Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Banksy
#5776 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Istina je da nije baš otkazano zbog vode, već zbog drugih neispunjenih uvjeta, al' dobro...
- Alfons Kauders
#5777 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
I opet nema vode. Hvala Kifla! 
- Banksy
#5778 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo saopćilo je da vrši redovno, zakonski obavezno ispitivanje elektroenergetskih postrojenja (trafostanica), koje je najavljeno prethodnih dana.
Navode da do 22. decembra 2016. planiraju radove na trafostanicama i to po slijedećem redoslijedu:
filter "Bosna" (12. decembra),
rezervoar "Kobilja Glava" (13. decembra),
izvorište "Sokolovići" (14. decembra),
pumpna stanica "Alipašin Most" (15. decembra),
pumpna stanica "Igman" (16. decembra),
izvorište "Stup" (18. decembra),
rezervoar "Bjelave" (19. decembra),
pumpna stanica "Hrasno" (20. decembra),
bunari na izvorištu "Bačevo" (21. decembra)
pumpna stanica "Centar" (22. decembra).
Tokom radova neće u svim slučajevima dolaziti do poremećaja vodosnabdijevanja, a gdje to bude neizbježno potrošači će biti obaviješteni dan ranije.
- holowey
#5779 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kao da se nije moglo organizovati deset cisterni da dovuku vodu...ali ovo sa vodom im doslo kao kec na deset...Banksy wrote:Istina je da nije baš otkazano zbog vode, već zbog drugih neispunjenih uvjeta, al' dobro...
- Banksy
#5780 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Naravno, ali zato je iz Sarajeva u svijet otišla vijest da ''baleta nije bilo zbog nestašice vode''...holowey wrote:kao da se nije moglo organizovati deset cisterni da dovuku vodu...ali ovo sa vodom im doslo kao kec na deset...Banksy wrote:Istina je da nije baš otkazano zbog vode, već zbog drugih neispunjenih uvjeta, al' dobro...
Kao što je nekad otišla o otkazanom koncertu u Zetri, ili gdjeveć, zbog ''mudžahedinima koji prijete'' (šta je ono tačno bilo, zaboravila sam?), a istina je bila da nisu prodali karte, ne sjećam se ko...
- cpu_fan
#5781 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ama po zakonu oni moraju o svom trošku ugraditi vodomjer a idu sa kampanjom da svi potrošači moraju zamjeniti vodomjere o svom troškuholowey wrote:i meni vuce na to... donedavno se invidualne vodomjere moglo uvesti samo ako kroz stan prolazi jedna vertikala i to ako se uspije sakupiti saglasnost svih stanara u zgradi... sad odjednom, kupi od njih vodomjer i moze, nema problema... sumnjiva ponuda...cpu_fan wrote:Na pomolu velika pljačka u režiji Vlade KS i ViK-a sa individualnim vodomjerima. Nemojte ljudi biti budale pa nasjesti da morate kupovati nove vodomjere !
I fiksni dio cijene na računu je protuzakonit !
- amar1994
#5782 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Redukcija i jebavanje se nastavlja [emoji34]
-
walk_M-A-N
#5783 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Na ovom linku je stavljen i taj papir gdje pise ko je ciji:
http://www.fokus.ba/vijesti/bih/kako-je ... nu/559229/
Dobro su idioti mogli odabrati, nesto ovako:
http://sprdex.net.hr/2016-12/nepotizam- ... -dva-kuma/
http://www.fokus.ba/vijesti/bih/kako-je ... nu/559229/
Dobro su idioti mogli odabrati, nesto ovako:
http://sprdex.net.hr/2016-12/nepotizam- ... -dva-kuma/
- Dr. Kuca
#5784 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Znaci zbog toga nije bilo sinoc vode. mogli su malo konkretnije obavjestiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Roccohljup
#5786 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jutros mi je u kuhinji (nakon sinočnje redukcije) pritisak uz pomoć tone vazduha i komadića nečeg, izbio onaj nastavak sa česme i kompletnog me okupao i to nakon sto sam se sredio za posao
:D Samo da im se u ViKu opet familije spomenem i radi toga. 
- azurna_obala
#5787 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Šta je jutros sa vodom, kao da će je nestati, pritisak je toliko loš?
- Svemirco
#5788 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Trg Heroja jutros, voda baj baj, česma ko vakuum pumpa... More bit bidne da je nešto lokalno ali ne vjerujem.
Hvala, Kifla. #@!$##!!!
Hvala, Kifla. #@!$##!!!
