Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3001 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

mora se od nečeg krenuti
nek se smanjuju pozicije
a i plate

miševi će sami otići :D
holowey

#3002 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by holowey »

drugi profil wrote:Savjetnici su uglavnom bivsi direktori koji su izgubili poziciju a nisu nasli bolje mjesto. Bjeli hljeb u varijanti JKP. Ta pozicija postoji samo za to da se mirno smjenjuju klanovi koji upravljaju preduzecem unutar iste stranke ili saveza.
Ne samo u JKP vec i svim preduzecima kojima upravlja "drzava".
ali sta je argument tj. opravdanje uposljavanja na savjetnickim pozicijama u jp? :?
O'zone
Globalni moderator

#3003 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

holowey wrote:
drugi profil wrote:Savjetnici su uglavnom bivsi direktori koji su izgubili poziciju a nisu nasli bolje mjesto. Bjeli hljeb u varijanti JKP. Ta pozicija postoji samo za to da se mirno smjenjuju klanovi koji upravljaju preduzecem unutar iste stranke ili saveza.
Ne samo u JKP vec i svim preduzecima kojima upravlja "drzava".
ali sta je argument tj. opravdanje uposljavanja na savjetnickim pozicijama u jp? :?
Za koga treba argument odnosno opravdanje? Ko to pita? Uposliš ga kao savjetnika i gotovo.
O'zone
Globalni moderator

#3004 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vise-nas ... /150305112

Kad ovako kažu:
U periodu od 23:00 do 6:00 sati probleme u vodosnabdijevanju imat će sljedeća naselja: Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Rajlovac, Sokolje, Buljakov Potok, Buča Potok, Čengić Vila, Otoka, Švrakino selo, Hrasno, Hrasno brdo, Turkušići, Trg heroja, Aneks, Grbavica, Dolac Malta, Socijalno, Pofalići, Kobilja Glava, Ciglane, Koševo, Velešići, Bistrik, Hrid, Cicin Han, Širokača, Hotonj, Vogošća, Semizovac i naselja od Marijin-Dvora do Baščaršije.
Zar nije lakše da kažu čitav grad?
Forsaken

#3005 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Forsaken »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/vise-nas ... /150305112

Kad ovako kažu:
U periodu od 23:00 do 6:00 sati probleme u vodosnabdijevanju imat će sljedeća naselja: Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Rajlovac, Sokolje, Buljakov Potok, Buča Potok, Čengić Vila, Otoka, Švrakino selo, Hrasno, Hrasno brdo, Turkušići, Trg heroja, Aneks, Grbavica, Dolac Malta, Socijalno, Pofalići, Kobilja Glava, Ciglane, Koševo, Velešići, Bistrik, Hrid, Cicin Han, Širokača, Hotonj, Vogošća, Semizovac i naselja od Marijin-Dvora do Baščaršije.
Zar nije lakše da kažu čitav grad?
Pa od 23 - 6 svakako nema vode
Logovan

#3006 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

A ovo sada k'o neka nova vijest. Inače imamo vode u periodu od 23h do 6h. :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3007 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

imamo
perfect_guy

#3008 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by perfect_guy »

Logovan wrote:
A ovo sada k'o neka nova vijest. Inače imamo vode u periodu od 23h do 6h. :oops:
kako ko, kod mene uvijek bilo, do večeras
relativno84

#3009 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by relativno84 »

Cemu drama, toliko snijega oko nas, moze se iskoristiti :D
Logovan

#3010 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

perfect_guy wrote:
Logovan wrote:
kako ko, kod mene uvijek bilo, do večeras
Ti si onda sretan čovjek. :D Kod mene ne bude 10 dana, pa bude 2 dana, pa ne bude 11 dana, pa bude 7 dana i sve tako. :-)
drug_profi

#3011 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Koji im je sad izgovor, materjebalisvoju... treca noc u nizu bez vode, a nisam na brdu, drugi sprat...
MATERJEBALISVOJU!!!!!
vješalica

