ziv bio
amko761

#6508 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amko761 »

Hoćeš reći da i na Poljinama zavrću vodu našim Bošnjačkim prvacima i velikanima?! :O
Bošnjački prvaci na Poljinama imaju izvorsku vodu sa Bukovika, i taj vodovod je platila općina Centar, tj. svi vi :)

To oni vjerovatno zovu nafaka, Allah im dao i sl.
Dozer

#6509 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Da. 6 milioncica je placeno za to. Jbg...nije lako biti "prvak".... Valja to zasluziti.
Naremse im se u stau i naramgu tompe da sevi nesta....
pepeljara

#6510 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pepeljara »

amko761 wrote:
Bošnjački prvaci na Poljinama imaju izvorsku vodu sa Bukovika, i taj vodovod je platila općina Centar, tj. svi vi :)

To oni vjerovatno zovu nafaka, Allah im dao i sl.

bas tako gradjani su dali, odobrili, platili ,donirali :)
Haris.ba

#6511 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Na Poljinama nema redukcija. :D

A gdje to nema dvije hefte vode?

P.S.
Žena me munta da pređemo u Novo Sarajevo. Jedina odbrana mi je da neću gdje se ne mogu oprati poslije 12 sati. :run:
Running

#6512 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Sad rekose na Anteni Sarajevo, ima vode u cijelom gradu, samo je zaledila izgleda ko nema...[emoji15]

Sent from my Gphone
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6513 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

jel vajdada sacirbajraktarevic :mrgreen:
izgubljena dusa

#6514 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Haris.ba wrote:Na Poljinama nema redukcija. :D

A gdje to nema dvije hefte vode?

P.S.
Žena me munta da pređemo u Novo Sarajevo. Jedina odbrana mi je da neću gdje se ne mogu oprati poslije 12 sati. :run:
Ja sam na Cvilli i imam redukcije. Cini mi se da na Otoci (Zrtava fasizma) - neboderi nemaju redukcije, tako bar kolega kaze.

A ove sa poljina treba "išćerati" odozgo i "ućerati" u realne uslove zivota...
Odvojilo se to skroz od stvarnog svijeta i stvarnih uslova, koje su upravo oni smislili za nas i nase dobro.

Vidim da se lista razloga za redukcije prosirila.
Bilo je "nema kise" "zamutilo se" "prazni rezervoari" a sad dodalo "zaledile cijevi"
Sledece je "ako ne radi semafor - nema vode". Kad prolaze prethodni "razlozi" proci ce i svaka druga budalastina....moze kod bosnje svasta proci.
Nek je svoj na svom i nek ne puca, hebo sve ostalo...ha ja...
__Phoenix__

#6515 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by __Phoenix__ »

Svjetska banka traži da se zaposli 15 osoba na NEODREĐENO, nije moglo na 2 godine? Moj narode...
izgubljena dusa

#6516 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

__Phoenix__ wrote:Svjetska banka traži da se zaposli 15 osoba na NEODREĐENO, nije moglo na 2 godine? Moj narode...
Meni vise lici na laz (ublehu) ... ne znam sto bi se Svjetska banka bavila tako sitnim detaljima koga i koliko treba zaposliti.
Sve sto premijer i ostali iz vlasti kazu - treba dobroooo provjeriti i dobrooooo procitati.
Ja ne vjerujem ni jedne dok ne vidim orginalni dokument na kom pise takav zahtjev.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6517 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

http://--- NO LINKS ---/clanak/Haris/42868 ... rodaju-med

Kakva opste poznata elokventnost i nadrkanost jos jednog mladjahnog SDA kadrovika. Frajer govori za medije kao da je to njegova privatna firma.....ali komentari su "pa on je sin heroja...."!!! Mada svakog poginulog borca A BiH smatram herojem ono sto je napravio Safet nije herojstvo nego ludost u kojoj je zivote izgubilo jos 5 boraca. Medjutim daj boze da se toliko vodi racuna o djeci heroja....ovdje su neke druge stvari puno vise u pitanju!!!

http://heroji.ba/safet-hadzic/
MOSALJOZE

#6518 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by MOSALJOZE »

E možeš misliti kako je ljudima koji u toj firmi rade oko 10 godina,sa prekidima svake pola godine,i onda dodju neki jebivjetri i uvale se u administraciju :-)
Haris.ba

