Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Queen_of_hearts

#3576 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Queen_of_hearts »

jel ono neki plakat u sarajevu osvanuo od vika,cini mi se da vidjoh danas. Sarajevo bez redukcija vode,tako nesto ?! Imadoh nagon na pljuvanje,al sprijeci me cinjenica da sam u javnosti :zid: :zid: :zid:
radiša

#3577 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by radiša »

majkemi ko da zivimo u ratu,nema posla,nema para,nema vode,nema grijanja kad bi trebalo bit,ma drama.
BHF_Manijak

#3578 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

pOZz wrote:Dabogda pomrli svi u ViK-u.
:lol: :lol: :mrgreen:

Amin, mater im jebem jos jednom budzetlijsku, lindohansku!
leo karan

#3579 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by leo karan »

radiša wrote:majkemi ko da zivimo u ratu,nema posla,nema para,nema vode,nema grijanja kad bi trebalo bit,ma drama.
...GRAS obustavlja saobracaj za vikend.

Mozda i zapuca kako je krenulo :-D
radiša

#3580 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by radiša »

leo karan wrote:
radiša wrote:majkemi ko da zivimo u ratu,nema posla,nema para,nema vode,nema grijanja kad bi trebalo bit,ma drama.

ja ne vidim izlaz iz ove agonije koja traje 20 godina, zahvaljujuci nasim politicarima, kojim ovom prilikom jebem sve po spisku.
nema na cemu.
vade_mecum

#3581 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

leo karan wrote:

Zezas se?
Logovan

#3582 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

Jebem vam mater lijenu, neradničku, lopovsku.

Majke mi ovo postaje sve gore i gore. Ne smijem ni zamisliti na šta će grad ličiti za 5, 6 godina. :(

Eto za vikend nema vode, nema javnog prevoza. :run:
leo karan

#3583 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by leo karan »

vade_mecum wrote:
leo karan wrote:

Zezas se?
U Nedjelju je polumaraton, pa ce biti neke obustave...
oldtajmer

#3584 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by oldtajmer »

nakon jutarnjeg evo sad je leglo i nocno serpiranje :thumbup:
jos sam i izvrnuo osigurace od struje i upalio par svijeca po stanu da me zelja mine,samo mi jos ikar fali za potpuni ugodjaj,ali potrudit cu se da ga nabavim za naredne dane :bih:
Droog

#3585 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Droog »

oldtajmer wrote:nakon jutarnjeg evo sad je leglo i nocno serpiranje :thumbup:
jos sam i izvrnuo osigurace od struje i upalio par svijeca po stanu da me zelja mine,samo mi jos ikar fali za potpuni ugodjaj,ali potrudit cu se da ga nabavim za naredne dane :bih:
A djeca se skupe u cosku i opale remija....jooooooooooooooooooooooojjjjjjjjjjj! :mrgreen: :mrgreen:

:run:
vade_mecum

#3586 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

oldtajmer wrote:nakon jutarnjeg evo sad je leglo i nocno serpiranje :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
Capsicum

#3587 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Koliko god morbidno zvučalo ove redukcije po cijelom gradu su dobra stvar. Dok je godinama samo dio naselja muku mučio sa redukcijama nije postojala ta kritična masa za pritisak na vlasti da riješe problem. Neki su tek od unazad par dana osjetili kako je to živjet sa svakodnevnim redukcijama. Sad je konačno došlo do toga (nadam se) da će pitanje vodosnabdijevanja biti ono što će bitno uticati na rezultate izbora u Sarajevu.
Forsaken

#3588 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Forsaken »

Ma sace obilne padavine(nedjelja na ponedjeljak) tako da ce ih to spasiti za sad. Nakon toga mozemo ocekivati "zamucena vrela" izgovor.
mali_balon

#3589 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mali_balon »

eeeee a u ratu je bila humanitarna eeeeeee
vade_mecum

#3590 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

moje jutarnje iskustvo: nakon pustanja zraka iz cijevi tece mlaz CRNE vode koji je pracen sa 50 nijansi SMEDJE vode. 5 minuta kasnije dolazi prozirna voda sa tu i tamo sitnim trunjem. uglavnom, serpe i veliki lonac napunjenji vodom. razmisljam da kupim 5-6 litara flasirane vode jer mi ovo sto izlazi sa slavine sve manje lici na vodu za pice, a sve vise na tehnicku vodu.

odoh napuniti i kantu, nek ima i za WC-a :D
hizo ramidovic

#3591 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

uvrjeme vake krize usvjetu imat vodu desetak sati nadan je dobro itreba rec sucur paje vako stabi daje nema ni kako zadeset sati dobar domacin morese okupat obriat napunit bidone adobra domacica oprat sudze ives takodase redukcie neosijete imogle bise uvest uvjek
vade_mecum