-
splinter
#5789 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Šta je ovo jutros opet bem ti život, pa nisu normalni hebem im pleme, za ove je Dabić bio čovjekoljubac.
Koja smo mi stoka od naroda, bolje uslove za život smo imali devedeset treće , al nam je dobro opet. Niko neće izaći na ulice naravno, možda opet za Alep ako bude aktuelan pa možda tad al ovako sjedi trpi. Fuuj
Koja smo mi stoka od naroda, bolje uslove za život smo imali devedeset treće , al nam je dobro opet. Niko neće izaći na ulice naravno, možda opet za Alep ako bude aktuelan pa možda tad al ovako sjedi trpi. Fuuj
- ranger
#5790 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nema ledene plohe u novom sarjaevu koji ce nam kurac onda voda... ha ja 
-
mali_balon
#5791 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jebem im mater kroz mater
- braca
#5793 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sada je sasvim sigurno da nisu Srbi zavrtali vodu u Sarajevu 92-95 sto dovodi do analogije da sasvim ozbiljno preispitamo i neke druge stvari....nista nije slucajno....do kada ce nas zlostavljati i da li je moguce da bas niko nece nista poduzeti, koja je nasa granica mazohizma, na onoga smrada Konakovica i ne racunam jer je i on uvezan.....izgleda da su u pravu oni koji nam godinama govore "pogledajte malo oko sebe", a mi ih smatramo neprijateljima....zasto nisu dan ranije dali obavijest u medijima.....hebem im sve zivo i mrtvo!splinter wrote:Šta je ovo jutros opet bem ti život, pa nisu normalni hebem im pleme, za ove je Dabić bio čovjekoljubac.
Last edited by braca on 17/12/2016 08:49, edited 2 times in total.
-
mali_balon
#5794 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ovako se dresira masa.....
- trambusek88
-
splinter
#5796 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ovako se konstantno zlostavlja normalan svijet i primorava da pali odavde, vjerovatno da se oslobodi što više prostora za arape il koga li već, jer kako drukčije objasniti činjenicu da su uslovi za život bili 96., 97. i tako tih godina drastično bolji nego danas.mali_balon wrote:Ovako se dresira masa.....
- Prpa.ba
#5797 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Te godine su bile bolje zbog inercije naslijedja Socijalisticke Republike BiH. Kako prolaze godine, tako se inercija trosi, infrastruktura raspada i institucije gube na znacaju pa svjedocimo sve vecem preuzimanju primata nasih govnjivih demokratskih tekovina.
Kao sto ranije napisah, ja svoje racune prestajem placati zbog osnovane sumnje da monopolisticka kompanija pod stranackom kontrolom laze prilikom obracuna, naplacujuci mi mulj i zrak. Vidimo se na sudu, a dvadesetak markica ide na kupovinu kanistera Jane.
Kao sto ranije napisah, ja svoje racune prestajem placati zbog osnovane sumnje da monopolisticka kompanija pod stranackom kontrolom laze prilikom obracuna, naplacujuci mi mulj i zrak. Vidimo se na sudu, a dvadesetak markica ide na kupovinu kanistera Jane.
-
mali_balon
#5798 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Donacije.....humanitarna pomoc...rat stao bilo nam ekstra sto smo do jablanickog dobacili itd itd.....e sad nema para...a masi se daje na kasikicu.....uz redukcije vode, propagandu, ekonomsku situaciju, i prijetnje ratom masa se dresira.....smanjis plate, napravis ih robovima, nemaju gdje jos im vodu zavrnes povremen, jos malo pa ce i hrana i imas armiju zombija koji ne mogu misliti svojom glavom...splinter wrote:Ovako se konstantno zlostavlja normalan svijet i primorava da pali odavde, vjerovatno da se oslobodi što više prostora za arape il koga li već, jer kako drukčije objasniti činjenicu da su uslovi za život bili 96., 97. i tako tih godina drastično bolji nego danas.mali_balon wrote:Ovako se dresira masa.....
A oni koji misle svojom glavm kako kazes odose a takvi i ne trebaju politickim elitama njima trebau zombiji
- insaneinthebrain
#5799 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ima'l vode ljudi 
-
splinter
#5800 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Potpisujem!!Prpa.ba wrote:Te godine su bile bolje zbog inercije naslijedja Socijalisticke Republike BiH. Kako prolaze godine, tako se inercija trosi, infrastruktura raspada i institucije gube na znacaju pa svjedocimo sve vecem preuzimanju primata nasih govnjivih demokratskih tekovina.