#6519 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

hrasno38 wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/Haris/42868 ... rodaju-med

Kakva opste poznata elokventnost i nadrkanost jos jednog mladjahnog SDA kadrovika. Frajer govori za medije kao da je to njegova privatna firma.....ali komentari su "pa on je sin heroja...."!!! Mada svakog poginulog borca A BiH smatram herojem ono sto je napravio Safet nije herojstvo nego ludost u kojoj je zivote izgubilo jos 5 boraca. Medjutim daj boze da se toliko vodi racuna o djeci heroja....ovdje su neke druge stvari puno vise u pitanju!!!

Nije ni prvi ni posljednji koji je dopustio da ga novinar isprovocira. A šta ima veze što nije elokventan? Pa nije ni Bakir (sam rekao), pa uzima izbore. :D

Samo mi nije jasno kako može biti direktor na neodređeno? Direktor ne može biti na neodređeno. Al hajd.

Gore mi je što ne zna predstaviti troškove poslovanja.

I svako ima pravo da odbije odgovoriti na pitanje novinara. Pa i direktor javnog preduzeća. Kome se to ne sviđa - nek promjeni glas i glasa za druge koji i biraju direktora.
drug_profi

#6520 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

izgubljena dusa wrote:
Ja sam na Cvilli i imam redukcije. Cini mi se da na Otoci (Zrtava fasizma) - neboderi nemaju redukcije, tako bar kolega kaze.
Ja sam u ZF i itekako ima redukcije. Treci sprat, a vec oko ponoci si na suhom.
hrasno38

#6521 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Haris.ba wrote:

Nije ni prvi ni posljednji koji je dopustio da ga novinar isprovocira. A šta ima veze što nije elokventan? Pa nije ni Bakir (sam rekao), pa uzima izbore. :D

Samo mi nije jasno kako može biti direktor na neodređeno? Direktor ne može biti na neodređeno. Al hajd.

I svako ima pravo da odbije odgovoriti na pitanje novinara. Pa i direktor javnog preduzeća. Kome se to ne sviđa - nek promjeni glas i glasa za druge koji i biraju direktora.
Ovo je javna firma i javnost treba da zan sta se u njoj dogadja pogotovo u situaciji kada nam ta ista firma svako vece zvrce ono sto je ajde da kazem u vecini svijeta svetinja. Dakle zbog vlastitie nesposobnosti zavrcu gradjanima vodu i onda jos se kurci i ne odgovora na pitanja sto je zaposlio familiju cim je sjeo na fotelju direktora!!! Ti se stvarno zajebavas :D
Dozer

#6522 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Nije mi jasno da neko sve ovo jos uvijek podvodi pod "nesposobnost"... Ima i toga, naravno, ali redukcije nisu rezultat toga.

Osnovni razlozi redukcija leze u drugim stvarima, a "gubici na mrezi", "zamucena izvorista" i "susa" su samo besmisleni izgovori kojima se prikriva sljedece:

1. Stednja struje, sto se postize gasenjem pumpi na izvoristima, odnosno - smanjuju se troskovi (istovremeno, pumpe za Bjelasnicu uredno rade, kao i pumpe za Poljine), jer je ViK duzan EP pozamasnu cifru za struju.

2. Nerad tokom 20 proteklih godina od rata. Jos 1998. su im Japanci utvrdili gubitke na mrezi (realne) od oko 50%. Medjutim, cak i s takvim gubicima redukcija nije bilo do momenta (2012) kada je Vlada KS odbila ViK-ov zahtjev za povecanje cijena (redukcije su se uvele tacno u tom momentu, i to bukvalno 2 dana nakon odbijanja tog zahtjeva ViK-a). Onda su redukcije naprasno prestale 2015. (iako je i dalje bila susa), kada je Vlada odobrila novi nacin tarifiranja (koji je podigao cijene), da bi ubrzo nakon toga opet bile uvedene. Valjda skontali da su se zajebali i da su sami sebi podapeli, a istovremeno uvidjeli da se niko ne buni, da nema protesta, da im niko nece porazbijati glave, pa vele - jbt ih.

