Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lavic

#3226 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by lavic »

uglavnomja wrote:
lavic wrote: Daj da budemo malo realni i sagledamo stvari sa svih strana, ima u ViK sigurno svega, ali nije ni nase maslo za Ramazana.

a zasto ovo zadnje?

trebamo da se kupamo jednom sedmicno, da peremo zube jednom dnevno, da peremo ves masine jednom mjesecno, kad se sve ukoci od znoja?

da iskorijenimo sve biljke iz grada?

gradski vodovod je za sve potrebe svih gradjana, hoces bastu, bazen, pranje auta ... uizvoli plati. a ne da se stedi na vodi.

ima se para za limuzine, za ublehe nvo i vjerske zajednice, za besmislene posjete troclanog predsjednistva, za hiljade zaposlenih preko stele, za 14 vlada ... ali za ono najosnovnije i najpotrebinje za zivot VODU nema se :roll:
Ocigledno me nisi razumio, ovo zadnje se odnosi na nas kao ljude koji zive ovdje i nas odnos prema gradu i njegovim sluzbama.
Koliko nas vodi racuna o nasem okruzenju koje nije nase privatno, zgrada, ulaz, zelenilo okolo, cistoca, curenje vode ili kanalizacije,,,,,,
vecinom nas odnos je postao nije moje, ja ne placam sta me briga, ko od nas prijavi komsiju koji pravi bespravno objekat, ostavlja gradj. materijal, krade struju ili vodu,...... vani ne smijes cvijece stavit na balkon ako to komsiluku se bas ne uklapa u ostali izgled.

Sto se tice para mi ovdje govorimo o kantonu ili gradu i njegovom budzetu na zalost na ostale nivoe vlasti i trosenju budzeta na tom nivou mi u nasem gradu ne mozemo uticati mnogo.
eeeeeee

#3227 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eeeeeee »

Image

Isti izgovori kao i 1943 nismo daleko odmakli :izet: samo sto je tada fakat bila susa, a danas je javasulk i rasipanje al ne vode u ViK-u :zzzz:
bull21

#3228 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bull21 »

uglavnomja wrote:
lavic wrote: Daj da budemo malo realni i sagledamo stvari sa svih strana, ima u ViK sigurno svega, ali nije ni nase maslo za Ramazana.

a zasto ovo zadnje?

trebamo da se kupamo jednom sedmicno, da peremo zube jednom dnevno, da peremo ves masine jednom mjesecno, kad se sve ukoci od znoja?

gradski vodovod je za sve potrebe svih gradjana, hoces bastu, bazen, pranje auta ... uizvoli plati. a ne da se stedi na vodi.

ima se para za limuzine, za ublehe nvo i vjerske zajednice, za besmislene posjete troclanog predsjednistva, za hiljade zaposlenih preko stele, za 14 vlada ... ali za ono najosnovnije i najpotrebinje za zivot VODU nema se :roll:
Pazi, u normalnim državama, kada nedostaje vode u gradu onda fino kažu - nemojte zalijevati travu, ne punite bazene i tako to. Kod nas ti odmah ukinu vodu i kažu, more bit bidne - a more bit i ne bidne ilitiga "pokvarila se elektronika".
Suštinski se slažem sa tobom ali mislim da se štedi na pogrešnim stvarima. Gasiti vodu naseljima i slično je idiotluk. Ni prvi ni zadnji grad koji se susreo sa ovom problematikom. Nije problem u problemu već u pokušaju rješavanja problema. Ne radi se to ovako.
Grad Sarajevo je odavno na koljenima i samo se čeka da sve ode u materinu (ja se radujem danu kada će sve da se raspadne, onda se možda i promjeni vlast pa dovedemo nekoga pametnoga i iskusnoga, nekoga tko će se ustvari zainteresovati za nešto više od fotelje). Infrastruktura je otišla u mp3, sve se nešto radi (važno je da se svake godine poploča pola grada a to što se te ploče dignu nakon prve kiše - to je nebitno) a nikada se ništa kvalitetno i (što je još važnije) BITNO ne uradi. Jebo me ploča u Titovoj ulici kad ja u 1 uvečer, poslije cijelodnevnog rintanja, ne mogu da se istuširam k'o čovjek. Ma šta istuširati, ne mogu se vode napiti!
lavic

#3229 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by lavic »

bull21 wrote:
uglavnomja wrote:

a zasto ovo zadnje?

Pazi, u normalnim državama, kada nedostaje vode u gradu onda fino kažu - nemojte zalijevati travu, ne punite bazene i tako to. Kod nas ti odmah ukinu vodu i kažu, more bit bidne - a more bit i ne bidne ilitiga "pokvarila se elektronika".
Suštinski se slažem sa tobom ali mislim da se štedi na pogrešnim stvarima. Gasiti vodu naseljima i slično je idiotluk. Ni prvi ni zadnji grad koji se susreo sa ovom problematikom. Nije problem u problemu već u pokušaju rješavanja problema. Ne radi se to ovako.
Grad Sarajevo je odavno na koljenima i samo se čeka da sve ode u materinu (ja se radujem danu kada će sve da se raspadne, onda se možda i promjeni vlast pa dovedemo nekoga pametnoga i iskusnoga, nekoga tko će se ustvari zainteresovati za nešto više od fotelje). Infrastruktura je otišla u mp3, sve se nešto radi (važno je da se svake godine poploča pola grada a to što se te ploče dignu nakon prve kiše - to je nebitno) a nikada se ništa kvalitetno i (što je još važnije) BITNO ne uradi. Jebo me ploča u Titovoj ulici kad ja u 1 uvečer, poslije cijelodnevnog rintanja, ne mogu da se istuširam k'o čovjek. Ma šta istuširati, ne mogu se vode napiti!
Sto posto si upravu, kod nas je sitacija na lose nasljedje dosli su podobni i nesposobni, i preporuka je da ne budes previse kreativan jer stvaras nepotreban srklet, " 'ta ce ti to, sjedi s'mirom" :-x .
vješalica

