Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
oldtajmer

#5226 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

MAN-lion's coach

#5227 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:51, edited 1 time in total.
Artest

#5228 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Artest »

Ne sjecam se duzeg perioda redukcije, evo skoro 2 mjeseca da poslije 12 nema vode. Sto vam majki jebem
AmirBaa

#5229 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by AmirBaa »

Artest wrote:Ne sjecam se duzeg perioda redukcije, evo skoro 2 mjeseca da poslije 12 nema vode. Sto vam majki jebem
kod mene od juna ove godine traje neprekidni pakao :thumbup:
supercali

#5230 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by supercali »

Sreca pa sam na nizim spratovima pa mi nikad ne nestane do kraja al utanji pravo
Jara

#5231 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Jara »

Ako ima neko ko zna, molim odgovor. Izvinjavam se ako je već bilo. :oops:
Dakle, KO je odgovoran za vodovod, tj. pod čijom je on jurisdikcijom? Kantona i samo kantona?
Uoči nedavnih izbora se govorilo da to što nema vode nema veze s rukovodstvom opština. :-? Ako oni koji vladaju općinama žele dobro svojim građanima, zar ne mogu sredstva koja troše na kozmetičke zahvate u naseljima usmjeriti na rješavanje ovog problema? Naravno da mogu, niko im puškom ne brani, a kako, pa nek se snađu kad su već izabrani.
OK, šetnice s klupama, super, ali HOĆEMO VODU!
21 god. kako je rat završen a po kućama nam još uvijek kanisteri s vodom. :twisted:
ĐE ZAPELO? :-)
Jara

#5232 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Jara »

Dozer wrote:Nego...da li nam je SDA konacno rekla kada ce se rijesiti problem iz naslova teme?

Postoji li kakva vizija, strategija, plan da se konacno ukinu redukcije u jednom glavnom gradu jedne drzave? Vec 4 godine su redukcije na snazi, a ja nikakvo da cujem ili vidim da bilo ko od odgovornih, bilo vlasnika (Vlada KS/SDA), bilo rukovodilaca ViK-a, uopste daju bilo kakve naznake rjesenja problema...

@ebo majku, hoce li ovaj narod ikada doci pameti... :roll:
E i ja se pitam...Na vidiku - ništa! :sad:
amar1994

#5233 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

:thumbup:
Logovan

#5234 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Za 10-15 godina kupovat ćemo vodu. Sad je i super, kako će nam biti. :oops: :oops:
sabanss

#5235 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sabanss »

Nigdje nije zapelo.... Kad vidis glavni grad sa ovakvim vodovodom, javnim prevozom, psima na ulicama, rupama po cestama, jasno ti je koliko je sati. Pasos u ruke i ne pitaj gdje, samo nek' primaju i nek' ne puca - jedini kriteriji po kojima ti moze biti gore nego ovdje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5236 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Nego...da li nam je SDA konacno rekla kada ce se rijesiti problem iz naslova teme?

Postoji li kakva vizija, strategija, plan da se konacno ukinu redukcije u jednom glavnom gradu jedne drzave? Vec 4 godine su redukcije na snazi, a ja nikakvo da cujem ili vidim da bilo ko od odgovornih, bilo vlasnika (Vlada KS/SDA), bilo rukovodilaca ViK-a, uopste daju bilo kakve naznake rjesenja problema...

@ebo majku, hoce li ovaj narod ikada doci pameti... :roll:
Polahko...sta si kidiso :oops: :mrgreen:
Ne srkleti....ima vakta...ih, pa eno obalom su zamijenili cijevi, sad asfaltiraju....nastavak pred sljecece izbore, sad ce to...za koju godinu :skoljka:
insaneinthebrain

#5237 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insaneinthebrain »

sta sad zavrcu vodu mamu im seljacku, pa kako cu se istusirati stoko neradnicka. dodjes s posla i doceka te zavrnuta voda :run:
amar1994

#5238 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

insaneinthebrain wrote:sta sad zavrcu vodu mamu im seljacku, pa kako cu se istusirati stoko neradnicka. dodjes s posla i doceka te zavrnuta voda :run:
pa zar ne vidis da su suše velike :oops: :-) , kise nije bilo 2-3 mjeseca :D :skoljka:

Btw. Hebla te ova buba :oops: :mrgreen: , cijelo vrijeme kontam na monitoru i poksavam da je skinem :lol: :lol: :run:
insaneinthebrain

