Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- vješalica
#3676 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
prvo ide kola jer je tamnija,pa onda ide svijetlo pivo...heh
- ned424
#3677 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
E ja samo mogu reci kako je fino imati komsiju koji radi u vodovodu, zalost ali istina. Kod nas nije nestalo vode nikad ama bas nikad, samo radi komsije koji radi u vodovodu.
Cak prije par godina jedan dio nase ulice je nakacen rai njega na neku cijev sto ide nesto posebno.
Da kazem da je komsija malo veca faca u vodovodu...
Cak prije par godina jedan dio nase ulice je nakacen rai njega na neku cijev sto ide nesto posebno.
-
calculator
#3678 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A komšija iz vodovoda ima neku posebnu cijev izdvojenu iz sistema, pa samo on, i vi privilegovani, imate neprekidno vodu?ned424 wrote:E ja samo mogu reci kako je fino imati komsiju koji radi u vodovodu, zalost ali istina. Kod nas nije nestalo vode nikad ama bas nikad, samo radi komsije koji radi u vodovodu.
- Maharadza
#3679 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
PA normala, neće valjda "faca" piti istu vodu kao ostali smrtnici, njemu je to njegova "borba" dala, nOrOd znO!calculator wrote:A komšija iz vodovoda ima neku posebnu cijev izdvojenu iz sistema, pa samo on, i vi privilegovani, imate neprekidno vodu?ned424 wrote:E ja samo mogu reci kako je fino imati komsiju koji radi u vodovodu, zalost ali istina. Kod nas nije nestalo vode nikad ama bas nikad, samo radi komsije koji radi u vodovodu.
- trambusek88
#3680 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A koji je dio grada, koliko zgrada ima spratova?ned424 wrote:E ja samo mogu reci kako je fino imati komsiju koji radi u vodovodu, zalost ali istina. Kod nas nije nestalo vode nikad ama bas nikad, samo radi komsije koji radi u vodovodu.
Kod mene na prizemlju (dbr) nikad nije nestalo vode, ali je nešto manji pritisak u vrijeme redukcija.
- mayab
#3681 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma to je to, ova zemlja je ogrezla u korupciju, a jasno je i blesavima ko je to učinio za ovih 20 godina!Maharadza wrote:PA normala, neće valjda "faca" piti istu vodu kao ostali smrtnici, njemu je to njegova "borba" dala, nOrOd znO!calculator wrote:A komšija iz vodovoda ima neku posebnu cijev izdvojenu iz sistema, pa samo on, i vi privilegovani, imate neprekidno vodu?ned424 wrote:E ja samo mogu reci kako je fino imati komsiju koji radi u vodovodu, zalost ali istina. Kod nas nije nestalo vode nikad ama bas nikad, samo radi komsije koji radi u vodovodu.
Uz to, mene recimo, vodovod tereti za neki dug koji je nastao prije nego sam uopce kupio stan, čak su se usudjivali nazivati me naveče oko 18 sati i uznemiravati "molbama" da izmirim dug
Taj "dug" nije nesto velik, malo preko 150 KM, ali je stvar principa, i ne pada mi na pamet da ga platim, jer ja nemam nista s time.
Dakle, eto čime se oni bave, dok po pričama insajdera ima gomila nelegalnih priključaka, kao i raznoraznih ugostiteljskih objekata i auto praonica koji dobijaju racune na 3 kubna metra
Srž korupcije sastoji se u tome, da pojedinci ili skupine nekažnjeno krše pravila koja, u pravilu vrijede za sve članove društva. Na taj način postaju konkurentniji na tržištu od onih koji igraju po pravilima. Rezultat je negativna selekcija, tj. narušavanje djelovanja tržišnog mehanizma selekcije po sposobnosti, što vodi do sporijeg gospodarskog napretka i slabljenja države. Korupcija je osnovni uzrok propasti civilizacija i država. Kada većina građana shvati, da žive u zajednici gdje netko može raditi što želi, a drugi moraju poštivati pravila, nestaje ljubav prema takvoj zajednici i spremnost za žrtvovanje, te zajednica polako, ali sigurno propada.
