moj prikljucak od glavne cijevi u cesti do mjerila je 5.5 metara dug,2.5m je bila prazna cijev ostalo led.kupio sam u obi-ju 6 metara prozirne cjevcice precnika 10mm i malu potopnu pumpicu za fontane.ugurao cjevcicu u cijev ispod stavio lavor sa vrucom vodom i ubacio pumpicu.cijev ugurao do leda i pustio da radi i pomalo gurao tu cjevcicu kako se led topi.trebalo mi je 2h da odledim ta 3m ,ali cekajuci vodovod ne bi do proljeca.jedino sto moras biti brz da zatvoris ventil kad krene vodatraktor wrote:Kako si odledio?
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6126 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
traktor
#6127 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Hvala ti na savjetu, odlicno si to smislio. Samo kod mene je od prikljucka na glavnu cijev do vodomjera punih 360m, tako da sam bas zabrinut oko svega. Sutra cu nazvati neku privatnu gradjevinsku firmu i nadati se da nece trebati sve otkopati. Ovi iz Vodovoda i kanalizacije su me zamolili za strpljenje i bas im hvala kako su puni razumijevanja za moje probleme.
- bitanga_sa_otesa
#6128 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
nema na cemu ,kod mene je sreca bila sto je kratka ta cijev ,kod tebe ce bas biti tesko ako je cijelom duzinom zeledila 
-
AmirBaa
#6129 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kao prvo, mene zaboli neka stvar ko je kako gradio, ja znam da je kod mene sve po zakonu i onda ja ispastam vise nego ti o kojima pricas. A kao drugo ko je dopustio da se to tako sve gradi ? Opet ja nisam, ali opet ja najebemneki wrote: Ne branim bandite, dobar dio radnika ViK-a uopste nije doraslo svom poslu.
Ali jedan od glavnih uzroka ovakvog stanja sa vodom u Sarajevu je nelegalna gradnja i svi koji su na taj način gradili svoje objekte nisu nista manji krivci od uhljeba u vodovodu..
-
neki
#6130 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ok i sto si se našao prozvan? Nit sam te citirao nit tebe pomenuo nego individualne bespravne graditelje zbog kojih je stanje onakvo kakvo je...AmirBaa wrote:kao prvo, mene zaboli neka stvar ko je kako gradio, ja znam da je kod mene sve po zakonu i onda ja ispastam vise nego ti o kojima pricas. A kao drugo ko je dopustio da se to tako sve gradi ? Opet ja nisam, ali opet ja najebemneki wrote: Ne branim bandite, dobar dio radnika ViK-a uopste nije doraslo svom poslu.
Ali jedan od glavnih uzroka ovakvog stanja sa vodom u Sarajevu je nelegalna gradnja i svi koji su na taj način gradili svoje objekte nisu nista manji krivci od uhljeba u vodovodu..
-
AmirBaa
#6131 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
zato sto nije zbog njih ovakvo stanje, nego je zbog ViK-a ovakvo stanje, i ponavljam svoju tezu, samo uhljebi to nece priznatineki wrote:Ok i sto si se našao prozvan? Nit sam te citirao nit tebe pomenuo nego individualne bespravne graditelje zbog kojih je stanje onakvo kakvo je...AmirBaa wrote:kao prvo, mene zaboli neka stvar ko je kako gradio, ja znam da je kod mene sve po zakonu i onda ja ispastam vise nego ti o kojima pricas. A kao drugo ko je dopustio da se to tako sve gradi ? Opet ja nisam, ali opet ja najebemneki wrote: Ne branim bandite, dobar dio radnika ViK-a uopste nije doraslo svom poslu.
-
neki
#6132 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Varaš se..AmirBaa wrote:zato sto nije zbog njih ovakvo stanje, nego je zbog ViK-a ovakvo stanje, i ponavljam svoju tezu, samo uhljebi to nece priznatineki wrote:Ok i sto si se našao prozvan? Nit sam te citirao nit tebe pomenuo nego individualne bespravne graditelje zbog kojih je stanje onakvo kakvo je...AmirBaa wrote: kao prvo, mene zaboli neka stvar ko je kako gradio, ja znam da je kod mene sve po zakonu i onda ja ispastam vise nego ti o kojima pricas. A kao drugo ko je dopustio da se to tako sve gradi ? Opet ja nisam, ali opet ja najebem
-
AmirBaa
#6133 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ja samo znam da ja PARE dajem ViK-u a oni me jebu u zdrav mozak i trecinu dana vode nemam, nista drugo me ne zanima i sve drugo je zaobilazenje problema 
- amar1994
- JThomas
#6135 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
žargonom i diskursom kantonalne vlasti - regija nam zavidi.

-
zipoo
#6136 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vidisa da je tvoj problembitanga_sa_otesa wrote:uspio sam odlediti cijev,ako nekome treba savjet rado cu pomoci,kod mene je plasticna cijev tako da grijanje aparatima ,brenerima ili slicno nije preporucljivo..
- amar1994
#6137 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
[emoji2][emoji2]
Sent from my C6603 using Tapatalk
Sent from my C6603 using Tapatalk
- Logovan
#6138 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Trebali su još dodati, molimo građane za strpljenje i razumijevanje.
-
vade_mecum
#6139 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
sad su u fazi da vise nije do njih nego do 10 miliona, tako da...Logovan wrote:Trebali su još dodati, molimo građane za strpljenje i razumijevanje.
