Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#3901 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by JThomas »

slučajnosti ne postoje.
hizo ramidovic

#3902 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

ufatilistese vika kodavamje zazivot zapelo a referendum u eresu 15.novembra avi idalje guslajte ovodi budnite zadovoljni sto iovo imate kakaje situacija
jao_situacije

#3903 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jao_situacije »

hizo ramidovic wrote:ufatilistese vika kodavamje zazivot zapelo a referendum u eresu 15.novembra avi idalje guslajte ovodi budnite zadovoljni sto iovo imate kakaje situacija
ja neznam šta se bunu kad je za bajram ukinulo redukcie vode nie se rodijo koje narodu ugodijo
bach

#3904 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bach »

Dino Kifla Konaković o problemu vode u Sarajevu

Image
Maharadza

#3905 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

VjecitiStudent wrote:
jao_situacije wrote: ma veze oni nemaju sa životom, imaju 200 ljudi u administraciji
Imaju oni itekako veze sa životom, jer ovo je jedina potrebna kvalifikacija za posao.

Image

Izvršni direktor Vodovoda, tvorac izjave da ViK nije kriv za redukciju, na svom glavnom radnom mjestu.
Image

U jedinstvu je snaga! :oops:
bach

#3906 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bach »

Za sve je kriva Amerika...

http://www.msn.com/en-us/news/us/drinki ... id=UP97DHP
If the problems persist, the plant's general manager said it will have to spend $150 million to build a nitrate-removal plant to replace the aging tanks and outdated technology currently in use. Officials worry that on a hot summer day during peak demand, the utility will be unable to treat enough water, forcing a temporary shutdown that would require customers to use bottled water. The
Image
BHF_Manijak

#3907 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Pa sta sad po ovim kisama redukujete mater vam jebem nesposobnu?!

Joj matero, sto me ne izbaci u Germaniji......................................................
Maharadza

#3908 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

BHF_Manijak wrote:Pa sta sad po ovim kisama redukujete mater vam jebem nesposobnu?!

Joj matero, sto me ne izbaci u Germaniji......................................................
Ti stvarno mislio da redukcije imaju veze sa "sušom"?! :shock:

@ViK: Deri ovce, drugačije nismo ni zaslužili, deri dok ne skineš samu kožu... :bih:
VjecitiStudent

#3909 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Opis sarajevskog Vodovoda u dokumentu Svjetske banke iz 1976. godine:
Vodovod has been a profitable enterprise since its establishment in 1972. Vodovod has been well managed and has competent and experienced staff particularly in the water supply sector. To utilize their experienced engineering staff, Vodovod has provided consulting services to Banja Luka, Split and other cities in Yugoslavia.
I u to vrijeme, gubici u mreži su ocijenjeni kao visoki :oops:
The present high water losses, 39% in 1975 (Annex 2) are attributed to the advanced age of a considerable amount of the distribution system
Sad kad imamo demokratiju i narodnu Vladu, Vodovod je svake godine u gubicima od par desetina miliona, a gubici na mreži kojom upravlja ViK, po zvaničnom izvještaju ViK-a iz 2014. godine, su 75%.

Uživajte u vodi koju trenutno imate, jer sljedeće godine će biti još gore.
VjecitiStudent

#3911 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Pitanje iz udžbenika za predmet "Moja okolina" za 3. razred osnovne škole:
Ako je,
1976. godine, Vodovod uspijevao da fakturiše i uglavnom naplati 61% vode isporučene sa izvora,
2001. godine, Vodovod uspijevao da fakturiše i uglavnom naplati 39% vode isporučene sa izvora,
2007. godine, Vodovod uspijevao da fakturiše i uglavnom naplati 33% vode isporučene sa izvora,
2014. godine, Vodovod uspijevao da fakturiše i uglavnom naplati 25% vode isporučene sa izvora,
(ostatak se gubi u cijevima i ilegalnoj potrošnji)

koliko će vode građanima Sarajeva stizati 2020. godine?
Haris.ba

#3912 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

Image

Sarajevo 2020. godine.

P.S.

A 2017. godine nek djeca tope snijeg da imaju vode da se okupaju.

http://www.eurolympic.org/en/sports-eve ... -eyof.html
O'zone
Globalni moderator

#3913 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

hizo ramidovic

#3914 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

redukcie vode cebit nastavljene svedok nepane jos kise jersu akumulacie prazne
Ned071

#3915 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Ned071 »

:izet: :izet: :izet:

nakon cetiri mjeseca i nakon dvadeset sest poziva, zakrpljena cijev... jest da imamo rov nasred ulice ali vise ne tece... hvala viku, hvala premijeru, hvala svima od srca...
karanana

#3916 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

zadnjih par jutara shushti kao nikad do sad. kontam eksplodirat ce nesto, vodokotlic shushti, crijevo od ves masine poskakuje....bice para od have. i prvi put da sam jutros vidio vodu boje govana da krenu izlaziti.
hizo ramidovic

#3918 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

pakad vodze izvika izidzu na teveu ustarim pohabanim odjelima svihin pljuju ireknu konasto prestavlja akace ljudima kupe odjela ondak kuknjava stose tolko para skrha nato panece himse valjda odjela uzmat napijaci nema toga kobivam ugodijo nistavam nevalja isvevam smeta
holowey