- problemnatravunu
#3682 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /150918107
To je to, neka se po svakom bespravnom prikljucku naplati samo 20 KM za utrosenu vodu, eto nas na skoro pola miliona KM svaki mjesec
To je to, neka se po svakom bespravnom prikljucku naplati samo 20 KM za utrosenu vodu, eto nas na skoro pola miliona KM svaki mjesec
-
vade_mecum
#3683 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
skoro fascinanto je sto svi clanci koji se bave tematikom bespravnih prikljucaka zaborave spomenuti da 99% tih koji su bespravno prikljuceni ustvari prikljuceni od strane radnika VIK-a, samo za 7-8 puta manju naknadu od one koju bi platili redovnim putem, jer znas nas...problemnatravunu wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /150918107
-
mali_balon
#3684 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Na stupu nikad nema redukcije
-
Nepass
#3686 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja na trecem spratu do sad, hvala Bogu, nije bilo nestanka vode. Cak ni jucertrambusek88 wrote:A koji je dio grada, koliko zgrada ima spratova?ned424 wrote:E ja samo mogu reci kako je fino imati komsiju koji radi u vodovodu, zalost ali istina. Kod nas nije nestalo vode nikad ama bas nikad, samo radi komsije koji radi u vodovodu.
Kod mene na prizemlju (dbr) nikad nije nestalo vode, ali je nešto manji pritisak u vrijeme redukcija.
-
walk_M-A-N
#3687 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Rješenje našeg DIFektora Nezira i DIFovca premijera i sociologa ministra je naravno uzeti kredit, a ne istražiti te bespravne priključke, i otpustiti i kazniti one koji su ih napravili. A ove redukcije dođoše kao naručene..vade_mecum wrote:skoro fascinanto je sto svi clanci koji se bave tematikom bespravnih prikljucaka zaborave spomenuti da 99% tih koji su bespravno prikljuceni ustvari prikljuceni od strane radnika VIK-a, samo za 7-8 puta manju naknadu od one koju bi platili redovnim putem, jer znas nas...problemnatravunu wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /150918107
Niko i ne puta gdje je ta njihova analiza, kažu projekat, kojom pravdaju 30 miliona eura!? Već tražili od banke, pa naravno da ovi jedva čekaju da to uvale!
Mogu misliti koliko će se sličnih stručnjaka ugraditi u te silne novce..
PS ko se sjeća, isto je htio još jedan zaboravljeni sportski i politički radnik na čelu Kantona, zvani Fikret.
- Dozer
#3688 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja cijelo vrijeme, godinama tacnije, i pricam upravo to - na celu svakog moguceg javnog preduzeca, ali i ministarstava, treba da sjede strucni ljudi, i to po mogucnosti ekonomisti-menadzeri. To su ljudi koji poznaju strateske procese ,planiranje, ali i mehanizme upravljanja resursima.
Zamjenici, pomocnici i savjetnici trebaju biti iz specificne struke kojom se firma i/ili ministarstvo bavi.
Sve dok mi na svim mogucim upravljackim funkcijama i pozicijama imamo kombinacije tipa, karikiram, ali ovo je sustina - ministar saobracaja = pravnik, ili premijer vlade = sumar, ili generalni direktor ViK-a = DIF-ovac (sta god to predstavljalo), ili ministar za obrazovanje = doktor, ovdje se stvari nece pomaci naprijed.
Cak i kada imaju savjetnike iz branse, ni tada stvari ne funkcionisu jer ego to ne dozvoljava.
I to ne samo sto ti koji odlucuju to mozda ne zele, nego zato sto ne znaju kako.
Zamjenici, pomocnici i savjetnici trebaju biti iz specificne struke kojom se firma i/ili ministarstvo bavi.
Sve dok mi na svim mogucim upravljackim funkcijama i pozicijama imamo kombinacije tipa, karikiram, ali ovo je sustina - ministar saobracaja = pravnik, ili premijer vlade = sumar, ili generalni direktor ViK-a = DIF-ovac (sta god to predstavljalo), ili ministar za obrazovanje = doktor, ovdje se stvari nece pomaci naprijed.
Cak i kada imaju savjetnike iz branse, ni tada stvari ne funkcionisu jer ego to ne dozvoljava.
I to ne samo sto ti koji odlucuju to mozda ne zele, nego zato sto ne znaju kako.