#5239 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insaneinthebrain »

smrzle cijevi, upeko minus :oops:
sinoc opade pritisak, voda ko konac. reko evo zavrnuse je. al nakon sat vremena se popravi. sta oni rade gore na izvoristu. igraju se malo s zivcima ljudi.

btw. opali bubu, sama ce ona nestati :mrgreen:
meni je ovako pravo, usao pauk izmedju ekrana i zastitne plastike. ja konto neko se zajebava sa mnom. ganjao ga malo kursorom a onda se izgubio :run:
amar1994

#5240 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

insaneinthebrain wrote:smrzle cijevi, upeko minus :oops:
sinoc opade pritisak, voda ko konac. reko evo zavrnuse je. al nakon sat vremena se popravi. sta oni rade gore na izvoristu. igraju se malo s zivcima ljudi.

btw. opali bubu, sama ce ona nestati :mrgreen:
meni je ovako pravo, usao pauk izmedju ekrana i zastitne plastike. ja konto neko se zajebava sa mnom. ganjao ga malo kursorom a onda se izgubio :run:
:D :D
Nepass

#5241 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Nepass »

Evo i kod mene jedva curi, uranili danas.
esmasaric

#5242 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by esmasaric »

Danas su baš uranili, već sat vremena sam bez vode. :( :( :( :oops:
mayab

#5243 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by mayab »

Ljetos na moru u Dalmaciji, pričam sa domaćima, Dalmatincima, o svemu i svačemu, neznam kako i zašto spomenem redukcije vode u Sa u noćnim satima, ovi zašute i pogledaju me ono, ispod oka, i ponove skoro uglas "redukcije vode u Sarajevu!!!????" i u smijeh, misle da se zajebavam, lažem........ jedva ih ubijedim da je to tako , da se to dešava, da je to činjenica :skoljka:
Logovan

#5244 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

mayab wrote:Ljetos na moru u Dalmaciji, pričam sa domaćima, Dalmatincima, o svemu i svačemu, neznam kako i zašto spomenem redukcije vode u Sa u noćnim satima, ovi zašute i pogledaju me ono, ispod oka, i ponove skoro uglas "redukcije vode u Sarajevu!!!????" i u smijeh, misle da se zajebavam, lažem........ jedva ih ubijedim da je to tako , da se to dešava, da je to činjenica :skoljka:
Eto koliko smo grohnuli da ljudi ne vjeruju da nemamo vode u noćnim satima. :oops:
oldtajmer

#5245 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

raspituje se jedan stranac u vezi kupovine stana u sarajevu,pa kada sam mu rekao da jedna od stvari koju bude gledao u vezi stana treba da bude da li su u tom naselju nocne redukcije vode, mislio frajer da ga zajebajem i nije mi vjerovao fakat :D sve dok nije pitao jos par osoba,poslije toga se samo ibretio,jbg jarane welcome to sarajevo :bih:
wolfie

#5246 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by wolfie »

Stede struju na pumpama, vode ima.
Drvosjeca iz Dejcica

#5247 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

esmasaric wrote:Danas su baš uranili, već sat vremena sam bez vode. :( :( :( :oops:
A nisi se sjetila npr. da nazoveš vodovod i pitaš kada će voda biti puštena? Obično kada nestane vode u ovim nekim satima po srijedi je neki kvar, sanacija i radovi a ne redukcija. :roll:
esmasaric

#5248 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by esmasaric »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
esmasaric wrote:Danas su baš uranili, već sat vremena sam bez vode. :( :( :( :oops:
A nisi se sjetila npr. da nazoveš vodovod i pitaš kada će voda biti puštena? Obično kada nestane vode u ovim nekim satima po srijedi je neki kvar, sanacija i radovi a ne redukcija. :roll:
Nazvala. Bio je kvar.
Rekli su mi da će doći u 19h, a došla je u 20h.

Mada ne bunim se, dobro je dok je ima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5249 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

kad je u nasoj ulici puko kvar
dosli su odmah

valjda prioritet
prva zona
sta god to znacilo

skontajte koja je kod vas ta zona
Jara

#5250 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Jara »

Reče "odgovorni" u jednoj "dijaloškoj" emisiji na TVSA da će redukcija prestati za 2 godine...kao toliko im treba dau rade ono što su počeli na sanacijama vodovoda.
Post Reply