#3592 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

a mogla bi i biti skuplja jerbo je voda blago neprocjenjivo :D
bubi_mama

#3593 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bubi_mama »

hizo ramidovic wrote:uvrjeme vake krize usvjetu imat vodu desetak sati nadan je dobro itreba rec sucur paje vako stabi daje nema ni kako zadeset sati dobar domacin morese okupat obriat napunit bidone adobra domacica oprat sudze ives takodase redukcie neosijete imogle bise uvest uvjek
Jes' vala sve lijeno. Svi bi da odvrnu cesmu i gotovo. E nece da moze :mrgreen: ovo je Bosna a ne neka zapadna civilizacija.
salik79

#3594 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by salik79 »

hizo ramidovic wrote:uvrjeme vake krize usvjetu imat vodu desetak sati nadan je dobro itreba rec sucur paje vako stabi daje nema ni kako zadeset sati dobar domacin morese okupat obriat napunit bidone adobra domacica oprat sudze ives takodase redukcie neosijete imogle bise uvest uvjek
Saint Laurent :D
vješalica

#3595 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

yves :mrgreen:

inače za ovo pucanje cijevi u gradu su izsključivo krivi debili iz vik-a

truhle cijevi + pritisak vode + vazduha = pucanje
tako će još biti po gradu,samo što negdje u svom stilu neće htjeti da poprave pa će voda da otiče mjesecima niz ulicu
HAVANA

#3596 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by HAVANA »

Jos nisu dosli,jezero.Ulazimo lagano u treci mjesec.Zvao,prico,jebavo mater...
Mi smo stoka,nesposobni kreteni koji ovaj kurcic od grada sa 300 milja stanovnika dovedemo u situaciju da nema vode.Pa picka vam materina.Tramvaj,voda...ma ne mogu vise ni nabrajat...nista ne funkcionise.
bubi_mama

#3597 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bubi_mama »

U mom naselju godinama lila voda niz ulicu. Ljeti hajd moze a zimi kad zaledi :-)
"Strucnjaci" svako malo ubijali se poravljajuci ali nista. Dok zadju za cosak voda opet lije. Tek ove godine su uspjeli da to saniraju.
Nema tu ni radnika niti strucnjaka. Obicne narikace. Samo kukaju. Fuj.
salik79

#3598 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by salik79 »

Nego, sta bi rekli kada bih vam postavio snimak dvojice RAD-ovaca kako laganini ispijaju pivkanu dok im iz cisterne po asfaltu lije (otvorili ventil) izvorska voda?! I tako najmanje 3 m3, dok ih (zbog poziva i prituzbi stanara zgrade ispred koje se to sve desava) neko iz centrale nije nazvao i zaustavio ludilo :D Doduse, snimak je iz 2012, ali je identicna "susa" i redukcija vodosnabdijevanja u pitanju...
Last edited by salik79 on 19/09/2015 09:51, edited 2 times in total.
salik79

#3599 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by salik79 »

vješalica wrote:yves :mrgreen:

inače za ovo pucanje cijevi u gradu su izsključivo krivi debili iz vik-a

truhle cijevi + pritisak vode + vazduha = pucanje
tako će još biti po gradu,samo što negdje u svom stilu neće htjeti da poprave pa će voda da otiče mjesecima niz ulicu
Necemo biti sitnicavi, kada je nas hizo u pitanju :oops: :D
vade_mecum

#3600 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:Nego, sta bi rekli kada bih vam postavio snimak dvojice RAD-ovaca kako laganini ispijaju pivkanu dok im iz cisterne po asfaltu lije (otvorili ventil) izvorska voda?! I tako najmanje 3 m3, dok ih (zbog poziva i prituzbi stanara zgrade ispred koje se to sve desava) neko iz centrale nije nazvao i zaustavio ludilo :D Doduse, snimak je iz 2012, ali je identicna "susa" i redukcija vodosnabdijevanja u pitanju...
ima se, moze se :D

ovo sa manjkom vode je prica za malu djecu jer je bilo toplih septembara i prije (realno bila su 2-3 dana izvan prosjeka, isto tako prije 10 dana je bilo pravo hladno ali kontaju da nas narod ima pamcenje na nivou zlatne ribice pa jbg ga)

ILI

stvarno nedostaje vode ali u tom slucaju nije problem nedostatak vode vec prekomjerno naseljavanje (#novogradnja #tibra #nastaviniz) samo niko ne zeli da nazove stvari svojim pravim imenom.
Post Reply