#3012 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

Nema ni kod mene od 23h imam kanistere i bidone
Logovan

#3013 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

drugi profil wrote:Koji im je sad izgovor, materjebalisvoju... treca noc u nizu bez vode, a nisam na brdu, drugi sprat...
MATERJEBALISVOJU!!!!!
Sada im je izgovor da je previše kiše napadalo. :skoljka:
Steph

#3014 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Steph »

A ĐE JE VODA
Hakuna Matata

#3015 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hakuna Matata »

Pa kako ima vode do 23:00 ako je kvar kao sto kazu "zbog strujnih udara" . :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3016 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

kod mene uvijek ima
samo dokle?
potpuno sam zaboravio kako je funkcinirali dok sam bio u naselju sa redukcijama
karanana

#3017 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

Majku im jebem. Kao rekli su da u je cetvrtak nece biti od 23. Evo vec 3 noci je nema od 23. I to bas nema ni konca da curi iz cesme. Samo zrak shishti i vrti brojace. Dabogda se sve raspalo. I vodovod i toplane i gras i sve. Zasluzili smo.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3018 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

drugi profil wrote:Koji im je sad izgovor, materjebalisvoju... treca noc u nizu bez vode, a nisam na brdu, drugi sprat...
MATERJEBALISVOJU!!!!!
izgovor im je da stede struju preko noci.kad napune rezervoare,ugase pumpe na bacevu i u pumpnim stanicama i prekinu isporuku vode....
Dozer

#3019 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Maloprije mi jaran posla pismo koje je im je napisao preko njihovog web-a, pa ga upitah da postiram ovdje i rece da moze. Kopiram u kompletu, ja dodajem da bi i mediji ovo mogli prenijeti. Naravno, znamo da nece, ali eto...
"Dragi nas ViK",
Morate biti svjesni da su vasa obrazlozenja o strujnim udarima i zamucenjima kao razlozima redukcija - obrazlozenja za djecu u vrticima, i da je vecina gradjana odavno svjesna da vasa kompanija redukcijama u vecernjim satima stedi na struji za pumpe.
Morate biti svjesni da se bar 50% gradjana Sarajeva za sutrasnji posao pripremaju iza 23 ili 24h, a vase redukcije direktno uticu na kvalitet zivota gradjana, tj. vasih klijenata.
Morate biti svjesni i da mnogo gradjana ovih dana izrazavaju svoj bunt radi stanja sa vodosnabdijevanjem, a taj bunt biste vrlo brzo i vi i vasa kompanija mogli osjetiti na svojoj kozi, prvenstveno kroz smanjenje naplate u stambenim zgradama.
To ce uzrokovati da hiljade svojih korisnika posaljete na sud, ali to nije nikakvo rjesenje za vas jer cete tada i vi na sudu morati dokazivati opravdanost svojih postupaka, a i vi i mi znamo da ne postoje racionalna objasnjenja za vase postupke. Pored toga, morate biti svjesni da upravo vi zavisite od nas, gradjana i svojih korisnika.
Pored toga, ti troskovi sudskih procesa ce uveliko premasiti ustede koje redukcijama ostvarujete na struji, ali pokazuje i da vi niste uopste dorasli zadatku vodjenja jedne takve kompanije.
Radi svega ovoga predlazem vam da date ostavke i pronadjete neki laksi posao za sebe (recimo sadjenje cvijeca), a vodosnabdijevanje prepustite nekome ko ce to zaista i raditi kako treba.
Na kraju krajeva, potpuno je suludo da jedan glavni grad jedne drzave u 21. vijeku nema uredno vodosnabdijevanje, cak i pored ogromnih raspolozovih kolicina vode.
Sve ovo pokazuje da ste vi samo jedna kriminalna grupa koja zivi na grbaci ovih gradjana i da ni po koju cijenu to ne zelite ispustiti iz ruku.