#3919 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by holowey »

po naslovu clanka, nabavljali su armani odijela :-) a ono htz oprema za radnike, pa nece valjda u gacama raditi ili mozda iz svog dzepa placati sredstvo za rad? nego je fazon sto treba iskoristiti negativan sentiment prema vodovodu pa zaraditi na kliku i prikazu reklama
Capsicum

#3920 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Sto se tice tih odijela... Radi li se tu o radnoj odjeci (kombinezoni, jakne i sl) ili o nekakvim uniformama koje se takodje spominju u tekstu? Ako su uniforme i nekakva svecana odijela, onda nek se gore u 3pm! U suprotnom ih sigurno ima najmanje 300 koji rade na popravkama kvarova, u sto cisto sumnjam.

A kancelarijski materijal? Cijelih 300.000 KM! Prema nekom od onih ranijih revizorskih izvjestaja u to ne spadaju troskovi obrazaca za racune, vec znaci iskljucivo kancelarijski materijal. Na sta potrose 25.000 KM mjesecno?! Imate li vi predstave koliko je to kancelarijskog materijala?!

I cuj 45.000 za satelitsko pracenje vozila! Pa jesu li oni normalni! Uvedite interno pracenje radnih i putnih naloga i uporedite podatke. Sta imate kog vraga pratit za 45.000 KM vozila?!

Ma gdje god zagrebes otkrit ces kako pare cure isto ko i voda iz njihovih cijevi!

Jedan strucan, strog, nestranacki i posten direktor bi ustedio sigurno par miliona KM na godisnjem nivou kod ovih kriminalaca.
walk_M-A-N

#3921 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by walk_M-A-N »

holowey wrote:po naslovu clanka, nabavljali su armani odijela :-) a ono htz oprema za radnike, pa nece valjda u gacama raditi ili mozda iz svog dzepa placati sredstvo za rad? nego je fazon sto treba iskoristiti negativan sentiment prema vodovodu pa zaraditi na kliku i prikazu reklama
A joj, pa zar ima neko bez AdBlock i AdAway, pa ga smaraju reklame.. :lol:

Članak je glupav i plitak, i jedino što valja su ovi komentari koji pokazuju ono što svi znamo:

cupo73
01.10.2015. u 08:59
Kreteni i lopovi, u ulici humacka ploca tece voda vec 2 mjeseca zbog puknute cijevi a nista nerade, narod zvao 100 puta pa kazu dok dodju na red a sa druge strane ljudi nemaju vode i redukcije pa to je sramota nevidjena

giovani
01.10.2015. u 08:54
Ima sigurno 20-ak dana kako sam prijavio isticanje iz šahta na ulici i nikada se niko nije pojavio da to sanira. Kada sam zvao pet puta su me prebacivali s jednog broja na drugi kako bi se neko smilovao da zapiše prijavu. FFFUUUUUUJJJJJ!
holowey

#3922 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by holowey »

walk_M-A-N wrote:
holowey wrote:po naslovu clanka, nabavljali su armani odijela :-) a ono htz oprema za radnike, pa nece valjda u gacama raditi ili mozda iz svog dzepa placati sredstvo za rad? nego je fazon sto treba iskoristiti negativan sentiment prema vodovodu pa zaraditi na kliku i prikazu reklama
A joj, pa zar ima neko bez AdBlock i AdAway, pa ga smaraju reklame.. :lol:
a joj, pa zar ima neko neiskusniji od tebe magu, sahu, uber naucnice? :-)

to nema korisnika interneta 50+, 60+, 70+? to nema onih koji se tek sada susrecu sa internetom? nemoj po sebi ravnati cijeli svijet, lakse ce ti biti komunicirati sa okolinom
Maharadza

#3923 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

DERI OVCE, BOLJE NISMO NI ZASLUŽILI KADA SAMO BLEJIMO I NIŠTA NE RADIMO!!! :evil:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3924 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

Maharadza wrote:DERI OVCE, BOLJE NISMO NI ZASLUŽILI KADA SAMO BLEJIMO I NIŠTA NE RADIMO!!! :evil:
Ma, ne možemo. Naš politički sistem jedino funkcionira u dvije stvari savršeno napravljenoj korupciji i krađi i spinovanju. Spinovanju da su oni koji su protiv korupcije neprijatelji države. Tad pomaknu cijeli aparat da demoniziraju svakog ko se pobuni. U tome im kapa dolje... do savršenstva dobro razrađeno.
Eno, u Hondurasu demonstracije protiv korupcije. Kod nas te proglese četnikom, pljenumašom, ljubomorkom, zavidnikom, ne znam ni ja čim, samo ako kažeš da nije lijepo i moralno krasti i stavljati političku podobnost kao osnoni kriterijum podobnosti. Ovo je malo off (ili nije :roll: ), ali kao odgovor na ovo da nismo bolje ni zaslužili.
oldtajmer

#3925 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by oldtajmer »

za tri osobe racun za vodu 50 km,pa hebo ga zivot struje mi dodje oko 60,jos malo ce voda da prestigne struju
Post Reply