- Troll_Happens
#3689 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
haha pa na svim funkcijama u gradskoj upravi i u gradskim sluzbama imamo babine sinove i ceri koji su sve a najmanje strucni i kompetentni. I tu se prica i tvoja teza odmah zavrsava. Ko ce staviti nekog kompetentnog kad hoce da kradu. Stave oni kompetentnog ali na polju kradje i lopovluka gdje ce ga svi pljuvati ko brankovica dok se dobro ne nakrade i ne obavi prljave poslove za stranku, za to ce biti dobro placen i stambeno situiran. Sta je malo prljanje imena i provlacenja po stampi za ono sto se dobija na kraju. Cijena je mala.... Njega vise niko i ne spominje covjek uziva u plodovima svoga rada pa ko i ne bi....Dozer wrote:Ja cijelo vrijeme, godinama tacnije, i pricam upravo to - na celu svakog moguceg javnog preduzeca, ali i ministarstava, treba da sjede strucni ljudi, i to po mogucnosti ekonomisti-menadzeri. To su ljudi koji poznaju strateske procese ,planiranje, ali i mehanizme upravljanja resursima.
- Dozer
#3690 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zapravo...ja sam upravo to i rekao... nisam postavio nikakvu tezu, nego cinjenicno stanje 
- O'zone
- Globalni moderator
-
neki
#3692 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Daj ba odvadite malo, kakav komsija u vodovodu i neka cijev kroz koju ide nesto posebnoMaharadza wrote:PA normala, neće valjda "faca" piti istu vodu kao ostali smrtnici, njemu je to njegova "borba" dala, nOrOd znO!calculator wrote:A komšija iz vodovoda ima neku posebnu cijev izdvojenu iz sistema, pa samo on, i vi privilegovani, imate neprekidno vodu?ned424 wrote:E ja samo mogu reci kako je fino imati komsiju koji radi u vodovodu, zalost ali istina. Kod nas nije nestalo vode nikad ama bas nikad, samo radi komsije koji radi u vodovodu.
Cista glupost..
-
dječak sa šibicama
#3693 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sadakaski mentalitet ne moze dovijeka trajati, trpanje vlastitih djepova i nebriga o zajednici, doslo na naplatu.
Propada gradski saobracaj, propada vodosnadjevanje, uskoro ce i redukcije struje, puskaranje svake noci, ali glavno da se FGR rugaju "vukojebinama".
Propada gradski saobracaj, propada vodosnadjevanje, uskoro ce i redukcije struje, puskaranje svake noci, ali glavno da se FGR rugaju "vukojebinama".
- piupiu
#3694 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kaže Konaković - i Istanbul je imao problema s vodom. Pa, jeste ... i jedno 14-15-ak miliona stanovnika više nego Sarajevo minus desetine izvora vode.
http://radiosarajevo.ba/novost/201452/c ... jem-dokle-
- Dozer
#3695 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Koji su to demagozi...
Istanbul ima, ni manje ni vise, 5x vise stanovnika nego cijela BiH (17.000.000. Oko 13 stalnih, i 4 "leteca") i - NEMA redukcije
Sta kaze kosarkas nas - 100 miliona ce ih pokriti da rijese problem pitke vode u Sarajevu
Pa toliko su trazili samo za izvoriste Crna rijeka, i to prije 19 godina. A sada moraju povecati kapacitete svih izvorista, i jos popraviti mrezu.
Istanbul ima, ni manje ni vise, 5x vise stanovnika nego cijela BiH (17.000.000. Oko 13 stalnih, i 4 "leteca") i - NEMA redukcije
Sta kaze kosarkas nas - 100 miliona ce ih pokriti da rijese problem pitke vode u Sarajevu
Pa toliko su trazili samo za izvoriste Crna rijeka, i to prije 19 godina. A sada moraju povecati kapacitete svih izvorista, i jos popraviti mrezu.
Last edited by Dozer on 21/09/2015 16:07, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#3696 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Dalo se čuti i Dinino "rješenje": Prodaja Vodovoda Turcima.piupiu wrote:Kaže Konaković - i Istanbul je imao problema s vodom. Pa, jeste ... i jedno 14-15-ak miliona stanovnika više nego Sarajevo minus desetine izvora vode.![]()
Znalo se da će račun za predizbornu posjetu i podršku Erdogana Bakiru kad-tad stići, no da će to biti ovako brzo i ovako drastično ...
- Dozer
#3697 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja mislim da je najbolje da se ovaj dio Pederacije pod Bosnjackom kontrolom sutra proglasi Turskim sultanatom. Ha ja...da rijesimo problem jednom za sva vremena... I da se vratimo "korijenima".
-
VjecitiStudent
#3698 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Barem nam se napokon objasnila misterija redukcija.
- Logovan
- Dozer