Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#3401 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

uredni i isti bilo vode 24 sata ili 12 sati.

ali zar mi nismo zemlja sa najvecim vodenim bogatstvom u evropi? ne kontam. zar su nas lagali? ja sam mislio da ce se oko nas i nasih vodenih resursa voditi veliki ratovi kao sto se danas vode oko nafte.
Haris.ba

#3402 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

Uskoro ljubavni oglasi tipa: "...fin momak, ima redovno vode u kući,...".
madtv

#3403 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by madtv »

Haris.ba wrote:Uskoro ljubavni oglasi tipa: "...fin momak, ima redovno vode u kući,...".
:lol: :lol: :lol:
...ili jos bolje "...imam bunar" :D
Haris.ba

#3404 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

madtv wrote:
Haris.ba wrote:Uskoro ljubavni oglasi tipa: "...fin momak, ima redovno vode u kući,...".
:lol: :lol: :lol:
...ili jos bolje "...imam bunar" :D
Tražim ženu da može ponijeti dva kanistera po 20l.
kolegione

#3405 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by kolegione »

Moze li mi neko napisati broj korisnicke sluzbe da se malo ispucam :bih:
Dozer

#3406 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Last edited by Dozer on 15/09/2015 15:03, edited 1 time in total.
Forsaken

#3407 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Forsaken »

http://radiosarajevo.ba/novost/200844/u ... a-bez-vode

Ljudi ugasili pumpe da ustede struju, a ovaj susniji period im je dosao kao odlican izgovor .... Jebga, moraju ljudi plate placat prekobrojinim uhljebima u ViKu a ne neku tamo struju za pumpe za vodu
Dozer

#3408 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Otidjite im na "Planove i razvoj"... Sve ce se samo reci...
dezurni_ucenik

#3409 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Nece vise biti "kako mocno auto vozi", od sad je "e da vidis kako mu voda tece kod kuce, da mu vidis slavine mocne".
hizo ramidovic

#3410 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

akokome treba bidona i kanistera ima umenemi rodzo sacir koi radi u viku dacehin povoljno 1 kom-2 km naveliko 5 kom-10 km
JThomas

#3411 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by JThomas »

karanana wrote:uredni i isti bilo vode 24 sata ili 12 sati.

ali zar mi nismo zemlja sa najvecim vodenim bogatstvom u evropi? ne kontam. zar su nas lagali? ja sam mislio da ce se oko nas i nasih vodenih resursa voditi veliki ratovi kao sto se danas vode oko nafte.
međutim da bi ti resursi došli do slavine potrebne su cijevi, koje treba održavati, potrebne su i pumpe, koje troše struju, a struju treba plaćati...itd :mrgreen:

i na svemu tome se štedi, može i treba štedjeti, osim na platama. plate levitiraju u transcedenciji.
Capsicum

#3412 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Lazu nas da je problem sto je vodovodna mreza stara... Ima gradova koji imaju cijevi po 100 godina stare i nista im ne fali. Fol je u tome sto se nije radilo nista na kontroli curenja, nelegalnim prikljuccima, pravljenju novih rezervoara gdje postoji potreba, prekobrojna radna snaga, 100 nekih direktora i savjetnika itd. ViK ovakav kakav je nece nikad rijesiti problem. Pa eto taj Konakovic navodno naredi da se ukinu ti silni savjetnici (bivsi direktori), a oni ga hladno odjebu. I sta ocekivati od takve firme?!

Da je normalna firma, kao sto nije, ne bi se ni u snu moglo desiti da se mjesecima prijavljuje isti kvar, a da za to vrijeme voda tece u potocima... Da je normalna, ne bi im se iskljucivala struja u upravi, a pumpe za vodu gasile da se ustedi na struji. Da je normalna ne bi se moglo desiti da njihovi vlastiti radnici prikljucuju nelegalno korisnike, ovi godinama ne placaju vodu i da niko za to ne odgovara ni na koji nacin!

Znaci preduslov za bilo kakav napredak u pogledu vodosnabdijevanja Sarajeva je da se kompletna ova bagra iz Vodovoda otpusti, a mnogi i otjeraju u zatvor! To je jedna banda koja drzi cijeli jedan grad od preko 400 hiljada stanovnika kao taoca!

Objasnjenja koja ViK plasira vec godinama vrijedjaju inteligenciju svakog normalnog gradjanina ovog grada! Kad ima kise u izobilju, onda su problem "zamucena vrela", a kad se je manje kisno razdoblje, onda je problem susa. Objasnjenja se prilagodjavaju trenutnoj vremenskoj prognozi, a evo sad i praznicima. Samo je jedno konstanta, a to je redukcija.

