Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hopi

#3276 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hopi »

sinoć je nestalo ranije, u 23:35. Trenutno je nema, nestala prije 2.5 sata, tj negdje oko 16:30.
Logovan

#3277 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

insaneinthebrain wrote:pijte vodu ljudi dok je jos ima, uskoro cemo je na kapaljku da dobivamo :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/otezano- ... /150830026
Ispoštovali su nas sa pogoršanjima. :zid:

Sramota šta rade od glavnog grada. Fuj.
mistek

#3278 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mistek »

Na koji mail/broj prijaviti nelegalan priključak?

Sinoć bez vode standardno, ali danas isto tako od 11 do 16:30, što je baš bilo previše. Baja tri kuće krade vodu, snašao se dok je pravio kuću, i cijelo ljeto piče prskalice i šlaufovi od akšama do 2-3 noću (tad legnem, može biti da i dalje roka). Danas čitava mahala bez vode, svi nervozni, lola evo opet nastavlja po starom.
VjecitiStudent

#3279 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

033 237 655
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3280 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

tako jedan na dobrinji sa zajedničke pipe zalijeva.... čitaj pažljivo.... BREZU :D :lol:
Lakat Jebić

#3281 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Lakat Jebić »

znaci ovo je sad i po danu normala?
Thorgerson

#3282 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Thorgerson »

Lakat Jebić wrote:znaci ovo je sad i po danu normala?
Druze prvo se informisi, pa onda pisi.

Ukoliko niste upoznati, ovo je dugorocni plan Kantona Sarajevo sa premijerom Kiflom. Cilj je da se gradjani nauce da opstanu i prezive sa sto manje vode, a vizija je da se pokusa stanovnistvo naviknuti da opstane bez iste, procjene su da bi se to moglo desiti do 2019. godine.

Ne znam zasto se bunite, ljudi po Sahari bi dali sve da imaju sat vremena vode. Vi je imate evo 15-16 sati bez prekida i malo vam prekinuli sahatak i odmah vika, buna... :-)
vjesticanametli

#3283 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vjesticanametli »

ostadoh pod tusem preksinoc majku im.....skripala sam cijelu noc od sampona :twisted:
Capsicum

#3284 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Nista, moramo poceti po zgradama ugradjivati vlastite rezervoare.

Ujutro ima vode tek od 6. Poslije posla odmah zavrnu, dodje nekad predvece i nestane oko 11. Znaci navece tusiranje samo u periodu od 8 do 11. Ko policijski sat da imamo, nema bit vani iza 10, jer se neces moc istusirat poslije toga...
jalijas74

#3285 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jalijas74 »

*** Ne znam zasto se bunite, ljudi po Sahari bi dali sve da imaju sat vremena vode. Vi je imate evo 15-16 sati bez prekida i malo vam prekinuli sahatak i odmah vika, buna... :-)

Aj haveru ja ne zivim u Shari
VjecitiStudent

#3286 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Šta se bunite, nije cijelo Sarajevo pod redukcijom. Eno npr. Kifla na Poljinama ima izvorsku vodu sa Bukovika. Ganc nov vodovod, za njega i slične izgradila općina Centar.
Haris.ba

#3287 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

Gdje su ono belaji zbog smeca po ulicama? Bejrut?

A u Sarajevu? Ima li belaja sto nema vode? Je li resorni ministar dao ostavku? Ili je poceo rjesavati problem?

P.S.
Na Poljinama nema redukcija
sunceKOtepsija

#3288 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sunceKOtepsija »

StupskaBitanga wrote:Ali ovo je hit stvarno zavrnu 20 min pa puste pa opet pa dođe
Jel to neko testiranje ili šta?
ovo se i prije spominjalo, sad ne znam koliko ima istine u tome

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /150901055
"Četiri dana nismo nikako imali vode, a inače imamo redukcije noću. Kada puste vodu u šest ujutro nemoguće je odvrnuti česmu zbog zraka koji se nakupi, a kada je odvrnem onda zrak izlazi i brojilo vrti. Bez obzira i na to pritisak ne bude dovoljno jak već poput šibice", rekao nam je Silić.
oldtajmer

#3289 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by oldtajmer »

kaze frajer sad na tvsa da od sutra krecu dnevne redukcije,pa se pripremite :bih:
Logovan

#3290 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

Thorgerson wrote:

Ukoliko niste upoznati, ovo je dugorocni plan Kantona Sarajevo sa premijerom Kiflom. Cilj je da se gradjani nauce da opstanu i prezive sa sto manje vode, a vizija je da se pokusa stanovnistvo naviknuti da opstane bez iste, procjene su da bi se to moglo desiti do 2019. godine.

