Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
izgubljena dusa

#6101 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Hebala sam im sve ....ni minder pod njima nije ostao :oops:
Oborilo pritisak toliko da voda iz bojlera ne moze teci....drzave i govana :oops:

Doci ce 2018-ta....ako nema SDS-a izmislicu ga da glasam za njih.... kad me ubija da bar znam zasto to radi....
Nisam SDA fan, ali necu glasati ni za koga ko moze koaliciju napraviti sa tim ''ovnima.... :oops:
Running

#6102 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Pripojite Sarajevo RS-u (ili makar distrikt) da Dodik poslozi redove u vodovodu. [emoji14] [emoji1]

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
seoBIH

#6103 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by seoBIH »

Mene samo zanima ima li i jedna novina ili portal nekoga u redakciji koji ce istraziti ovaj slucaj pa da lete glave? Kazu da OBARAJU PRITISAK od 01:00 do 05:00 a evo nema vode od 11:30. Kazu da je nestasica vode, zamucenje, moze se provjeriti. Ima li neko u ovom jebenom gradu da to moze provjeriti i napisati clanak o tome, ili je najlakse kopirati vijesti sa drugih stranica?

Kada bi neko rekao da nece biti redukcije, odmah bi sutra potpisao da se ovaj grad pripoji bilo kojoj administrativnoj upravi u RS-u!
AmirBaa

#6104 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by AmirBaa »

11:30 nema vode...pa majku li vam jebem je li vas stid ? Dabogda propali i svi u zatvore otisli uhljebi jedni !
seoBIH

#6105 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by seoBIH »

Ja pozurim iz grada da se istusiram ko covjek, operem zube i operem malo sudja sto je ostalo, kad kita! Jbga, ja cu za 6 mjeseci iz BIH, pa mi se jebe, ali ne mogu da vjerujem sta ostalih 400.000 ljudi ceka? I oni ce vani? :D Mora da je na umu i dalje ona "ma nek se ne puca".
Logovan

#6106 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Zavrnuše je, hajde lijepo.

Molimo za strpljenje i razumijevanje. :oops: :oops:
Dozer

#6107 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Koja ljepota.... Dodjes s puta u 23.00, i nakon 7h voznje pozelis da se okupas... Ali, nece mozi... Pritisak na 30%, i opada... Nema dovoljno pritiska zamoze bojler...
Eto, da ne zaboravim, i da kopiram sam sebe...

Meni je fakat fascinantno vidjeti da niko ziv nije radi ovoga na ulicama, da ni jedan jedini jebeni medij ne prica o ovom problemu, a vlada KS i ViK, kao i SDA koja svim tim upravlja vec 20 godina, sasvim uredno se prave blesavi, i takodjer sute.... A kada, i ako se uopste oglase, tada sasvim hladno vrijedjaju cak i prosjecnu inteligenciju ljudi. Naravno, svojim glasacima ne vrijedjaju nista.... Nije tesko zakljuciti zasto...

Rezime - nabijem na neku stvar svakog glasaca SDA, sve moguce i nemoguce papke koji su zaposjeli grad i nemaju ni mozga, a ni "g" od gradjana!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6108 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

sutnja sarajwvskih medija je simptomatična
kao i ljudi

ali zar i jednom novinaru ne dopizde redukcije pa da sklepa neki revolucionarni tekst
amar1994

#6109 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Black swan wrote:sutnja sarajwvskih medija je simptomatična
kao i ljudi

ali zar i jednom novinaru ne dopizde redukcije pa da sklepa neki revolucionarni tekst
Boje se SDA i njihovog visocanstva :izet: :zzzz:

PS. evo i kod mene oslabilo u pola 12 :izet: , sad vec nema :) :)
JanuaryJones

#6110 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Meni je nevjerovatnije da ovi na vlasti mogu bez vode. Npr. Konaković koji ima malu bebu i za koju je voda neophodna dan/noć. Ako on i ima nekim čudom, nema ostalih 1000 funkcionera.
amar1994

#6111 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Pa o tome ti pricam , i on se boji onih iznad njega i svira po njihovim notama. S druge strane normalna raja je u kreditima i boje se za radno mjesto , zato i ne izlaze na proteste :-) . Plus glasacko tijelo kojem je ko bubregu u loju , fino im u gradu , gdje ces se buniti jer su ih ovi doveli u grad itd itd... nazalost :run:

:(

btw. @JanuaryJones , dobre su bile tufahije :-D , hvala na preporuci :) :thumbup:
mobsterc

#6112 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mobsterc »

O cemu vi..ja u opstini vrijednijoj od 10 drugih imam vode :D
amar1994

#6113 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

mobsterc wrote:O cemu vi..ja u opstini vrijednijoj od 10 drugih imam vode :D
i ja sam u toj , pa nemam :cry:
Nepass

#6114 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Nepass »

JanuaryJones wrote:Meni je nevjerovatnije da ovi na vlasti mogu bez vode. Npr. Konaković koji ima malu bebu i za koju je voda neophodna dan/noć. Ako on i ima nekim čudom, nema ostalih 1000 funkcionera.
Imaju para da kupe burad, napune kade i sl. Snadju se oni.
A mozda i imaju vode, kod mene nikad ne nestane. Jutros je bio slabiji pritisak. Sad je normalno
mobsterc