#3230 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

najviše grad ispašta zbog neplatiša ,lopovluka u vik-u
divljih priključaka -treba im sve živo stoduplo naplaćivati :oops:
Innovation

#3231 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Innovation »

Kad DF preuzme ViK, sve ce se srediti.
lavic

#3232 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by lavic »

Innovation wrote:Kad DF preuzme ViK, sve ce se srediti.
Hoce ali u DF-u.
obelix1

#3233 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by obelix1 »

lavic wrote:
Hoce ali u DF-u.
Kad DF preuzme ViK onda če vode biti u sljedećim terminima:

0 - 11h - vode nema dok se Želko ne probudi
11 - 13h - vode ima ju sva gradska naselja jer je Želko Komšić izjavio da niko nesmije građanima da zavrće vodu
13 - 17h - opet nema vode jer možda je i potrebna mala redukcija predsjednik se malo zaletio a nije sagledao cijelu problematiku
17 - 18h ima vode
19 - 23h - sad vode nema iz inata prema svim kritičarima Ž.K
23 - 24h ima vode, ko kaže da su noćne redukcije neophodne za redovno vodosnabdjevanje
VjecitiStudent

#3234 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Ko god da preuzme upravljanje Vodovodom čeka ga višedecenijski teški posao da popravi sve što su 'zeleni' uspjeli da pokvare.
StupskaBitanga

#3235 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

totalna reorganizacija ienormna ulaganja
sijedi

#3236 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sijedi »

StupskaBitanga wrote:totalna reorganizacija ienormna ulaganja
... i jaka želja da se to uradi.
StupskaBitanga

#3237 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Ako je tačno da samo U odjelu ekonomske kakve vec politike imaju 260 radnika to je za zapitati se
bull21

#3238 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bull21 »

Šta je ovo sa vodom na Grbavici? Ni obavještenja ni ničega, samo se smanji pritisak.
Haris.ba

#3239 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

Ne znam. Na Poljinama nema takvih problema.

P.S.
Da budem posten bude nekih obavjestenja na viksa.ba, ali toliko je to postalo normalno da nema vode, i da je pritisak slab, da portali koje ljudi citaju i ne prenose vise takve informacije.
bull21

#3240 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bull21 »

Haris.ba wrote:Ne znam. Na Poljinama nema takvih problema.

P.S.
Da budem posten bude nekih obavjestenja na viksa.ba, ali toliko je to postalo normalno da nema vode, i da je pritisak slab, da portali koje ljudi citaju i ne prenose vise takve informacije.
Bogumi si u pravu. Nažalost. Ništa, odoh oprat' zube da me ne za.... večeras.
StupskaBitanga

#3241 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Vala i ne bilo viksa u rasulu kad vidim one na salterima kako pijuckaju janu sve mi je jasno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3242 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

i samo kes ne moze kartice
i pored masine za kopirane novcanice
ono opet na svjetlo gleda cvaju 8-)
StupskaBitanga

#3243 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Suti mozda ta mašina treba struju a struja je tamo misaona stvar
the_stick

#3244 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by the_stick »

ovo bas prelazi svaku granicu, pored redovne nocne redukcije, prtisak je vec danima na kriticnom nivou... pritisak je toliko slab da ga najveci dio dana protocni bojler ne registruje - drugim rijecima kupanje je hladnom vodom... stvarno postaje nevjerovatno da se glavni grad jedne europske drzave srozao na tako niske grane...
StupskaBitanga

#3245 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

the_stick wrote:ovo bas prelazi svaku granicu, pored redovne nocne redukcije, prtisak je vec danima na kriticnom nivou... pritisak je toliko slab da ga najveci dio dana protocni bojler ne registruje - drugim rijecima kupanje je hladnom vodom... stvarno postaje nevjerovatno da se glavni grad jedne europske drzave srozao na tako niske grane...
Niti je ovo europski grad niti glavni niti smo europska država
Toliko
amar1994

#3246 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by amar1994 »

the_stick wrote:ovo bas prelazi svaku granicu, pored redovne nocne redukcije, prtisak je vec danima na kriticnom nivou... pritisak je toliko slab da ga najveci dio dana protocni bojler ne registruje - drugim rijecima kupanje je hladnom vodom... stvarno postaje nevjerovatno da se glavni grad jedne europske drzave srozao na tako niske grane...
pa ne moze uspjet bit bolji grad nikad,srozat ce se jos vise,sve dok ga neko ne kupi :shock: ,dokle god je zelenih parazita u bih,a europska drzava je samo geografski :mrgreen: :run:
zunazu

#3247 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by zunazu »

Kad nestane skroz vode donijeće nam Konaković kifle i sokove.

A Bakir za njim ide s bananama da podijeli.
travar

#3248 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by travar »

U švrakinu večeras kombo, nestalo vode, nestalo struje -.-
jao_situacije

#3249 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jao_situacije »

pa šta ste očekivali, redukcije u po zime dobro je da u ljeto na +40 ima ikako vode :skoljka:
Capsicum

#3250 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Jes vala, ljudi iz bunara donose vodu, a mi bi iz cesme heeeeej :lol:
Post Reply