Nema tusirat se kad vam je ceif, nego kad mi kazemo da mozete. Nema koristit jeftinu struju da palite ves i masine za sudje! Ko vas shisha ako imate malu djecu, ako ste bolesni, poljevajte se kanisterima. Svoj metabolizam prilagodite rasporedu redukcija, inace trpite fekalije u solji dok vam ne pustimo vodu! Nema na ovoj planeti glavnog grada jedne drzave koji je vise nazadovao nego Sarajevo! Prosto me stid me u kakvoj vukojebini zivim.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3413 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sabina1 »

Vodu vise neplacamo.
Kad nas pozovu na Sud svasta cemo nagovoriti sudijama ali pare NE DAMO.
van Basten

#3414 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by van Basten »

došao račun duplo veći nego inači. vidim nisu očitavali potrošnju dva mjeseca... hladili muda po Jadranu valjda... ok, potrošnja za dva mjeseca malo veća od prosječne... ali ja sam prošli mjesec dobio račun i uredno ga platio a to nigdje nije zavedeno sad ?????
potražio sam račun, vidim da je paušal. ok... kako rekoh kolektivno hladili muda po Jadranu pa nisu očitavali pa poslali paušal. Ali zašto nto nisu uračunali? Kome i gdje se sjetiti najbliže familije? moram li ići negdje da mi to srede ili mogu kakvim telefonom, mailom...?
hizo ramidovic

#3415 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

jasam maloprie postavijo pitanje kakose nekad uratu moglo okupat sa 3 litra vode adanas pojedincima malo 6 litara atoje duplo vise vego uratu iniko jos ni je odgovorijo
vade_mecum

#3416 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

hizo ramidovic wrote:jasam maloprie postavijo pitanje kakose nekad uratu moglo okupat sa 3 litra vode adanas pojedincima malo 6 litara atoje duplo vise vego uratu iniko jos ni je odgovorijo
cijela familija u 3 litra, a i ostane za hljeb ispec kad ima drva. jes vidijo moj hizo brezobrazluka :-)
VjecitiStudent

#3417 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Redukcije svuda, osim na Poljinama.
Loše stanje podzemne akumulacije i starost cjevovoda sa velikim gubicima dovodi do poremećaja u vodosnabdijevanju, te će biti uvedene dnevne redukcije vode na širem području Kantona Sarajevo.

Usljed izostanka padavina, kako pojašnjavaju iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo, došlo je do dodatnog pada nivoa akumulacije na glavnom izvorištu Sarajevsko polje, a raspoložive količine vode se stalno smanjuju.

U prvoj sedmici septembra količine vode podzemnih akumulacija su se smanjile za cca 300 l/s, a u ovom momentu smanjenje ovih količina vode iznose i do cca 650 l/s.

Također, izdašnost gravitacionih vrela je u konstantnom padu, a sve to ukazuje na izuzetno alarmantno stanje vodosnabdijevanja, te da je u svim zonama vodosnabdijevanja zabilježena velika potrošnja vode.

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo će biti primorani uvesti dnevne redukcije na širem području KS.

Osim dnevnih redukcija koje su na snazi u terminu od 11.00 do 15.00 sati u zonama vodosnabdijevanja Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, naselja Obhodža i Brusulje, u narednom periodu očekuju se dnevne redukcije i u naseljima od Dolac Malte do Marijin Dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Buća Potok, Naselje heroja - Sokolje, Hrasnica, Sokolovići, Faletići, Stup, Butmir i Kotorac.

S obzirom da i dalje slijedi period bez značajnijih padavina, te da se očekuje povećanje potrošnje vode za predstojeći blagdan Kurban-bajram, naglašava se da će biti vrlo teško osigurati optimalne količine vode, mole se potrošači da vodu koriste racionalno i bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum.