Ne znam zasto se bunite, ljudi po Sahari bi dali sve da imaju sat vremena vode. Vi je imate evo 15-16 sati bez prekida i malo vam prekinuli sahatak i odmah vika, buna... :-)
Jesi ti ozbiljan? :lol:
walk_M-A-N

#3291 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by walk_M-A-N »

mistek wrote:Na koji mail/broj prijaviti nelegalan priključak?
Baja tri kuće krade vodu, snašao se dok je pravio kuću, i cijelo ljeto piče prskalice i šlaufovi od akšama do 2-3 noću (tad legnem, može biti da i dalje roka).
VjecitiStudent wrote:033 237 655
Oni koji još imaju nadu, ili vjeruju u Dinine 'procese' , neka zovu.
Pa ako ih dočeka sistem u kojem ta prijava dobija jedinstven broj, zabilježen uzrok i rješenje, te povratna informacija šta je urađeno, uz prijavu za prekršioca, čestitam, stvarno se nešto promijenilo.
Do tada, znajući da sam ih i sam zvao više puta, i neka izvine, nemajući nikakvo povjerenje u direktora Difovca.. Čekam da vidimo :roll:
Thorgerson

#3292 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Thorgerson »

Logovan wrote:
Thorgerson wrote:

Jesi ti ozbiljan? :lol:
Naravno da nisam. :)

Samo kazem, nas narod ce se naviknuti na sve. Ako smo se bili navikli na to da mos poginut svake sekunde, sta je onda da se naviknes da budes po pola dana bez vode.

I ovo je samo priprema. Iskljuci ti navecer, pa onda malo po danu i sljedece sto ce bit jeste da ces vodu placat ko benzin.

Naravno, treba ovom prilikom zahvaliti i guzonjama i njihovim fekalijama koje su unistile vrelo Bosne i sto su napravili Alipasino na babinom dolu.

Jbt...mi osnovne zivotne potrebe nemamo u ovom gradu.
- Nemas sigurnost
- Nemas vode ljeti / Nemas grijanja zimi
- Nemas zdravstvo
- Nemas prijevoz

Mislim imamo mi ovo, ali gledano u evropskim okvirima i kako je u normalnim drzavama uredjeno - slobodno se moze reci da mi ovo nemamo.

:run:

Al neka, samo nek ljudi nastave ovako glasati...bem ti drzavu, ej...Konakovic premijer vlade...da ne povjerujes... :shock: :skoljka:
Thorgerson

#3293 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Thorgerson »

walk_M-A-N wrote:
mistek wrote:Na koji mail/broj prijaviti nelegalan priključak?
Baja tri kuće krade vodu, snašao se dok je pravio kuću, i cijelo ljeto piče prskalice i šlaufovi od akšama do 2-3 noću (tad legnem, može biti da i dalje roka).
VjecitiStudent wrote:033 237 655
Oni koji još imaju nadu, ili vjeruju u Dinine 'procese' , neka zovu.
Pa ako ih dočeka sistem u kojem ta prijava dobija jedinstven broj, zabilježen uzrok i rješenje, te povratna informacija šta je urađeno, uz prijavu za prekršioca, čestitam, stvarno se nešto promijenilo.
Do tada, znajući da sam ih i sam zvao više puta, i neka izvine, nemajući nikakvo povjerenje u direktora Difovca.. Čekam da vidimo :roll:
Pusti bagru da uzme zemlju...pusti bagru da napravi kucu ILEGALNO...pusti bagru da kucu legalizuje...

I da pusti bagru da krade vodu...hahahah...

Da je njima bilo na umu da nesto srede, pola tih ljudi ne bi uopste moglo tu kucu napraviti. Nego ho-ruk sistem. Napravi krov prvo, pa onda kucu. Ma ja ovim ilegalcima nikad ne bi dao prikljucak ni zasta...ma jebi se, srusi kucu, boli me qrac. Al neee...dasa napravi 3 sprata i onda ganja prikljucke.
VjecitiStudent

#3294 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Dašak "optimizma": Dino na Kantonalnoj Skupštini upravo najavljuje novu legalizaciju ilegalno sagrađenih građevina.
StupskaBitanga

#3295 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Dašak "optimizma": Dino na Kantonalnoj Skupštini upravo najavljuje novu legalizaciju ilegalno sagrađenih građevina.
E tek raspad počinje
StupskaBitanga

#3296 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Ne kontam ovu izjavu zaista
Također je podsjetio zastupnike, da je već pokrenuta inicijativa o vodosnabdijevanju, te da je već odlučeno da će sredstva iz budžeta biti preusmjerena za rekonstrukciju atletske staze na stadionu Koševo.
VjecitiStudent

#3297 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Ne kontam ovu izjavu zaista
Također je podsjetio zastupnike, da je već pokrenuta inicijativa o vodosnabdijevanju, te da je već odlučeno da će sredstva iz budžeta biti preusmjerena za rekonstrukciju atletske staze na stadionu Koševo.
Biće da nutricionista Kifline hanume nije zadovoljan količinom CaCo3 u vodi iz poljinskog vodovoda, pa je Kifla pokrenuo inicijativu da se to hitno popravi. :oops:
Kombat

#3298 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Kombat »

Capsicum wrote:Nista, moramo poceti po zgradama ugradjivati vlastite rezervoare.

Ujutro ima vode tek od 6. Poslije posla odmah zavrnu, dodje nekad predvece i nestane oko 11. Znaci navece tusiranje samo u periodu od 8 do 11. Ko policijski sat da imamo, nema bit vani iza 10, jer se neces moc istusirat poslije toga...

Čatrnja City!!! :-) :)
HAVANA

#3300 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by HAVANA »

Jebem li vam mater ako iko cita iz vodovoda.Nemam se cim istusirat navece a mjesec dana zovem za puknutu cijev u zemlji na poslu.Tece li tece...Svaki dan zovem i nista. :-)
Post Reply