Ali, ovaj segment ima svoja 2 dijela, a to su:
- Vlada KS, koja je jedina nadlezna i odgovorna za odobravanje bilo kakvog kredita za ViK (ali i donacija koje su se mogle dobiti), u svemu ovome snosi najvecu odgovornost i krivicu. Licno su mi poznati neki projekti za koje je ViK trazio kredite, neki od njih bi se dijelom pretvorili i u donacije, a Vlada KS je to odbijala jer im se uslovi nisu svidjali (citaj: nisu mogli pokrasti nista od toga).
- Zaposljavanje nesposobnih kadrova (citaj: uhljebljavanje), sto je rezultiralo danasnjom armijom uposlenih tamo, od kojih, realno, slabo ko da ima ikakvo znanje potrebno za takvu firmu, a ono sposobnih i strucnih kadrova sto je bilo - to se gurnulo u neki zapecak ili rastjeralo.
Zato danas imamo ovakve slike, sto je istovremeno i neki sablon, tj. omjer sposobnih i nesposobnih u BiH...

Image

U rezimeu - vode ima, ali je ne daju jer je to njima preskupo. Ali, s obzirom da ViK godisnje isplati 20+ miliona za plate i naknade (po njihovom vlastitiom bilansu uspjeha), a istovremeno posluje s godisnjim gubitkom od 13+ miliona, dalja prica je suvisna...
Haris.ba

#6523 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

hrasno38 wrote:
Haris.ba wrote:

Ovo je javna firma i javnost treba da zan sta se u njoj dogadja pogotovo u situaciji kada nam ta ista firma svako vece zvrce ono sto je ajde da kazem u vecini svijeta svetinja. Dakle zbog vlastitie nesposobnosti zavrcu gradjanima vodu i onda jos se kurci i ne odgovora na pitanja sto je zaposlio familiju cim je sjeo na fotelju direktora!!! Ti se stvarno zajebavas :D
To što je javna firma znači da joj se izvještaj o poslovanju šalje u kanton na usvajanje. I tu treba sve da piše što o poslovanju.
To što neko misli da treba sada i novinarima odgovarati na pitanja, nek misli. Ne mora. Novinar ima prava postaviti pitanje. Ovaj ima pravo neodgovoriti.

I ima pravo da radi šta hoće sve dok oni koji ga postavljaju bivaju postavljani od glasača. I da zavrće i da ne zavrće.

Zavrću godinama vodu? Ista politika koja bira direktora godinama dobija izbore. Ergo, narod voli da nema vode i voli redukciju.Drugoga odgovora nema. Ako glasači ponovo izaberu iste, koji će opet zavrtati vodu - šta ima veze i neodgovoriti na pitanje novinara.
hrasno38

#6524 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Ovo je javna firma i javnost treba da zan sta se u njoj dogadja pogotovo u situaciji kada nam ta ista firma svako vece zvrce ono sto je ajde da kazem u vecini svijeta svetinja. Dakle zbog vlastitie nesposobnosti zavrcu gradjanima vodu i onda jos se kurci i ne odgovora na pitanja sto je zaposlio familiju cim je sjeo na fotelju direktora!!! Ti se stvarno zajebavas :D
Haris.ba wrote:To što je javna firma znači da joj se izvještaj o poslovanju šalje u kanton na usvajanje. I tu treba sve da piše što o poslovanju.
To što neko misli da treba sada i novinarima odgovarati na pitanja, nek misli. Ne mora. Novinar ima prava postaviti pitanje. Ovaj ima pravo neodgovoriti.

I ima pravo da radi šta hoće sve dok oni koji ga postavljaju bivaju postavljani od glasača. I da zavrće i da ne zavrće.

Zavrću godinama vodu? Ista politika koja bira direktora godinama dobija izbore. Ergo, narod voli da nema vode i voli redukciju.Drugoga odgovora nema. Ako glasači ponovo izaberu iste, koji će opet zavrtati vodu - šta ima veze i neodgovoriti na pitanje novinara.
Tesko je pobiti neke stvari koje si napisao a to je da su gradjani na prvom mjestu krivice zasto imamo to sto imamo vezano za vodosnadbjevanje ali se nikako ne bi slozio da direktor javnog preduzeca ima pravo da skriva cinjenice od javnosti a pogotovo kada su pitanju malverzacije.
ultima_palabra

#6525 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Hare legalista :D
Post Reply