Preduzeće KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo provodi sve mjere, kako bi se ublažile posljedice trenutnog stanja vodosnabdijevanja.
neki

#3418 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by neki »

Sarajevo je mrtvac koji se već 20 godina šminka da bi zatupljeni narod imao dojam napretka...malo asfalta po mahalama, par novih staklenih fasada i kakav led displej..na to smo spali
Apsurd je reci da je grad obnovljen poslije rata, ono sto je osnovno za funkcionisanje grada je u boljem stanju bilo '95
Dozer

#3419 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Na njihovoj stranici imate dio analitika potrosaca. To je uvezano s bazom uplata i tu mozete vidjeti stvarno stanje svog racuna i duga.
Meni je pretprosli mjesec doslo na racunu nekakvog duga kamara. Jeste, imam duga jer im u onim momentima lihvarskih cijena nisam namjerno placao pola racuna. I nakupilo se nesto manje od stotinjak KM tada. Ali nije skoro 200. I odem na site i na svojoj analitici vidim da mi se na racunu naslo nezavedenih +80-ak KM.
Naravno, ne platim. Sljedeci racun - toga nema.
Dakle, nije iskljuceno i da oni tu i tamo dodaju koju markicu, pa ako prodje - prodje. Ako ne prodje, na sljedec racunu vrate na normalu, da se ne bi skontalo.
O'zone
Globalni moderator

#3420 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

Dozer wrote:Na njihovoj stranici imate dio analitika potrosaca. To je uvezano s bazom uplata i tu mozete vidjeti stvarno stanje svog racuna i duga.
Meni je pretprosli mjesec doslo na racunu nekakvog duga kamara. Jeste, imam duga jer im u onim momentima lihvarskih cijena nisam namjerno placao pola racuna. I nakupilo se nesto manje od stotinjak KM tada. Ali nije skoro 200. I odem na site i na svojoj analitici vidim da mi se na racunu naslo nezavedenih +80-ak KM.
Naravno, ne platim. Sljedeci racun - toga nema.
Dakle, nije iskljuceno i da oni tu i tamo dodaju koju markicu, pa ako prodje - prodje. Ako ne prodje, na sljedec racunu vrate na normalu, da se ne bi skontalo.
:lol: :lol: :lol: Oni ko Telemach što je jedno vrijeme radio zviznu nakav dug od prije godinu-dvije pa ko se upeca upeca a ko napravi frku izvinu se i obrišu :lol:
sheilak

#3421 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sheilak »

hizo ramidovic wrote:jasam maloprie postavijo pitanje kakose nekad uratu moglo okupat sa 3 litra vode adanas pojedincima malo 6 litara atoje duplo vise vego uratu iniko jos ni je odgovorijo
a jbg, hizo, sad neki nemaju validnog izgovora ako hodaju smrdljivi. prije su mogli reci rat je.

neki wrote:Sarajevo je mrtvac koji se već 20 godina šminka da bi zatupljeni narod imao dojam napretka...malo asfalta po mahalama, par novih staklenih fasada i kakav led displej..na to smo spali
Apsurd je reci da je grad obnovljen poslije rata, ono sto je osnovno za funkcionisanje grada je u boljem stanju bilo '95
:thumbup:
Gny. Sgt. Hartman

#3422 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Gny. Sgt. Hartman »

Sad zovem 033 237 655 da prijavim da nema vode. Nakon prebacivanja na drugi lokal niko se ne javlja. Kaze ova gospodja sto me prespojila, "ne znam sto se niko ne javlja trojica ih gore sjede". :? Sad zamisljam njih trojicu kako sjede i igraju karata a telefoni pored na "mute". :shock:
corsa

#3423 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by corsa »

Gny. Sgt. Hartman wrote:Sad zovem 033 237 655 da prijavim da nema vode. Nakon prebacivanja na drugi lokal niko se ne javlja. Kaze ova gospodja sto me prespojila, "ne znam sto se niko ne javlja trojica ih gore sjede". :? Sad zamisljam njih trojicu kako sjede i igraju karata a telefoni pored na "mute". :shock:
Kartaju saha! :lol:
The BEN10

#3424 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by The BEN10 »

ne zna narod šućurat na blagodatima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3425 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

neki wrote:Sarajevo je mrtvac koji se već 20 godina šminka da bi zatupljeni narod imao dojam napretka...malo asfalta po mahalama, par novih staklenih fasada i kakav led displej..na to smo spali
Nazalost, tacno.
GRAS kuka otkako se rat zavrsio. Koliko su donacija dobili ni broja nema. I opet socijala. Ko da dzabe narod vozaju po gradu.
Vodovod....pa da su po jednu cijev mjesecno mijenjali, komplet infrastrukturu bi zamijenili. Ali jok, lakse je mudrovati kako je mreza dotrajala, kako se gube ogromne kolicine vode, kako duznici ne placaju, nema sredstava za rekonstrukciju....sve neki merhamet, pa bi reko da gradjani Sarajeva ne trebaju uopste raditi.
Post Reply