S dubokim nepostovanjem,
N.A.
U poruci je puno ime u potpisu.
Ja bih na sve ovo dodao - stvarno im treba hebat mater, pa ili neka propadnu ili ce poceti radiri kako treba.
Ova obrazlozenja o strujnm udarima i zamucenjima su zaista maloumna, jer da je tako, onda bi redukcije bile po cijeli dan, a ne samo preko noci. Takodjer, sjetmo se prosle godne kako su se redukcije uvele dva-tri dana nakon sto im nisu odobrena dizanja cijena, i to na isti ovaj nacin, u nocnim satima, a cim su cijene otisle gore, odmah su i redukcije ukinute. Ondasnje obrazlozenje je takodjer bilo imbecilno - susa. A mi imali istorijske poplave....
bull21

#3020 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bull21 »

Ma samo prestaneš plaćati račune. Može on meni ukinuti vodu 1/4 dana, mogu i ja fino odbiti 1/4 računa. Može on bit' govno, mogu i ja.
razonoda

#3021 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by razonoda »

bull21 wrote:Ma samo prestaneš plaćati račune. Može on meni ukinuti vodu 1/4 dana, mogu i ja fino odbiti 1/4 računa. Može on bit' govno, mogu i ja.
To nije rjesenje. Platiti ces racune kad tad i to jos sa kamatom.
Gradjani se moraju ujediniti, u borbi za normalan zivot. No , vecini je ozgleda --ovo stanje--- normalan zivot.
bull21

#3022 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bull21 »

Što bi ga platio? Isto onako kao što će platiti onaj što ima duga za plin pa što će ga nekada platiti? Kome više da plaćam, plaćam sve račune redovno i izvrčem se na nos da ne bih kasnio sa jednom uplatom i šta dobijem? Zavrne plin - kriv Rus. Zavrne vodu U SRED JEBENE ZIME - kriva EP, k'o fole suša u maju. Nestane struje 3-4 puta sedmično - kriv onaj, kriv ovaj. Samo jadni oni, oni nikada nisu krivi. Najviše smo mi krivi jer očekujemo da imamo kao sav normalan svijet vodu, struju i grijanje KOJE PLAĆAMO.
razonoda

#3023 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by razonoda »

bull21 wrote:Što bi ga platio? Isto onako kao što će platiti onaj što ima duga za plin pa što će ga nekada platiti? Kome više da plaćam, plaćam sve račune redovno i izvrčem se na nos da ne bih kasnio sa jednom uplatom i šta dobijem? Zavrne plin - kriv Rus. Zavrne vodu U SRED JEBENE ZIME - kriva EP, k'o fole suša u maju. Nestane struje 3-4 puta sedmično - kriv onaj, kriv ovaj. Samo jadni oni, oni nikada nisu krivi. Najviše smo mi krivi jer očekujemo da imamo kao sav normalan svijet vodu, struju i grijanje KOJE PLAĆAMO.
nekada ce morati platiti, kad proda stan ili ako hoce neki kredit da podigne, nece to moci realizovati. itd. Mozda i te firme nisu krive---sistem se raspao, niko ne mora da popravlja, nema kazni za to. I vodovod gubi ako ne isporucuje vodu.
Mislim da se narod po mjesnim zajednicama treba organizovati i naci najbolje rjesenje --kojekavim pritiscima. Pojedinac izgleda --ne pije vode.
Dozer

#3024 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Pa ja to i govorim cijelo vrijeme. SVI se trebaju udruziti, ili bar 50-60% gradjana Sarajevq, i jednostavno im 2-3 mjeseca ne placati trecinu racuna.
Meni, npr. voda najvise treba upravo iza 11-12 navecer. I ja spadam u ovih 50-ak % koji se za sutra spremju u ta doba. I, sta sad? Hoce ViK da ustedi na struji i meji zavrce vodu kad mi je najpotrebnija, a ja, koji im uredno sve placam godinama, treba da se povinujem tim njihovim budalastinama?
Ma ne pada mi na pamet. Jos sam im duzan od onda kad su podigli cijene i napravili onu haos diskriminaciju, a sad cu im taj dug dodatno povecati jer im od ovog racuna placam samo dvije trecine iznosa.
Taman toliko vode i imam. Tacnije, i manje je imam jer me do 5-6 nema kuci radi posla, a onda spavam od 1-2 do 7, sto znaci da vodu koristim od 18 do 01, i bas tad kad mi najvise treba - nje nema!
Ma, MRS SE U 3 PI.KE MATERINE BA!!
Dozer

#3025 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Ne tegli me za jezik, pogotovo za prste...znas da ne valja :D
Post Reply