#6115 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mobsterc »

Vecina ima stanove na kosevskom, a tamo su nakaceni na istu cijev kao i bolnica tako nema redukcije :-D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6116 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mali_milojica »

Svi vi koji ste krivi za ovo stanje sa vodosnadbijevanjem u gradu. Dabogda nestalo vode kad vas bule budu trebale kupati.
Running

#6117 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Imam osjecaj da samo 'sirotinjska' (radnicka klasa) naselja nemaju vode. Ono vele ko yebe njih...
Gdje zive imucniji, uticajniji, qc ze zavrtati i ne srediti stanje.
Da nije tako vise bi se ljudi zalilo.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6118 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Velkoski »

SVE VAM "#$"%&
oldtajmer

#6119 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

meni je od ovih redukcija gore to da ima jos ljudi koji se cude ovakvom stanju
sistematski javasluk koji traje vec dugo godina nas je doveo u ovu situaciju da je bukvalno krenulo sve da puca po savovima,tako da uskoro necemo imati ni vodu,ni zdravstvo,gradski prevoz itd. sve je na izdisaju jbg a toliko smo u qurcu da fakat ne vidim nacin da se mozemo izvaditi iz ovih govana
Hajlac

#6120 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Hajlac »

seoBIH wrote:Mene samo zanima ima li i jedna novina ili portal nekoga u redakciji koji ce istraziti ovaj slucaj pa da lete glave? Kazu da OBARAJU PRITISAK od 01:00 do 05:00 a evo nema vode od 11:30. Kazu da je nestasica vode, zamucenje, moze se provjeriti. Ima li neko u ovom jebenom gradu da to moze provjeriti i napisati clanak o tome, ili je najlakse kopirati vijesti sa drugih stranica?

Kada bi neko rekao da nece biti redukcije, odmah bi sutra potpisao da se ovaj grad pripoji bilo kojoj administrativnoj upravi u RS-u!
Kad bi se krenulo u dublje analiziranje problema nestašice pitke vode tj. redukcija, došlo bi se i do priče o:

1) kriminalnoj sječi bjelašničkih i igmanskih šuma,

2) kriminalnom izvlačenju novca iz VIK-a dok vamo u gradsko zemljište voda iz zapuštenih cijevi lije,

3) kriminalnom maltene poklanjanju pitke vode Coca Coli(bunar velikog kapaciteta crpljenja vode, koji posredno 'otima' bazenu Bačevo)

4) kriminalnom naplaćivanju kupcima ne isporučene vode,

5) bezglavom dopuštanju ovolike novogradnje i uopšte stvaranja ovolike koncentracije ljudi u sarajevskoj kotlini,

6) pitanja klimatskih promjena i našeg (bh) udjela u tome(neplanska sječa šuma, ekspanzija TE, proizvodnje i potrošnje uglja) itd.

Situacija iz moje zgrade:

bio kvar na vododnoj mrezi u blizini zgrade; umjesto VIK-a, Upravitelj otklonio kvar.

Ranije računi dolazili cca 3-5KM po članu domaćinstva a zadnja dva mjeseca DVADESET PET KM ! ! !

Kriminalci rade šta hoće jer im dopuštamo i mrmljajući rondamo!
neki

#6121 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

AmirBaa wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
neki wrote: Jbg...da ste gradili legalno pa napravili projekat i tražili dozvole, neko bi vam već skrenuo pažnju na koju dubinu treba postaviti vodovodni priključak da ne bi zaledio...
moja kuca izgradjena legalno 1988.god,imam dozvolu i legalne prikljucke.prikljucak vode isto iz 1988.god na 110 cm dubine.
p.s da napomenem da se ovo nije desilo nikad do sad..prosle godine je firma harysco radila remont kanalizacione mreze i pootkidali sve prikljucke za vodu kad su kopali,pa su to popravljali...ne znam da li je do toga...
pusti ga vidis da je uhljeb neki. Jer samo uhljeb moze braniti ove bandite, sjetim im se familije sta rade, i jos ih nije stid. Meni je isto neki dan zaledilo UPRAVO JER ONI ZAVRNU PIPU NAVECER !
Ne branim bandite, dobar dio radnika ViK-a uopste nije doraslo svom poslu.
Ali jedan od glavnih uzroka ovakvog stanja sa vodom u Sarajevu je nelegalna gradnja i svi koji su na taj način gradili svoje objekte nisu nista manji krivci od uhljeba u vodovodu..
problemnatravunu

#6122 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

Ne branim bandite, dobar dio radnika ViK-a uopste nije doraslo svom poslu.
Ali jedan od glavnih uzroka ovakvog stanja sa vodom u Sarajevu je nelegalna gradnja i svi koji su na taj način gradili svoje objekte nisu nista manji krivci od uhljeba u vodovodu..
OK, ali opet sve ide na istu adresu... što bi se reklo, zar ne!?
vade_mecum

#6123 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vade_mecum »

i onda kada se pojavi covjek sa rjesenjima bude hladno izignorisan na izborima. eh eto vam ga sad :D
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6124 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

uspio sam odlediti cijev,ako nekome treba savjet rado cu pomoci,kod mene je plasticna cijev tako da grijanje aparatima ,brenerima ili slicno nije preporucljivo..
traktor

#6125 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by traktor »

Kako si odledio?
Post Reply