- bitanga_sa_otesa
#6140 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ja ti mogu samo pozeliti da se nikada ne nadjes u tom polozaju da docekas da ovakva stvar bude tvoj problem.ja uredno izmirujem svoje racune prema vik-u..zna se cije je sta..do mjerila i od mjerila... ja zbog nemara tog preduzeca moram kupovati pumpice i crijeva i trositi radni dan da to odledjujem,ici kod komsija po vodu,kao da je rat,umjesto da radim svoj posao i zaradjujem pare...zipoo wrote:
Vidisa da je tvoj problem![]()
- JThomas
#6141 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
i vlast tebi nabija na nos što ti je platila koncert tvojim parama. pardon, ne koncert, nego čarobnjakov poklon rodnom gradu. piše saopštenja i naručene članke na ovom portalu k'o da ih piše tinejdžerka na fejsbuku, čuj regija nam zavidi. samo fali ljubomorne duše mogu da ga puše.
a u međuvremenu, 1400 radnika vika ne može da održi sistem funkcionalnim, vik ne plaća struju (i tu je najveći dužnik vlast sama sebi, kao i za poreze) pa mora da gasi pumpe i na -20, i naravno, pošto zakone fizike ne možeš zajebati i dati svojim sudijama na tumačenje - cijevi pucaju. 1700 radnika grasa ne može da održi prevoz normalnim, 2200 radnika mupa ne može da održi sigurnost u gradu na zadovoljavajućem nivou obzirom na njegovu veličinu...
a u međuvremenu, 1400 radnika vika ne može da održi sistem funkcionalnim, vik ne plaća struju (i tu je najveći dužnik vlast sama sebi, kao i za poreze) pa mora da gasi pumpe i na -20, i naravno, pošto zakone fizike ne možeš zajebati i dati svojim sudijama na tumačenje - cijevi pucaju. 1700 radnika grasa ne može da održi prevoz normalnim, 2200 radnika mupa ne može da održi sigurnost u gradu na zadovoljavajućem nivou obzirom na njegovu veličinu...
- MOSALJOZE
#6142 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
1200 radnika
Imaju inžinjera,samsung bi im zavidio.
Imaju inžinjera,samsung bi im zavidio.
- ultima_palabra
#6143 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa u tim firmama je najmanje onih koji su vezani za core business... najviše je ekonomista, pravnika, žurnalista, inženjera hortikulture, odnosno svih onih koji su uletili preko veze, stranke ili jednostavno platili. Ja ne sumnjam da u tim firmama postoji 10-15% ljudi koji stvarno rade kao konji da održe bar prividno funkcionisanje sistema, ali se ta energija izgubi u moru neradnika.JThomas wrote:i vlast tebi nabija na nos što ti je platila koncert tvojim parama. pardon, ne koncert, nego čarobnjakov poklon rodnom gradu. piše saopštenja i naručene članke na ovom portalu k'o da ih piše tinejdžerka na fejsbuku, čuj regija nam zavidi. samo fali ljubomorne duše mogu da ga puše.
Doduše, mi smo popušili onog momenta kad je nastala situacija da je jebeni Vodovod i kanalizacija jedan od najpoželjnijih poslodavaca
-
peepeep
#6144 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Mašalau, sinoć u 11 nestalo vode.
Ni dabogdat više nemam snage. Jebat vas, imaju kanisteri.
Ni dabogdat više nemam snage. Jebat vas, imaju kanisteri.
-
zipoo
#6145 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ma ja sam u brdu, meni ode sve nizbrdobitanga_sa_otesa wrote:ja ti mogu samo pozeliti da se nikada ne nadjes u tom polozaju da docekas da ovakva stvar bude tvoj problem.ja uredno izmirujem svoje racune prema vik-u..zna se cije je sta..do mjerila i od mjerila... ja zbog nemara tog preduzeca moram kupovati pumpice i crijeva i trositi radni dan da to odledjujem,ici kod komsija po vodu,kao da je rat,umjesto da radim svoj posao i zaradjujem pare...zipoo wrote:
Vidisa da je tvoj problem![]()
Da si ziv i zdrav problema sa vodom citavo ljeto i jesen. Srce ruke i lopata, nikome se neda jebati heftu bez vode.
- bitanga_sa_otesa
#6146 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ja ne zelim imati problema s tim stvarima,kod mene je u zivotu sve kako treba uradjeno i placeno,ne zelim da ispastam zbog necijeg nemara ..to je isto kao da mi kamion otkine napojni kabl za kucu i ja nazovem el.distribuciju i oni mi kazu sacekajte dok se samo popravi,ne mozemo mi sada doci...zipoo wrote: Ma ja sam u brdu, meni ode sve nizbrdo![]()
Da si ziv i zdrav problema sa vodom citavo ljeto i jesen. Srce ruke i lopata, nikome se neda jebati heftu bez vode.
-
MrShadow
#6147 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
pofalici opet nemaju vode cijeli dan
- amar1994
#6148 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
MrShadow wrote:pofalici opet nemaju vode cijeli dan
-
bumerangss
#6149 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ovo je više prešlo sve granice! U Boljakovom nestalo vode sinoc oko 12 pa dosla oko 8 pa nestala oko 13 i evo sjedim i cekam da dodje da se brijem i kupam. Nedjelja mi prodje u iscekivanju vode!
Konakovicu poseri se svoju vladu, ministre i javna preduzeca!!!!
Konakovicu poseri se svoju vladu, ministre i javna preduzeca!!!!
-
zipoo
#6150 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Puno trazis u drzavi gdje izlaznost manje od 50%bitanga_sa_otesa wrote:ja ne zelim imati problema s tim stvarima,kod mene je u zivotu sve kako treba uradjeno i placeno,ne zelim da ispastam zbog necijeg nemara ..to je isto kao da mi kamion otkine napojni kabl za kucu i ja nazovem el.distribuciju i oni mi kazu sacekajte dok se samo popravi,ne mozemo mi sada doci...zipoo wrote: Ma ja sam u brdu, meni ode sve nizbrdo![]()